Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

ίσως είναι καιρός να ωριμάσεις.Οχι σαν μπανάνα αλλά σαν άνθρωπος.

οταν ωριμασεις εσυ πρωτος οπως οι αγαπημενες σου μπανανες ,θα μπορεις να δινεις συμβουλες .

Δημοσ.
Στις 26/3/2025 στις 12:17 ΠΜ, bill999r είπε

Τα λάστιχα  δεν παθαίνουν τίποτα εφόσον είναι αποθηκευμένα σε κλειστό χώρο και δεν είναι εκτεθειμένα σε ακραίες συνθήκες. Μην σε αγχώνει η ημερομηνία κατασκευής. Άλλωστε αν διαβάσεις στο σαιτ της Michelin σχετικά με την συχνότητα αλλαγής των ελαστικών, η εταιρία αναφέρει διαρκεια έως και δέκα έτη εφόσον το λάστιχο είναι σε καλή κατάσταση.

Πραγματικά μετανιώνω που όλα αυτά τα χρόνια στηριζόμενος σε παπατζες περιοδικών αυτοκινήτου πετούσα λάστιχα στην τετραετία με 20.000 χλμ.

Τα λάστιχα λοιπόν αν δεν είναι ταλαιπωρημένα- ξεραμένα, και έχουν αρκετό "τακούνι" σύμφωνα με τους δείκτες φθοράς που όλα τα λάστιχα έχουν, δεν χρειάζονται αλλαγή αλλά συχνότερο έλεγχο. Δεν το λέω εγώ, ούτε το autobild και το autotriti, το λέει ο κατασκευαστής...

https://www.michelin.co.uk/auto/advice/change-tyres/how-long-do-tyres-last

Ο λαστιχας ξέρει να σου πει. Είχα pilot sport, 7 ετών με 60.000 χιλιόμετρα αλλά είχαν πέλμα.. λέω κάτσε να τα αλλάξω 7 ετών είναι και ας έχει πέλμα.Παω λάστιχα τα βλέπει μου λέει άνετα βγάζουν μια σεζόν ακόμα μην τα αλλάζεις ακόμα 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχει κανείς εμπειρία από λάστιχα Giti (GT Radial) ;

Το αυτοκίνητο του πατέρα μου (Opel Vectra A) θα χρειαστεί σύντομα ελαστικά και μιας και δεν το χρησιμοποιεί για ταξίδια πλέον, παρά μόνο για τις γύρες στο σουπερμάρκετ και καμία βόλτα, έλεγα μήπως ένα πιο οικονομικό λάστιχο καλύπτει τις ανάγκες του.

Εψαχνα για το δικό μου (και θα βάλω αυτή τη βδομάδα), και κοιτάζοντας τις κριτικές παρατήρησα αυτή τη μάρκα να τα πηγαίνει πολύ αξιοπρεπώς σε ένα μοντέλο, όντας τελείως άγνωστη σε μένα...

Το GitiSynergy H2 πχ πετυχαίνει επιδόσεις κοντά σε εκείνες των Dunlop, τη χαμηλή σειρά Falken (που πιθανότατα θα βάλω),  αλλά και αρκετά καλύτερες κατά περίπτωση κοντά σε Falken 310, Toyo Proxes κτλ.

...είδα επίσης τον οδηγό των δοκιμών του Tyrereviews στο redditνα επαινεί τη GT Radial & Giti ως σοβαρή εταιρεία, τα προϊόντα της οποίας βελτιώνονται συνεχω΄ς...

Βέβαια ενώ οι μετρήσεις είναι αποδεκτές, οι κριτικές ελάχιστες και επικριτικές κατά το ήμισυ σίγουρα.

Απ' ό,τι είδα είναι Ινδονησιακής; προέλευσης εταιρεία, με τα κεντρικά της γραφεία στη Σιγκαπούρη, R&D στη Γερμανία, εργοστάσια σε Κίνα και ΗΠΑ...(έχει και σελίδα στα ελληνικά)

https://giti-tire.eu/gr/tires

Επεξ/σία από definitio
Δημοσ.

Ερχομαι λοιπον μετα απο σχεδον 2 ετη και με περιπου 20.000 χιλιομετρα να πω και εγω την αποψη μου σχετικα με τα Goodyear Eagle F1 Assymetric 6. Πολυ δυνατο λαστιχο με πολυ καλη συμπεριφορα σε λιμναζοντα  νερα. Σε γενικες γραμμες ισως ειναι ειναι κλικ πανω απο PS5. Φθορα ισως περισσοτερη απο τα Pilot sport 5 αλλα κατα πολυ λιγοτερη απο τα Eagle F1 Assymetric 3 τα οποια ηταν κορυφη για μενα αλλα ειχαν αισθητη φθορα αρκετα συντομα.

Δημοσ.
6 hours ago, kaklikos said:

Ερχομαι λοιπον μετα απο σχεδον 2 ετη και με περιπου 20.000 χιλιομετρα να πω και εγω την αποψη μου σχετικα με τα Goodyear Eagle F1 Assymetric 6. Πολυ δυνατο λαστιχο με πολυ καλη συμπεριφορα σε λιμναζοντα  νερα. Σε γενικες γραμμες ισως ειναι ειναι κλικ πανω απο PS5. Φθορα ισως περισσοτερη απο τα Pilot sport 5 αλλα κατα πολυ λιγοτερη απο τα Eagle F1 Assymetric 3 τα οποια ηταν κορυφη για μενα αλλα ειχαν αισθητη φθορα αρκετα συντομα.

Απο θορυβο πως πανε σε υψηλες ταχυτητες? Σε τι αμαξι?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως το φοβόμουν...παρότι υπογράμμισα εντόνως ότι ήθελα το 185/65/15 88Η, το έγραψα και σε μήνυμα προληπτικά, και μου είπαν ότι το παρήγγειλαν κ το έφεραν, όταν έφτασα είχαν και ήθελαν να με πείσουν να βάλω το "Τ"...όχι "το "Η" θα είναι κούτσουρο, δεν θα ζεσταίνεται" κτλ...μέχρι κι ότι η χρήση ελαστικών με μεγαλύτερο δείκτη ταχύτητας απογορεύεται, όχι με μικρότερο...
...αλλά στην άλλη μάρκα που έχουν απόθεμα, εκεί είναι καλά το "Η", αν θέλω αυτό...

Κυκλοφορεί το "Τ" περισσότερο (κάποια βουλκανιζατέρ μού το έλεγαν από την αρχή ότι στο σύστημα τους εμφανίζει μόνο το "Τ" για κάποια λάστιχα σε αυτή τη διάσταση, πχ Bridgestone T005) έχουν απόθεμα κ θέλουν να το σπρώξουν πάση θυσία...γενικα ό,τι έχουμε πρόχειρο, να μη μας μείνει.

Αντε πάλι αύριο λοιπόν, ελπίζω χωρίς άλλες εκπλήξεις...1:30 ώρα πήγαιν'έλα μέσα στη κίνηση κ τη βροχή, παρκάρισμα πουθενά...κάναμε κ σήμερα τη θυσία μας στον θεό του χαμένου χρόνου...

Επεξ/σία από definitio
Δημοσ.
Στις 31/3/2025 στις 4:53 ΜΜ, Siseoth είπε

Απο θορυβο πως πανε σε υψηλες ταχυτητες? Σε τι αμαξι?

Saab 9-3 2.0 T. Απο Θορυβο στα ιδια επιπεδα θα λεγα με τα PS. Πανω κατω πιστευω ολοι οι κατασκευαστες σε ελαστικα υψηλων επιδοσεων ειναι στα ιδια. Ισως και να κανω λαθος!

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

You are a man of culture Ι reckon. Θα ηθελα να ξερω πως βρισκεις ανταλλακτικα ομως

Γτ να μην βρει;Πρώτα απ'όλα κινητήρας και περιφερειακά είναι Opel. Δεύτερον ήταν best seller και οι ανακυκλώσεις έχουν άπειρα ανταλλακτικά.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι από τα αγαπημένα μου και σκέφτομαι σοβαρά να πάω για το 9-3 facelift στα 1800. Έχει αέρα και στυλ που λείπουν από τα σημερινά μοντέλα.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 31/3/2025 στις 10:32 ΠΜ, kaklikos είπε

Συμφωνώ, 1 χρόνο τώρα και είμαι επίσης ευχαριστημένος τόσο ως προς την φθορά όσο καί απ'το γενικό κράτημα. 

Δημοσ.
Στις 31/3/2025 στις 9:32 ΠΜ, kaklikos είπε

Προχθές τα αγόρασα. 4ετια βγάζουν ? Michelin και Bridgestone που είχα πιο πριν την έβγαλαν άνετα 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, sakks80 είπε

Προχθές τα αγόρασα. 4ετια βγάζουν ? Michelin και Bridgestone που είχα πιο πριν την έβγαλαν άνετα 

Είχα διαβάσει οτι βγάζουν πάνω απο 30 αλλά εμένα για 20-25 με κόβω μιας και ειμαι στα μέσα μετά από 10κ χιλιόμετρα.

• Thanks 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

You are a man of culture Ι reckon. Θα ηθελα να ξερω πως βρισκεις ανταλλακτικα ομως

Δεν θα ελεγα οτι υπαρχει προβλημα στα ανταλλακτικα. Αν και μεχρι τωρα δεν εχει ζητησει τπτ ιδιαιτερο εκτος απο δισκοπλατο και ημιαξονιο που βρηκα κανονικα. Μεσα στην maptun παντως βρισκω σχεδον τα παντα, οπως πχ που χρειαστηκα γνησιο πολλαπλασιαστη.

4 ώρες πριν, sakks80 είπε

Τα assymetric 3 βγαλανε τετραετια μια χαρα. Οσον αφορα αυτα ο χρονος θα δειξει!

• Thanks 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, bill999r είπε

Γτ να μην βρει;Πρώτα απ'όλα κινητήρας και περιφερειακά είναι Opel. Δεύτερον ήταν best seller και οι ανακυκλώσεις έχουν άπειρα ανταλλακτικά.

ΩΠΑ ΩΠΑ, οταν λεω δυνατοτητα ευρεσης ανταλλακτικων σημαινει να σηκωσω το τηλ, να παρω στην αντιπροσωπεια να τους δωσω κωδικο και να εχω το εξαρτημα που ζηταω γνησιο, καινουργιο!

Δεν εννοω να κανω part hunting απο συμβατα μοντελα ουτε απο μεταχειρισμενα, μην τα μπερδευουμε, αυτο δεν ειναι part support!

59 λεπτά πριν, kaklikos είπε

Δεν θα ελεγα οτι υπαρχει προβλημα στα ανταλλακτικα. Αν και μεχρι τωρα δεν εχει ζητησει τπτ ιδιαιτερο εκτος απο δισκοπλατο και ημιαξονιο που βρηκα κανονικα. Μεσα στην maptun παντως βρισκω σχεδον τα παντα, οπως πχ που χρειαστηκα γνησιο πολλαπλασιαστη.

Ενδιαφερον και χαιρομαι, χαιρομαι που εισαι σε καλυτερη κατασταση απο εμενα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...