Προς το περιεχόμενο

[SERIES] Game of Thrones Season 8

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Για γενική συζήτηση για τις προηγούμενες σεζόν του Game of Thrones (με spoilers), επισκεφθείτε αυτό το θέμα

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το Jurassic Park είναι επιστημονική φαντασία, ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών είναι φαντασία, το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου είναι επίσης Φαντασία. Πήγαινε στο Amazon και δες πως τα έχει κατηγοριοποιημένα. 

Ένας πόλεμος που γίνεται σε μια φανταστική χώρα, όχι δεν είναι κοινωνικό θέμα. Ποια κοινωνική πτυχή δηλαδή εξετάζει; Το πως η μάνα των δράκων φέρεται στους υποτακτικούς της; Πολύ επίκαιρο θέμα, τι να σου πω.

Δεν μπορούμε να αρκεστούμε στο ότι το GoT είναι πολύ καλή τηλεοπτική παραγωγή; Δηλαδή σε κάνει να νοιώθεις μειονεκτικά το ότι γουστάρεις ένα παραμυθάκι; Εμένα πάλι καθόλου. Δεν θα το βάλω δίπλα στον Παπαδιαμάντη για να του δώσω αξία. Είναι μια εξαιρετική σειρά φαντασίας και αρκεί.

Κοίτα ναι, είναι fantasy.

Το ζήτημα είναι ότι η λέξη αυτή χαρακτηρίζει το setting του, όχι το genre

Το setting χαρακτηρίζει τη τοποθεσία / εποχή / τεχνολογία και λοιπές λεπτομέρειες που περιγράφουν το κόσμο που εξελίσσεται η πλοκή.

Το genre χαρακτηρίζει την εμπειρία, τα συναισθήματα, και τις αντιδράσεις που προσπαθεί να αποδώσει στον θεατή η πλοκή.

Για παράδειγμα το Star Wars θα ήταν λογικό να το πεις SciFi Adventure, αλλά το Alien μάλλον SciFi Horror θα το πεις.

Παρομοίως, τόσο το Shrek όσο και το GOT είναι fantasy. Αλλά αν απλά τα πεις "fantasy" και τα βάλεις στο ίδιο τσουβάλι, μάλλον κάτι κάνεις λάθος.

Shrek = fantasy comedy

Lord of the Rings = fantasy adventure

GOT = fantasy drama / thriller

21231871_10154970743448325_4455140883708

Επεξ/σία από Alithinos
  • Like 2
  • Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τα βιβλια θα εχουν αρκετο υλικο λογικα.. Γνωριζουμε εαν βγουν 1 ή 2 βιβλια ακομα;

2 είναι στο σχέδιο, δεν θα μου κάνει εντύπωση όμως αν το τελευταίο χωριστεί σε 2 τόμους.

Το επόμενο (winds of winter) αναμένεται από τον Martin να εκδοθεί φέτος (αλλά το ίδιο λέει από το '15), το τελευταίο άγνωστο πότε και από ποιον συγγραφέα.

Δημοσ.

Αν εισάγουν τώρα καινούργιους χαρακτήρες και ασχοληθούμε και με αυτό το θέμα, η σειρά δε θα τελειώσει ποτέ.

Καλός ο ρεαλισμός, αλλά στον αληθινό κόσμο δεν υπάρχει "ΤΕΛΟΣ" και υπάρχουν συνεχώς χιλιάδες ιστορίες να ειπωθούν που πηγάζει η μια μέσα από την άλλη (σαν ντόμινο), ενώ στη σειρά πρέπει να μπει κάπου μια τελεία.

Ότι και να κάνουν πάντως στο Ντόρν (πράγματα που δε θα δείξει η σειρά, αλλά μπορούμε να φανταστούμε ότι συμβαίνουν), δε νομίζω να μπορούσαν να επηρεάσουν τα κεντρικά γεγονότα που θα παρακολουθήσουμε αργότερα. Ενδεχομένως να πάρουμε μια ατάκα, όπου θα μάθουμε τη συμμαχία που αποφάσισε η νέα διοίκηση, αλλά να τους δείξουν ως χαρακτήρες, αμφιβάλλω.

Συμφωνώ απόλυτα αλλά πρέπει να εξηγήσουν και κάποια πράγματα και αναρωτιέμαι πότε θα προλάβουν σε 6 επεισόδια.

Κυρίως αυτό που οφείλουν να εξηγήσουν η ιστορία του Night King και γενικότερα τι θέλουν οι White Walkers. Μου φαίνεται αδιανόητο να συνεχιστεί η μάχη χωρίς να πουν κάτι για αυτό.

Ως προς τελευταίο επεισόδιο μόνο εμένα με χάλασε ότι η αποκάλυψη για την ταυτότητα του Τζον συνέπεσε με το σεξ με τη Νταινερυς; Μου θύμισε κακό Hollywood..

• Like 2
Δημοσ.

Συμφωνώ απόλυτα αλλά πρέπει να εξηγήσουν και κάποια πράγματα και αναρωτιέμαι πότε θα προλάβουν σε 6 επεισόδια.

Κυρίως αυτό που οφείλουν να εξηγήσουν η ιστορία του Night King και γενικότερα τι θέλουν οι White Walkers. Μου φαίνεται αδιανόητο να συνεχιστεί η μάχη χωρίς να πουν κάτι για αυτό.

Ως προς τελευταίο επεισόδιο μόνο εμένα με χάλασε ότι η αποκάλυψη για την ταυτότητα του Τζον συνέπεσε με το σεξ με τη Νταινερυς; Μου θύμισε κακό Hollywood..

Πράγματι υπάρχουν διάφορα πράγματα να συζητηθούν, αλλά έχουν αρχίσει να ολοκληρώνονται και οι πορείες αρκετών χαρακτήρων. Από τη στιγμή που τα επεισόδια δεν ξοδεύουν χρόνο σε δευτερεύοντα πράγματα (προσπερνούν μεγάλες χρονικές περιόδους, όπως πχ τα ταξίδια ή τις προετοιμασίες για μάχες) και δείχνουν μόνο τα σημαντικά γεγονότα, λογικά θα προλάβουν. 6 επεισόδια game of thrones δεν είναι όπως 6 επεισόδια μιας άλλης σειράς. Σκέψου απλά πόσο πολύ προχώρησαν τα γεγονότα φέτος, σε μόλις 7 επεισόδια.

Όπως έχω ξαναγράψει, εγώ νομίζω ότι ο Night King και οι White Walkers δεν έχουν περαιτέρω κίνητρα. Είναι απλά ένας συμβολισμός μιας μεγάλης καταστροφής που απειλεί τους πάντες, όπως ο πυρηνικός πόλεμος ή η οικολογική καταστροφή. Ο κίνδυνος να χαθούν τα πάντα, ενόσω οι άνθρωποι παλεύουν για την εξουσία (που είναι και στον πραγματικό κόσμο ένα πολύ πιθανό σενάριο). Ξέρουμε, επίσης, ότι τους δημιούργησαν τα παιδιά του δάσους (οι "ινδιάνοι" του Westeros, που ζούσαν εκεί νωρίτερα) για να αμυνθούν ενάντια στους First Men που τους τα ρήμαξαν όλα όταν πρωτοήρθαν, κάτι σαν τους Ευρωπαίους που πήγαν στην Αμερική (και ο συμβολισμός συνεχίζεται παραπέρα, με τους "Αμερικάνους"/κατοίκους του Westeros να φωνάζουν έξω οι ξένοι, ξεχνώντας ότι είναι και οι ίδιοι ξένοι εκεί). Προσωπικά δε νομίζω ότι χρειάζεται κάτι παραπάνω.

Για το τελευταίο, δεν νομίζω ότι συνέπεσαν τα γεγονότα με την έννοια που (φαντάζομαι ότι) το γράφεις. Απλά κάνουν μοντάζ τη μια σκηνή μαζί με την άλλη. Δε σημαίνει ότι συμβαίνουν ταυτόχρονα, με κάποιο μεταφυσικό τρόπο. Ποιητική επιλογή παρουσίασης των γεγονότων είναι, για τον θεατή. Το έχουν πει και το έχουν δείξει πάρα πολλές φορές, πως ακόμη και σκηνές που δείχνουν τη μια πίσω από την άλλη, δε σημαίνει ότι συμβαίνουν σε κοντινές χρονικές στιγμές. Μπορούν να έχουν μεσολαβήσει εβδομάδες.

Δημοσ.

Προσωπικά ένιωσα ότι η φετινή σαιζόν είναι κάπως βιαστική/πρόχειρη ως προς το storytelling χάρη του action. Ίσως φταίει και πως ό,τι βλέπουμε δεν έχει γραφεί στα βιβλία ακόμα. Σίγουρα σε επίπεδο ιστορίας δεν έχουν να ειπωθούν πολλά για το παρελθόν ωστόσο πρέπει και να τις "κλείσουν" τις ιστορίες τόσων βασιλείων/οίκων σε 6 επεισόδια.

Αυτό που επισημαίνεις βγάζει νόημα συμβολικά αλλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι το GOT, μια σειρά που βασίζεται πολύ σε ιστορίες/μυθολογία έγινε ξαφνικά ... Walking Dead. Ειδικά από τη στιγμή που τουλάχιστον οι αρχηγοί των White Walkers είναι όντα με νοημοσύνη   τα οποία δεν "πεινάνε" για αίμα κατ' ανάγκη.

Αυτό που λες για τις σκηνές μπορεί να ισχύει ωστόσο ο τρόπος που δόθηκε που θύμισε Hollywood. Όπως και οι απίθανοι τρόποι που σώθηκε ο Τζον και ο Τζειμι σε αυτή τη σαιζόν.

• Like 2
Δημοσ.

Αν το σεναριο που εχει διαρρευσει ειναι αληθινο θα μιλαμε για παταγωδη αποτυχια τυπου Lost και ακομη χειροτερα,προκειται για καργα ηλιθιοτητα.

Δημοσ.

Προσωπικά ένιωσα ότι η φετινή σαιζόν είναι κάπως βιαστική/πρόχειρη ως προς το storytelling χάρη του action. Ίσως φταίει και πως ό,τι βλέπουμε δεν έχει γραφεί στα βιβλία ακόμα. Σίγουρα σε επίπεδο ιστορίας δεν έχουν να ειπωθούν πολλά για το παρελθόν ωστόσο πρέπει και να τις "κλείσουν" τις ιστορίες τόσων βασιλείων/οίκων σε 6 επεισόδια.

Αυτό που επισημαίνεις βγάζει νόημα συμβολικά αλλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι το GOT, μια σειρά που βασίζεται πολύ σε ιστορίες/μυθολογία έγινε ξαφνικά ... Walking Dead. Ειδικά από τη στιγμή που τουλάχιστον οι αρχηγοί των White Walkers είναι όντα με νοημοσύνη   τα οποία δεν "πεινάνε" για αίμα κατ' ανάγκη.

Αυτό που λες για τις σκηνές μπορεί να ισχύει ωστόσο ο τρόπος που δόθηκε που θύμισε Hollywood. Όπως και οι απίθανοι τρόποι που σώθηκε ο Τζον και ο Τζειμι σε αυτή τη σαιζόν.

Είναι βιαστική/πρόχειρη σε σχέση με ότι είχαμε συνηθίσει μέχρι την 5η κυρίως.

Δεν υπάρχουν πια τα βιβλία και η σειρά εδώ και 1-2 σαιζόν δεν δίνει βάση σε χαρακτήρες, πλοκή, λεπτομέρειες.

Έχει γυρίσει σε τέρμα Hollywoodίλα με την έννοια του mindless action.

Προσωπικά δεν μου πολυαρέσει η όλη εξέλιξη της σειράς, όχι γιατί δεν είναι ωραία τα εφέ και η δράση, αλλά γιατί άλλο ξεκίνησα να βλέπω και άλλο βλέπω.

Εδώ και 2 σαιζόν περίπου νιώθω σαν να έκατσα να δω το Blade Runner και στα 2/3 της ταινίας κάποιος το γύρισε σε Guardians of the Galaxy... 

Δημοσ.

Αν το σεναριο που εχει διαρρευσει ειναι αληθινο θα μιλαμε για παταγωδη αποτυχια τυπου Lost και ακομη χειροτερα,προκειται για καργα ηλιθιοτητα.

αν εννοείς τα leaks.. εχει ειπωθεί οτι προέρχονται καθαρά απο χρήστες Διαδικτύου...

Δημοσ.

αν εννοείς τα leaks.. εχει ειπωθεί οτι προέρχονται καθαρά απο χρήστες Διαδικτύου...

Από ποιον; Είναι υπερβολικά λεπτομερές για να είναι fan made. Φοβάμαι ότι θα επαληθευτεί σε μεγάλο βαθμό, σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Δημοσ.

Τα leaks αυτά που κυκλοφορουν σε παραλλαγές, έχουν ξεκινησει από ένα συγκεκριμένο άτομο, το ιδιο που ειχε κυκλοφορησει τα leaks της 7ης σεζον και έπεσε 100% μέσα.

Οι λεπτομέριες που δινουν είναι εξαιρετικές, υπάρχει απόλυτη συνέχεια και συνδεση με ότι έχουμε δει σε όλες τις σεζόν εως τωρα και το θεωρω χλωμό εώς αδύνατον να μην πέσουν και παλι μέσα.

Και αν είναι αυτά που διαβάζω όσοι παραπονιόντουσαν τωρα, στον 8ο κυκλο θα τραβάνε τα μαλλιά τους :P Εμένα δε με χαλάει πάντως, τουλάχιστον το τέλος που έχω διαβάσει εγω. Είναι αυτό που περιμένω να δω βάση οσων έχουμε δει εως τωρα.

Δημοσ.

Τα leaks αυτά που κυκλοφορουν σε παραλλαγές, έχουν ξεκινησει από ένα συγκεκριμένο άτομο, το ιδιο που ειχε κυκλοφορησει τα leaks της 7ης σεζον και έπεσε 100% μέσα.

Οι λεπτομέριες που δινουν είναι εξαιρετικές, υπάρχει απόλυτη συνέχεια και συνδεση με ότι έχουμε δει σε όλες τις σεζόν εως τωρα και το θεωρω χλωμό εώς αδύνατον να μην πέσουν και παλι μέσα.

Και αν είναι αυτά που διαβάζω όσοι παραπονιόντουσαν τωρα, στον 8ο κυκλο θα τραβάνε τα μαλλιά τους :P Εμένα δε με χαλάει πάντως, τουλάχιστον το τέλος που έχω διαβάσει εγω. Είναι αυτό που περιμένω να δω βάση οσων έχουμε δει εως τωρα.

Αυτό που γίνεται στο τελευταίο επεισόδιο περίμενες; Και με αυτόν τον τρόπο; Εγώ όχι.

• Like 1
Δημοσ.

Ποια η χαρα να σπαταλατε 7 χρονια απο τη ζωη σας τζαμπα, διαβαζοντας τα σεναρια της τελευταιας σεζον; Δε λυπαστε τους εαυτους σας λιγο; Εκτος αν εχετε την σειρα πολυ για την πλακα σας και την θεωρειτε ενα τηλεοπτικο σκουπιδι.

Δημοσ.

Αυτό που γίνεται στο τελευταίο επεισόδιο περίμενες; Και με αυτόν τον τρόπο; Εγώ όχι.

