Προς το περιεχόμενο

[SERIES] Game of Thrones Season 8

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Για γενική συζήτηση για τις προηγούμενες σεζόν του Game of Thrones (με spoilers), επισκεφθείτε αυτό το θέμα

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, telis είπε

Καταρχήν αναλύει όλο το επεισόδιο. Προφανώς επειδή το μεγαλύτερο μέρος του είναι μάχες, θα πει περισσότερα για αυτές. 

Τα μπινελίκια είναι αχρείαστα, αλλά δεν το είδα επειδή είμαι 14χρονο και βρίζει καλά, αλλά γιατί είδα μια οπτική που αξίζει να την δει αν κάποιος ασχολείται. 

Επίσης οι σεναριακες ευκολίες με τους ήρωες να έρχονται από το πουθενά και να πηγαίνουν στο πουθενά, εδώ ήταν πολλές και έντονες, όπως και το στρίμωγμα των πρωταγωνιστων που δεν δικαιολογεί την κατάληξη τους. 

Για πιοια δεδομένα λες που δεν ξέρουμε, δεν καταλαβαίνω. Και όλα αυτά τα γράφω παρόλο που το επεισόδιο μου άρεσε πάρα πολύ και είχα μείνει με το στόμα ανοιχτό όταν το είδα. 

Δεν αναφέρθηκα γιατί το ειδες εσυ καλέ το που εστιάζει ο τυπας λέω...

Σχετικά με τα δεδομένα, εννοώ ότι δεν μπορούμε να κρίνουμε κάτι φαντασίας σαν κάτι ιστορικό γιατί υπάρχουν δεδομένα που δεν ξέρουμε. Δες αν θες προηγούμενη εξήγηση (πχ αν πει καποιος δεν μπήκαν μέσα για ΧΨ λόγο -και το ΧΨ είναι καποιος λογος βασισμένος στη φαντασία  πχ δεν χωρούσαν στο κάστρο κλπ, ποιος μπορεί να το διαψεύσει; Επισης, αν πχ στα βιβλία εξηγεί σε 35 κεφαλαία γιατί έγινε έτσι το στήσιμο, ποιος θα μπορέσει να πει κάτι-υποθέτοντας ότι θα στηθούν έτσι βέβαια; Ή αν καποιος βγει και κάνει ένα βίντεο απο την ανάποδη; Γιατί στήθηκαν έτσι; Απλά νο κράξιμο, no likes... )

Επεξ/σία από TheGrisGrisMan
  • Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάλιστα, σε μια σειρά που έχει δράκους,νάνους,μαγισσες,νεκραναστησεις,άσπιλους,αμόλυντους,άκαφτες, αιμομίκτες, κτλπ να μιλήσουμε με επαγγελματιες κιόλας στρατιωτικους  γιατι οι ντοθρακι κανανε ντου απο μπροστά και οχι απο τα πλάγια. ΟΚ.   

Επεξ/σία από Toolband
  • Like 16
  • Thanks 2
  • Confused 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Toolband είπε

Μάλιστα, σε μια σειρά που έχει δράκους,νάνους,μαγισσες,νεκραναστησεις,άσπιλους,αμόλυντους,άκαφτες, αιμομίκτες, κτλπ να μιλήσουμε με επαγγελματιες κιόλας στρατιωτικους  γιατι οι ντοθρακι κανανε ντου απο μπροστά και οχι απο τα πλάγια. ΟΚ.   

Και για ποιο πράγμα να μιλήσουμε; για δώσε ιδέες 

Δημοσ.

21 λεπτά πριν, coffeex είπε

Ναι γιατί όπως είναι γνωστό έχουν αντιμετωπίσει τέτοιον εχθρό... για το Endgame βγάλανε καμιά ανάλυση ή ακόμα;

Θες να μου πεις λιγο απεναντι σε ποιον εχθρο εχει νοημα να βαζεις τους καταπελτες μπροστα μπροστα? (Ασε που ριχνουν κυριολεκτικά 2 βολες..)

Για εμενα ειναι περισσοτερο θεμα προσβολης της νοημοσυνης, παρα οτιδηποτε αλλο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, telis είπε

Για δράκους,νάνους,μάγισσες, άσπιλους,αμόλυντους,άκαφτες, αιμομίκτες κτλπ.  

