Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετω το forum.

Εχω εναν δισκο με εγκατασταση windows 7. Στον υπολογιστη που ηταν αυτος ο σκληρος ο δισκος στο bios ειχε την ρυθμιση στον controller IDE και οχι ΑHCI.

Θελω να παρω τον δισκο αυτο και να τον βαλω σε ενα πιο καινουριο μηχανημα που στο bios δεν μ αφηνει να αλλαξω την ρυθμιση του controller και ειναι μονιμα AHCI.

Οταν κουμπωνω τον δισκο και προσπαθω να bootaro πεταει μπλε οθονη.

Υπαρχει κατι το οποιο μπορω να κανω?

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Χαιρετω το forum.

Εχω εναν δισκο με εγκατασταση windows 7. Στον υπολογιστη που ηταν αυτος ο σκληρος ο δισκος στο bios ειχε την ρυθμιση στον controller IDE και οχι ΑHCI.

Θελω να παρω τον δισκο αυτο και να τον βαλω σε ενα πιο καινουριο μηχανημα που στο bios δεν μ αφηνει να αλλαξω την ρυθμιση του controller και ειναι μονιμα AHCI.

Οταν κουμπωνω τον δισκο και προσπαθω να bootaro πεταει μπλε οθονη.

Υπαρχει κατι το οποιο μπορω να κανω?

Ευχαριστω.

Δε νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάτι.

Η υπάρχουσα εγκατάσταση έχει εγκατεστημένους drivers για το παλιό hardware, δε μπορεί να μπουτάρει με το νέο hardware.

Δημοσ.

Δεν ειναι θεμα των drivers , ειναι απο ide σε achi.

Με τα drivers θα βγαλω ακρη.Ξερω οτι δεν ειναι η καλυτερη λυση και σιγουρα θα εχω θεμα και με την ταχυτητα.

Αλλα για λιγες μερες καλο θα ηταν να δουλεψει ετσι.

Διαβασα αυτο αλλα δεν ξερω αν δουλευει.

http://www.askvg.com/how-to-change-sata-hard-disk-mode-from-ide-to-ahci-raid-in-bios-after-installing-windows/

Μαλλον θα το δοκιμασω.

Δημοσ.

Σε safe mode μπαινεις? Αν ναι μπορεις να κανεις εγκατασταση του νεου driver απο εκει. Μια αλλη πατεντα που πιανει αρκετες φορες ειναι να μπεις με hirens και να ξηλωσεις τον driver του IDE. Μετα κανεις restart και αφηνεις τα windows να  βρουν ton AHCI.

Τελευταια λυση ειναι να κανεις upgrade τα windows απο usb stick win7.

Και ομως ειναι θεμα driver. Σε πολλους πελατες εχουμε μεταφερει hdd απο IDE σε AHCI αλλαζωντας τον driver.

EDIT: Δες και αυτο.

http://winaero.com/blog/switch-from-ide-to-achi-after-installing-windows-7-or-windows-8/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...