Aν εξαιρέσεις τη φάση με το «big thing» που είναι υπερβολή, το οποίο βέβαια έχει βάση αν το καλοσκεφτείς (δε μπορω να γράψω λεπτομέρειες), τα υπόλοιπα είναι inspired by lotr.

Αυτό που θέλω να δω είναι το πως θα το παρουσιάσουν. Είναι τεράστιο το μπατζετ για κάτι τέτοιο. Αν αυτή η σεζον ειχε μπάτζετ, η επομενη μιλάμε για έπος.

Ποια η χαρα να σπαταλατε 7 χρονια απο τη ζωη σας τζαμπα, διαβαζοντας τα σεναρια της τελευταιας σεζον; Δε λυπαστε τους εαυτους σας λιγο; Εκτος αν εχετε την σειρα πολυ για την πλακα σας και την θεωρειτε ενα τηλεοπτικο σκουπιδι.

Το 2019 δε ξέρω καν που θα βρισκομαι. Αυτό ειναι το κακο με τις σειρές τέτοιου ειδους. Περιμένεις 1,5 χρονο να δεις κάτι. 

Δημοσ.

Aν εξαιρέσεις τη φάση με το «big thing» που είναι υπερβολή, το οποίο βέβαια έχει βάση αν το καλοσκεφτείς (δε μπορω να γράψω λεπτομέρειες), τα υπόλοιπα είναι inspired by lotr.

Αυτό που θέλω να δω είναι το πως θα το παρουσιάσουν. Είναι τεράστιο το μπατζετ για κάτι τέτοιο. Αν αυτή η σεζον ειχε μπάτζετ, η επομενη μιλάμε για έπος.

Το 2019 δε ξέρω καν που θα βρισκομαι. Αυτό ειναι το κακο με τις σειρές τέτοιου ειδους. Περιμένεις 1,5 χρονο να δεις κάτι. 

Μπορώ να δεχτώ τα πάντα, και το σοκ της άλλης επίμαχης σκηνής (που θα γίνει της πουτ@νας σε παγκόσμιο επίπεδο μόλις προβληθεί), δεν μπορώ να δεχτώ την απουσία όλων αυτών των σημαντικών πραγμάτων και εξελίξεων που εγώ περίμενα, δεν μπορώ να δεχτώ ορισμένες αποφάσεις των δημιουργών και των κενών που μου αφήνουν. Σίγουρα θα είναι καλοστημένο όλο αυτό, σίγουρα θα είναι εντυπωσιακό, σίγουρα θα αφήσει εποχή, αλλά για μένα αυτό το φινάλε, δεν. Είμαι βέβαιος ότι στα βιβλία θα δούμε κάτι εντελώς μα εντελώς διαφορετικό.

*Προσωπικές απόψεις εκφράζω, υπάρχουν άλλοι που βρίσκουν το φινάλε άκρως ικανοποιητικό!

• Like 2
Δημοσ.

Και μονο που λεει γλυκοπικρο τελος, εγω καταλαβαινω οτι Jon, δρακομανα πεθαινουν και η cersei νικαει τους WW και επικρατει. Εξαλλου οπως ειπωθηκε και σε εναν διαλογο, κανεις δε θα θυμαται με ποιο τροπο επικρατησε καποιος στον θρονο, αλλα οτι νικησε τους κακους στο τελος. Ή κατι τετοιο στο περιπου..  Και μονο η λεξη "γλυκοπικρο" ειναι απο μονη της τεραστιο spoiler.. Οχι οτι με χαλαει τετοιο τελος.. Ή ακομα καλυτερα αν κερδιζε o ΝΚ, εξαλλου καποιο λογο θα εχει για ολα αυτα που κανει. Αν δεν μας δειξουν κατι απο την ιστορια των WW, τοτε θα ειναι αποτυχια για εμενα.. Δεν γινεται να ειναι απλα ζομπια.. Εχουν νοημοσυνη, τουλαχιστον οι WW και ο NK.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...