AlienTechGR Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Καλησπέρα, Πρόσφατα έβγαλα το δίπλωμα Α1 και ψάχνομαι για κάνα παπάκι για μικρές (~5χλμ) και μέτριες (30-35χλμ) μετακινήσεις. Επειδή προφανώς, λεφτά για Innova κτλ δεν περισσεύουν, έλεγα να τσιμπήσω κάνα Honda Astrea από Car.gr μιας και παντού διαβάζω τα καλύτερα, όσο αναφορά την αξιοπιστία. Το θέμα, αξίζουν γενικά σαν παπάκια; Θα βρω κάτι καλύτερο σε αυτά τα λεφτά (~700€); Επίσης, επειδή είμαι παντελώς άσχετος με το θέμα, τι σασμάν έχουν αυτά; 3τάχυτο ή 4τάχυτο; Κάθε άποψη ευπρόσδεκτη!
Pelvic Thrust Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Το παπακι ειναι κούραση ειδικα αν μενεις σε πολη με τις συνεχείς αλλαγές ταχυτήτων. Άσχετα που αν πάρεις κάτι τέτοιο που λες σε εκείνα τα λεφτά, σίγουρα θα θέλει μαζέματα. Γενικοτερα πιάνουν τιμή. Δε κοιτάς και κανένα σκουτεράκι;
AlienTechGR Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Το παπακι ειναι κούραση ειδικα αν μενεις σε πολη με τις συνεχείς αλλαγές ταχυτήτων. Άσχετα που αν πάρεις κάτι τέτοιο που λες σε εκείνα τα λεφτά, σίγουρα θα θέλει μαζέματα. Γενικοτερα πιάνουν τιμή. Δε κοιτάς και κανένα σκουτεράκι;Το γνωρίζω ότι πιθανότατα θα χρειαστεί και μαζέματα και για αυτό το λόγο, έχω ένα εξτρά ποσό στην άκρη, αν χρειαστεί. Με τις ταχύτητες δεν έχω κανένα θέμα. Προτιμώ με τα 1000 χειροκίνητο παρά αυτόματο. Για σκουτεράκι δεν κοιτάω, γιατί τα βαριέμαι στην οδήγηση.
Pelvic Thrust Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Βρες μεταχειρο κάποιο daytona sprinter 125, έτσι κι αλλιώς και το Astrea που λες το πιθανότερο είναι να έχει κινέζικο κινητήρα επάνω lifan κατα κύριο λόγο. http://www.mybike.gr/topic/32322-daytona-sprinter-125/
xrhstosiak Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 το θεμα ειναι να το βρεις και σε τι κατασταση θα ειναι οσοι τα εχουν σε καλη κατασταση ή δεν τα πουλανε ( σαν εμενα ) ή ζητανε πολλα χιλιες φορες παπι απο μενα αντι για σκουτερ ειδικα για πρωτο μηχανακι οτι παρεις θελει πολυ πολυ ψαξιμο ειναι παλιο μηχανακι και μπορει να εχουν γινει μαιμουδιες πανω του να εχει περασει απο 10 χερια γενικα πρεπει να βρεις εναν μαστορα εμπιστο να σου δωσει το οκ 2
thant Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Το θέμα, αξίζουν γενικά σαν παπάκια; Θα βρω κάτι καλύτερο σε αυτά τα λεφτά (~700€); Όπως ειπε ο παραπάνω σημαντικό ειναι το παπι να βρίσκεται σε καλη κατάσταση. Για μενα απο την στιγμή που αγοράζεις μεταχειρισμένο ειναι και λιγο λαχείο. Εκτος απο Astrea μπορείς να δεις σε αυτα τα λεφτα και το kawasaki kazer. Το εχω 15 χρονια και βλεπω να με βγάζει άλλα τόσα! Σκυλί!!! 1
AlienTechGR Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 (επεξεργασμένο) Καταρχάς, σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο και τις απαντήσεις σας. το θεμα ειναι να το βρεις και σε τι κατασταση θα ειναι οσοι τα εχουν σε καλη κατασταση ή δεν τα πουλανε ( σαν εμενα ) ή ζητανε πολλα χιλιες φορες παπι απο μενα αντι για σκουτερ ειδικα για πρωτο μηχανακι οτι παρεις θελει πολυ πολυ ψαξιμο ειναι παλιο μηχανακι και μπορει να εχουν γινει μαιμουδιες πανω του να εχει περασει απο 10 χερια γενικα πρεπει να βρεις