Προς το περιεχόμενο

[SERIES] Game of Thrones Season 8

epir21
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Για γενική συζήτηση για τις προηγούμενες σεζόν του Game of Thrones (με spoilers), επισκεφθείτε αυτό το θέμα

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, dazed είπε

Το λενε απο ολο τον πλανητη αν δεν εχεις παρει χαμπαρι. Επισης, προβαλονται χιλιαδες επεισοδια σειρων καθημερινα (μεσα και τα κατεβασμενα φυσικα) και απλα ετυχε να γκρινιαξουν ολοι στο επεισοδιο που περιμεναμε πιο πολυ απ'ολα?

Οτι το λένε από όλο τον πλανήτη δε μου λέει κάτι. Όπως γκρινιάζουμε εμείς στην Ελλάδα υπάρχει και το αντίστοιχο ποσοστό από κάθε χώρα που γκρινιάζει το ίδιο. Ούτε να υπερασπιστώ κάτι προσπάθησα, ούτε ρώτησα με ύφος, μια απορία εξέφρασα κι αυτό γιατί το είδα δύο φορές, με διαφορετικά άτομα και τις δύο, και δεν είχε κανείς μας πρόβλημα και χωρίς να έχουμε πειράξει ρυθμίσεις κλπ. Κι όπως το λένε από όλο τον πλανήτη, υπάρχει και το ποσοστό (κι από σχόλια άλλων στο φόρουμ) που δεν είχε κανένα πρόβλημα, όπως και άτομα που το είδαν 2η φορά, με καλύτερης ποιότητας επεισόδιο, κι επίσης δεν είχαν πρόβλημα.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε

όχι και κρυόκωλη ρε φίλε... :P 

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

αρχείο λήψης.jpg

Ότι βλέπει κάποιος την Σάνσα δίπλα δίπλα-δίπλα με τον Μπραν και την Άρυα και δεν λέει από μέσα του ότι ο Νεντ δεν ειναι ο πατέρας. Οοοοοοοκκκκκκκ

3 λεπτά πριν, ashford είπε

Οτι το λένε από όλο τον πλανήτη δε μου λέει κάτι. Όπως γκρινιάζουμε εμείς στην Ελλάδα υπάρχει και το αντίστοιχο ποσοστό από κάθε χώρα που γκρινιάζει το ίδιο. Ούτε να υπερασπιστώ κάτι προσπάθησα, ούτε ρώτησα με ύφος, μια απορία εξέφρασα κι αυτό γιατί το είδα δύο φορές, με διαφορετικά άτομα και τις δύο, και δεν είχε κανείς μας πρόβλημα και χωρίς να έχουμε πειράξει ρυθμίσεις κλπ. Κι όπως το λένε από όλο τον πλανήτη, υπάρχει και το ποσοστό (κι από σχόλια άλλων στο φόρουμ) που δεν είχε κανένα πρόβλημα, όπως και άτομα που το είδαν 2η φορά, με καλύτερης ποιότητας επεισόδιο, κι επίσης δεν είχαν πρόβλημα.

Στην ιδια λογικη, το οτι εσυ δεν ειχες προβλημα δεν λεει κατι σε κανεναν. Αδικα το συζηταμε, ειναι γενικη παραδοχη ότι υπηρχε θεμα στο 3ο επεισοδιο, ακομα και απο ανθρωπους που υπερασπιζονται την 8η σεζον με παθος.

Μακαρι να ηταν η φωτεινοτητα το μεγαλυτερο απο τα προβληματα της σεζον παντως. 

Μόλις τώρα, gnsX είπε

Ότι βλέπει κάποιος την Σάνσα δίπλα δίπλα-δίπλα με τον Μπραν και την Άρυα και δεν λέει από μέσα του ότι ο Νεντ δεν ειναι ο πατέρας. Οοοοοοοκκκκκκκ

Χαχαχα :)

Το πάμε πιο βαθιά, και θα μου πουν πάλι για το κόλλημα με τα βιβλία, αλλά ο Martin γράφει ξεκάθαρα ότι η Σάνσα έχει τα χαρακτηριστικά της μάνας (Tully) της ενώ η Άρυα είναι 100 Νεντ (Stark)

• Like 2

21 minutes ago, ashford said:

Βλέπω να αναφέρεται αρκετά συχνά η κακή φωτεινότητα του 3ου επεισοδίου. Εγώ, που το είδα 2 φορές σε 2 διαφορετικές τηλεοράσεις, δεν είχα κανένα πρόβλημα με τη φωτεινότητα. Ούτε ζορίστηκα σε κάποιο σημείο, ούτε δυσκολεύτηκα να ξεχωρίσω τι γίνεται όπως έχει αναφερθεί επίσης. Μήπως πέσατε σε επεισόδια κακής ποιότητας και είχατε τόσο μεγάλο πρόβλημα;

Το κακο ειναι οτι οι περισσοτεροι το ειδα στην τηλεοραση σε HDTV που μαλλον ηταν και η προβληματικη εκδοση, καθως και σε κινητα/tablets. Οσοι το ειδαμε σε καθαρο 1080p (AMZN-MEMENTO) απλα ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΑΜΕ!

• Like 3

15 λεπτά πριν, katergaris79 είπε

Διαφωνώ. Αυτά που αναφέρεις είναι πράγματα που θα μπορούσαν να γίνουν έτσι ή θα μπορούσαν να γίνουν αλλιώς. Θα μπορούσε (για παράδειγμα) να φύγει ο Νεντ αφήνοντας τον γιο του στο κρεβάτι και να προχωρήσει η ιστορία ή θα μπορούσε να μείνει δίπλα του και να βλέπαμε το μικρό σπίτι στο λιβάδι. Και τα δύο λογικές αντίδρασεις θα ήταν.

Το παράλογο θα ήταν να μας είχε δείξει τον Νεντ μόνιμα κολλημένο στον γιο του (μόνιμα!) και ξαφνικά να τον άφηνε στο κρεβάτι για να πάει ταξίδι. Αυτό θα ήταν παράλογο για έναν πατέρα που δεν αφήνει τον γιο του από τα μάτια του.

Καταλαβαίνεις εύχομαι το σκεπτικό.

Καταλαβαινεις λοιπον οτι ερχεσαι στα λογια μου .

2 ώρες πριν, p4n0s86 είπε

Το να χρησιμοποιείς το επιχείρημα ότι δεν μας δείχνουν και πότε κατουράει ένας χαρακτήρας, άρα λέμε ότι δεν είναι ρεαλιστικό, είναι απλά "παίζω με τις λέξεις" δεν απαντά επί της ουσίας. Όπως είπα και πιο πάνω,

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

υποθέτω ότι θα δικαιολογήσετε και την Σάνσα αν κάνει το ίδιο, που τράβηξε τα ίδια και χειρότερα. Δεν είναι Ταργκάριεν είπατε; Ωραία τον Σνόου τότε, που κρέμασε ένα παιδί επειδή του σκότωσε την γκόμενα. Τι όχι; Όσον αφορά το χρονικό περιθώριο που μεσολαβεί, εγώ απλά έφερα τον αντίλογο, δεν το υποστηρίζω. Το πρόβλημα είναι η διαφορά της ερμηνείας σε μια συμπεριφορά ενός χαρακτήρα και το ότι δεν μας έδειξαν επαρκώς κάτι που μπορεί με τη βοήθεια της φαντασίας όπως λες να δικαιολογήσει αυτή τη μεταστροφή, τη στιγμή που συνέβη (είμαι συγκεκριμένος σ' αυτό). Εσείς βλέπετε παράνοια, αλλά ταυτόχρονα ο ίδιος χαρακτήρας συζητά και χαρίζεται σε κάποιον που τον έχει οδηγήσει σε θανατηφόρα λάθη. Ok then...

Εμ...μου ζητάς να «απαντήσω επι της ουσίας»...

Λοιπον:

Α. Δεν χρησιμοποίησα το επιχείρημα που λες περί «κατουρηματος». Μιλησα συγκεκριμένα, καλύτερα μείνε στις λέξεις που ειπα & μην βαζεις δικές σου λέξεις στις θεσεις τους. Εκτός αν σου αρέσει να «παίζεις» με αυτό τον τρόπο.

