Προς το περιεχόμενο

[SERIES] Game of Thrones Season 8

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Για γενική συζήτηση για τις προηγούμενες σεζόν του Game of Thrones (με spoilers), επισκεφθείτε αυτό το θέμα

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάποιος έπρεπε να πει στους σεναριογράφους να αλλάξουν γόνατο γιατί πιάστηκαν και έγραφαν ακόμη πιο γρήγορα...

• Like 6
  • Thanks 1
  • Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, klainmaingr είπε

Εγώ πάντως το βρήκα και γαμώ τα endings. Ήμουν έτοιμος για τρελή απογοήτευση απο τα όσα διάβασα αλλα τελικά πήγε πολύ καλύτερα απο ότι περίμενα.

Μπορούσε να ήταν καλύτερο; Σίγουρα. Ήταν πατάτα και σε επίπεδα ντέξτερ και λόστ; Για όνομα του θεού, Όχι. Ξεχνάτε πόσα stories πρέπει να κλείσουν σε ένα επεισόδιο μια τέτοιας σειράς. Και ξεχνάτε επίσης οτι μέσα σε ένα χρόνο έκαναν ουσιαστικά 6 επεισόδια που το καθένα ξεχωριστά πατάει κάτω τις περισσότερες ΑΑΑ ταινίες που κυκλοφορούν. 
Για τον άθλο που είχαν αναλάβει, afaic έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν. Ιδιαίτερα σαν παραγωγή ήταν τερματισμένο. Και ακόμα ακόμα και σεναριακά δεν ήταν κακό. Για μένα απο τα καλά επεισόδια της σεζόν και ικανοποιητικό closure και σε όλα τα sub stories αλλα και στη σειρά γενικοτερα.

not-sure-if-trolling.jpg

περαν της πλακας, καθε αποψη σεβαστη. Χαιρομαι ειλικρινα για οποιον χαρηκε με το τελος, γιατι αξιζε η σειρα ενα γαματο τελος για ολους. Τουλαχιστον δεν απογοητευτηκαν ολοι.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler

Εγώ νομίζω ότι έτσι όπως πήγε το story, ο καθένας πήρε ότι ακριβώς του άξιζε.Πολλά κιλά @@ η Σανσα απειλεί ευθέως τον γκρευσκώληκα, λέει στον μπάρμπα της😛 να σκάσει και να καθίσει κάτω, όπως επίσης και στον αδερφό της εμμέσως πλην σαφώς, fuck off δεν προσκυνώ κανέναν.

Επίσης αν και  δεν είναι ο τύπος των χαρακτηριστικών της που μου αρέσουν σε μία γυναίκα(μυτόγκα) ρε παιδιά, τι υπέροχα μαλλιά είναι αυτά που έχει;Μετά το τελευταίο επεισόδιο έγινε από τους αγαπημένους μου χαρακτήρες.Για μένα η σειρά ήταν έπος.Πολλοί λένε πως και οι ντοθράκοι ή οι άσπιλοι δεν εκτέλεσαν τον Τζον Σνόου. Με τίνος εντολή θα εκτελούνταν ένας από διπλής καταγωγής ευγενής (και ως Σταρκ μεγαλωμένος, και ως Ταργκάρυαν;)Άλλωστε οι δυνάμεις της Σάνσας ήταν ήδη εκεί ή ήταν καθοδόν. Ποιος θα αναλάμβανε το κόστος ακόμα ενός πολέμου χωρίς την Καλίση;

Δεν ξέρω εγώ με βάση τα γεγονότα δεν βλέπω τίποτα τρομερές γκάφες στην σειρά.Αστοχίες ναι αλλά όχι κάτι το τραγικό.Ο ΝΚ σκοτώνεται από το μοναδικό άτομο που θα μπορούσε ίσως να το καταφέρει από έναν μάστερ στις μεταμφιέσεις και στις δολοφονίες,όπως επίσης και εξαιτίας της ηλιθιότητας του, και η Καλίση, από κάποιν που εμπιστεύεται στην στιγμή της μεγαλύτερης δόξας της.Τι μου θυμίζει τι μου θυμίζει από την πραγματική ζωή. Ιούλιο Καίσαρα μου θυμίζει.

Δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το τόσο άστοχο.Αν και ο ίδιος είχα γράψει ότι περιμένω η Καλίση να μην είναι off guard, τελικά αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά όπως και στην πραγματική ζωή ότι η ματαιοδοξία η αγάπη και η εμπιστοσύνη, είναι μερικές φορές η καταδίκη και των πιο επιτυχημένων, όπως και στην πραγματικότητα.

Επεξ/σία από xstreamgamer
  • Like 5
  • Sad 1
Δημοσ.
1 hour ago, epicouros said:

Δεν είναι εντελώς άκυρο να στέλνουν τον Jon Snow-Αιγκον Ταργκαρυεν στην Night's Watch ενώ δεν υπάρχει πια λόγος να υφίσταται Night's Watch;;

και καπως ετσι δημιουργηθηκε ο πρωτος Δημοσιος Υπαλληλος

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, epicouros είπε

Έπαιξε κάποιο ρόλο στην  εξέλιξη της ιστορίας  το γεγονός οτι ο Τζόν Σνόου είναι Ταργκάρυεν;;

Η ντενιρις έκανε ότι έκανε επειδή ο σνοου ήταν αυτό που ήταν και το είπε όπου το είπε .... έπαιξε σημαντικό ρόλο imo

Δημοσ.

Νομίζω ότι όσοι απογοητεύτηκαν για το τέλος δεν έχουν τόσο δίκαιο. Όντως πήρε ο καθένας ό,τι του αξίζει. Για εμένα σεναριακά μια χαρά το έπαιξαν το στόρυ.

• Like 3
  • Confused 3
  • Sad 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το τελος,μπορει να μην ηταν το καλυτερο,αλλα ηταν μιας αποδεκτης ποιοτητας,οπως εξελιξαν την σειρα στην τελευταια σεζον. Επισης δεν γινεται εκ των πραγματων να εκπλησσει συνεχως μια σειρα η ακομη και ενα λογοτεχνημα,οσο πρωτοτυπο και αν ειναι. Στο τελος,καποια πραγματα πρεπει να εξελιχθουν με εναν πιο απλο τροπο για να εχουν μια συνοχη.

Καλη δουλεια απο τον ηθοποιο που υποδυοταν τον Σνοου σε αυτο το τελευταιο επεισοδιο,επαιξε σαν καλος ηθοποιος,εδωσε και συγκινητικες στιγμες με τις γυναικες της σειρας,Ντανυ,Σανσα,Αρυα. Αρα ισως εφταιγε το σεναριο των 2 ''κιουμπρικ'' που δεν φαινοταν σαν ηθοποιος σε μερικα απο τα προηγουμενα επεισοδια. Τραγικος και αγαπημενος χαρακτηρας απο την αρχη της σειρας ζει σαν αποκληρος,χανει και τις δυο γυναικες που αγαπησε,τελικα ξεφευγει απο την τυφλη εντιμοτητα,την ακαμπτη ηθικη του πατερα του και σκοτωνει την αγαπημενη του οταν συνειδητοποιει οτι εχει μεταστραφει ανεπιστρεπτι σαν χαρακτηρας,κατι που μου φανηκε ηρωικοτερο απο οτι αλλο ηρωικο  εκανε σε ολη την ιστορια. Επισης μου φανηκε συγκινητικο που πηγε να καθοδηγησει τους αλλους αποκληρους της κοινωνιας του Westeros τους Free Folk και ιδιαιτερα με συγκινησε η στιγμη που ανδρες,γυναικες και τα παιδακια των Free Folks ,τα παιδια ειδκα,τον κοιτουσαν με χαρα σαν αρχηγο τους. 

Επεξ/σία από benign
  • Like 5
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Ολοκληρώθηκε το επικό σκουπίδι που μας σέρβιραν μετά από 2 ολόκληρα χρόνια αναμονής για μια σειρά που πραγματικά δεν είχε ανάγκη από έναν τέτοιο 8ο κύκλο.. Δεν υπάρχει λόγος να μπούμε σε λεπτομέρειες , απλά fail και κρίμα για την υπομονή που κάναμε 2 χρόνια. 

Τουλάχιστο τελείωσε το μαρτύριο καθώς στο βωμό των προηγούμενων επικών κύκλων είχαμε όλοι μέσα μας μια μικρή αμφιβολία ότι κάτι καλό μπορεί να δούμε στο τέλος...

• Like 8
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
8 hours ago, epicouros said:

Πάντως σε κανένα σημείο δεν φαίνεται η Νταινέρυς να έχει μετατραπεί σε Mad Queen, την δείχνει απλός να έχει διαφορετική φιλοσοφία στο πως επιβάλετε η εξουσία στους ανθρώπους, για μένα το να είναι Mad Queen προϋποθέτει να της έχει γυρίσει το μάτι ανάποδα από την τρέλα!

Επίσης δεν ξέρω αν το παρατηρήσατε αλλά η κακομοίρα η Dany δεν πρόλαβε να κάτσει στο θρόνο ούτε για 10 δευτερόλεπτα,  το μόνο που κατάφερε ήταν απλός να τον αγγίξει και αυτό ήταν.

Πιστεύω αν καθόταν έστω και μια στιγμή θα ήταν πολύ πιο ωραία η όλη σκηνή.

Spoiler

Το ζήτημα της σειράς δεν ήταν η τρέλα αλλά ο ολοκληρωτισμός. Ειδικά εκεί που την ρωτα ο Τζον για το σωστό, η απάντηση της ειναι ο ορισμός του ολοκληρωτισμού και θρησκευτικού φανατισμού(παραλληλισμός με το σήμερα).

Γενικα το τέλος ηταν πολύ όμορφο αλλά Μπραν ο ανάπηρος και μέχρι πριν λίγο "δε θέλω θρόνους και μλκιες, ειμαι ο τριματος κόρακας", για βασιλιάς; Ε πάει πολύ, ας βάζανε τον μπρων.

Η σκηνη με τον ντρογκον και τον χιωνη ήταν καταπληκτικη, ήταν λες και ακόμα και ένα όπλο μαζικής καταστροφής, συνειδητοποίησε το κακό που πρέσβευε η ντενερις και έδωσε τοπο στην οργή, όσο και αν ποναγε κ την αγαπούσε(υπάρχει βέβαια κ η εκδοχή αναγνώρισης του χιωνη, αλλα δε θα το έσκαγε).

Και τώρα τι;

• Like 3
Δημοσ.
Spoiler

Πάντως άσχετο αλλά εμένα μου "άρεσε" το τέλος όπως και του Dexter και του Lost. Προφανώς θα μπορούσε να είναι καλύτερο (στο Dexter το θεώρησα ΟΚ γιατί άφησαν παράθυρο, και στο Lost θα έπρεπε να εξηγήσουν αρκετά ακόμα.. αλλά σαν τέλος κομπλέ) αλλά με τόσα λίγα επεισόδια τι να κάνουν. Επίσης το χειρότερο τέλος που θυμάμαι είναι το HIMYM.. -.-"

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω άμα στους περισσότερους δεν άρεσε το τέλος επειδή επιτέλους φάνηκε η "τρέλα" της άλλης ή γιατί το rusharane μέχρι αηδίας.

Btw ότι στείλανε τον John στο τοίχος ήταν καθαρά για "εξορία" φάση..

• Like 1
Δημοσ.

Αυτο που πρεπει να μας ενοχλει περισσοτερο στις τελευταιες 2 σεζον ειναι η δολοφονια χαρακτηρων - προσωπικοτητων που χτιζονταν προσεκτικα για 6 σεζον.

1. O κοντος απο πανεξυπνος και τιμιος γινεται χαζος ρουφιανος και ατιμος ( καρφωνει τον βαρυς που του εσωσε την ζωη)

2. Ο Γιαννακης απο ηγετης αρχηγος και βασιλιας γινεται μουροχαβλος κουμουνιστης και κομπαρσος

3. Η Ντανι απο φιλευσπλαχνη και απελευθερωτρια γινεται σαν γυναικα που περναει κλιμακτηριο

4. Ο τζειμι ο κουλοχερις εφτασε τοσο κοντα στην εξιλεωση και την καθαρση και στο τελος γινεται ξανα ο μαλακας που μισησαμε στην αρχη

5. Η Σερσει απο εξυπνη υπουλη δολοπλοκα και αδιστακτη γινεται χαζη και κλαψομουνα

6. Η Σανσα απο ενα αβουλο κακοποιημενο πλασματακι γινεται ηγετης σκληρη και κακια πεθερα

7.Ο βαρυς απο ανθρωπος αραχνη και αρχοντας των ψιθυρων γινεται η κυρα κατινα της γειτονιας

8. Ο Σαμ απο μαλακοκαυλης γινεται γαμιας και σφαγεας

• Like 10
  • Thanks 2
Δημοσ.

Το 5ο ηταν αρκετα δυνατο το 6ο ηταν αναμενομενο

Spoiler

δηλαδη ηταν βεβαια οτι η θα σκοτωσει ο τζον αυτη η αυτη τον τζον, το οτι δεν εγινε βασιλιάς επισης αναμενομενο οπως και οτι δεν τον σκοτωσε ο δρακος .

Στα υπολοιπα ηταν επισης βεβαιο οτι η σανσα θα γινει queen of the north και η αρια θα την κοπανησει σε μακρινα ταξιδια, αλλα να γινει ο πιτσιρικας βασιλιάς δεν ηταν αναμενομενο  και ηταν και βλακεια καταρχην σαν κορακη εχει απαρνηθει την κοσμικη εξουσια και επισης ξερει τα παντα για τους παντες αρα δεν χρειαζεται ουτε συμβουλιο ουτε τιποτα.

Τελος το τειχος πως υπαρχει αφου το εριξε ο knight king .

• Like 1
Δημοσ.
8 hours ago, epicouros said:

Πάντως σε κανένα σημείο δεν φαίνεται η Νταινέρυς να έχει μετατραπεί σε Mad Queen, την δείχνει απλός να έχει διαφορετική φιλοσοφία στο πως επιβάλετε η εξουσία στους ανθρώπους, για μένα το να είναι Mad Queen προϋποθέτει να της έχει γυρίσει το μάτι ανάποδα από την τρέλα!

Επίσης δεν ξέρω αν το παρατηρήσατε αλλά η κακομοίρα η Dany δεν πρόλαβε να κάτσει στο θρόνο ούτε για 10 δευτερόλεπτα,  το μόνο που κατάφερε ήταν απλός να τον αγγίξει και αυτό ήταν.

Πιστεύω αν καθόταν έστω και μια στιγμή θα ήταν πολύ πιο ωραία η όλη σκηνή.

Spoiler

Όταν λέει ότι θα ελευθερώσει όλες τις περιοχές, όπως ελευθέρωσε το King's Landing σου φαίνεται λογική;

Συμβολικό ήταν αυτό. Έφτασε μία ανάσα όπως και στο όραμα και δεν έκατσε ποτέ. Αυτό που ποθούσε περισσότερο δεν την άφησε η μισαλλοδοξία της και ο έρωτάς της για τον ανηψιό να το ζήσει.

Ο θάνατος της ήταν ακαριαίος. Θα ήθελα να ξεψυχήσει πιο αργά και με δάκρυα στα μάτια στα χέρια του Γιάννη, αλλά τουλάχιστον έδωσε ρέστα ο Γιάννης στη συγκεκριμένη σκηνή και το έσωσε, όταν την φιλάει με τόση πίκρα και το πόσο διαλυμένος είναι ψυχολογικά μέχρι το τέλος του επεισοδίου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως η σειρά θα μπορούσε να κλείσει και με τον παραλλαγμένο στοίχο:

Για έναν θρόνο αδειανό, για μια Daenerys...

Επεξ/σία από godfather0991
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...