Με λίγα λόγια δεν στεκόμαστε σε μια σειρά με τόσους χαρακτήρες, πλοκές,ίντριγκες και κυρίως φανταστικά συμβάντα σε τακτικές πολεμου .

Έξαλλου και στο Battle of the Bastards δεν είδαμε κατι πολύ διαφορετικό. Δεν θυμάμαι να γίνεται  ο ίδιος ντόρος.

Επεξ/σία από Toolband
  • Thanks 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, telis είπε

Υπάρχουν άπειρα πολύ πιο ενδιαφέροντα και περίπλοκα θέματα που χρήζουν υπερανάλυσης από την στρατηγική μάχης ενός χαρακτήρα μιας τηλεοπτικής σειράς. Είπαμε σχολιασμός ως προς το fan fiction και το lore της σειράς,έστω απογοήτευση σε όσους δεν άρεσε κλπ ,  αλλά αύριο βγαίνει το επόμενο επεισόδιο και ακόμα λέμε τα ίδια μετά από 35 σελίδες ποστ.

Η θεωρία που ανέφερε ένα παιδί παραπάνω όσον αφορά τον Gendry φάνηκε αρκετά ενδιαφέρουσα, ίσως τραβηγμένη(λες να τελειώνει πάλι με baratheon?). Θα δείξει, εγώ περιμένω να δω με τι στρατό θα κατεβάσουν ομάδα στο kings landing, ποιοι θάνατοι και ποιες προδοσίες θα προκύψουν.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, dazed είπε

Θες να μου πεις λιγο απεναντι σε ποιον εχθρο εχει νοημα να βαζεις τους καταπελτες μπροστα μπροστα? (Ασε που ριχνουν κυριολεκτικά 2 βολες..)

Για εμενα ειναι περισσοτερο θεμα προσβολης της νοημοσυνης, παρα οτιδηποτε αλλο.

Oι καταπέλτες θα μπορούσαν άνετα να χρησιμοποιηθούν σαν σκάλα για τα ζόμπι αν ήταν ακριβώς μπροστά από το τοίχος. 

Ο ΝΚ και οι WW που βρήκαν τις στολές και τα όπλα; 

H στολή του NK γιατί δεν κάηκε στην φωτιά;

Το όπλο του γιατί δεν έλιωσε;

Τα ζόμπια πως είναι δυνατόν να περπατάνε μιας και οι γιατροί λένε ότι είναι αδύνατο; 

Οι σκελετοί πως ξέρουν σε ποιον να επιτεθούν εφόσον δεν έχουν μάτια;

Η κοπριά από τα άλογα που είναι μαζεμένη; 

Μπορώ να βρω άλλες χίλιες δικαιολογίες που δεν βγάζουν νόημα και δεν έχουν λογική..

Έφτασε η ώρα να πάω στο imdb και να βάλω 1/10... ουπς ξέχασα, βλέπω σειρά φαντασίας και μάλιστα μου άρεσε το επεισόδιο.

• Like 4
  • Confused 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
Spoiler

O Varys πάντως για προδοσία μια χαρά μπορεί να κάνει την δουλειά. Ο θρόνος νομίζω (όπως και τα υπόλοιπα σημαντικά στη σειρά...) θα είναι γυναικεία υπόθεση. 

Όπως και να έχει ελπίζω να δούμε κάτι καλύτερο στα τελευταία επεισόδια.

Δημοσ.
Spoiler

Έχεις στείλει τους Ντοθράκι έφιππους με αναμμένα τα σπαθιά τους απέναντι σε έναν εχθρό που δεν βλέπεις αλλά ξέρεις ότι είναι εκεί και ότι έρχεται. Ταυτόχρονα ρίχνεις με τους καταπέλτες προς το μέρος των απέθαντων πύρινες μπάλες. Σταματάς γιατί έχουν φτάσει οι δικοί σου μέτωπο με μέτωπο με τον εχθρό και δεν θες φυσικά να σκοτώσεις και αυτούς με τις πύρινες μπάλες σου. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα μακριά στο σκοτάδι δεν μένει ούτε ένα σπαθί αναμμένο, ούτε ένα οπότε υποθέτεις ότι πέθαναν όλοι. Ξαφνικά κάτι λίγοι από τους χιλιάδες που έστειλες γυρίζουν τρέχοντας. Ξέρεις τι κάνεις αν είσαι σώφρων? Τρεχάτε ποδαράκια μου, αυτό κάνεις! Τι καταπέλτες και τρελά μου λέτε? Δεν ψοφάνε αυτοί με τίποτα, αφάνισαν χιλιάδες έφιππους Ντοθράκι και έρχονται σαν χείμαρρος και εσείς θέλετε και τεχνικές μάχης? Το παράδοξο ήταν ότι έκατσαν να πολεμήσουν κιόλας κάτι απέθαντο. Αλλά ας κάνουμε έναν σχηματισμό μάχης απέναντι τους γιατί ως γνωστόν και αυτοί κινούνται έτσι, σε σχηματισμό..ζόμπι. Που ξές μπορεί και να τους κυκλώσουμε!

• Like 5
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, coffeex είπε

Oι καταπέλτες θα μπορούσαν άνετα να χρησιμοποιηθούν σαν σκάλα για τα ζόμπι αν ήταν ακριβώς μπροστά από το τοίχος. 

Ο ΝΚ και οι WW που βρήκαν τις στολές και τα όπλα; 

H στολή του NK γιατί δεν κάηκε στην φωτιά;

Το όπλο του γιατί δεν έλιωσε;

Τα ζόμπια πως είναι δυνατόν να περπατάνε μιας και οι γιατροί λένε ότι είναι αδύνατο; 

Οι σκελετοί πως ξέρουν σε ποιον να επιτεθούν εφόσον δεν έχουν μάτια;

Η κοπριά από τα άλογα που είναι μαζεμένη; 

Μπορώ να βρω άλλες χίλιες δικαιολογίες που δεν βγάζουν νόημα και δεν έχουν λογική..

Έφτασε η ώρα να πάω στο imdb και να βάλω 1/10... ουπς ξέχασα, βλέπω σειρά φαντασίας και μάλιστα μου άρεσε το επεισόδιο.

Αυτα που γραφεις ειναι τελειως διαφορετικο πραγμα. Ειναι παραδοχες που κανεις για να δεις μια σειρα φαντασιας. Ειναι αλλο να μην ισχυουν οι νομοι του συμπαντος μας, και αλλο να κανεις κατι εντελως χαζο συνειδητα και να θες να περασει χωρις συζητηση. 

5 λεπτά πριν, music_lover είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Έχεις στείλει τους Ντοθράκι έφιππους με αναμμένα τα σπαθιά τους απέναντι σε έναν εχθρό που δεν βλέπεις αλλά ξέρεις ότι είναι εκεί και ότι έρχεται. Ταυτόχρονα ρίχνεις με τους καταπέλτες προς το μέρος των απέθαντων πύρινες μπάλες. Σταματάς γιατί έχουν φτάσει οι δικοί σου μέτωπο με μέτωπο με τον εχθρό και δεν θες φυσικά να σκοτώσεις και αυτούς με τις πύρινες μπάλες σου. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα μακριά στο σκοτάδι δεν μένει ούτε ένα σπαθί αναμμένο, ούτε ένα οπότε υποθέτεις ότι πέθαναν όλοι. Ξαφνικά κάτι λίγοι από τους χιλιάδες που έστειλες γυρίζουν τρέχοντας. Ξέρεις τι κάνεις αν είσαι σώφρων? Τρεχάτε ποδαράκια μου, αυτό κάνεις! Τι καταπέλτες και τρελά μου λέτε? Δεν ψοφάνε αυτοί με τίποτα, αφάνισαν χιλιάδες έφιππους Ντοθράκι και έρχονται σαν χείμαρρος και εσείς θέλετε και τεχνικές μάχης? Το παράδοξο ήταν ότι έκατσαν να πολεμήσουν κιόλας κάτι απέθαντο. Αλλά ας κάνουμε έναν σχηματισμό μάχης απέναντι τους γιατί ως γνωστόν και αυτοί κινούνται έτσι, σε σχηματισμό..ζόμπι. Που ξές μπορεί και να τους κυκλώσουμε!

Δεν ζητησε κανεις τακτικες μαχης και ψυχραιμια (αν και σαν ασκησεις συγχρονισμου φανηκαν πιο πολυ αυτο που εκαναν οι ασπιλοι) αλλα να στησεις μια αμυνα που να εχει νοημα και λογικη αλλιως ας ξεκινησουμε να τρεχουμε απο πριν .

• Like 1
  • Thanks 3
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, dazed είπε

Αυτα που γραφεις ειναι τελειως διαφορετικο πραγμα. Ειναι παραδοχες που κανεις για να δεις μια σειρα φαντασιας. Ειναι αλλο να μην ισχυουν οι νομοι του συμπαντος μας, και αλλο να κανεις κατι εντελως χαζο συνειδητα και να θες να περασει χωρις συζητηση. 

Δεν ζητησε κανεις τακτικες μαχης και ψυχραιμια (αν και σαν ασκησεις συγχρονισμου φανηκαν πιο πολυ αυτο που εκαναν οι ασπιλοι) αλλα να στησεις μια αμυνα που να εχει νοημα και λογικη αλλιως ας ξεκινησουμε να τρεχουμε απο πριν .

Είναι σαν να μου λες ότι ένα λιμάνι θα είναι ασφαλές σε περίπτωση που "έρθει ένα τεράστιο τσουνάμι"  

Στην ίδια την σειρά το λένε ότι δεν μπορούν να τους κερδίσουν παρά μόνο αν εξοντώσουν τον NK οποιαδήποτε στρατηγική με τέτοιον εχθρό απλά πάει στο περίπτερο για τσιγάρα... εκτός και αν οι δράκοι πετούσαν πάνω από τα ζόμπι όλη την ώρα και τα έκαιγαν με τον κίνδυνο να τους πιάσει ο ΝΚ στον ύπνο και να τους εξοντώσει, για αυτό σε κάποια σημεία φαίνεται μόνο ο ένας δράκος που καίει τα πάντα.   

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, coffeex είπε

Είναι σαν να μου λες ότι ένα λιμάνι θα είναι ασφαλές σε περίπτωση που "έρθει ένα τεράστιο τσουνάμι"  

Στην ίδια την σειρά το λένε ότι δεν μπορούν να τους κερδίσουν παρά μόνο αν εξοντώσουν τον NK οποιαδήποτε στρατηγική με τέτοιον εχθρό απλά πάει στο περίπτερο για τσιγάρα... εκτός και αν οι δράκοι πετούσαν πάνω από τα ζόμπι όλη την ώρα και τα έκαιγαν με τον κίνδυνο να τους πιάσει ο ΝΚ στον ύπνο και να τους εξοντώσει, για αυτό σε κάποια σημεία φαίνεται μόνο ο ένας δράκος που καίει τα πάντα.   

Ειναι εντυπωσιακο το πως προσπαθεις να δικαιολογησεις τα αδικαιολογητα. Ωραια, αφου παμε για να χασουμε, σκαψε μονο ταφρους με φωτιες! Ποσο μυαλο θελει? Ειναι το μονο που αποδεδειγμενα σταματαει τα ζομπι και ειναι και καταπληκτικη ευκαιρια να τους καθυστερεις και να τους κανει φλαμπε ο δρακος (ο ενας για να μην ταραχτεις).

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό το βίντεο που πόσταρε κάποιος πριν δυο σελίδες με ένα τύπο που στο 1ο λεπτό έχει πει 15 fuck - fucking σοβαρά τώρα μπορεί να το δει  κάποιος ολόκληρο και να το πάρει κ σοβαρά  υπόψη ; 

Επεξ/σία από totalius
  • Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, totalius είπε

Αυτό το βίντεο που πόσταρε κάποιος πριν δυο σελίδες με ένα τύπο που στο 1ο λεπτό έχει πει 15 fuck - fucking σοβαρά τώρα μπορεί να το δει  κάποιος ολόκληρο και να το πάρει κ σοβαρά  υπόψη ; 

Εγω. Πολυ φιλος μου ο man.

• Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...