Προς το περιεχόμενο

Έφεση επί της 5ετούς φυλάκισης κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της Samsung


deligkos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έφεση επί της 5ετούς φυλάκισης κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της Samsung, Lee Jae-yong, μέσω συνηγόρου του. Η ποινή επιβλήθηκε από νοτιοκορεατικό δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα, κρίνοντας ένοχο για δωροδοκία το No2 στην ιεραρχία της εταιρείας.

Ο Lee Jae-yong είναι ο μεγαλύτερος γιος του προέδρου της Samsung Group και στην πράξη ήδη διάδοχός του στην κορυφή της ιεραρχίας του επιχειρηματικού ομίλου, αφού ο πατέρας του έχει ουσιαστικά αποσυρθεί από το 2014, όταν υπέστη καρδιακό επεισόδιο.

 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, προχώρησε σε δωρεές ύψους 42 δισ. γουόν (36 εκατ. δολαρίων) σε μη κερδοσκοπικά ιδρύματα που ελέγχονταν από την Choi Soon-sil, φίλη της πρώην προέδρου της χώρας, για να μην υπάρξουν εμπόδια στη ριζική αναδιάρθρωση του Ομίλου που σχεδίαζε.

 

Σύμφωνα με τους νοτιοκορεατικούς νόμους, ο Lee μπορεί να παραμείνει υπό κράτηση το μέγιστο για 4 μήνες, ενόσω δικάζεται η έφεσή του. Αυτό σημαίνει πως το δικαστήριο που θα την εκδικάσει πιθανόν να έχει έτοιμη την ετυμηγορία του γύρω στον επόμενο Ιανουάριο.

 

Link.png Site: Reuters

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

για να μην νομίζουμε ότι η διαφθορά και προνομιακή αντιμετώπιση της διαπλοκής είναι φαινόμενο μόνο της Ελλάδας.

Σε όλο τον κόσμο αν είσαι πρεζάκιας και κλέψεις 20 ευρώ θα σε βαράνε από το πρωί μέχρι το βράδυ συν ότι θα σε χώσουν φυλακή για το υπόλοιπο της ζωής σου.

Απο την άλλη αν είσαι επιχειρηματίας με κουστούμι και κλέψεις εκατομμύρια από το δημόσιο απλά θα σου φερθούν με το γάντι και φυσικά δεν θα μπεις ποτέ μέσα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Huawei γιατί; (Δεν γνωρίζω)

 

Γιατί ανακοίνωσε το P10 και P10 Plus με UFS και σε κάποια έβαλε eMMc, δηλαδή με αρκετά πιο φτωχή απόδοση για κινητό 800ευρώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Α κάτι σαν την Siemens στην Ελλάδα. Μόνο που εδώ δεν άνοιξε ρουθούνι...

Καμια σχεση σε μεγεθος και σε ηθη - και νομους . Αν ψαχνεις αντιστοιχο θα ειναι σαν να χωνανε  μεσα απο 2014 ολους τους παρατρεχαμενους

Στη Samsung Group ανηκει η μιση χωρα εκει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόνο εγώ πιστεύω ότι θα του κλάσουνε μια μάντρα Galaxy??? Σε λίγο καιρό θα τον δούμε έξω και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Αν μείνει μέσα σημαίνει ότι παίζονται χοντρά παιχνίδια εκεί στας Ασίας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...