Προς το περιεχόμενο

Δύο Internet, δύο router-modems, ίδιο LAN

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους

Μια βοήθεια από το κοινό...

Στο σπίτι έχω δύο ξεχωριστές τηλεφωνικές γραμμές και δομημένη δικτύωση σε όλο το σπίτι.

Η πρώτη και κύρια γραμμή είναι της Wind με Internet ADSL.

Στην δεύτερη τώρα γύρισα σε Nova3play και μου δίνει κι εκεί ADSL Internet.

Η ερώτηση μου είναι εάν μπορώ να έχω και τους δύο routers στο ίδιο LAN μου στο ίδιο subnet (192.168.1.xxx) αλλά ο καθένας στην γραμμή του για Internet?

O πρώτος μόνο να δίνει DHCP και DNS Services στο Lan μου ενώ ο δεύτερος να τα έχει όλα απενεργοποιημένα.

Όλα τα Wifi και Desktops να μου βγαίνουν από τον πρώτο με DHCP, ενώ με καρφωτές IP και Gateway κάποια Laptop να βγαίνουν από τον δεύτερο.

Δηλαδή

WIND Router = 192.168.1.1, DHCP=10-100 range, WiFi, κλπ.

NOVA Router = 192.168.1.201, no DHCP, no Wifi, κλπ.

Κινητό με DHCP να βγαίνει από WIND όπως τώρα...

Laptop/PC με IP=192.168.1.202, MASK=255.255.255.0, GW=192.168.1.201 από Nova.

Θα έχουν κάποια θέματα οι Routers μεταξύ τους που είναι στο ίδιο Lan?

Χρειάζεται κάποια ρύθμιση πχ. static routing ή RIP

Πρέπει να ξέρει ο ένας τον άλλον?

Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

Απί αυτά που περιγραφείς δεν βλέπω κάπου οι δύο ρουτερ να ειναι στο ίδιο δίκτυο, αυτό που βλέπω ειναι κάποια μηχανήματα να εοναι στον ένα ρουτερ και κάποια στον αλλο

Δημοσ.

Δεν είναι, αλλά μπορούν να είναι εφόσον συνδεθούν μεταξύ τους ή μέσω switch.

Θα δουλέψει όπως τα αναφέρει αλλά δεν είναι και η καλύτερη πρακτική.

• Like 1
Δημοσ.

Γιατί να μην παίξει;

Σε όποια συσκευή βάλει αυτόματες ρυθμίσεις, θα παίρνει σύνδεση από τον μοναδικό DHCP, άρα την σύνδεση της Wind.

Σε όποια συσκευή βάλει χειροκίνητα τις ρυθμίσεις, έχει επιλογή ποια σύνδεση θα χρησιμοποιεί, ορίζοντας το σχετικό gateway.

Δημοσ.

Μια χαρα θα παιξει αλλα ειναι πατεντα του κοπριτη αυτη. Με 2 γραμμες θα μπορουσε να κανει παπαδες

Δημοσ.

Απί αυτά που περιγραφείς δεν βλέπω κάπου οι δύο ρουτερ να ειναι στο ίδιο δίκτυο, αυτό που βλέπω ειναι κάποια μηχανήματα να εοναι στον ένα ρουτερ και κάποια στον αλλο

Λέω ως ερώτηση "στο ιδιιο LAN". Εννοείτε ότι μπαίνουν στο ίδιο Switch και τα δύο Router-Modem....ε?

Δεν είναι, αλλά μπορούν να είναι εφόσον συνδεθούν μεταξύ τους ή μέσω switch.

Θα δουλέψει όπως τα αναφέρει αλλά δεν είναι και η καλύτερη πρακτική.

Any suggestions?

Μια χαρα θα παιξει αλλα ειναι πατεντα του κοπριτη αυτη. Με 2 γραμμες θα μπορουσε να κανει παπαδες

Define "παπάδες" please.

Κύροι,

η ερώτηση ήταν εάν θα έχω πρόβλημα στους δύο routers να είναι στο ίδιο LAN και το ίδιο Subnet,

όχι εάν είναι η βέλτιστη λύση.

Για να σας ενημερώσω κιόλας, NAI έπαιξε αλλά καλού κακού έκανα τα παρακάτω …

Στον Wind router-modem άφησα κανονικά DHCP, RIP, IGMP, DynDNS κλπ ενεργά και λειτουργούν όλα τα WiFi και LAN'd devices κανονικά. Έτσι κινητά, tablet, TV και Media Player παίζουν όπως έπαιζαν. 192.168.1.1

Στην πρώτη προσπάθεια όταν σύνδεσα τον δεύτερο router-modem της Forthnet στο ίδιο switch, ένας παλαιός Asus WL-600G που είχα παλιά σε OTEnet (192.168.1.201), κόλλαγε, δεν συγχρόνιζε και κόλλαγε ΚΑΙ ο Wind router-modem και έκανε timeouts και drops...

Oταν κατέβασα το Firmware του Asus από 3008A σε 1036A και απενεργοποίηση DHCP, RIP, IGMP και όλα αυτά τα ωραία ακρώνυμα, συγχρόνισε (χωρίς username/password ??!!??) και δεν είχα ξανά θέμα. Ένα PC που έχω με static 192.168.1.10 και gateway 192.168.1.201 δουλεύει κανονικά και κατεβάζει τον όγκο μου, χωρίς να επηρεάζει τις άλλες συσκευές, και τα αντιγράφω και όπου θέλω στο ίδιο LAN σε άλλο device, πχ. Media Player.  Ξέρω ότι θα μπορούσα να κάνω κάτι σε τύπο Internet Binding με κάποια "έξυπνη" συσκευή τύπου Load Balancing και fail over κλπ. αλλά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα εκμεταλλεύομαι και τις δύο internet γραμμές (στα 7mbps συγχρονίζουν και οι δύο) χωρίς να επηρεάζει η μια την άλλη ή κάποιο download ή upload να μου "δεσμεύει" την γραμμή.

Σχόλα για βελτιώσεις και προτάσεις είναι καλοδεχούμενες…

Δημοσ.

Το βέλτιστη πρακτική και παπάδες (που γράψαμε), πάει σε αυτό που ανέφερες με χρήση άλλου router που θα παίρνει και τις 2 συνδέσεις και θα μοιράζει αυτόματα ομοιόμορφα το συνολικό bandwidth και θα είναι όλοι χαρούμενοι.

Τώρα ναι μεν δουλεύει γρήγορα και ανέξοδα, αλλά κάθε φορά πρέπει να ρυθμίζεις ποιος θα συνδέεται και που, ώστε να μοιράζεις το bandwidth. Αν δεν σ' ενοχλεί αυτό, άστο όπως είναι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...