Προς το περιεχόμενο

Η Samsung αναμένει να πουλήσει περισσότερα από 11 εκατομμύρια Galaxy Note8

gsarig

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ήμουν της ίδιας άποψης .Έχω ένα παππού note 2 ,έπιασα ένα πιο καινούργιο note που είναι ελαφρώς πιο μακρόστενα και το grip είναι πολύ καλύτερό τελικά .Και εμένα μου αρέσουν οι φαρδιές οθόνες ,αλλά τελικά το χέρι έχει κάποια όρια.

Κατάλαβα πως το θέτεις ανάλογα το ratio προφανώς έχουν μεγαλύτερη οθόνη σε παρόμοιο σασί μιας και έχουν μικρύνει τα bezels η βασικά δεν υπάρχουν με την edge οθόνη και έχουν μπει και on screen. Δεν θα προτιμούσες ένα 6" στυλ mi mix σε σχέση με το Note 8 όπως είναι? Αν είναι μεθαύριο ας βάλουν 7 ίντσες οθόνη σε αναλογία 25:1 να το κάνουμε κανονικό τηλεκοντρολ. iphone6tall.jpg
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ειναι θεμα να κανει balance μεταξυ μεγεθους οθονης και μηκος/μεγεθος κινητου.

Θεωρω πως με μονο ~4% μεγαλυτερη συσκευη, αλλα ~15% μεγαλυτερη οθονη, η samsung εκανε σωστη επιλογη.

Αυτο που λες για 6" με 17:9 δεν ειναι κακη λυση, αλλα το κινητο θα ειχε συνολικα μικροτερη επιφανεια οθονης, κατι που εσυ (και πολλοι αλλοι) δεν επιθυμεις.

Το balance θα μπορούσαν να το κάνουν μια χαρά εφόσον έκοβαν όλα τα bezels πάνω κάτω αριστερά δεξιά και σε ένα 6" κινητό με 16:9. Σωστό ύψος και σωστό πλάτος. Τώρα κάνουν τα κινητά αρκετά στενά με τεράστιο ύψος. Προτιμώ μια οθόνη με σωστό πλάτος παρά μια πολύ στενή.

• Like 1

Το balance θα μπορούσαν να το κάνουν μια χαρά εφόσον έκοβαν όλα τα bezels πάνω κάτω αριστερά δεξιά και σε ένα 6" κινητό με 16:9. Σωστό ύψος και σωστό πλάτος. Τώρα κάνουν τα κινητά αρκετά στενά με τεράστιο ύψος. Προτιμώ μια οθόνη με σωστό πλάτος παρά μια πολύ στενή.

Η οθονη του note 8 δεν ειναι "πολυ στενη". Συγκεκριμενα εχει ιδιο πλατος οθονης με του note 5. Ακυρο λοιπον αυτο που γραφεις.

Απλα εχει μεγαλυτερο υψος οθονης για να δωσουν συνολικα μεγαλυτερη επιφανεια οθονης, κατι που εσυ επιθυμεις οπως δηλωσες.

Mε λιγα λογια, στο note 8 ικανοποιησαν και τα 2 κριτηρια που εθεσες:

α) να μην ειναι πολυ στενη οθονη (εβαλαν ιδιο πλατος οθονης με τα προηγουμενα note)

β) η οθονη να εχει συνολικα μεγαλυτερη επιφανεια. Εχει ~15% μεγαλυτερη επιφανεια απο το note5 (ετσι χωραει περισσοτερη πληροφορια σε browsing κλπ)

Και τα καταφεραν ολα αυτα αυξανοντας μονο κατα 4% το συνολικο μεγεθος κινητου.

Υ.Γ.: Ενα 6" κινητό με 16:9 δεν θα ηταν βολικο στο χειρισμο, γιατι θα ηταν μεγαλυτερο απο 75mm στο πλατος που ειναι το note 5 και οι εταιρειες(μαζι με τους χρηστες) θεωρουν οτι ειναι το ανω οριο πλατους για ενα χρηστικο κινητο.

Η οθονη του note 8 δεν ειναι "πολυ στενη". Συγκεκριμενα εχει σχεδον ιδιο πλατος με του note 5. Ακυρο λοιπον αυτο που γραφεις.

Απλα εχει μεγαλυτερο υψος οθονης για να δωσουν συνολικα μεγαλυτερη επιφανεια οθονης, κατι που εσυ επιθυμεις οπως δηλωσες.