Β. Σχετικά με τις υποθεσεις, ναι μπορεις εσυ και εγω και ο καθενας να υποθέσει ότι θελει. Επίσης ο καθενας βλέπει ότι θελει και αντιλαμβάνεται ότι μπορεί, κανένα θέμα εκ μέρους μου. Λες την άποψη σου και το τι αντιληφθηκες και καλά κανεις. 

Γ. Δεν έγραψα για να σε πείσω ούτε για να  σου απαντήσω σε κάτι. Παράθεσα την άποψη σου απλά ως ένα starting point για να κάνω μια συζήτηση. Διαβάζουν κ άλλοι οπως ξερεις εδώ, συζήτηση γίνεται. Γιατί να με νοιαζει αν πειστικές εσυ η οποιοσδήποτε, ή όχι.. 😆 😀 wtf?

Εξάλλου καποιοι εδώ μέσα τρολλαρουν, σιγα μην προσπαθώ να πείσω τον κάθε τυχάρπαστο για την γνώμη μου. 

• Confused 1

3 λεπτά πριν, dazed είπε

Στην ιδια λογικη, το οτι εσυ δεν ειχες προβλημα δεν λεει κατι σε κανεναν. Αδικα το συζηταμε, ειναι γενικη παραδοχη ότι υπηρχε θεμα στο 3ο επεισοδιο, ακομα και απο ανθρωπους που υπερασπιζονται την 8η σεζον με παθος.

Μακαρι να ηταν η φωτεινοτητα το μεγαλυτερο απο τα προβληματα της σεζον παντως. 

Μα δεν το σχολίασα για "να πει κάτι σε κάποιον", το εξέφρασα σαν απορία. Και σίγουρα δεν είμαι από τους "παθιασμένους" υπερασπιστές της 8ης σεζόν ;). Νομίζω οτι η πλειοψηφία εδώ μέσα βλέπει μόνο άκρα, αν πεις κάτι θετικό είσαι υπερασπιστής, αν πεις κάτι αρνητικό είσαι μηδενιστής κι απ' αυτούς που δίνουν 1 στο imdb. Δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο και στο κάτω κάτω η γνώμη του καθενός είναι υποκειμενική, κουβέντα κι ανταλλαγή απόψεων κάνουμε.

Συμφωνώ 100% με την τελευταία σου πρόταση.

• Like 2

34 λεπτά πριν, p4n0s86 είπε

Εμείς δηλαδή δεν το παρακολουθούμε απ' την αρχή, αλλά το πιάσαμε αργότερα που έγινε mainstream, βγήκε το συμπέρασμα. Τουλάχιστον εγώ αυτό καταλαβαίνω. Και αν το αγάπησες για την ανάπτυξη των χαρακτήρων, τότε ένα παραπάνω ότι δεν θα έπρεπε να σου αρέσει αυτό που βλέπεις, απ' τη δική μας μεριά είσαι. Εκτός αν μου περιγράφεις τυφλή υποστήριξη μέχρι τέλος ότι κι αν έδειχνε, επειδή αδυνατείς να δεχτείς ότι σε πρόδωσε συναισθηματικά.

Δεν ειδες οτι έγραψα..."και μας άρεσε η εξέλιξη". 

Εσένα δε σου άρεσε, εμένα μου άρεσε. Αυτη ειναι η διαφωνία.

Και γενικά το GOT έτσι οπως ειναι γυρισμένο, με κρατάει σε αγωνία. Εσύ λες οτι σε έχει προδώσει. Εγω το λατρεύω αυτη τη στιγμή, ότι τέλος και να μου δωσει. Διότι δεν ειναι αυτό το θέμα, ούτε θα μπω στη λεπτομέρια τυπου πόσο δυνατή ειναι η φλόγα του δράκου, αλλά σε άλλα θέματα.

32 λεπτά πριν, katergaris79 είπε

Αντιλαμβάνομαι ότι χιουμορίζεις αλλά δε είναι εκεί το point των περισσότερων που αντιδρούν (εδώ μέσα τουλάχιστόν).

Απόκρυψη περιεχομένων

Προσωπικά δε θεωρώ ότι έπρεπε να κάψει την πόλη. Αφού όμως είχαν σκοπό να το πάνε εκεί, παρουσίασε την τρελή από την αρχή του επεισοδίου (βόλευε με το πώς έκλεισε το s8e4). Πάλι δε θα μου άρεσε η εξέλιξη αλλά θα ήταν μια λογική αντίδραση που απλώς δε θα άρεσε σε εμένα και σε άλλους 100 (λέμε τώρα). Όχι όμως μέχρι τις καμπάνες να παίζει προσεκτικά και με στρατηγική και μετά τις καμπάνες που τις έδειξαν ότι νίκησε, να καίει ό,τι υπάρχει.

Ασφαλώς αστειεύομαι.

Καταλαβαίνω τι γράφεις, το έχουμε συζητήσει αρκετές φορές.

• Like 7

4 λεπτά πριν, ashford είπε

στο κάτω κάτω η γνώμη του καθενός είναι υποκειμενική, κουβέντα κι ανταλλαγή απόψεων κάνουμε.

Μη το λες, εδώ διαβάσαμε ότι κανονικά θα έπρεπε να κλειδώνεται το τόπικ όταν κάποιοι γράφουν αρνητικά, αφού για κάποιο λόγο υποτίθεται είναι off topic αυτό.

Και για να το λήξουμε κάποια στιγμη ωστε να μιλάμε μονο για τη σειρά και όχι για την αναμφισβήτη ποιότητά της (διότι αν σε κάποιον δεν άρεσε, δε θα τη παρακολουθούσε). Οπως ωραία γράφτηκε, ειναι υποκειμενικο αν μας αρέσει η εξέλιξη ή οχι.

Αυτό που δεν ειναι υποκειμενικο ειναι να κράζεις μια σειρά, επειδή εσυ βλέπεις ανύπαρκτες τρυπες στο σενάριο που λέει ο λόγος, σου τις εξηγούν και δε τις δέχεσαι. Ε σε τέτοια περίπτωση, χαρακτηρίζεσαι ως τρολ. Εδω δεν έχουν εμφανιστεί πολλά τέτοια κρούσματα. Στα ξένα φόρα όμως, πας να γράψεις οτι σου άρεσε ή δε σου άρεσε το τάδε στοιχείο και σου ορμάνε ομαδικά με βρισίδια :P :P 

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Και για να το λήξουμε κάποια στιγμη ωστε να μιλάμε μονο για τη σειρά και όχι για την αναμφισβήτη ποιότητά της (διότι αν σε κάποιον δεν άρεσε, δε θα τη παρακολουθούσε). Οπως ωραία γράφτηκε, ειναι υποκειμενικο αν μας αρέσει η εξέλιξη ή οχι.

Αυτό που δεν ειναι υποκειμενικο ειναι να κράζεις μια σειρά, επειδή εσυ βλέπεις ανύπαρκτες τρυπες στο σενάριο που λέει ο λόγος, σου τις εξηγούν και δε τις δέχεσαι. Ε σε τέτοια περίπτωση, χαρακτηρίζεσαι ως τρολ. Εδω δεν έχουν εμφανιστεί πολλά τέτοια κρούσματα. Στα ξένα φόρα όμως, πας να γράψεις οτι σου άρεσε ή δε σου άρεσε το τάδε στοιχείο και σου ορμάνε ομαδικά με βρισίδια :P :P 

Λες να το ληξουμε και στο καπακι το τραβας εκει που δεν παει..

Για εμενα, π.χ. ειναι τρολ οποιος λεει οτι δεν βλεπει τα χαλια του σεναριου και συνεχιζει να προσπαθει να κανει το ασπρο - μαυρο. Α, και βαζει 10ρια στο imdb σε επεισοδια που ρεαλιστικα ειναι του 6 με 8. Και, ενταξει, εδω το εχουν πολυ προχειρο το κλειδωμα οι mods γι'αυτο δεν γινεται οτι σε fora του εξωτερικου.

Μην προσπαθεις να καπελωσεις το συμπερασμα, δεν χρειαζεται. Εσενα π.χ. σου αρεσει αυτο που βλεπεις, εμενα οχι, και επειδη εχω δει τη σειρα στα καλυτερα της δεν δεχομαι αυτο που βλεπω τωρα σαν συνεχεια και τελος της αφηγησης, κυριως λογω της προχειροτητας και του τρυπιου σεναριου και οχι λογω της οποιας εξελιξης, η οποια θα ηταν καλοδεχουμενη αν ειχε στηθει σωστα (οπως γινοταν για 6 σεζον).

Επεξ/σία από dazed
  • Like 4

29 λεπτά πριν, totalius είπε

Καταλαβαινεις λοιπον οτι ερχεσαι στα λογια μου .

Νοπ. Διάβασε τι γράφω: Αυτά που αναφέρεις είναι πράγματα που θα μπορούσαν να γίνουν έτσι ή θα μπορούσαν να γίνουν αλλιώς.

Αυτό που έγινε προχθές δεν είναι μια  αντίδραση που θα μπορούσε να γίνει έτσι ή να γίνει αλλιώς. Είναι μια αντίδραση που (σύμφωνα με τον χαρακτήρα μέχρι τώρα) δε θα μπορούσε να υπάρξει.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, dazed είπε

Λες να το ληξουμε και στο καπακι το τραβας εκει που δεν παει..

Για εμενα, π.χ. ειναι τρολ οποιος λεει οτι δεν βλεπει τα χαλια του σεναριου και συνεχιζει να προσπαθει να κανει το ασπρο - μαυρο. Α, και βαζει 10ρια στο imdb σε επεισοδια που ρεαλιστικα ειναι του 6 με 8. Και, ενταξει, εδω το εχουν πολυ προχειρο το κλειδωμα οι mods γι'αυτο δεν γινεται οτι σε fora του εξωτερικου.

Μην προσπαθεις να καπελωσεις το συμπερασμα, δεν χρειαζεται. Εσενα π.χ. σου αρεσει αυτο που βλεπεις, εμενα οχι, και επειδη εχω δει τη σειρα στα καλυτερα της δεν δεχομαι αυτο που βλεπω τωρα σαν συνεχεια και τελος της αφηγησης, κυριως λογω της προχειροτητας και του τρυπιου σεναριου και οχι λογω της οποιας εξελιξης, η οποια θα ηταν καλοδεχουμενη αν ειχε στηθει σωστα (οπως γινοταν για 6 σεζον).

Η διαφορά ειναι οτι εγω μιλάω σε γενικά πλαίσια, χωρις να καθρεφτίζω κάποιον, εσυ καθρεφτιζεις απευθείας κάποιον που του αρέσει η σειρά.

Δεν υπάρχει άσπρο και μαυρο. Οταν κάτι εξηγείτε και εσυ δε θες να το δεχτεις ειναι προσωπικο θέμα πλέον.

Παράδειγμα:

Spoiler

-Α. Η σειρά δεν ειναι καλή διότι η Άρυα κατάφερε και έφτασε στον ΝΚ χωρις να τη καταλάβει κανεις.

-Β. Η Άρυα το έχει ξανακάνει αυτό και έχει δεχτεί εκπαίδευση επι 5 σεζον με μεγάλες λεπτομέριες για να το κάνει αυτό

-Α.Όχι δεν ισχύει αυτό και το λες επειδή σου αρέσει η σειρά.

Οπως καταλαβαινεις ο Β προσπαθει να δωσει μια εξήγηση και ο Α δε θέλει να την δεχτεί λογω προκατάληψης. 

Επεξ/σία από pontez2
  • Like 4

Αυτο ειναι τελείως υποκειμενικό. Για εμένα πχ που υποψιάστηκα που θα κατέληγε η τρέλα της Ντανυ απο την αρχη του κύκλου δε μου προκάλεσε καμία απορία αυτο που εγινε . 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...