Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
καλημέρα 

ένα ασύρματο δίκτυο με 3 Litestation 5 (2 ζευγάρια) είναι ως εξής:

το ένα που είναι συνδεδεμένο στο modem και μακριά από μένα έχει ρυθμίσεις : 

192.168.1.100

wireless mode :  ACCESS POIND WDS 

network mode  : BRIDGE

το 2ο που ειμαι τώρα  

192.168.1.101

wireless mode :  STATION WDS 

και το 3ο 

192.168.1.102

wireless mode :  STATION WDS 

το ζεύγος 1-3 λειτουργεί ικανοποιητικά 

το ζεύγος 1-2 έχει θέμα όταν κάποιος δουλεύει στο 3ο

Η πρόσβαση στο 1 απαιτεί 3-4 ώρες χασιμο χρόνου 

θέλω να αλλάξω στο πρωτο το 

network mode  

από  BRIDGE σε ROUTER μήπως στρώσει

Η ερώτηση είναι αν κάνω αυτή την αλλαγή υπάρχει περίπτωση να χάσω την σύνδεση με το 1ο ?

(θέλω να αποφύγω την μετάβαση στο σημείο 1).

ευχαριστώ :)

Δημοσ.

Σε Router mode το WLAN δουλεύει ως WAN και όχι η LAN θύρα. Αυτή η κατάσταση κάνει αν ήθελες ένα από τα Νο2-3 να παίξουν τοπικά ως router,

Εσύ θέλεις το Νο1, οπότε χρειάζεται το SOHO Router mode, όπου ως WAN παίζει η LAN θύρα.

Πριν πατήσεις το "Apply", ακόμη και αν έχεις πατήσει το "Change" δεν εφαρμόζεται η αλλαγή. Θα πρέπει λοιπόν να σιγουρέψεις ότι θα έχεις επικοινωνία από μακρυά.

Στις ασύρματες ρυθμίσεις δεν θα του αλλάξεις κάτι, οπότε είσαι σίγουρος ότι θα μπορείς να το δεις από μακρυά. Στο Network όμως αλλάζουν τα πράγματα.

Καταρχήν ως router πρέπει η WAN να είναι στο ίδιο υποδίκτυο με το αρχικό modem/router, άρα θα έχει την ίδια ΙΡ (static 192.168.1.100), με DNS, Gateway την διεύθυνση του αρχικού modem/router.

Όμως η LAN αναγκαστικά θα είναι σε άλλο υποδίκτυο, στο ίδιο που θα έχουν και τα Νο3-3. Αν του ορίσεις 192.168.2.1, θα αλλάξεις αντίστοιχα και στα άλλα 2 (π.χ. 192.168.2.101 και 192.168.2.102) για να έχεις πρόσβαση από αυτά.

Επίσης θα πρέπει να ενεργοποιήσεις τον DHCP για να παίρνουν αυτόματα διευθύνσεις οι συσκευές πίσω από τα Νο2-3 και οπωσδήποτε το ΝΑΤ, διαφορετικά δεν θα έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...