Προς το περιεχόμενο

[SERIES] Game of Thrones Season 8

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Για γενική συζήτηση για τις προηγούμενες σεζόν του Game of Thrones (με spoilers), επισκεφθείτε αυτό το θέμα

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η όλη συζητηση ξεκίνησε με τον @Malthador απο το το ποστ που εκανε οτι δεν εχουν απαντήσει τιποτα για τους WW . << Ποιοι ειναι απο που προέρχονται γιατι πολεμανε τι ειναι τα σύμβολα που αφήνουν .

Απαντησαμε οτι ολα ττα σημαντικα ερωτήματα εχουν απαντηθεί είτε απο αφηγήσεις μεσα στη σειρά είτε σε συγκεκριμένες σκηνές . Αλλη μια πολυ χααρακτηριστικη αφήγηση οπου γινεται η πρωτη αναφορα στους WW 

Άλλο λοιπόν τα σημαντικα ερωτήματα για τους WW για τα οποία νομιζω οτι συμφωνούμε πλεον οτι εχουν απαντηθεί κ άλλο τι θα μπορουσαν να ειναι με βαση τις θεωρίες του Internet ή το τι ειχε ο καθένας στο κεφαλι του . Τωρα για το Μπραν η αλήθεια εινι οτι υπαρχουν ερωτήματα κ οτι δεν εχουν εξηγηθεί επαρκώς οι δυνάμεις του .

• Thanks 1
  • Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, katergaris79 είπε

Πάντως και μόνο το παρελθόν να βλέπει

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

θα έπρεπε να τους προειδοποιήσει ότι ετοιμάζουν πλοία με βαλλίστρες για να την πέσουν στα μουλωχτά στους δράκους.

Δεν είναι παρεμβατικός ο ρόλος του (τουλάχιστον όχι άμεσα), γιατί το παραμικρό που θα κάνει / πει / αποκαλύψει, θα αλλάξει τα μελλούμενα.

Δημοσ.

Αφήστε το να πάει στο διάολο. Δεν βγαίνει άκρη. Κάποιοι έχουν μπλέξει τον Μπραν με τον Γκάνταλφ, τον Χάρι Πότερ , τον Professor Xavier και εγώ δεν ξέρω ποιον άλλον. Ομοίως και για τον ΝΚ (βαριέμαι να γράφω villain wizards).

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σοβαρά τώρα, πείτε μου ότι αυτοί οι 2 δεν είναι οι Benioff και Weiss!! Το διάβασα σε σχόλιο στο youtube για το σκηνικό με τον καφέ και δεν έχω σταματήσει να γελάω απ' την στιγμή που το τσέκαρα.

Spoiler

spacer.png

Επεξ/σία από p4n0s86
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, p4n0s86 είπε

Σοβαρά τώρα, πείτε μου ότι αυτοί οι 2 δεν είναι οι Benioff και Weiss!! Το διάβασα σε σχόλιο στο youtube για το σκηνικό με τον καφέ και δεν έχω σταματήσει να γελάω απ' την στιγμή που το τσέκαρα.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

spacer.png

Κι όμως είναι.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, geodrako είπε

Κι όμως είναι.

Μπουαχαχαχα! Τέλειωσε το μπάτζετ και για τους extras? Ούτε στο Καφέ της Χαράς δεν γίνονται αυτά.

• Confused 1
  • Sad 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Περίπου όσο είχε τελειώσει και το budget στις ταινίες The Lord of the Rings και The Hobbit...

https://lotr.fandom.com/wiki/Cameo_appearances_in_Peter_Jackson's_The_Lord_of_the_Rings_and_The_Hobbit_film_trilogies

Ή και στα διάφορα Star Wars...

https://www.gamesradar.com/the-15-star-wars-cameos-you-never-noticed/

Ε, δεν λες τα παραπάνω (και πολλές άλλες ταινίες και σειρές, είμαι σίγουρος) Καφέ της Χαράς. ;)

Επεξ/σία από FCastor
  • Like 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, geodrako είπε

Κοίτα, αν:

Απόκρυψη περιεχομένων

Σκοτώσει ο Τζον την Ντάνι και ο Τύριον εκτελεστεί λόγω προδοσίας στην Ντάνι, δε θα πέσει κράξιμο;

Όλα μέσα στο παιχνίδι ειναι φίλε μου. Γιατί να πέσει κράξιμο; Θα είναι μια ανατροπή αυτό που γράφεις.

Αλλωστε κράξιμο ειχε πέσει και όταν αποκεφαλιστηκε ο Νεντ, αλλά αποτέλεσε σταθμό για να γινει διάσημη η σειρά.

Αν θέλεις τα δικά μου προγνωστικά:

Spoiler

1. H Nτανι πιθανόν να εξελιχθεί σε mad, λόγω των ισχυρών απωλειών που έχει. Δεν είναι το πάθος της για τον θρόνο, όσο το οτι θυσίασε τους ανθρώπους της για το κοινό καλό και κάποιοι, κατά το δικό της σκεπτικό, τη προδίδουν. Οπότε ναι σε μία τέτοια περίπτωση, ισως να δουμε τη κορύφωση του δράματος με έναν ήρωα να σκοτώνει έναν άλλο για το κοινό καλό.

2. Τον Τύριον τον βλέπω πιθανό για θρόνο ή για χέρι. Να πεθάνει λίγο δύσκολο. Πιο πιθανό για εκτέλεση βλέπω τον Βάρυς

3. Τη Cercei, αν δε νικήσει,  τη βλέπω να πεθαίνει από το χέρι του Τζέιμι. Ειναι τέτοιο το πάθος του προς αυτή, και τόσο μεγάλο το δικό της πάθος για τον θρόνο που δε νομίζω οτι αυτο θα μείνει έτσι.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 minutes ago, argipen said:

Based on what the original Three-Eyed Raven told Bran about time travel, “The past is already written. The ink is dry,” time in the Game of Thrones universe operate in a closed loop. This means that Bran cannot change the past through time travel, he can only fulfill it. There are side effects, not changes, based purely on the fact that time travel is un-natural!

Άρα όλη η σειρά είναι βασισμένη σε bootstrap paradoxes. Αφού είναι και η φυσική παρουσία του Bran σε κάθε όραμα, ήταν γραμμένο να έχει ήδη γίνει έτσι εξαρχής. Δεκτόν, αν και με θεωρία μου μοιάζει περισσότερο, μιας και δεν έχει καταστεί απολύτως σαφές κάτι τέτοιο στη σειρά, αλλά δεκτόν ωστόσο.

33 minutes ago, argipen said:

Δεν είναι παρεμβατικός ο ρόλος του (τουλάχιστον όχι άμεσα), γιατί το παραμικρό που θα κάνει / πει / αποκαλύψει, θα αλλάξει τα μελλούμενα.

Πώς ΔΕΝ είναι παρεμβατικός ο ρόλος του όταν έδωσε στην Arya το μαχαίρι με το οποίο σκότωσε τον NK; Ήξερε τι θα γίνει και «φρόντισε» με τον τρόπο να το καταστήσει δεδομένο ότι θα γίνει: το «φρόντισε» σε εισαγωγικά γιατί δεν ήταν αυτό που επίλεξε να κάνει, αλλά αυτό που επιβαλόταν να κάνει προκειμένου να διασφαλιστεί το continuity της ιστορίας όπως ήταν μελλούμενο να γίνει.

Which brings the question: αφού το μέλλον είναι προδιαγεγραμμένο, γιατί λέει στον JS «it's your choice»; Δεν έχει καμία λογική να λέει κάτι τέτοιο, εκτός κι αν είναι απλά troll. Και το μέλλον είναι προδιαγεγραμμένο γιατί -όπως και το παρελθόν- είναι βασισμένο σε bootstrap paradoxes, το αποσαφήνισες με το προηγούμενο quote σου. Endless possibilities σε ανοιχτό μέλλον δεν κολλάνε με κυκλικά παράδοξα, ένα από τα δύο θα πρέπει να δεχθούμε ότι δεν ισχύει.

It's Lost all over again...

Επεξ/σία από Malthador
  • Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, p4n0s86 είπε

Μπουαχαχαχα! Τέλειωσε το μπάτζετ και για τους extras? Ούτε στο Καφέ της Χαράς δεν γίνονται αυτά.

Cameo εμφάνιση έκαναν, όπως δεκάδες σκηνοθέτες έχουν επιλέξει να κάνουν στις ταινίες / σειρές τους...

• Like 9
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, argipen είπε

Cameo εμφάνιση έκαναν, όπως δεκάδες σκηνοθέτες έχουν επιλέξει να κάνουν στις ταινίες / σειρές τους...

Δεκτό, αν και για μένα παραμένει γελοίο στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, p4n0s86 είπε

Δεκτό, αν και για μένα παραμένει γελοίο στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Γελοίο; Χε… Επέτρεψέ μου το κάτωθι ως αντεπιχείρημα (ή όπως λένε και στας Αμέρικας, hold my beer)…

Επεξ/σία από FCastor
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Malthador είπε

Άρα όλη η σειρά είναι βασισμένη σε bootstrap paradoxes. Αφού είναι και η φυσική παρουσία του Bran σε κάθε όραμα, ήταν γραμμένο να έχει ήδη γίνει έτσι εξαρχής. Δεκτόν, αν και με θεωρία μου μοιάζει περισσότερο, μιας και δεν έχει καταστεί απολύτως σαφές κάτι τέτοιο στη σειρά, αλλά δεκτόν ωστόσο.

Πώς ΔΕΝ είναι παρεμβατικός ο ρόλος του όταν έδωσε στην Arya το μαχαίρι με το οποίο σκότωσε τον NK; Ήξερε τι θα γίνει και «φρόντισε» με τον τρόπο να το καταστήσει δεδομένο ότι θα γίνει: το «φρόντισε» σε εισαγωγικά γιατί δεν ήταν αυτό που επίλεξε να κάνει, αλλά αυτό που επιβαλόταν να κάνει προκειμένου να διασφαλιστεί το continuity της ιστορίας όπως έπρεπε να γίνει.

Which brings the question: αφού το μέλλον είναι προδιαγεγραμμένο, γιατί λέει στον JS «it's your choice»; Δεν έχει καμία λογική να λέει κάτι τέτοιο, εκτός κι αν είναι απλά troll. Και το μέλλον είναι προδιαγεγραμμένο γιατί -όπως και το παρελθόν- είναι βασισμένο σε bootstrap paradoxes, το αποσαφήνισες με το προηγούμενο quote σου. Endless possibilities σε ανοιχτό μέλλον δεν κολλάνε με κυκλικά παράδοξα, ένα από τα δύο θα πρέπει να δεχθούμε ότι δεν ισχύει.

It's Lost all over again...

Spoiler

Δεν είναι άμεσα παρεμβατικός, δηλαδή δεν θα πει στον άλλον "λοιπόν, εσύ θα πεθάνεις αν δεν κάνεις αυτό, επομένως όταν γίνει εκείνο, φρόντισε να είσαι εκεί, κάνοντας το τάδε πράγμα". Είναι χειραγωγός με έμμεσο τρόπο. Φροντίζει δηλαδή η ιστορία να κυλίσει όπως έχει δει, χειραγωγώντας λεκτικά ή και πρακτικά κάποιες φορές (βλ. Πάρε αυτό το dagger), ανθρώπους και καταστάσεις. Το dagger της το έδωσε γιατί το είχε δει, όχι για να σκοτώσει τον Night King παρεμβαίνοντας στη ροή, δημιουργώντας μια νέα πραγματικότητα, αλλά γιατί σύμφωνα με την ροή ΘΑ της το έδινε / της το είχε δώσει. Είναι loop.

Γιατί λογικά δεν είναι ο Jogn Snow η αφετηρία του τι θα επακολουθήσει περί της πραγματικής του φύσης, αλλά όπως ειπώθηκε και στο προηγούμενο επεισόδιο: "Δεν είναι μυστικό πλέον, αλλά πληροφορία". Η ψευδαίσθηση της ελευθερίας, "είναι επιλογή σου", ούτως ή άλλος η πληροφορία θα μαθευτεί, η συμμετοχή σου στη διάδοση της δεν επηρεάζει την πλοκή.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ό,τι αφορά του white walkers και το νόημά τους στη συγκεκριμένη σειρά, μια που το συζητάτε.

Oι νεκροί και η όλη μαγεία που υπάρχει στη σειρά, αποτελούν την έμπνευση του Μάρτιν από τον Τολκιν. Και στις 2 περιπτώσεις, έχουμε έναν ήρεμο κόσμο που ενώ η μαγεία βρίσκεται στη παρακμή της, ξαφνικά επανέρχεται για να επιβεβαίωση την ύπαρξη μια κοινής απειλής (πιθανόν η μαγεία ή οι νεκροί να αποτελεί ένα είδος έμπνευσης ή μια ενσάρκωση των παγκόσμιων πολέμων).  Όμως ενώ το κοινό κακό βρίσκεται προ των πυλών, το πολιτικό παιχνίδι της εξουσίας συνεχίζεται με τεράστιες θυσίες από τη κάθε μεριά και αυτό είναι που πρωταγωνιστεί.

Όπως λοιπόν και στον Τόλκιν, ο οποίος έδωσε περισσότερο βάση στη μαγεία, έτσι και στον Μάρτιν, που δίνει περισσότερη βάση στο παιχνίδι του θρόνου, το κοινό κακό με την όψη του μεταφυσικού θα αντιμετωπιστεί στο τέλος σε μια τελική επική μάχη που θα ορίζει και την έναρξη του σύγχρονου κόσμου και τον σταδιακό παραμερισμό του μεταφυσικού, της μαγείας ακόμα και της θρησκείας, στον βαθμό που υπήρχε τουλάχιστον τον Μεσαίωνα.

Μην μας εκπλήσσει λοιπόν η τροπή που πήρε η ιστορία. Επίσης δε θα πρέπει να εκπλαγούμε αν στο τέλος δούμε μια περίπτωση δημοκρατίας στη διοίκηση των 7 βασιλείων. Κάτι μου λέει οτι ο Σνοου αυτο αντιπροσωπεύει με την άρνησή του να διοικήσει.

Επεξ/σία από pontez2
  • Like 3
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, FCastor είπε

Γελοίο; Χε… Επέτρεψέ μου το κάτωθι αντεπιχείρημα (ή όπως λένε και στας Αμέρικας, hold my beer)…

Δεν είναι επιχείρημα η γνώμη για να έχεις αντεπιχείρημα, πολλοί το μπερδεύουν. Είναι απλά η γνώμη μου, ειδικά πάνω στη σκηνή που έχει "ξεχαστεί" καφές στο πλάνο να συμβαίνει κι αυτό, για μένα δείχνει πολλά και εξηγεί μάλιστα και την χαμηλή προσπάθεια που έγινε και την ποιότητα που βλέπουμε στην τελευταία σεζόν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...