εναν μαστορα εμπιστο να σου δωσει το οκ Μάστορα έμπιστο ευτυχώς έχω στην περιοχή μου. Και εννοείται πως θα πέσει ψάξιμο, όσο να βρεθεί κάποιο σε όσο καλύτερη κατάσταση γίνεται. Βρες μεταχειρο κάποιο daytona sprinter 125, έτσι κι αλλιώς και το Astrea που λες το πιθανότερο είναι να έχει κινέζικο κινητήρα επάνω lifan κατα κύριο λόγο. http://www.mybike.gr/topic/32322-daytona-sprinter-125/ Με μοτέρ Lifan δε πρόκειται να αγοράσω. Υποτίθεται, ότι ψάχνω συγκεκριμένα για κάποιο Astrea / Supra, επειδή έχουν καλό και αξιόπιστο μοτέρ. Πάντως καλό μου φάνηκε και το Daytona Sprinter 125, λίγο που το τσέκαρα. Έχει και στροφόμετρο, για κάτι κολλημένους σαν κι εμένα. Gg Όπως ειπε ο παραπάνω σημαντικό ειναι το παπι να βρίσκεται σε καλη κατάσταση. Για μενα απο την στιγμή που αγοράζεις μεταχειρισμένο ειναι και λιγο λαχείο. Εκτος απο Astrea μπορείς να δεις σε αυτα τα λεφτα και το kawasaki kazer. Το εχω 15 χρονια και βλεπω να με βγάζει άλλα τόσα! Σκυλί!!! Πολύ καλό φαίνεται, και παίζει και στα λεφτά που δίνω. Και δισκόφρενο μπροστά. Επεξ/σία 29 Αυγούστου 2017 από AlienTechGR 2
costacurta Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Καταρχάς παίζει ρόλο η κατάσταση τα χιλιόμετρα τι επιπλέον έξοδα χρειάζεται άμεσα. Πιθανότατα θέλει ένα μικρό συμμάζεμα σέρβις και λάστιχα άρα υπολόγισε εξτρα κάνα 100 και λίγο παραπάνω με τα χαρτιά. 700 για οτιδήποτε γιαπωνέζο (χοντα /γιαμαχα /καβασακι) ειναι λογικά καλή τιμή βέβαια όπως είπα για ένα αξιόλογο παπί που θα ελεγχθεί . Αν είναι πριν 2000 με 80000χλ δεν το λες και ευκαιρία. Επίσης στον έλεγχο πρόσεξε μην φοράει άλλη μηχανή ή γενικά, εγώ όταν έψαχνα είδα ένα χοντα που εκτός από την μηχανή όλα ήταν αλλαγμένα. Τα daytona/modenas και ανάλογα ταιβανοκινεζικα πάπια φοράνε επίσης λιφαν μηχανή. Βασικά και αυτά κινέζικα είναι απλά ο εισαγωγέας τα βαφτίσε αλλιώς. Βέβαια και αυτό μην σε πολυπροβληματιζει τα πάπια σε θέμα μηχανής δεν χαλάνε τόσο εύκολα στα λιφαν το πρόβλημα είναι το τρίξιμο και η μικρή αξιοπιστία που έχουν σε άλλα εξάρτηματα (αντλία βενζίνη /καντράν κα. ). Τα ανταλλακτικά τους όμως είναι πάμφθηνα. Σε θέμα σκούτερ παπί δεν τίθεται σύγκριση. Ειδικά σε αυτονομία καυσίμου και αντοχή στο χρόνο δεν υπάρχει εναλλακτική. Όσο άβολα και να είναι δεν υπάρχει οικονομικοτερο όχημα. 1
tera2 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Λοιπον παπι grand στο 700 + 150που δωσεις (λαστιχα + μαζεματα) και θα ξεγνοιασεις. + Δεν καιει Δεν σπάει Δεν εχει πολλα πλαστικα Ανταλακτικα φτηνα Το μεταπωλεις αν δεν σε εξυπηρετησει _ Δεν καθονται ανετα 2 ατομα μεγαλόσωμα Δεν ειναι τρελα ανετο Εχω οδηγησει 2 grant και τα δυο αθροιστικα πανω απο 200.000 χιλιομετρα δεν ειχα θεμα. Βεβαια ηταν σε ιδιοκτητες που τα προσεχαν σχετικα και δεν τα σκιζαν σε κοντρες. Οχι σκουτε για πολλους λογους 1
AlienTechGR Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Λοιπον παπι grand στο 700 + 150που δωσεις (λαστιχα + μαζεματα) και θα ξεγνοιασεις. + Δεν καιει Δεν σπάει Δεν εχει πολλα πλαστικα Ανταλακτικα φτηνα Το μεταπωλεις αν δεν σε εξυπηρετησει _ Δεν καθονται ανετα 2 ατομα μεγαλόσωμα Δεν ειναι τρελα ανετο Εχω οδηγησει 2 grant και τα δυο αθροιστικα πανω απο 200.000 χιλιομετρα δεν ειχα θεμα. Βεβαια ηταν σε ιδιοκτητες που τα προσεχαν σχετικα και δεν τα σκιζαν σε κοντρες. Οχι σκουτε για πολλους λογους Μία ερώτηση. Σε Εγνατία Οδό, περίπου 30-35χλμ θα τα βγάλει πέρα; Δε λέω, να το πηγαίνω τάπα, αλλά 90-100 τα πιάνει χωρίς να ζορίζεται; Όσο αναφορά τα σκούτερ, δε μου αρέσουν έτσι κι αλλιώς, όπως και οτιδήποτε έχει μη χειροκίνητο κιβώτιο. Δηλαδή, με 900€ χοντρικά (μαζί με μεταβίβαση και ότι άλλο χρειαστεί) είμαι κομπλέ, θεωρητικά πάντα, έτσι; Καταρχάς παίζει ρόλο η κατάσταση τα χιλιόμετρα τι επιπλέον έξοδα χρειάζεται άμεσα. Πιθανότατα θέλει ένα μικρό συμμάζεμα σέρβις και λάστιχα άρα υπολόγισε εξτρα κάνα 100 και λίγο παραπάνω με τα χαρτιά. 700 για οτιδήποτε γιαπωνέζο (χοντα /γιαμαχα /καβασακι) ειναι λογικά καλή τιμή βέβαια όπως είπα για ένα αξιόλογο παπί που θα ελεγχθεί . Αν είναι πριν 2000 με 80000χλ δεν το λες και ευκαιρία. Επίσης στον έλεγχο πρόσεξε μην φοράει άλλη μηχανή ή γενικά, εγώ όταν έψαχνα είδα ένα χοντα που εκτός από την μηχανή όλα ήταν αλλαγμένα. Τα daytona/modenas και ανάλογα ταιβανοκινεζικα πάπια φοράνε επίσης λιφαν μηχανή. Βασικά και αυτά κινέζικα είναι απλά ο εισαγωγέας τα βαφτίσε αλλιώς. Βέβαια και αυτό μην σε πολυπροβληματιζει τα πάπια σε θέμα μηχανής δεν χαλάνε τόσο εύκολα στα λιφαν το πρόβλημα είναι το τρίξιμο και η μικρή αξιοπιστία που έχουν σε άλλα εξάρτηματα (αντλία βενζίνη /καντράν κα. ). Τα ανταλλακτικά τους όμως είναι πάμφθηνα. Σε θέμα σκούτερ παπί δεν τίθεται σύγκριση. Ειδικά σε αυτονομία καυσίμου και αντοχή στο χρόνο δεν υπάρχει εναλλακτική. Όσο άβολα και να είναι δεν υπάρχει οικονομικοτερο όχημα. Σε ευχαριστώ φίλε μου. Τα Lifan, ξέρω ότι είναι αρκετά αξιόπιστα αν ΔΕΝ πειραχτούν (δεν έχω την κάψα να το πειράξω, ότι κι αν πάρω, έτσι κι αλλιώς). Τώρα Daytona και Modenas, απ'ότι είδα, είναι λίγο πιο τσιμπημένα σε σχέση με ένα Honda Astrea Grand ας πούμε, και δε νομίζω να αξίζει. Προτιμώ δηλαδή, κάποιο καλοδιατηρημένο (όσο γίνεται) Ιαπωνικό παρά οτιδήποτε άλλο.
Sheogorath Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Οχι, 100αράκι παπί ταχύτητα 90-100 την πιάνει μεν, άνετα όχι. Δεν θα πας με 90χμ/ω για 35 χιλιόμετρα. Πάρε κάποια 125άρα μηχανή, πχ CBF, ή καμια παλιά, βρίσκεις φθηνές. 1
AlienTechGR Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Οχι, 100αράκι παπί ταχύτητα 90-100 την πιάνει μεν, άνετα όχι. Δεν θα πας με 90χμ/ω για 35 χιλιόμετρα. Πάρε κάποια 125άρα μηχανή, πχ CBF, ή καμια παλιά, βρίσκεις φθηνές.Χμ. Κανά Daytona Sprinter 125; Για μηχανή δε ψήνομαι είναι η αλήθεια, γιατί έχω οδηγήσει μόνο παπάκια και σαν "form factor" (σόρρυ αν είναι λάθος ο όρος, έτσι έχω συνηθίσει από τα PC ) τα προτιμώ είναι η αλήθεια από οτιδήποτε άλλο, είτε μεγαλύτερο, είτε μικρότερο.
Sheogorath Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Παπί να πάει άνετα για μεγάλες αποστάσεις με 100 χμ/ω δεν θα βρεις (εκτός ίσως απο κάποιο crypton X). Με 70-80χμ/ω σε πάει και το άστρα.
tera2 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Οχι 70-85 στο grand εισαι καλα απο εκει και πανω ΚΑΝΕΝΑ παπι κατα την γνωμη μου δεν ειναι ασφαλές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα