Προς το περιεχόμενο

[SERIES] Game of Thrones Season 8

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Για γενική συζήτηση για τις προηγούμενες σεζόν του Game of Thrones (με spoilers), επισκεφθείτε αυτό το θέμα

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και λεμε για πολεμους... οι 50.000 dothraki που εμειναν γιατι δεν σφαξανε τον shemahkween? Δεν τους ειχε ονομασει ΟΛΟΥΣ τους bloodriders η Daenerys?

Αναφορά σε κείμενο

If a Khal is killed, bloodriders avenge him.

egfz0rwrb6031.jpg

SmArtEst PERsOn eVerR111!11!11!!!

lnzk83ywsyz21.png?width=640&crop=smart&a

Επεξ/σία από omghi2u
  • Like 2
  • Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
21 ώρες πριν, gas7777 είπε

Απόκρυψη περιεχομένων

image.png.3789982a8efdecec06a9026e6d2b3eb1.png

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

-Πού είναι ο Τζον;

- Είναι κρατούμενός μας.
- Το ίδιο κι ο άρχοντας Τύριον.
-Έπρεπε να έρθουν
και οι δύο στη συγκέντρωση.
-Εμείς θα αποφασίσουμε τι θα
κάνουμε με τους φυλακισμένους μας.
-Είναι δικιά μας η πόλη πλέον.
-Αν κοιτάξεις έξω από τα τείχη της πόλης
σας θα δεις χιλιάδες Βόρειους...που θα σου εξηγήσουν γιατί
το να βλάψετε τον Τζον Σνόου δεν σας συμφέρει.
-Κι εσύ θα βρεις χιλιάδες άσπιλους
που πιστεύουν το αντίθετο.
-Κάποιοι σας ίσως να
βιάζεστε να συγχωρήσετε. Οι Σιδερογέννητοι όχι.
Ορκίστηκα πίστη στη Νταινέρυς Ταργκάρυεν.
- Ορκίστηκες πίστη σε μια τύραννο.
- Μας απελευθέρωσε από μια τύραννο. Η Σέρσεϊ δεν υπάρχει πλέον εξαιτίας της
κι ο Τζον Σνόου της κάρφωσε την καρδιά. Αφήστε τους Άσπιλους να του
δώσουν αυτό που του αξίζει.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Αν σε δώσω στους Άσπιλους, θα γίνει πόλεμος. Αν σε αφήσω ελεύθερο, θα γίνει πόλεμος. Ο νέος μας βασιλιάς επέλεξε
να πας στη Νυχτερινή Φρουρά.
-Υπάρχει ακόμα Νυχτερινή Φρουρά;
-Ο κόσμος χρειάζεται ένα σπίτι
για μπάσταρδους και κατεστραμμένους.

Δεν θα παντρευτείς...δεν θα κατέχεις γη...δεν θα κάνεις παιδιά. Οι Άσπιλοι, ήθελαν
το κεφάλι σου φυσικά...αλλά ο Γκριζοσκώληκας, αποδέχτηκε
την ισόβια κάθειρξη. Η Σάνσα και η Άρυα ήθελαν
να αφεθείς ελεύθερος...αλλά καταλαβαίνουν ότι ο νέος μας
βασιλιάς πρέπει να κάνει ειρήνη. Κανείς δεν χαίρεται.

-Άρα είναι ένας καλός συμβιβασμός,
υποθέτω.

Μόνο εγώ πάτησα το volume icon στην παραπάνω φώτο από youtube γιατί με ενοχλούσε που δεν είναι στο μαξ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, dazed είπε

Οτι δηλαδη ολος ο πλανητης το ειδε μεσω Nova και γι'αυτο ειχαμε γκρινιες ε? Διαφορες στην αντιληψη ειναι οντως, αλλα αυτες ειναι και ο λογος που δεν μπορω να στο εξηγησω αλλιως.

Μα δεν αναφέρομαι σε όλο τον πλανητη (στελνεις τη μπάλα στον πλανήτη τώρα, βαρέθηκες με την εξέδρα :-) ); 

Συγκεκριμένα σε κάποιους εδώ μέσα αναφέρομαι μιας και μόνο το να το έχουν δει μέσω νόβα στις 4 το πρωί δικαιολογεί το ότι άλλα έδειχνε και άλλα έβλεπαν...

Τώρα αν εσυ πιστεύεις πως ότι γράφουν δυο τρία εκκολαπτόμενα τρολακια αντιπροσωπεύουν όλο τον πλανήτη, όνειρα γλυκά, δεν θα σε ξυπνήσω...

11 ώρες πριν, p4n0s86 είπε

Τι το ψάχνεις, εδώ φτάνει σε σημείο

Απόκρυψη περιεχομένων

να την σκοτώσει γιατί αντιλαμβάνεται ότι αυτό είναι το γενικότερο καλό, αλλά στο καπάκι δεν θέλει και καλά να κάτσει στον θρόνο με το ζόρι, αδιαφορώντας για το ότι είναι ο καταλληλότερος και ο πιο αποδεκτός απ' όλους, από Βορρά μέχρι Νότο. Μέσα στο ίδιο επεισόδιο υπάρχει η απόλυτη αντίθεση.

Γιατί μπλέκεις 

Spoiler

την ανάγκη του για το κοινό καλό (κούνια που τον κούναγε αλλά τεσπα) με την επιθυμία του η όχι να πάρει το θρόνο; Έτερον εκατερο δεν είναι;

Επίσης που είναι το περίεργο με τους όρκους που δεν τηρούνται και γιατί υπάρχει τόση συζήτηση για το θέμα; Πέρα του ότι είναι ρεαλιστικό (δυστυχως οι όρκοι και στον πραγματικό κόσμο καταπατούνται κατά κόρον), αλλά και στο show 

Spoiler

όλοι το κάνουν, θυμάμαι άμεσα τον τζονητα 2 φορές: Ίνγκριντ /nights watch και Ντένηρις (το πρωί ορκιζόταν ότι θα είναι η κουην του για πάντα, το απόγευμα ...άλλαξε  γνώμη). 

Αλλα γιατί είναι σημαντικό σημείο αυτό με τους όρκους; Και καλά επειδή ο GW δεν θα έπρεπε να δεχτεί την ποινή όποτε τον πιάσανε κότσο; Λίγο τραβηγμένο το βρίσκω, διακυβεύοντουσαν τεράστια συμφέροντα υποτιθεται, σιγά μην κόλλαγε το πράγμα στις γκόμενοδουλειές του JS (υποθέτοντας ότι ο GW είχε ενημέρωση περί του θέματος κάτι που δεν ξέρω αν είχε εκείνη τη στιγμή)...

Επισης: το ότι είναι «ο καταληλλότερος και ο πιο αποδεκτός απ' όλους, από Βορρά μέχρι Νότο» είναι υπόθεση δίκη σου ή προέκυψε από κάπου (αναφέρθηκε στη σειρά); Αν ναι, από που ακριβώς προέκυψε γιατί δεν νομίζω ότι το είπε κανείς ή ότι ισχύει για κανένα (πέρα ισως από τα fanboys του JS που ονειρεύονται τέτοια πράγματα) 😉

6 ώρες πριν, thomasG4 είπε

Το ότι ήθελαν παραπάνω σεζόν δεν σημαίνει ότι το budget όμως θα έμενε το ίδιο. Μπορεί να υπήρχε συγκεκριμένο budget που θα μοιραζόταν σε περισσότερες σεζόν. Άμα γινόταν έτσι μπορεί* να βλέπαμε πιο καλή πλοκή, αλλά δεν νομίζω να βλέπαμε τόσο καλές μάχες όπως είδαμε στη τελευταία σεζόν, χωρίς το ανάλογο budget.

* = Προσωπικά αμφιβάλλω άμα 2-3 σεζόν παραπάνω ήταν η λύση για καλύτερο story telling. Θα έπρεπε να δημιουργηθούν καινούρια sub plot για να κρατηθεί το ενδιαφέρον, που μπορεί να γύριζαν μπούμερανγκ άμα δεν εκτελούνταν σωστά. Το σωστό θα ήταν 2-3 επεισόδιο ακόμα κατ'εμε.

Προσωπικά συμφωνώ μαζί σου. Αν πρέπει αναγκαστικά να επιλέξω, 100 φορές να απολαύσω μάχες κλπ στο tv (ειδικά όταν μιλάμε για τέτοια έπη), παρά διαλόγους. Αυτά τα φιλάω για τα βιβλία. Άσε που το τι κράξιμο έπεσε για τα δυο πρώτα επεισόδια της 8ης σεζόν που  είχαν κυριως διάλογο το θυμάστε ε; 

Το καλύτερο βέβαια θα ήταν να υπάρχουν κ τα δυο ταυτόχρονα αλλά πράγματι θα ήθελε ακόμα 2-3 σεζόν για να μπούνε όλα μέσα (συν τους κίνδυνους που αναφέρεις)...

Επεξ/σία από TheGrisGrisMan
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, ThReSh said:
  Hide contents

61373956_2264098610334850_58590161956000

Το σκεφτόμουν χθες αυτό. O JS πρέπει να χρειάστηκε κάμποση ώρα για να τους κάνει να πειστούν ότι σκότωσε την Dany, χωρίς να υπάρχει πτώμα, murder weapon και όλα αυτά τα περιττά. 😁

Επεξ/σία από Malthador
Δημοσ.

Απόψε το είδα το τελευταίο 

Αναπάντεχα γαμάτο τέλος για την καλύτερη σειρά ever.

Περίμενα τίποτα γλυκανάλατα και αγαπησιάρικα , με βασίλισσες και βασιλιάδες να  παντρεύονται  και να κάνουν πριγκιποκουτσούβελα αλλά ευτυχώς σώθηκε!

Ωραία ήταν τόσα χρόνια....

• Like 5
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Froskeas είπε

Μιλας για αυτο εδω https://www.businessinsider.com/game-of-thrones-the-bells-likely-lowest-rated-episode-ever-2019-5 το επεισόδιο, έτσι?

Ναι ρε συ για το τελευταίο.

Απο ότι διάβασα σε αυτό που έστειλες το βγάλανε χάλια.

Εντάξει ο καθένας έβαζε στο μυαλό του ένα διαφορετικό τέλος.

Άλλος ήθελε πιο πολλές συνομωσίες και ανατροπές, άλλος πιο πολλές επικές μάχες και άλλος να ζευγαρώσουν οι ομορφονιοί.

Εγω απλά κατά ευχαριστήθηκα μερικές ώρες  του ελεύθερου χρόνου μου και δεν θα   σκεφτόμουνα καλύτερο τέλος από αυτό που είδα

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, TEOKOS είπε

Ναι ρε συ για το τελευταίο.

Απο ότι διάβασα σε αυτό που έστειλες το βγάλανε χάλια.

Εντάξει ο καθένας έβαζε στο μυαλό του ένα διαφορετικό τέλος.

Άλλος ήθελε πιο πολλές συνομωσίες και ανατροπές, άλλος πιο πολλές επικές μάχες και άλλος να ζευγαρώσουν οι ομορφονιοί.

Εγω απλά κατά ευχαριστήθηκα μερικές ώρες  του ελεύθερου χρόνου μου και δεν θα   σκεφτόμουνα καλύτερο τέλος από αυτό που είδα

Γενικά έγινε το ξέσπασμα κάθε πικραμένου το πραμα 😄

Χαιρομαι που σου άρεσε και εγω πιστεύω πως ήταν το καλύτερο δυνατο δεδομένων των συνθηκών και των περιορισμών.

Απλά ως τεράστιο και δημοφιλέστατο έργο τράβηξε άπειρους χεητερς που θελαν να τσιγκλισουν τους φανς καθως και αρκετά κακομαθημένα που έχουν την ανάγκη να γκρινιάζουν ακατάπαυστα (και όχι απλά να κρίνουν ή να κάνουν συζήτηση) όταν τα πράγματα δεν γίνεται οπως φαντάζονται, εξού και οι «και καλά» αρνητικές αριθμητικές κρητικες οι οποιες φαίνονται σε άρθρα και σαιτ σαν αυτό που εστειλε ο φιλος παραπανω ή αντίστοιχα βίντεο (να θυμίσω τις αναλύσεις της μαχης απο «εξπερ επαγγελματίες της στρατηγικης»; 😄 ). Άσε τα βίντεο με τα εναλλακτικά τέλη όπου βλέπουμε το ένα κλισέ μετά το άλλο. Μόνο ρουκέτες στο καρότσι του Μπραν δεν έχω δει ακόμα. 

Γίνονται δε και συζητησεις περί αυτού: «μπαίνουν οι πορωμένοι βάζουν 10, μπαίνουν οι απογοητευμένοι βάζουν 1». Π*π*ρια μάντολες!  Λες και αξίζει το 1 😆 Πολλοι που βαλαν 10 τους άρεσε πράγματι και genuinely, όσοι βάζαν απο 3 και κάτω είναι χεητερς ή κακομαθημένοι γκρινιάρηδες imho, οι απογοητευμένοι θα βγάζαν 4-5. Όχι ότι παίζει κανένα ρολο η βαθμολογία, απλά μιας και αναφέρθηκε, για να ξεμπερδεύουμε μια και καλή με αυτες τις μπούρδες rating, που καποιοι καναν και σημαία (σκέψου ασχετοσύνη). Χρησιμο ισως εργαλείο για απλές ταινίες σειρές, αλλά όχι για κάτι τόσο δημοφιλές. 

Επεξ/σία από TheGrisGrisMan
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οσο περναει ο καιρος απο τοτε που ειδαμε το τελος, τοσο δεν μπορω να χωνεψω καποια πραγματακια. Καταρχην δεν κοιταζω και τοσο βαθμολογιες,ισως διαβασω καμμια κριτικη,αλλα αυτο ποτε δεν με επηρρεασε ουτε το θεωρω ενδεικτικο της αξιας και της ποιοτητας ενος εργου. Δεχομαι οτι αυτο μπορουσαν να κανουν, αυτο ισως ηθελαν να μας παρουσιασουν, αλλα διατηρω το δικαιωμα μου να μου αρεσει ή οχι κατι κι αυτο ισχυει για τον καθενα φυσικα. Αρα δεν εχει νοημα η κοντρα και η παραφιλολογια για το ποιος ειναι σωστος ή οχι,fan ή hater,κομπλεξικος,ανισσοροπος,ανηδονικος κι αλλα πολλα γλαφυρα που διαβαζω σε μερικα σχολια,που καταντουν και κουραστικα τελικα.

Στα της σειρας λοιπον κ συγκεκριμενα το τελος της:

Spoiler

Αυτο που τον  jon τον ξενερωσε τοσο πολυ οταν εμαθε οτι η ντανυ ειναι θεια του,δεν μου στεκεται ρε γμτ. Ενταξει καταλαβαινω οτι ειναι ηθικο παιδι,αν κι εχει προδωσει και την πρωτη αγαπη του, εχει πει τα ψεματακια του,ταχει βαλει με νεκρους κι απεθαντους και τι λεμε τωρα,εχει γυρισει απο τηναλλη ζωη,δεν φαινοταν και κανας φοβητσιαρης που θα του γυριζαν τα μυαλα επειδη πηδουσε την θεια του. Νεα κοπελα ηταν κι αυτη και συνηθως οι γυναικες εχουν τετοια θεματα,οχι η συγκεκριμενη βεβαια. Αλλο το να συγκλονιστει απο τη γνωση οτι δεν ειναι μπασταρδος αλλα πριγκηπας με δικαιωμα στον θρονο κι αλλο να απορριψει την γυναικα που ποτε δεν επαψε να λεει ως το τελος οτι την αγαπα. Δεν ξερω,δεν με πειθει.

Η Αρυα. Απροσωποι θεοι, killer ninja, ασπρα αλογα κι αλλων χρωματων αλογα θα ελεγα εγω. Μια λιστα που ειχε,δεν φιγουραριζε πρωτη και καλυτερη η Σερσι? Σκοτωνει τον nk,γιατι μονο αυτη θα μπορουσε(οκ..),και μετα απλα υπαρχει απο δω κι απο κει. Και μια που ειπαμε Σερσι,κι αυτη σαν να μην ηταν η απολυτη bitch,αυτη που ενωθηκαν ολοι οι υπολοιποι για να καταστρεψουν,τελικα τοσο ευκολα κι απλα. Και οχι δεν σκοτωνει τον τυριον,γιατι ειναι νομοταγης και η οικογενεια πανω απο ολα,αλλα εχει στειλει δυο επεισοδια πριν τον Μπρον να τον καθαρισει! Σκοτωνει αναιτια την μεταφραστρια,γιατι ετσι και τελος παντων ξαφνικα βλεπουμε μια καρικατουρα. Για τον Τζειμι,ας το αφησουμε καλυτερα,ε τι κι αυτος να ζησει? Δεν ειμαστε τετοια σειρα..

Αλλα το αποκορυφωμα ισως ολων ειναι αυτος ο ερμος ο Μπραν. Ναι ξερω,ζομπι,night king, three eyed raven, κινητη ιστορια του κοσμου. Αλλα πραγματικα τιποτα απο αυτα δεν συνδεεται με την προοπτικη του και τον βασιλια. Εκτος κι αν ειναι η οπτικη των σεναριογραφων για το πως πρεπει να ειναι οι ηγετες,δηλ να βλεπουν ολα οσα εχουν γινει και μερικα που μπορει να γινουν στο μελλον. Κατι αναμεσα στο minority report και το v for vendetta, του τυπου εμεις ξερουμε καλυτερα απο εσας γιατι ειμαστε οι αυθεντιες. Ουτε κληρονομικα δικαιωματα,ουτε δυναστειες,ουτε ολα αυτα που σε μια μεσαιωνικης λογικης αναπαρασταση οπως ειχαμε συνηθισει να κινειται η σειρα,ηταν δεδομενα. 

Αυτες οι απογοητευσεις μου,ειναι καθαρα σε σεναριακο επιπεδο και οσον αφορα καποιες «λυσεις» που βρηκαν για να τελειωσουν επιτελους με ολο αυτο το δαιδαλωδες τοπιο που ειχε δημιουργηθει. Απο αποψη κινηματογραφησης,φωτογραφιας,μουσικης κι εφε, δεν νομιζω να εχει υπαρξει κατι αναλογο στηντηλεοραση και συγκρινεται με κινηματογραφκα θηρια μονο. Αλλα να,δεν ηταν μονο αυτο για μενα η σειρα..

Επεξ/σία από PSYHAS
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, TEOKOS είπε

Απόψε το είδα το τελευταίο 

Αναπάντεχα γαμάτο τέλος για την καλύτερη σειρά ever.

Περίμενα τίποτα γλυκανάλατα και αγαπησιάρικα , με βασίλισσες και βασιλιάδες να  παντρεύονται  και να κάνουν πριγκιποκουτσούβελα αλλά ευτυχώς σώθηκε!

Ωραία ήταν τόσα χρόνια....

Spoiler

yWXrsxr.jpg

Επεξ/σία από omghi2u
  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, GhostRiderLSOV είπε

Αυτά τα χύμα spoilers βρε παιδί μου...

Δεν είναι για να μπαίνεις καθόλου πια στο thread γιατί έχει γεμίσει spoiling pricks, ούτε οι mods δεν ασχολούνται πια. Fuck this thread dude.

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, PSYHAS είπε

διατηρω το δικαιωμα μου να μου αρεσει ή οχι κατι κι αυτο ισχυει για τον καθενα φυσικα. Αρα δεν εχει νοημα η κοντρα και η παραφιλολογια για το ποιος ειναι σωστος ή οχι,fan ή hater,κομπλεξικος,ανισσοροπος,ανηδονικος κι αλλα πολλα γλαφυρα που διαβαζω

Όλοι διατηρούν το δικαιωμα που λες και μιας και το περιέγραψες τόσο καλά ήθελα να πω ότι η προσωπική μου άποψη για το show συμβαδίζει με τη δίκη σου (και με τα συν και με τα πλην που ανεφερες). 

Btw, δεν είναι χεητερ ο καθενας που κρίνει αρνητικά κάτι. Προσωπικα δεν ενδιαφέρομαι να «κόντραρω» οσους έχουν αντίθετη άποψη, κάθε συζήτηση καλοδεχούμενη. Απλά περιγράφω την κατάσταση του φαινομένου των got χεητερς γενικως

Spoiler

Ομως, απο ότι κατάλαβα, καποιοι εδώ έχουν τη μύγα και μυγιάζονται (δεν αναφερομαι σε εσένα προφανως).

Όσοι λοιπόν επαναλαμβάνουν ξανα και ξανα πχ ότι: το got είναι «καταστροφή, τα μαμισαν όλα στο τέλος, χειρότερο απο το λοστ», και ως βάση  του επιχειρηματος είναι κάτι που ποτε δεν ειπώθηκε στο σοου ή η τσατίλα που δεν έγινε αυτό που θελανε, ή ότι «η σκιαγράφηση χαρακτήρων και οι ψυχολογικες μεταπτώσεις δεν είναι επιπέδου μπεργκμαν» 😄

συχνά αισθάνονται ότι ένα γενικο σχόλιο μου για τους haters τους βρίσκει κατακούτελα και αρπάζονται προσπαθώντας να χαλάσει η κουβέντα. It’s not my fault...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...