Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα μαγκες,λοιπον εχω ενα αλμερα το αγορασα μτχ πριν 3  ετη, ,ολα καλα με το οχημα,ηρθε η στιγμη να αλλαξω λαστιχα,το αυτοκινητο φοραει αλλες ζαντες (αλουμινιου,δεν ειναι οι δικες του) 

δεν γνωριζω το μεγεθος που ειχε το μαμα λαστιχο , ο κωδικος βεβαια αναγραφεται στην θεση οδηγου στο πλαι,εκειλοιπον αναφερει

185/65 R15 88H 195/60 R15 88H (Εχει αυτα τα δυο μεγεθη,υποθετω πρεπει να φοραει λαστιχα αυτου μεγεθους ετσι?)

λοιπον εγω αυτη τη στιγμη φοραω λαστιχο 195/60 R15 88h

πηγα σε βουλκανιζτερ και μου ειπε στο μεγεθος μου το λαστιχο που θελω κοστιζει οσο και στο σκρουτζ 320 ευρω(μισελεν),ειναι λιγο τσιμπημενα γιατι η συγκεκριμενη διασταση κανει τοσο(δεν ειναι εμπορικη/δεν παραγεται σε ποσοτητα κτλ)μου ειπε επισης με 250 μπορω να παρω το ιδιο ακριιβως λαστιχο (το ιδιο μοντελο μισελεν δηλ) αλλα σε διασταση 185/65 R15.

Η ερωτηση μου ειναι η εξης,γινεται να το κανω αυτο??δηλ να βαλω αλλη διασταση ???εχει ρισκο και αν ναι τι?η μεσα σε αυτα τα ορια μπορω να τα βαλω???

Δημοσ.

Μην κοιτας μονο σε michellen ρωτα και αλλου. Προσωπικα ειχα michellen αλλα δεν εμεινα ικανοποιημένος. Δες αλλες μαρκες, πολλες εταιριες εχουν θυγατρικες. Μακρια απο kormoran, καλα ειναι τα linglong,peltas, sailun altrezzo, infinity

Μπορεις να βαλεις και την διασταση που λες παραπανω σκεψου οτι θα στενεψει λιγο και θα μεγαλωσει το υψος απο το λαστιχο.

Δημοσ.

Κανένα πρόβλημα δεν θα έχεις και με το 185 - 65 - 15  αφού το λέει και το μάνουαλ.

Θα έχεις και μικρότερη κατανάλωση καυσίμου.Σίγουρα θα έχεις μικρότερα κρατήματα αλλά ελάχιστη διαφορά.

Αν είσαι και νορμάλ οδηγός (εξάλου αυτό προκύπτει αφού αγόρασες almera) μια χαρά είσαι. :)

Δημοσ.

Καλησπερα μαγκες,λοιπον εχω ενα αλμερα το αγορασα μτχ πριν 3  ετη, ,ολα καλα με το οχημα,ηρθε η στιγμη να αλλαξω λαστιχα,το αυτοκινητο φοραει αλλες ζαντες (αλουμινιου,δεν ειναι οι δικες του) 

δεν γνωριζω το μεγεθος που ειχε το μαμα λαστιχο , ο κωδικος βεβαια αναγραφεται στην θεση οδηγου στο πλαι,εκειλοιπον αναφερει

185/65 R15 88H 195/60 R15 88H (Εχει αυτα τα δυο μεγεθη,υποθετω πρεπει να φοραει λαστιχα αυτου μεγεθους ετσι?)

πηγα σε βουλκανιζτερ και μου ειπε στο μεγεθος μου το λαστιχο που θελω κοστιζει οσο και στο σκρουτζ 320 ευρω(μισελεν),ειναι λιγο τσιμπημενα γιατι η συγκεκριμενη διασταση κανει τοσο(δεν ειναι εμπορικη/δεν παραγεται σε ποσοτητα κτλ)μου ειπε επισης με 250 μπορω να παρω το ιδιο ακριιβως λαστιχο (το ιδιο μοντελο μισελεν δηλ) αλλα σε διασταση 185/65 R15.

Η ερωτηση μου ειναι η εξης,γινεται να το κανω αυτο??δηλ να βαλω αλλη διασταση ???εχει ρισκο και αν ναι τι?η μεσα σε αυτα τα ορια μπορω να τα βαλω???

185/65R15 είναι η διάσταση ελαστικών που έβαζε το εργοστάσιο στο αυτοκίνητο σου, το 195/60R15 είναι εναλλακτική επιτρεπόμενη διάσταση για όποιον θέλει πιο φαρδιά λάστιχα χωρίς να αλλάξουν οι υπόλοιπες διαστάσεις.

Με λίγα λόγια όχι μόνο μπορείς να βάλεις 185/65, αλλά είναι και προτιμότερο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην κοιτας μονο σε michellen ρωτα και αλλου. Προσωπικα ειχα michellen αλλα δεν εμεινα ικανοποιημένος. Δες αλλες μαρκες, πολλες εταιριες εχουν θυγατρικες. Μακρια απο kormoran, καλα ειναι τα linglong,peltas, sailun altrezzo, infinity

Μπορεις να βαλεις και την διασταση που λες παραπανω σκεψου οτι θα στενεψει λιγο και θα μεγαλωσει το υψος απο το λαστιχο.

Τα kormoran σε σχέση με linglong,petlas,infinity και παρόμοιες σαβούρες είναι αιώνες μπροστά. Επεξ/σία από moure
Δημοσ.

joshua21/papoys1  ναι αναγραφετε η διασταση που μου προτειναν,το προβλημα/απορια μου ειναι στο γεγονος οτι εχουν αλλαξει οι ζαντες-αυτο δεν παιζει καποιο ρολο???

moure/liverpool τα συγκεκριμενα michelen (λεγονται energy)θεωρουνται απο τα δημοφιλεστερα λαστιχα με πολυ καλα review,τα εχουμε σε 3 οικογενειακα αυτοκινητα,ειμαστε απολυτα ικανοποιημενοι ,ειδικα ο αδερφος μου τα εχει 5 χρονια πλας(ξερω το παρακανε),θελω να πω τα αξιζουν τα λεφτα τους και στο θεμα επιλογης λαστιχου ειναι απο τις περιπτωσεις που οφειλεις για την ασφαλεια σου να παρεις κατι αξιοπιστο που συνηθως ειναι και πιο ακριβο

Δημοσ.

joshua21/papoys1 ναι αναγραφετε η διασταση που μου προτειναν,το προβλημα/απορια μου ειναι στο γεγονος οτι εχουν αλλαξει οι ζαντες-αυτο δεν παιζει καποιο ρολο???

moure/liverpool τα συγκεκριμενα michelen (λεγονται energy)θεωρουνται απο τα δημοφιλεστερα λαστιχα με πολυ καλα review,τα εχουμε σε 3 οικογενειακα αυτοκινητα,ειμαστε απολυτα ικανοποιημενοι ,ειδικα ο αδερφος μου τα εχει 5 χρονια πλας(ξερω το παρακανε),θελω να πω τα αξιζουν τα λεφτα τους και στο θεμα επιλογης λαστιχου ειναι απο τις περιπτωσεις που οφειλεις για την ασφαλεια σου να παρεις κατι αξιοπιστο που συνηθως ειναι και πιο ακριβο

Δεν διαφωνώ σε αυτά που λες,για μένα το θέμα επιλογή ελαστικών είναι απλή διαδικασία.

Αν έχεις αυτοκίνητο επιδόσεων παίρνεις ελαστικά πάντα από τις τοπ εταιρίες του χώρου (Michelin,Bridgestone,Goodyear,continental κλπ)αν έχεις ένα απλό αυτοκινητάκι,πάλι θα πρέπει να βάλεις ελαστικό από τις τοπ εταιρίες αφού δεν αξίζει για 60-100 ευρώ την τετράδα λιγότερα να βάλεις ελαστικό υποδεέστερο ποιοτικά,αν παρόλα αυτά τα χρήματα τα έχεις τόσο ανάγκη μπορείς να βάλεις ελαστικά εταιριών όπως η falken,kormoran,barum,sava και πολλών άλλων.

Αυτά που δεν βάζεις για κανένα λόγω είναι κινεζιες τύπου linglong,sunfull,doublecoin,jinyu και εκατοντάδες αλλά που μπορεί να βγαίνουν και όλα από το ίδιο εργοστάσιο.Μακρια επίσης από τα τουρκικά petlas και κάτι αλλά βουλγαρικά που μου διαφεύγει το όνομα τους.

Δημοσ.

joshua21/papoys1  ναι αναγραφετε η διασταση που μου προτειναν,το προβλημα/απορια μου ειναι στο γεγονος οτι εχουν αλλαξει οι ζαντες-αυτο δεν παιζει καποιο ρολο???

Οι εργοστασιακές ζάντες του αυτοκινήτου σου είναι 6Jx15(6 ίντσες πλάτος και 15 ίντσες διάμετρος), στις οποίες ταιριάζουν τα παρακάτω ελαστικά:

Ελάχιστο πλάτος 175mm

Ιδανικό πλάτος 185 / 195mm

Μέγιστο πλάτος 205mm

Τώρα αν μας έλεγες τι ακριβώς διάσταση είναι οι ζάντες που φοράει τώρα, θα σου λέγαμε και εμείς κατά πόσο ταιριάζει το 185άρι σε αυτές.

Δημοσ.

rudigarcia222

Έχει βάλει ζάντες αλουμινίου ο προηγούμενος;;;;

Απλά δες αν στα λάστιχα που φοράει το τελευταίο νούμερο αν είναι 15.Αν ναι είσαι οκ.

Εάν είναι μεγαλίτερο π.χ. 16 ή 17  πρέπει τα νέα λάστιχα να έχουν και αυτά το ίδιο νούμερο στο τέλος

άρα πας σε πιο χαμηλό προφίλ και συνήθως ανεβαίνει και η τιμή.. :-D

Δημοσ.

rudigarcia222

Έχει βάλει ζάντες αλουμινίου ο προηγούμενος;;;;

Απλά δες αν στα λάστιχα που φοράει το τελευταίο νούμερο αν είναι 15.Αν ναι είσαι οκ.

Εάν είναι μεγαλίτερο π.χ. 16 ή 17  πρέπει τα νέα λάστιχα να έχουν και αυτά το ίδιο νούμερο στο τέλος

άρα πας σε πιο χαμηλό προφίλ και συνήθως ανεβαίνει και η τιμή.. :-D

Έχει ήδη γράψει ότι φοράει 195/60R15:

Όσο για τις τιμές μεγαλύτερο ρόλο παίζει το πόσο κινήσιμη είναι η διάσταση που θέλεις, πχ το 195/50R15 είναι πολύ φτηνότερο από το 195/65R15, παρόλο που θα έπρεπε να ήταν ακριβότερο επειδή έχει πιο χαμηλό προφίλ.

• Like 1
Δημοσ.

Μακρια επίσης από τα τουρκικά petlas και κάτι αλλά

Γιατί μακριά; Έχεις κάποια προσωπική εμπειρία ή έχεις ακούσει διάφορα;

Εχω τα petlas εδω και 3 χρόνια, οχι απο προσωπική επιλογή αλλά αυτά ειχε πανω το αμαξι οταν το αγόρασα. Το ελαστικό είναι πολυ αξιοπρεπές και αν στην επόμενη αλλαγή βαλω κατι οικονομικό το petlas θα είναι μέσα στις επιλογές μου.

• Like 1
Δημοσ.

Έχει ήδη γράψει ότι φοράει 195/60R15:

Όσο για τις τιμές μεγαλύτερο ρόλο παίζει το πόσο κινήσιμη είναι η διάσταση που θέλεις, πχ το 195/50R15 είναι πολύ φτηνότερο από το 195/65R15, παρόλο που θα έπρεπε να ήταν ακριβότερο επειδή έχει πιο χαμηλό προφίλ.

Ναι σωστός στο 1ο δεν το είχα προσέξει.

Πιθανώς σωστός και στο δεύτερο γιατί έχω μείνει στα παλιά που φορούσαμε τα κλασικά και ήταν πιο φτηνά. :)

Άσχετο και οφτόπιτς

(Θυμάμαι τον πατέρα μου που μου έλεγε το μαύρο παπούτσι πάει με όλα γιατί δεν είχαν λεφτά και για άλλο χρώμα) :D

Σήμερα όλοι πάνε σε πιο μεγάλες ζάντες αλουμινίου για περισσότερη ομορφιά άρα και τα χαμηλότερου προφίλ

έχουν τις ίδιες μερικές  φορές και περισσότερες πωλήσεις οπότε η τιμή και σε αυτά κατεβαίνει.

Δημοσ.

Γιατί μακριά; Έχεις κάποια προσωπική εμπειρία ή έχεις ακούσει διάφορα;

Εχω τα petlas εδω και 3 χρόνια, οχι απο προσωπική επιλογή αλλά αυτά ειχε πανω το αμαξι οταν το αγόρασα. Το ελαστικό είναι πολυ αξιοπρεπές και αν στην επόμενη αλλαγή βαλω κατι οικονομικό το petlas θα είναι μέσα στις επιλογές μου.

Τα petlas τα έβαλα πριν από λίγους μήνες σε ένα κορσα,η διαφορά με τα Michelin ήταν 70 ευρώ και ο λαστιχάς μου μίλαγε με ενθουσιασμό για αυτά και τελικά τα έβαλα.

Τα αμάξι λοιπόν μόλις ξεπερνούσα τα 130 χλμ είχε τρέμουλο στο τιμόνι,αμέσως κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά με τα λάστιχα.Για να μην πολυλογώ με το τι έγινε τα ελαστικά ήταν στραβά,ο έμπορος έκανε την πάπια στην αρχή αλλά τελικά τα πήρε πίσω και έβαλα Michelin.

Δημοσ.

παιδια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις ειστε κατατοπιστικοτατοι

ενα μικρο ρεζουμε απο οτι καταλαβα

-το δικο μου ειναι 195/60 R15 αρα εχω παχος 117

-η οικονομικοτερη εναλλακτικη του μαστορα  ειναι 185/65 R15 αρα παχος 120,25

εφοσον ο κατασκευαστης αναφερει 185/65 R15 88H 195/60 R15 88H και παρολο που το παχος και το πλατος ειναι διαφορετικα  και επιπλεον  παρολο που φοραω αλλες ζαντες  οι οποιες ετσι και αλλιως ειναι δεκαπενταρες μπορω να βαλω ειτε το δικο μου μεγεθος που ειναι ακριβοτερο ειτε το μικροτερο σε παχος./πλατος που μου προτεινε το οποιο ειναι φθηνοιτερο

απλα θα εχει μια μικρη διαφορα ισως λιγοτερο κρατημα ισως καλυτερη καταναλωση αλλα σιγουρα και στις δυο περιπτωσεις στα επιτρεπτα ορια

καπως ετσι δεν λειτουργει???

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...