Alex-V Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Αποτι φαινεται κρατησε χαχα. Να δουμε τωρα μεχρι ποσο καιρο
micos000 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Εγώ έχω κολλήσει αρκετές φορές τέτοιους μεντεσεδες σε σιδηρουργό με χαλκοκόλληση. Εσύ το έκανες με μολυβδοκόλληση. Η πρώτη αντέχει μεγαλύτερες πιέσεις
Alex-V Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Εγώ έχω κολλήσει αρκετές φορές τέτοιους μεντεσεδες σε σιδηρουργό με χαλκοκόλληση. Εσύ το έκανες με μολυβδοκόλληση. Η πρώτη αντέχει μεγαλύτερες πιέσεις mic το δευτερο καλαι που κολλησα (το οποιο ηταν αυτο που πετυχε) ηταν χωρις μολυβδο. lead free δηλαδη. ισως επαιξε ρολο αυτο. οταν το κολλησα με καλαι με μολυβδο, εσπασε
micos000 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Μακάρι να κρατήσουν γιατί είναι λίγο μανίκι να βγάζεις τους μεντεσέδες για κόλληση. Θα παρακολουθώ το thread γιατί αν δουλεύει καλά και με το καλάι θα γλυτώνω τον κόπο να πηγαίνω για κόλληση και τα 5€ που πληρώνω. 1
Alex-V Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Θα γραφω νεα με τον καιρο Και μια σημειωση και το ξανατονιζω! Χρησιμοποιησα και εξτρα flux σε υγρη μορφη για να πιασει στο μεταλλο!
micos000 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 [offtopic] Καθαρά εγκυκλοπαιδικά, επειδή μου κίνησε την περιέργεια το leaded και lead-free soldering iron, έπεσα σε αυτό το άρθρο που εξηγεί τις βασικές διαφορές τους. Εκεί αναφέρθηκε και στο φαινόμενο tin whiskers βάση του οποίου κατευθύνθηκα στην έρευνα της NASA για το θέμα. Πολύ ενδιαφέρων και ακόμα δεν έχει βρεθεί απάντηση στο γιατί και πως δημιουργούνται. [/offtopic]
sil_unique Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 [offtopic] Καθαρά εγκυκλοπαιδικά, επειδή μου κίνησε την περιέργεια το leaded και lead-free soldering iron, έπεσα σε αυτό το άρθρο που εξηγεί τις βασικές διαφορές τους. Εκεί αναφέρθηκε και στο φαινόμενο tin whiskers βάση του οποίου κατευθύνθηκα στην έρευνα της NASA για το θέμα. Πολύ ενδιαφέρων και ακόμα δεν έχει βρεθεί απάντηση στο γιατί και πως δημιουργούνται. [/offtopic] το είχα ψάξει και εγώ και το αγνοούσα μέχρι πριν λίγους μήνες - έχει χαθεί δορυφόρος έτσι...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα