Προς το περιεχόμενο

[SERIES] Game of Thrones Season 8

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Για γενική συζήτηση για τις προηγούμενες σεζόν του Game of Thrones (με spoilers), επισκεφθείτε αυτό το θέμα

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 2/5/2019 στις 11:25 ΠΜ, kirileman είπε

Ακριβώς, ολόκληρη νεκρανάσταση πρέπει να δικαιολογηθεί και αυτή τη στιγμή, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, τι μένει να κάνει που δεν θα μπορούσε να κάνει άλλος;

Να ενώσει τον βορά; Να γίνει ο πρώτος βασιλιάς του μετα απο αρκετά χρόνια; Να φέρει μια Ταργκεριαν και τεράστιο στρατό και τελικά να κερδίσουν την μεγαλύτερη μάχη πουθ έδωσαν ποτέ οι άνθρωποι; Τι άλλο να κάνει δηλαδή;

• Like 2
  • Thanks 2
  • Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, gpgalanis είπε

Σε αρκετά θέματα παρατηρείται το φαινόμενο Τάκης Τσουκαλάς σύμφωνα με το οποίο οποίος έχει αντίθετη άποψη είναι αντί Ολυμπιακός κτλ ενώ στο τέλος της ημέρας όλα είναι ένα θέαμα και κάποιοι έχουν διαφορετικές απαιτήσεις από τους άλλους.

Ναι, αλλα μας τα εχετε πρηξει με τη γκρινια. Τα ειπατε , τα ξαναειπατε, παμε παρακάτω ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ε μην τα διαβαζεις προσπερασε τα αν σε ενοχλουνε

βλεπουμε κατι και κρινει ο καθενας αναλογα με τα γουστα του δεν απαγορευεται η κριτικη

δεν σημαινει οτι δεν μαρεσει  η σειρα και οτι δεν την θεωρω κορυφη

για το LOST που βλεπω δεν ειναι ιδιες περιπτωσεις 

ουσιαστικα το μεγαλο "μυστηριο" ηταν ο ΝΚ και οι WW δεν νομιζω οτι υπαρχει κατι αλλο φοβερο

ποιος θα κατσει στον θρονο εμεινε τι αλλο ανοιχτο μετωπο εχει μεινει;

Επεξ/σία από Pitzimpitzidis
  • Like 1
Δημοσ.

Ρε παιδιά είναι προφανές ότι σε όσους μας "χάλασαν" κάποια πράγματα στο επεισόδιο δε θα του βάζαμε 1/10. Εγώ πιστεύω ότι είναι στο top 5 επεισοδίων της σειράς λόγω σκηνοθεσίας και δράσης μόνο. 

Κατά τα άλλα, όταν καλλιεργείται επί τόσες σαιζόν ότι ο ΝΚ είναι ανίκητος και ότι ο Μπραν θα παίξει τεράστιο ρόλο στην έκβαση της μάχης δεν μπορεί να κλείνεις τα μέτωπα με αυτό τον τρόπο.

Δυστυχώς ενώ το μπάτζετ ανέβηκε το επίπεδο του σεναρίου στις τελευταίες 2 σαιζόν έχει υποβαθμιστεί και κυρίως λείπει το στοιχείο της αντισυμβατικότητας/έκπληξης.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Pitzimpitzidis είπε

ε μην τα διαβαζεις προσπερασε τα αν σε ενοχλουνε

Δε γινεται γιατι ειναι παντα εκει !

8 λεπτά πριν, john1987 είπε

8 λεπτά πριν, john1987 είπε

Κατά τα άλλα, όταν καλλιεργείται επί τόσες σαιζόν ότι ο ΝΚ είναι ανίκητος και ότι ο Μπραν θα παίξει τεράστιο ρόλο στην έκβαση της μάχης δεν μπορεί να κλείνεις τα μέτωπα με αυτό τον τρόπο.

Μα το οτι εβαλαν την Αρυα με υπουλο και αιφνιδιαστικο τροπο να τον καθαρισει, ενισχυει το ανικητο του ΝΚ, αφου εχει γινει σαφες οτι δεν μπορει να νικηθει με κανεναν αλλο τροπο.

Ο Μπραν επαιξε τεραστιο ρολο στην εκβαση της μαχης, αφου ήταν το δολωμα για να αποσπαστει η προσοχη του ΝΚ.

Τι δεν καταλαβαινετε ?

Επεξ/σία από leepap
  • Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, TheGrisGrisMan είπε

Δεν ξεβρακώνει το επεισόδιο, προσπαθεί να ξεβρακώσει τις τακτικές μαχης που ακολούθησαν, εκει επικεντρώνει. Ααα και λέει και “fucking” πάνω απο 400 φορές μάλλον για να δώσει έμφαση στα επιχειρήματα του κ να κερδίσει τα 14χρονα 😄

Αν αρχίσει καποιος  να μιλάει για τακτικες πρέπει να ξερει όλα τα δεδομένα αλλιως αερολογεί. Και δεν βγαίνει ακρη. Τα δεδομένα δεν τα ξέρουμε όλα άσε που διαμορφώνονται οπως θελει ο καθενας αφού μιλαμε για φαντασία...για κάθε τι που λέει ο ξερόλας στο βίντεο μπορεί να βγει καποιος και να του πει «δεν το έκαναν γι αυτό το λόγο» (και να φανταστεί έναν ΧΨ πιθανό λόγο) κλπ. 

Εξάλλου είπαμε, αν παμε στις τακτικες, nothing can beat this tactic (δεν είναι σποιλερ αλλά άντε ας το κρύψω):

Απόκρυψη περιεχομένων

3FD25E8A-9208-42F8-8975-4EA3640E00B7.jpeg.c153367cbb10bb7fcb91e20de19b4394.jpeg

Όποτε ποιο το νόημα τετοιας υπέρ ανάλυσης;

Απλα κολλήσατε σε clickbait βίντεο που κράζει για likes... 

Καταρχήν αναλύει όλο το επεισόδιο. Προφανώς επειδή το μεγαλύτερο μέρος του είναι μάχες, θα πει περισσότερα για αυτές. 

Τα μπινελίκια είναι αχρείαστα, αλλά δεν το είδα επειδή είμαι 14χρονο και βρίζει καλά, αλλά γιατί είδα μια οπτική που αξίζει να την δει αν κάποιος ασχολείται. 

Επίσης οι σεναριακες ευκολίες με τους ήρωες να έρχονται από το πουθενά και να πηγαίνουν στο πουθενά, εδώ ήταν πολλές και έντονες, όπως και το στρίμωγμα των πρωταγωνιστων που δεν δικαιολογεί την κατάληξη τους. 

Για πιοια δεδομένα λες που δεν ξέρουμε, δεν καταλαβαίνω. Και όλα αυτά τα γράφω παρόλο που το επεισόδιο μου άρεσε πάρα πολύ και είχα μείνει με το στόμα ανοιχτό όταν το είδα. 

• Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, john1987 είπε

Ρε παιδιά είναι προφανές ότι σε όσους μας "χάλασαν" κάποια πράγματα στο επεισόδιο δε θα του βάζαμε 1/10. Εγώ πιστεύω ότι είναι στο top 5 επεισοδίων της σειράς λόγω σκηνοθεσίας και δράσης μόνο. 

Δυστυχώς ενώ το μπάτζετ ανέβηκε το επίπεδο του σεναρίου στις τελευταίες 2 σαιζόν έχει υποβαθμιστεί και κυρίως λείπει το στοιχείο της αντισυμβατικότητας/έκπληξης.

Έτσι όπως "κόβω" αυτούς που βάζουν 1/10 στο τελευταίο επεισόδιο θα πέσει η μεγάλη "σφαγή"  τις δικαιολογίες που θα έχουν τις ξέρουμε όλοι από τώρα. 

Προσωπικά το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να απολαμβάνω το επεισόδιο 😎

• Like 3
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν κάνω παραθέσεις, αλλά απαντώ γενικά ποιό είναι το πρόβλημα της σειράς και πως μοιάζει με την τροπή που πήρε το Lost στο τέλος: το Lost (δεν μας νοιάζει για ποιό λόγο, είτε λόγω αρμέγματος, είτε λόγω ανικανότητας) ξεχείλωσε μπλέκοντας χίλια δυο πράγματα που στο τέλος ήταν μη-διαχειρίσιμα συγγραφικώς, τουλάχιστον όχι με τρόπο που θα έμενε πιστός στη σειρά. Και η πιστότητα του Lost ήταν βασισμένη στις (ψευδο)επιστημονικές εξηγήσεις που έδινε (time travel, the constant κλπ). Οπότε ελπίζαμε ότι στο τέλος θα έμενε πιστό στον εαυτό του και θα μας εξηγούσε αυτά που όφειλε να μας εξηγήσει, μιας και τα είχε χτίσει στο βάθος χρόνων. Αντ' αυτού προτίμησαν τη σεναριακή ευκολία του να μην εξηγήσουν τίποτα προτιμώντας να ξαφνιάσουν το κοινό τους.

Αντίστοιχα, στο GoT έχει γίνει κάτι αντίστοιχο με μία σημαντική διαφορά: οι συγγραφείς μας μας «εξαπάτησαν» να πιστεύουμε ότι μπορούν να διαχειριστούν τον όγκο πληροφορίας του σύμπαντος παίρνοντας πρωτοβουλίες (πχ αφαιρώντας χαρακτήρες που παίζουν καίριο ρόλο στα βιβλία). Δηλαδή μας έκαναν να πιστεύουμε ότι παίρνουν πρωτοβουλίες προκειμένου να μπορέσουν να μείνουν πιστοί στον κόσμο που περιγράφουν. Το τελευταίο επεισόδιο, από την αρχή ως το τέλος του ήταν η τρανή απόδειξη ότι πλέον δεν έχουν την ικανότητα να το διαχειριστούν όλο αυτό και ότι θα ακολουθήσει μια σειρά από κλασικές κοινοτυπίες προκειμένου να αποφεύγουν να εξηγούν πράγματα που έχουν χτιστεί εδώ και χρόνια.

Θεωρώ το φινάλε του επεισοδίου απλά φαιδρό. Είμαι all-in για την Arya, είναι ο αγαπημένος μου χαρακτήρας της σειράς, αλλά δεν άξιζε αυτό το πράγμα στον JS. Λυπάμαι, αλλά αυτή τη στιγμή δεν έπρεπε να τη «χρεωθεί» η Arya και δεν έπρεπε να την «χρεωθεί» γιατί δεν είχε ποτέ σκοπό της να καταστρέψει τον Army of the Dead. Ο σκοπός της Arya είναι η εκδίκηση και μόνο, μας το έχει κάνει σαφές εδώ και χρόνια, ο σκοπός του JS ήταν να σωθούν οι ζωντανοί, ο σκοπός της Dany είναι να πάρει το θρόνο. Όταν χτίζεις χαρακτήρες και μετά τους βάζεις να κάνουν κάτι εντελώς εκτός του χαρακτήρα τους, τότε δεν μένεις πιστός στον κόσμο που έχεις χτίσει και αυτό είναι ο ορισμός του αχρείαστου (λόγω ανικανότητας) trope. Είναι κάτι αντίστοιχο του να σκοτώσει τον Mountain η Sansa ή να σκοτώσει την Cersei ο Sam. Απλά δείχνουμε κάτι απρόσμενο μόνο και μόνο για να εντυπωσιάσουμε.

Ενδεικτικά και μόνο σε σχέση με τα ανοιχτά μέτωπα που ανέφερα: ασχοληθήκαμε μισή σεζόν με τον Craster για να μην μας εξηγήσουν τελικά τι είδους deal είχε με τον NK. Εντελώς Lost η φάση.

Επεξ/σία από Malthador
  • Like 7
  • Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, geodrako είπε

Δεν ξέρω αν έχει γίνει αναφορά πιο πάνω, αλλά πρέπει να πω ενα ακομα μεγάλο μπράβο στον Ramin Djawadi για το κομμάτι που παίζει στη σκηνή του θανάτου του NK. 

Λίγοι καταλαβαίνουν πως το 50% και πάνω του συναισθήματος που σου μεταφέρει μια σκηνή είναι η μουσική επένδυση της σκηνής. 

Ο Djawadi είναι πολύ γνωστός και εγώ που έχω κόλλημα με τα score από τις ταινίες, τον είχα λατρέψει ηδη από το Person of Interest (Σειραρα από τις λίγες, must watch οπωσδήποτε) αλλά και από prison break και westworld! 

Καταπληκτική μουσική απλα!!! Τη σκηνή αυτή με το θάνατο του ΝΚ την έχω δει καμία 50αρια φορές και όσες και να τη δω είναι σα τη πρώτη φορά!!! 

Μ Ο Υ Σ Ι Κ Α Ρ Ε Σ!!!!! 

Στο Person είχε όντως κάνει καταπληκτική δουλειά.

• Moderators
Δημοσ.

@Malthador σχετικά με τον κραστερ, γιατι θεωρείς ότι το σημαντικό από την ιστορία του κραστερ ήταν το deal, σίγουρα θα μπορούσαν να το εξηγήσουν, και όχι τα μαθήματα που έπαιρνε ο Τζον ώστε να γίνει commander of the night watch ή η σχέση του σαμ με την γκιλι που σαν αποτέλεσμα είχε την σκηνή με τον πρώτο θάνατο White walker με δρακογυαλο κάνοντας τους γνωστό ότι σκοτώνονται με αυτό το οποίο προφανώς και έπαιξε σημαντικό ρολο.

Θέλω να πω απλά ότι είναι θέμα οπτικής και που δίνει βαρύτητα ο καθένας 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

γκουγκλαρα για να θυμηθω ποιος ηταν ο Κραστερ :P

για την Αρυα εχει φανει οτι  εχει αλλαξει και δεν εχει μονο το μυαλο της στην εκδικηση

εμενα με χαλασε ο τροπος

Spoiler

οτι ξαφνικα μου την πετας σαν νιντζα απο πισω και υποτιθεται πρεπει να πιστεψω οτι δεν την ειδε κανενας και εφτασε αθορυβα πισω του 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, leepap είπε

Προκαλώ :

Οσους κρινουν τις σεναριακές ευκολίες, να γίνουν οι ιδιοι σεναριογράφοι και να γραψουν καλυτερα και πιο πετυχημένα σενάρια.

Οσους κρινουν την σκηνοθεσία, να γινουν οι ιδιοι σκηνοθέτες και να σκηνοθετήσουν καλυτερες και πιο πετυχημενες σκηνές.

Οσους κρίνουν την αμυντικη τακτικη, να καταταχτουν στο στρατό και να γίνουν στρατηγοί.

Γιναμε ολοι ειδικοι !

Εχει ακουστει πολλες φορες αυτο και ειναι τουλαχιστον παιδιαστικο επιχειρημα. Αν δεν ειμαι chef δεν μπορω να κρινω το φαγητο μου δηλαδη? 

Με λιγα λογια μας λες να τα καταπινουμε ολα αμασητα, και ευχαριστω δεν θα παρω. 

Τελος, υπαρχουν και αρθρα απο (επαγγελματιες) στρατιωτικους κλπ οι οποιοι λενε ξεκαθαρα οτι δεν εχει καμια λογικη αυτο που εκαναν.

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.

Αχαχαχα.. πεθαίνω...θα τελειώσει το GOT  και εμείς ακόμα θα αναλύουμε το 3ο επεισόδιο..

Λοιπόν γατάκια..μιας και είμαι μύστης της Τέχνης του Πολέμου του Sun Tzu να σας εξηγήσω τη μάχη..

Εδώ βλέπουμε ξεκάθαρα τους Νταθρακι να επιτεθεντε σε σχηματισμό βέλος της Καλισι για να διασπάσουν τις γραμμές του εχθρού..black-planet-surface-1920.jpg.a505574f2caf1fb47c212cf876958eb2.jpg

Εδώ οι Ασπιλοι ξεκάθαρα έχοντας μελετήσει άψογα τις τεχνικές της Μακεδονικής φάλαγγας κρατάνε σε απόσταση τους ww.

black-planet-surface-1920.jpg.9d1d2e75e8ef9a48f176dbba111c0ec0.jpg

Θα ανέβαζα και άλλα , αλλά είπα να μην δώσω πολλές εικόνες του επεισοδίου και κάνω spoiler😗

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, dazed είπε

Τελος, υπαρχουν και αρθρα απο (επαγγελματιες) στρατιωτικους κλπ οι οποιοι λενε ξεκαθαρα οτι δεν εχει καμια λογικη αυτο που εκαναν.

Ναι γιατί όπως είναι γνωστό έχουν αντιμετωπίσει τέτοιον εχθρό... για το Endgame βγάλανε καμιά ανάλυση ή ακόμα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...