Blacktan Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 78$ cif . 40$ + 38$ μεταφορικα. Το τιμολογιο του κινεζου δεν τους εκανε που εγραφε τα 40$ και μου ζητησαν paypal πληρωμη σε συμπληρωματικη επικοινωνια. Τα 14.29 ηταν ο φπα , ναι
makfil Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δηλαδη 14.29 ειχε το αντικειμενο σου και εδωσες αλλα 15€ τελωνειακα εξοδα; Δηλαδη 100% πανω;; Ο TS έγραψε μόνο ότι πλήρωσε $45 για μεταφορικά με την EMS. Αφού χρεώθηκε 14,29€ ΦΠΑ, σημαίνει ότι κοστολόγησαν το αντικείμενο 59,54€ μαζί με τα μεταφορικά και πλήρωσε στα ΕΛΤΑ 15€ για τον εκτελωνισμό.
Blacktan Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Ο TS έγραψε μόνο ότι πλήρωσε $45 για μεταφορικά με την EMS. Αφού χρεώθηκε 14,29€ ΦΠΑ, σημαίνει ότι κοστολόγησαν το αντικείμενο 59,54€ μαζί με τα μεταφορικά και πλήρωσε στα ΕΛΤΑ 15€ για τον εκτελωνισμό. 38$ ειχα δωσει εντελει . Χρεωσαν τα 78$ σαν 60€ . Παλι καλα που κανουν και ισοτιμια και μαλιστα πλουσια πλουσια υπερ του ευρω 1
makfil Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Το $ έχει πέσει σημαντικά από τον ΔΕΚ 2016 (1,07) μέχρι σήμερα (1,23).
stelios18120 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Οπως κι η λιρα αγγλιας κοντευει να γινει με το ευρω 1 προς 1
tarantules Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Έχει δοκιμάσει κανείς να παραγγείλει απέξω με τη μέθοδο του EU Express από Gearbest; Δεν είδα πάντως να την έχει την επιλογή για όλα τα προϊόντα της Gearbest
Blacktan Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Το $ έχει πέσει σημαντικά από τον ΔΕΚ 2016 (1,07) μέχρι σήμερα (1,23).Καντο απο 4/17 εως σημερα.Ειναι πιο "δυνατο" μιας και ειναι μολις 5 μηνες .. Απο 1.07 σε 1.2 ειναι κοντα 13% διαφορα .
Blacktan Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Οχι εννουσα γενικα Απριλιο (4ος/17) οπου γενικα επαιζε απο 1.06 εως 1.07 fixing .
makfil Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Άλλη η ισοτιμία fixing και άλλη η πραγματική, δηλαδή να μετατρέψεις σε τράπεζα $ σε €. Στην περίοδο του ΑΠΡ 2017 το $ έπαιξε από 1.0958 (3/4) έως 1.1153 (28/4).
Blacktan Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Η ΕΚΤ παντως στο 1.068 οριζε την ισοτιμια περι τα μεσα 4ου και τοσο (πανω κατω) το πληρωσα για εισαγωγη -επαγγελματικη- σε ΕΤΕ εμβασμα .
dkmaster Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Εγώ σε τηλεφωνική επικοινωνία ακόμα περιμένω να ανοίξουν τον σάκο του δεκαπενταυγουστου.
johnpaf Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Μιας και εδώ και χρόνια εργάζομαι σε εταιρεία ταχυμεταφορών και γνωρίζω το θέμα εκ των έσω , καθώς και από συγγενικό μου πρόσωπο που εργάζεται πάνω από μια 20ετία στα ΕΛΤΑ , θα συμφωνήσω απόλυτα. Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ που μπορεί να έχει απαιτήσεις και παράπονα στην υπόθεση είναι ο αποστολέας , στην προκειμένη περίπτωση δηλαδή το κατάστημα που έκανες την αγορά. Εκείνος είναι ο πελάτης της εκάστοτε μεταφορικής , εκείνος έχει συνάψει σύμβαση με συγκεκριμένους όρους και μπορεί να την προσβάλλει σε περίπτωση που παραβιάζονται και στην τελική εκείνος πληρώνει. Σε δεύτερη φάση εμπλέκονται τα Κινεζικά , Ολλανδικά , Ταιλανδέζικα , Μπαγκλαντεσιανά κ.ο.κ. ταχυδρομεία. Από την στιγμή που ένας σάκος φτάσει στο αεροδρόμιο αν δεν ανοιχθεί είναι σαν να μην έφτασε ποτέ και καλή τύχη να αποδείξεις το αντίθετο. Ξέρω ότι ακούγεται πολύ εκνευριστικό , μου την δίνει ακόμα και εμένα που γνωρίζω πως δουλεύει το σύστημα και παραγγέλνω αρκετά συχνα από Κίνα , αλλά δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα. Με αγωγές και μηνύσεις το μόνο που θα καταφέρεις είναι να κάνεις λίγο πλουσιότερο κάποιον δικηγόρο , και να απασχολήσεις τους αντίστοιχους δικηγόρους των ΕΛΤΑ που θα γελάνε πίνοντας φραπέ. Οι μαζικές ακυρώσεις παραγγελιών και επιστροφές χρημάτων με dispute στο Paypal στους εκάστοτε αποστολείς ναι είναι μοχλός πίεσης και μπορεί να έχει αποτελέσματα , αλλά μιλάμε για κάτι που πρέπει να γίνει συντονισμένα , σε ευρεία κλίμακα , και τίθεται και ηθικό θέμα μιας και είναι κρίμα να πληρώσουν αυτοί το μάρμαρο , αλλά είναι ο μοναδικός τρόπος. Φυσικά όλα αυτά είναι καθαρά θεωρητικά και δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ τίποτα μιας και το πρόβλημα είναι εντελώς διαφορετικό στην περίπτωση των ΕΛΤΑ. Φταίνε τα ξένα ταχυδρομεία που τα δικά μας κοιτάνε να βγάλουν τα σπασμένα και το εξπρές που χρυσοπληρώνει κάποιος έρχεται σε κάτι μήνες για να το δουν με την ησυχία τους στο τελωνείο; Με τις εξυπνάδες που λες να γίνονται dispute στο paypal το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να μη δέχονται να στείλουν ελλάδα γιατί είμαστε γτπ. Αλλά κλασικός ελληναράς, επειδή εγώ δουλεύω στο ταχυδρομείο ή στο τελωνείο μη κάνετε θέμα και βάλτε τα μ όλους τους άλλους. Άντε γιατί κάποιοι που πάτε να σαμποτάρετε τις αντιδράσεις από πότε είναι νόμιμο σε τέτοια οικονομική κρίση να μου στερούν το δικαίωμα να κάνω λίγη οικονομία αγοράζοντας από εξωτερικό; Aμα δε φωνάξουμε τώρα στο τέλος και για 2 ευρά αγοράς θα ζητάνε φόρο ότι τους κατέβει, να διαμαρτυρηθούμε να ανέβει και το όριο των 22 ευρό και να σταματήσει η ταλαιπωρία.
makfil Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Aμα δε φωνάξουμε τώρα στο τέλος και για 2 ευρά αγοράς θα ζητάνε φόρο ότι τους κατέβει, να διαμαρτυρηθούμε να ανέβει και το όριο των 22 ευρό και να σταματήσει η ταλαιπωρία. Μάλλον δεν είσαι ενημερωμένος σωστά αφού η αρμόδια επιτροπή της ΕΕ έχει ήδη αποφασίσει από το ΔΕΚ 2016 την κατάργηση της ατέλειας των 22€ και προωθεί τις σχετικές ενέργειες για την τελική απόφαση του Κοινοβουλίου. 1
jkoukos Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Άντε γιατί κάποιοι που πάτε να σαμποτάρετε τις αντιδράσεις από πότε είναι νόμιμο σε τέτοια οικονομική κρίση να μου στερούν το δικαίωμα να κάνω λίγη οικονομία αγοράζοντας από εξωτερικό; Τι σχέση έχει η οικονομική κρίση με το τι ισχύει σε όλη την ΕΕ για τις αγορές από τρίτες χώρες; Ποιος σου απαγόρευσε να αγοράζεις από το εξωτερικό; Μήπως τα έχεις λίγο μπερδεμένα στο μυαλό σου; Ανέκαθεν κάθε χώρα είχε τελωνειακούς περιορισμούς. Σε όλη την ΕΕ ισχύουν απολύτως οι ίδιοι κανόνες. Άλλο αν για Χ λόγους σε μας ήταν ξέφραγο αμπέλι και είχαμε συνηθίσει αυτά τα χρόνια, αν και από παλιά το λέγαμε ότι δεν είναι φυσιολογικό για πολλούς λόγους. Να δούμε σε λίγο καιρό τι θα λες που θα καταργηθεί η όποια ατέλεια. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα