iceblade Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 δηλαδη αν εχω μια συνάρτηση που θελω να κανει καποιες ενεργειες(σε αυτην την περιπτωση να εκτυπωνει μυνηματα στην οθονη) πως την καλώ? def main(): pass main() Πάνω δημιουργείς το function object και κάτω το καλείς. Χωρίς παρεξήγηση αλλά κάθεσαι και γράφεις πρόγραμμα με κλάσεις χωρίς να ξέρεις πως καλείται ένα function? Σου προτείνω να ξοδέψεις μια σοβαρή ποσότητα χρόνου με κάποιο καλό tutorial/βιβλίο για να μάθεις τουλάχιστο τα βασικά πριν επιχειρήσεις να γράψεις οποιοδήποτε πρόγραμμα. 1
becoming_I Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Χωρίς παρεξήγηση αλλά κάθεσαι και γράφεις πρόγραμμα με κλάσεις χωρίς να ξέρεις πως καλείται ένα function? Γιατί να μπλέξει με τις κλάσεις εξ αρχής; Θα μπορούσε έτσι import random sack = {'Α':[12,1],'Β':[1,8],'Γ':[2,4],'Δ':[2,4],'Ε':[8,1], 'Ζ':[1,10],'Η':[7,1],'Θ':[1,10],'Ι':[8,1],'Κ':[4,2], 'Λ':[3,3],'Μ':[3,3],'Ν':[6,1],'Ξ':[1,10],'Ο':[9,1], 'Π':[4,2],'Ρ':[5,2],'Σ':[7,1],'Τ':[8,1],'Υ':[4,2], 'Φ':[1,8],'Χ':[1,8],'Ψ':[1,10],'Ω':[3,3]} while True: try: x=input("πόσα γράμματα θέλεις; ") l=[] for i in range(int(x)): l.append(random.choice(list(sack.keys()))) print(l) break except ValueError as e: print(e,"αριθμό θέλω")
k33theod Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 x=input("πόσα γράμματα θέλεις; ") όλα μπορώ ; Τελικά δεν είμαι ό μόνος που δεν παίζω scrabble 1
becoming_I Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 x=input("πόσα γράμματα θέλεις; ") όλα μπορώ ; Τελικά δεν είμαι ό μόνος που δεν παίζω scrabble Χαχα Εντάξει ένα παράδειγμα δώσαμε, μη μας φας
iceblade Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Γιατί να μπλέξει με τις κλάσεις εξ αρχής; Για αυτό που θες να κάνεις δε χρειάζεσαι κλάσεις
Ilias95 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Άσχετο αλλά μιας που το έφερε η κουβέντα:https://www.youtube.com/watch?v=o9pEzgHorH0 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα