Προς το περιεχόμενο

[SERIES] Game of Thrones Season 8

epir21
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Για γενική συζήτηση για τις προηγούμενες σεζόν του Game of Thrones (με spoilers), επισκεφθείτε αυτό το θέμα

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι φαν εχουν την ταση να μην βλεπουν τα προβληματα μιας σειρας/ταινιας(το εκανα και εγω με το λοστ/βασικα ακομα το κανω).

Εγω προσωπικα που δεν τρελαινομαι κιολας και το παρακολουθω για τον κοντο και την ξανθια, οι υπερηχητικες πτησεις, ο ακοντιστης κτλ με παρεξενεψαν κυριως γιατι επι 6 σαιζον δεν ειχαμε χτυπητες σεναριακες ευκολιες. Και νομιζω οτι ολες αυτες οι ευκολιες προερχονται απο το γεγονος οτι δεν υπαρχει υλικο απο βιβλιο και οτι πρεπει να κανουν μια θεαματικη τελευταια σαιζον οπου ολοι θα ειναι ζωντανοι για να πολεμησουν και το τελος να μοιαζει αβεβαιο.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ψιλοδιαφωνω. Πιστευω οτι οι φαν ειναι αυτοι που βλέπουν τα προβλήματα μιας σειράς και ειναι οι πιο σκληροι κριτικοί. 'Οσοι αναφέρονται σε σεναριακές ευκολίες στην 7η σεζον, με κάνουν να αμφιβάλλω αν θυμουνται τις προηγούμενες και ειδικά αυτές που βασίζονται στο υλικό του βιβλίου.

Εν πάσει περιπτώσει, λάθος μου που προσπαθώ να εξηγήσω οτι αυτά τα βλέπουμε από τη πρωτη στιγμη της σειράς. Ο καθένας κρινει με το δικό του μάτι, πράγμα απολυτα σεβαστό οπότε δεν έχω τη διάθεση να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν. Εμένα η σειρά με ευχαριστεί απόλυτα. Οι 2 πρωτες σεζον με ειχαν κουράσει μέχρι που αντιληφθηκα που το πάει, το πως δημιουργει τους χαρακτήρες και τι θεατρικά, συγγραφικά και κινηματογραφικά κόλπα έχει υιοθετήσει.

Επεξ/σία από pontez2
  • Like 1

Σε λίγα χρονια που θα υπάρχουν και άλλες σειρές στο ίδιο genre (Witcher, LOTR) ίσως να μην φαίνεται τόσο καλή όσο τώρα. Από εκεί και πέρα σύμφωνω απόλυτα με τον φίλο πάνω. :)

8 ώρες πριν, pontez2 είπε

Ψιλοδιαφωνω. Πιστευω οτι οι φαν ειναι αυτοι που βλέπουν τα προβλήματα μιας σειράς και ειναι οι πιο σκληροι κριτικοί. 'Οσοι αναφέρονται σε σεναριακές ευκολίες στην 7η σεζον, με κάνουν να αμφιβάλλω αν θυμουνται τις προηγούμενες και ειδικά αυτές που βασίζονται στο υλικό του βιβλίου.

Εν πάσει περιπτώσει, λάθος μου που προσπαθώ να εξηγήσω οτι αυτά τα βλέπουμε από τη πρωτη στιγμη της σειράς. Ο καθένας κρινει με το δικό του μάτι, πράγμα απολυτα σεβαστό οπότε δεν έχω τη διάθεση να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν. Εμένα η σειρά με ευχαριστεί απόλυτα. Οι 2 πρωτες σεζον με ειχαν κουράσει μέχρι που αντιληφθηκα που το πάει, το πως δημιουργει τους χαρακτήρες και τι θεατρικά, συγγραφικά και κινηματογραφικά κόλπα έχει υιοθετήσει.

Καμία αντιπαράθεση εκ μέρους μου - πάντα θα συζητάμε με σεβασμό στην άλλη άποψη.

Σίγουρα το από μηχανής θεός έχει ξαναγίνει (εγώ προσωπικά ξενέρωσα με την ανάσταση του Σνόου - έπρεπε να μην τον "σκοτώσουν" καν αν με ρωτάς) αλλά σε πολλούς που βλέπουν τη σειρά και μάλιστα φανατικά η 7η σαιζόν φάνηκε προχειράντζα σεναριακά πάντα συγκρινόμενη με το επίπεδο που μας συνήθισε η ίδια η σειρά.

Κι εγώ κάπου βαρέθηκα στις πρώτες σαιζόν αλλά το storytelling ήταν άψογο και σε κράταγε χωρίς ιδιαίτερη δράση.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 23/8/2018 στις 4:35 ΜΜ, Capt.staros είπε

Οι φαν εχουν την ταση να μην βλεπουν τα προβληματα μιας σειρας/ταινιας(το εκανα και εγω με το λοστ/βασικα ακομα το κανω).

Εγω προσωπικα που δεν τρελαινομαι κιολας και το παρακολουθω για τον κοντο και την ξανθια, οι υπερηχητικες πτησεις, ο ακοντιστης κτλ με παρεξενεψαν κυριως γιατι επι 6 σαιζον δεν ειχαμε χτυπητες σεναριακες ευκολιες. Και νομιζω οτι ολες αυτες οι ευκολιες προερχονται απο το γεγονος οτι δεν υπαρχει υλικο απο βιβλιο και οτι πρεπει να κανουν μια θεαματικη τελευταια σαιζον οπου ολοι θα ειναι ζωντανοι για να πολεμησουν και το τελος να μοιαζει αβεβαιο.

Ετσι ακριβως ειναι. Μην ξεχνατε πως ο Μαρτιν εκανε 2 βδομαδες για να σκεφτει μια ατακα του Tyrion,εδω οι σεναριογραφοι της σειρας πρεπει σε 1-1μιση χρονο να κλεισουν το σεναριο ενος γιγαντιαιου υλικου που φτιαχνοταν απο εναν δημιουργο επι 2 δεκαετιες.

Απτην στιγμη που η σειρα ξεπερασε τα βιβλια,οι χαρακτηρες εγιναν πιο μονοδιαστατοι και χαθηκε αυτη η εξωφρενικη λεπτομερεια που υπηρχε,αυτο ειναι γεγονος. Παραμενει ωστοσο η κορυφαια σειρα της τηλεορασης για μενα,απλα απτα εξωγηινα επιπεδα ποιοτητας φτασαμε στα γηινα. Το scope παραμενει μεγαλο,ωστοσο σερβιρεται ευκολα πλεον.

Και αυτος ο κωλογερος,απτο 2011 περιμενουν το τελευταιο του υποτιθεμενο βιβλιο που τωρα εγιναν 2 τελευταια βιβλια και δεν εχει βγαλει καν το πρωτο. Θεωρω πως ειχαν στον νου τους πως το τελευταιο βιβλιο θα βγαινε 2015-2016 και θα καναν catchup αμεσα,αλλα πηραν τα @@ του Μαρτιν.

Τελος παντων,η ιδια η σειρα μας καλομαθε με την ποιοτητα της και τωρα απλα χτυπαει το κοντραστ των τελευταιων σεζον. Ωστοσο ειναι σιγουρο πως συνεργαζονται στενα με τον Μαρτιν και τα key plot points της σειρας θα ναι κοινα με τα ερχομενα των βιβλιων,πχ ειμαι σιγουρος πως ο Τζον θα αναστηθει και στα ανερχομενα βιβλια και δεν τον αναστησαν μονο επειδη ειχε περαση στην τηλεοραση. Υπο αυτη την οπτικη,πιστευω πως το τελος και γενικα το κλεισιμο της σειρας θα μας αφησει ικανοποιημενους μιας και θα ναι πολυ κοντα στο κλεισιμο που θα μας διαφυλασσει ο Μαρτιν 

Επεξ/σία από Alastor192
  • Confused 1

Entertainment Weekly clears up rumors about when Game of Thrones season 8 will debut

Αναφορά σε κείμενο

Game of Thrones season 8 has six episodes. So if HBO wants to air the bulk of them before the eligibility cutoff, it would have to air the season premiere on Sunday, May 5 at the latest. That would still leave two episodes to air in June, which would be grandfathered in under the rules. And if Hibberd is right, and all of them will air before the cutoff date, the latest HBO could air the premiere is April 21, Easter.

Waiting as long as possible could pay dividends: for one, it means the show will be fresher in people’s minds when it comes time to vote on Emmys; and for another, it will give the post-production team as much time as possible to work on what’s shaping up to be a very complex season of TV.

But in any case, we’re getting Game of Thrones season 8 a little earlier than we thought…we think.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 16/8/2018 στις 8:32 ΠΜ, phanispal είπε

Και αυτό που είδαμε ήταν άρπα-κόλλα, τσακ μπαμ, με τεχνάσματα, συγκριτικά πάντα με τις προηγούμενες. Αν ήταν όλες έτσι πάλι θα υποκλινόμασταν.

Και για μένα η αποστολή αυτοκτονίας ήταν άκρως υπερβολική, τραβηγμένη απ' τα μαλλιά. Απλά δεν κάνεις κάτι τέτοιο. Τουλάχιστον θα είχε πλάκα να έτρωγαν ένα μεγαλοπρεπέστατο άκυρο από τους υπόλοιπους, σε φάση «ωραία και;». Που κατά μία έννοια, αυτό έγινε.

Αν θυμάσαι όμως στις προηγούμενες σεζόν όλοι έγραφαν για βαρετές σεζόν πολύ μπλα μπλα κτλ. Ενώ σε διαλόγους πλεκτανες ήταν εξαιρετικές. Η έβδομη είχε τρύπες και κακους διαλόγους αλλά όλοι τρελάθηκαν γιατί είχε δράση δράκους White walkers κτλ. 

Στις 16/8/2018 στις 10:30 ΠΜ, john1987 είπε

Εντάξει σεναριακά τη λες μέτρια την 7η σαιζόν - χάλια σε καμία περίπτωση ακόμη και για τα επίπεδα του GoT.

Κι μένα η αποστολή αυτοκτονίας και το love story του Jon με χάλασαν σε υπερβολικό βαθμό. 

Ήταν αναπόφευκτο μιας και φτάνουμε στο τέλος της σειράς να πάμε σε full action απλά έπρεπε να το κάνουν λίγο πιο προσεγμένο σεναριακά. 

Επίσης πράγματι λόγω της προχειρότητας του σεναρίου προκειμένου να προωθηθεί η δράση ορισμένοι χαρακτήρες σημαντικοί όπως ο Tyrion είναι τελείως κομπάρσοι.

Πάντως τα τελευταία 5 λεπτά της σαιζόν ήταν φανταστικά.

Γενικά αυτοί που έκαναν όλες τις διαπλοκές σε όλες τις σεζόν ήταν κομπάρσοι γιατί στη δράση δεν θα έκαναν κάτι. 

Επεξ/σία από Arkin

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...