Mε λιγα λογια, στο note 8 ικανοποιησαν και τα 2 κριτηρια που εθεσες:

α) να μην ειναι πολυ στενη οθονη (εβαλαν ιδιο πλατος οθονης με τα προηγουμενα note)

β) η οθονη να εχει συνολικα μεγαλυτερη επιφανεια. Εχει ~15% μεγαλυτερη επιφανεια απο το note5 (ετσι χωραει περισσοτερη πληροφορια σε browsing κλπ)

Υ.Γ.: Ενα 6" κινητό με 16:9 δεν θα ηταν βολικο στο χειρισμο, γιατι θα ηταν μεγαλυτερο απο 75mm στο πλατος που ειναι το note 5 και οι εταιρειες(μαζι με τους χρηστες) θεωρουν οτι ειναι το ανω οριο πλατους για ενα χρηστικο κινητο.

http://m.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=7431&idPhone2=8505

Το ύψος του είναι παράλογο ειδικά αν αναλογιστουμε ότι έχει και on screen κουμπιά. Εγώ με ένα bezel less 6" note 8 16:9 θα ήμουν πάρα πολύ ευχαριστημένος. Θέλω μεγάλη οθόνη αλλά να είναι και λίγο όμορφο το κινητό να έχει κάποια συμμετρία.

http://m.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=7431&idPhone2=8505

Το ύψος του είναι παράλογο ειδικά αν αναλογιστουμε ότι έχει και on screen κουμπιά. Εγώ με ένα bezel less 6" note 8 16:9 θα ήμουν πάρα πολύ ευχαριστημένος. Θέλω μεγάλη οθόνη αλλά να είναι και λίγο όμορφο το κινητό να έχει κάποια συμμετρία.

Συνεχιζεις και μεταπηδας απο το θεμα επιφανειας/πρακτικοτητας στο θεμα εμφανισης.

Οσο κανεις αυτο το πραγμα, δεν βγαινει ακρη στη συζητηση.

Ας μεινουμε στο θεμα επιφανειας και πρακτικοτητας που εθεσες και μετα θα παμε στο υποκειμενικο θεμα της εμφανισης(θεωρω οτι ειναι πιο ομορφο το note 8 απο το note 5/7, αλλα γουστα ειναι αυτα):

Στο note 8 ικανοποιησαν και τα 2 κριτηρια που εθεσες

Οι 2 καρτες δεν θα σου λυσουν κανενα προβλημα.Εχεις 1000€ για κινητο, αλλα δεν εχεις λεφτα για μια και μοναδικη SIM που να σε ικανοποιει;Για αυτο σιχαινομαι την Samsung.Αντι να εμπνεει, ακολουθει πολυ το ρευμα με τις χαζες απαιτησεις των καταναλωτων.Αν σκεφτονταν ολοι σαν την Samsumg πολυ απλα δεν θα ειχαμε κινητα με οθονη αφης οπως τα γνωριζουμε σημερα.

Μοορεις επειδή βλέπω ότι το κατέχεις να μου βρεις και εμένα μια λύση;

Εγω που είμαι υποχρεωμένος να έχω μια επαγγελματική κάρτα επειδή μου την έχουν δώσει από την δουλειά με ελάχιστο χρόνο ομιλίας και δεδομένα και εκεί με βρίσκουν οι πελάτες, προϊστάμενοι και υφιστάμενοι τι μπορώ να κάνω για να μην έχω και τον προσωπικό μου αριθμό;

Εχεις να προτείνεις κάτι;

Προσωπικά είμαι στις πωλήσεις πολυεθνικής εταιρείας έχω κάθε μέρα όχι κάτω από 3 ώρες ομιλία σε κινητό

Αν μιλάς με κινεζια 3 ώρες την μέρα δεν νομίζω να ζήσεις πάρα πολλές μέρες ακόμα

Συνεχιζεις και μεταπηδας απο το θεμα επιφανειας/πρακτικοτητας στο θεμα εμφανισης.

Οσο κανεις αυτο το πραγμα, δεν βγαινει ακρη στη συζητηση.

Ας μεινουμε στο θεμα επιφανειας και πρακτικοτητας που εθεσες και μετα θα παμε στο υποκειμενικο θεμα της εμφανισης(θεωρω οτι ειναι πιο ομορφο το note 8 απο το note 5/7, αλλα γουστα ειναι αυτα):

Στο note 8 ικανοποιησαν και τα 2 κριτηρια που εθεσες

Το θέμα της επιφάνειας. Αν βγάλουμε τα on screen κουμπιά πόση καθαρή οθόνη μένει? Το Note 5 έχει καθαρα 5.7 ίντσες με σωστό πλάτος και ύψος που φτάνεις σχετικά εύκολα μέχρι πάνω. Στο scrolling ναι υπερέχει λόγω του ύψους του. Σε παιχνίδια για την ώρα έχουμε μπάρες αριστερά δεξιά όπως και στις ταινίες σειρές και αν βάλουμε να γεμίσει την οθόνη χάνεται πληροφορία γιατί γίνεται cropping. Ας έρθει με το καλό το Note 8 να τα βάλουμε δίπλα να τα συγκρίνουμε και σε scrolling και σε multimedia περιεχόμενο. Για μένα είναι απλά marketing ώστε να πουλήσουν τα καινούργια κινητά και να κάνουν τα παλιά να φαίνονται απαρχαιωμένα κάτι που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.

Οι 2 καρτες δεν θα σου λυσουν κανενα προβλημα.Εχεις 1000€ για κινητο, αλλα δεν εχεις λεφτα για μια και μοναδικη SIM που να σε ικανοποιει;Για αυτο σιχαινομαι την Samsung.Αντι να εμπνεει, ακολουθει πολυ το ρευμα με τις χαζες απαιτησεις των καταναλωτων.Αν σκεφτονταν ολοι σαν την Samsumg πολυ απλα δεν θα ειχαμε κινητα με οθονη αφης οπως τα γνωριζουμε σημερα.
Μοορεις επειδή βλέπω ότι το κατέχεις να μου βρεις και εμένα μια λύση;

Εγω που είμαι υποχρεωμένος να έχω μια επαγγελματική κάρτα επειδή μου την έχουν δώσει από την δουλειά με ελάχιστο χρόνο ομιλίας και δεδομένα και εκεί με βρίσκουν οι πελάτες, προϊστάμενοι και υφιστάμενοι τι μπορώ να κάνω για να μην έχω και τον προσωπικό μου αριθμό; 

Εχεις να προτείνεις κάτι; 

Σου έχουν δώσει κάρτα από την εταιρεία σου και όχι (και) κινητό? να μπαίνει η κάρτα μέσα?
Να κανείς "παράπονα" αμέσως, αυτό να κανείς.

Το θέμα της επιφάνειας. Αν βγάλουμε τα on screen κουμπιά πόση καθαρή οθόνη μένει? Το Note 5 έχει καθαρα 5.7 ίντσες με σωστό πλάτος και ύψος που φτάνεις σχετικά εύκολα μέχρι πάνω. Στο scrolling ναι υπερέχει λόγω του ύψους του. Σε παιχνίδια για την ώρα έχουμε μπάρες αριστερά δεξιά όπως και στις ταινίες σειρές και αν βάλουμε να γεμίσει την οθόνη χάνεται πληροφορία γιατί γίνεται cropping. Ας έρθει με το καλό το Note 8 να τα βάλουμε δίπλα να τα συγκρίνουμε και σε scrolling και σε multimedia περιεχόμενο. Για μένα είναι απλά marketing ώστε να πουλήσουν τα καινούργια κινητά και να κάνουν τα παλιά να φαίνονται απαρχαιωμένα κάτι που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.

Οι περισσοτερες ταινιες δεν ειναι 16:9, ειναι πιο μακροστενες, οποτε ειναι πιο καταλληλη η οθονη του note 8.

Σε σειρες ομως ή ταινιες της πλακας(κωμωδιες κλπ), τοτε ναι αυτες ειναι 16:9.

Φυσικα σε browsing, chatting, email κλπ χωραει περισσοτερη πληροφορια, μιας και εχει ~15% μεγαλυτερη επιφανεια.

Γενικοτερα παρατηρω οτι λογω καποιου κολληματος σου επιμενεις σε διαφορα και προφανως για αυτο κατεληγες σε τελειως λαθος συμπερασματα, οπως οτι νομιζες οτι η οθονη του note 8 εχει μικροτερη επιφανεια.

Το σημαντικο ειναι οτι η οθονη του note 8 ικανοποιησε τα κριτηρια που εβαλες:

α) εχει πλατος που θελεις (ιδιο με του note 5)

β) εχει μεγαλυτερη επιφανεια.

Οι περισσοτερες ταινιες δεν ειναι 16:9, ειναι πιο μακροστενες, οποτε ειναι πιο καταλληλη η οθονη του note 8.

Σε σειρες ομως ή ταινιες της πλακας(κωμωδιες κλπ), τοτε ναι αυτες ειναι 16:9.

Φυσικα σε browsing, chatting, email κλπ χωραει περισσοτερη πληροφορια, μιας και εχει ~15% μεγαλυτερη επιφανεια.

Γενικοτερα παρατηρω οτι λογω καποιου κολληματος σου επιμενεις σε διαφορα και προφανως για αυτο κατεληγες σε τελειως λαθος συμπερασματα, οπως οτι νομιζες οτι η οθονη του note 8 εχει μικροτερη επιφανεια.

Το σημαντικο ειναι οτι η οθονη του note 8 ικανοποιησε τα κριτηρια που εβαλες:

α) εχει πλατος που θελεις (ιδιο με του note 5)

β) εχει μεγαλυτερη επιφανεια.

Απλά φίλε αρνούμαι να πάρω οτιδήποτε βγάζουν οι εταιρείες ειδικά όταν παλιότερα έκραζα το iPhone 5 για το μήκος του. Κολοτουμπες πολύ σπάνια να κάνω. Ναι μπορεί να έχει λίγο μεγαλύτερη επιφάνεια αλλά ούτε τα on screen μου αρέσουν ούτε οι μπάρες αριστερά δεξιά στα παιχνίδια και στις σειρές. Ούτε θα φτάνει το δάχτυλο μέχρι πάνω στην κουρτίνα που με το Note 3 4 5 φτάνει εύκολα. Η δε edge οθόνη δεν προσφέρει τίποτα είναι άβολη μιας και άνετα την πιάνεις με το χέρι σου και κινητό χωρίς bezels σε μια πτώση το κλαις. Ένα mi mix στις 6 ίντσες θέλω αυτά που κάνει η Samsung εδώ και 2 χρόνια τα θεωρώ απλά εφέ και marketing.

Απλά φίλε αρνούμαι να πάρω οτιδήποτε βγάζουν οι εταιρείες ειδικά όταν παλιότερα έκραζα το iPhone 5 για το μήκος του. Κολοτουμπες πολύ σπάνια να κάνω. Ναι μπορεί να έχει λίγο μεγαλύτερη επιφάνεια αλλά ούτε τα on screen μου αρέσουν ούτε οι μπάρες αριστερά δεξιά στα παιχνίδια και στις σειρές. Ούτε θα φτάνει το δάχτυλο μέχρι πάνω στην κουρτίνα που με το Note 3 4 5 φτάνει εύκολα. Η δε edge οθόνη δεν προσφέρει τίποτα είναι άβολη μιας και άνετα την πιάνεις με το χέρι σου και κινητό χωρίς bezels σε μια πτώση το κλαις. Ένα mi mix στις 6 ίντσες θέλω αυτά που κάνει η Samsung εδώ και 2 χρόνια τα θεωρώ απλά εφέ και marketing.

Εδω μεσα παντως κανεις κωλοτουμπες.

Ζητησες οθονη με ιδιο πλατος σαν του note 5 και μεγαλυτερη επιφανεια και αυτο εδωσε η samsung με το note 8.

Επισης, εκανες την κωλοτουμπα οπου αρχικα μας ελεγες οτι ειναι μικροτερη η επιφανεια για το note8  που συζηταμε.

Εχεις καποιες εμμονες και σε οδηγησαν σε κωλοτουμπες.

• Like 1

Εδω μεσα παντως κανεις κωλοτουμπες.

Ζητησες οθονη με ιδιο πλατος σαν του note 5 και μεγαλυτερη επιφανεια και αυτο εδωσε η samsung με το note 8.

Επισης, εκανες την κωλοτουμπα οπου αρχικα μας ελεγες οτι ειναι μικροτερη η επιφανεια για το note8 που συζηταμε.

Εχεις καποιες εμμονες και σε οδηγησαν σε κωλοτουμπες.

