Προς το περιεχόμενο

[SERIES] Game of Thrones Season 8

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Για γενική συζήτηση για τις προηγούμενες σεζόν του Game of Thrones (με spoilers), επισκεφθείτε αυτό το θέμα

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, katergaris79 είπε

Η γνώμη μου λοιπόν ότι για να υπάρξει μια τέτοια (έστω υποτυπώδης) σφυγμομέτρηση, μόνο αυτά τα νούμερα μπορούν να βοηθήσουν.

Ναι στα πλαίσια «υποτυπώδους σφυγμομέτρησης» οπως λες, εκει πάει ο κοσμος, δεν λέω... εξάλλου και εγω το κάνω όταν θελω να «τσεκαρω» μια ταινία που δεν γνωρίζω... 

Χρειαζεται όποιος μπαίνει στον κοπο βέβαια να θυμάται ότι είναι απλά μια σφυγμομέτρηση (υποτυπωδης 😉 ) και συνεπως δεν χωράει καμία περαιτέρω ανάλυση

Spoiler

Στη συγκεκριμένη περίπτωση imo, ούτε καν για το αμεσως επόμενο που θα μπορούσε να ισχυριστει καποιος δεν μπορεί να βγει συμπερασμα, και εννοώ την διαφορα μεταξύ των βαθμών... 

Πχ αν μου πει κανεις ότι πηρε 10 η μια σεζόν, 4 η άλλη (τυχαία νούμερα δεν ξέρω καν τι έχουν βάλει), άρα η 8η σεζόν είναι 2 φορές χειρότερη απο τις παλιές, θα άρχιζα τον γέλωτα προσωπικα.

Και μετά θα ρώταγα σαν πρώτη σκέψη: αν αφαιρέσουμε απο ολες τις σεζόν τα 0 κ τα 1, αλλά και τα 10 (που δεν είναι και απολυτως δίκαιο το τελευταίο αλλά οκ), πως θα διαμορφωθεί η βαθμολογία; Κ ο καθενας (μαζί κ εγω) θα αρχίζαμε θεωρίες και θα γινόταν χάος. Χάος επειδή δεν υπάρχει καν το υπόβαθρο για αυτη την περαιτερω ανάλυση που προσπαθουμε... 

Το λέω επειδή καποιοι (δεν αναφερομαι σε εσένα βέβαια, γενικως στο Ίντερνετ εννοώ) δίνουν  σε τετοιες σφυγμομετρήσεις χαρακτηριστικά εμπεριστατωμένης έρευνας. Τα οποία όμως δεν υπάρχουν... 

Όποτε, imo, η βαθμολογία του IMDb, σαν μια βασικη καταγραφή γνώμης, ναι, καταγράφει την γενική «τάση» (εφοσων υπάρχουν ξεκάθαρες διαφορες ανάμεσα στις «συγκρίσεις», αλλοιώς μπλέκεται το πράγμα) ..

Σαν μέτρηση του «ποσο» ή ακόμα χειρότερα σαν εξήγηση του «γιατί», απλά δεν χρησιμεύει πουθενά.

(...νομίζω το εξάντλησα από την μεριά μου αλλά μου άρεσε η προσέγγιση σου, thx... 😀)

• Like 1
  • Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Αναφορά σε κείμενο

Και μετά θα ρώταγα σαν πρώτη σκέψη: αν αφαιρέσουμε απο ολες τις σεζόν τα 0 κ τα 1, αλλά και τα 10 (που δεν είναι και απολυτως δίκαιο το τελευταίο αλλά οκ), πως θα διαμορφωθεί η βαθμολογία; Κ ο καθενας (μαζί κ εγω) θα αρχίζαμε θεωρίες και θα γινόταν χάος.

Δεν χρειάζονται θεωρίες, μπορείς να υπολογίσεις ακριβώς ποια θα ήταν η βαθμολογία σε αυτήν την περίπτωση. Αν πατήσεις πάνω στην βαθμολογία του imdb σου δείχνει λεπτομέρειες σε σχέση με την κατανομή των ψήφων και τον ακριβή αριθμό των ατόμων που έβαλε π.χ. 1,2 κλπ. Είναι υπολογίσιμο να βρεις ποιος θα ήταν ο μέσος όρος αν βγάλεις τα 1,2 και 10. 

Επίσης σου δίνει κάποια extra στοιχεία , όπως η σχέση συγκεκριμένων ηλικιακών κατηγοριών και βαθμολογίας.

Γενικά οκ, δεν μπορείς να βγάλεις τρομερά πολλά συμπεράσματα, αλλά δεν θα έλεγα και ότι δεν χρησιμεύει πουθενά. Και μόνο το να δεις ότι η κατανομή μιας βαθμολογίας δεν είναι κανονική λέει αρκετά.

Επεξ/σία από Gilmaru
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Gilmaru είπε

Γενικά οκ, δεν μπορείς να βγάλεις τρομερά πολλά συμπεράσματα, αλλά δεν θα έλεγα και ότι δεν χρησιμεύει πουθενά. Και μόνο το να δεις ότι η κατανομή μιας βαθμολογίας δεν είναι κανονική λέει αρκετά.

Σε μένα πάντως (και φαντάζομαι σε αρκετούς άλλους) δεν χρησιμεύει όντως πουθενά αυτή η βαθμολογία. Ότι μου κινήσει το ενδιαφέρον θα το δοκιμάσω βλέποντας τον πιλότο να βγάλω δικό μου συμπέρασμα. Άντε να σου πω ότι θα μου δώσει μια πολύ γενική εικόνα και αυτή όχι για το αν θα ασχοληθώ με μια σειρά/ταινία, αλλά στο να βάλω σε προτεραιότητα τι θα δοκιμάσω πρώτο. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να αξιολογηθούν τα reviews, δεν είναι steam ας πούμε όπου το προϊόν που βαθμολογείς το έχεις πληρώσει κι αυτό παίζει μεγάλο ρόλο. Αν υπήρχε τρόπος να γίνει αυτό και στο IMDB τότε θα ήταν εντελώς διαφορετικά τα πράγματα.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
19 hours ago, TheGrisGrisMan said:

Ναι βρε πλάκα κάνω...Πολύ Είχα στεναχωρεθεί είναι αλήθεια τότε με το lost γιατί αν έβρισκαν κανα ωραίο τέλος για όλο αυτα που είχαμε δει, θα ήτανε αριστούργημα. Το φοβόμουν ότι θα χαθεί η μπάλα αλλά είναι κι αυτό που λένε η ελπίδα πεθαίνει τελευταία χα χα

Το τέλος του Lost γιατί δεν σου άρεσε;

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Malthador είπε

Το τέλος του Lost γιατί δεν σου άρεσε;

Δεν νομίζω το τέλος ήταν το πρόβλημα αλλα οι τελευταίες seasons, ας μην βγούμε off-topic. ;)

• Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.
Στις 5/7/2019 στις 12:19 ΜΜ, {TDi}Dj2k..infc είπε

Προσωπικά πια προτιμώ ένα ευχάριστο ταξίδι και ας είναι το τέλος μούφα, γιατί άμα ήταν το αντίθετο δεν θα έφτανα ποτε στο τέλος. ;)

Αν στο τέλος σου ξερνάνε στο στόμα (Mass Effect 3), όχι, ξεχνάς τι είχες φάει μέχρι τότε. Αλλιώς στο κλείνουν με κάποιο ωραίο επιδόρπιο (Witcher 3 and/or Blood and Wine expansion). Videogames, but still. :P

• Like 4
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, GhostRiderLSOV είπε

Αν στο τέλος σου ξερνάνε στο στόμα (Mass Effect 3), όχι, ξεχνάς τι είχες φάει μέχρι τότε. Αλλιώς στο κλείνουν με κάποιο ωραίο επιδόρπιο (Witcher 3 and/or Blood and Wine expansion). Videogames, but still. :P

Oh come on dude..το expansion ending στο W3 παίζει να είναι το καλύτερο ending σε game ever, αλλα ναι I get it. ;)

• Like 4
Δημοσ.
Στις 6/7/2019 στις 6:47 ΜΜ, {TDi}Dj2k..infc είπε

Oh come on dude..το expansion ending στο W3 παίζει να είναι το καλύτερο ending σε game ever

Ehhh... NO!

Δημοσ.

Να σημειωθεί ότι το Chernobyl ακολουθεί από κοντά με 30 υποψηφιότητες και λογικά αυτό θα κερδίσει τις περισσότερες...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...