Για το δεύτερο έγραψα ότι μετρούσα το συνολικό εμβαδόν μετά το κατάλαβα ήταν λάθος μου όπως και έγραψα. Για το πρώτο από πάντα έγραφα ότι δεν μου αρέσουν τα πολύ μακρόστενα κινητά από τότε με το iPhone 5 και η Samsung αποδείχθηκε πολύ χειρότερη. Θέλω επιφάνεια αλλα σε σωστό πλάτος ύψος. Αν είναι έτσι αν δώσει 25:1 αναλογία με πλάτος 7.5 και ύψος 25 εκατοστά να λέει ότι έχει 7 ίντσες οθόνη και να είναι μεγαλύτερο από το τηλεκοντρολ της τηλεόρασης που είχαμε πριν 20 χρόνια. Το συγκεκριμένο ύψος δεν βολεύει πουθενά ο αντίχειρας δεν φτάνει για κανένα λόγο εκεί.

Οτι πιο θετικο η καινουρια αναλογια και το καινουριο note8:

15% μεγαλυτερη οθονη (για περισσοτερη πληροφορια στο browsing κλπ) απο τα προηγουμενα note με σχεδον ιδιο μεγεθος συσκευης.

1700% λαθος συλλογισμος, ειναι κριμα να εχουν πετυχει με το marketing να διεισδυσουν τοσο πολυ και στο μυαλο εμπειρων χρηστων

Παντελως αχρηστη η 18:9 αναλογια στα κινητα

Ο μονος λογος που υπαρχει ειναι για να πουλησουν μικροτερα bezel που δεν γινεται να βαλουν σε 16:9 αναλογια (δεν χωρανε ολα τα εσωτερικα, κυριως μπαταρια)

"Καινοτομια" διχως νοημα

1) Με αναγκαζει να εχω fingeprint reader πισω. Απλα αστειοτητα, που φταιει 100% η Google (η ασε acapacitive ή ξηλωσε τα τελειως)

2) Μου κατεβαζει το πληκτρολογιο πιο κατω. To μεγαλο κατω bezel απλα το εχει στη σωστη θεση.

3) Με αναγακαζει να εχω αθλια software buttons (που ειτε δεν κρυβονται και ειναι σαν bezel ειτε κρυβονται και θελω swipes)

4) Σε lanscape ειναι παντελως αχρηστη αναλογια που δεν μου δινει τιποτα αλλα με ζοριζει χειροτερα στην πληκτρολογηση

5) Με αναγκαζει να χρησιμοποιω το δευτερο χερι, γιατι δεν φτανω με τιποτα το πανω μερος. Υπαρχουν elements εκει, που σε 16:9 τηλεφωνα απλα ειναι πιο χαμηλα, λογω μεγαλου bezel

Ειδικα το Note 8 ειναι downgrade μεγαλο εργονομικα, ελαχιστα πιο στενο απο το 5, αλλα και με κυρτη οθονη. Καλη τυχη στην πληκτρολογηση.

Το "15% περισσοτερη οθονη" δεν μου λεει κατι, οταν μου δυσκολευει 100% την καθημερινοτητα μου

1) Οι fingeprint reader πρεπει να ειναι μπροστα.

Ξεκλειδωνω το τηλεφωνο μου 50 φορες τη μερα, θα ψαχνω πισω; Αστειοτητα.

Συνεπεια μεγαλη του 1):

2) Capacitive buttons>>>Software buttons

Εφοσον εχουμε reader μπροστα, λειτουργει σαν Home και εχεις και recents/back απο διπλα. Κατι βδελυγματα τυπου Huawei, με gestures κλπ ειναι αστεια. Aστεια ειναι και η google, που παει και μου βγαζει συσκευες με κατι bezel ΤΕΡΑΣΤΙΑ και εχει software buttons και reader πισω.

Μα ποσο αστειο ειναι το pixel και ποσο αστεια ηταν το Nexus 6p;

===

Αυτα ολα τα γραφω εμπειρα, εχοντας παρει πολλα κινητα στα χερια μου.

Οσο μπορω θα εχω 16:9, capacitive keys με reader μπροστα.

• Like 1

Αυτα ολα τα γραφω εμπειρα, εχοντας παρει πολλα κινητα στα χερια μου.

Οσο μπορω θα εχω 16:9, capacitive keys με reader μπροστα.

Δεκτα ολα αυτα(βεβαια οι 5 λογοι που αναφερεις εχουν αρκετα λογικα σφαλματα ή προσωπικες προτιμησεις).

Καποιοι αλλοι μπορει να προτιμουν μεγαλυτερη οθονη σε παρομοιο μεγεθος, εσυ προτιμας μικροτερη οθονη αλλα με capacitive keys.

Γουστα ειναι αυτα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...