Moderators Inuyasha Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Moderators Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Θα μου επειτραπεί να επισημάνω την ΑΣΥΔΟΣΙΑ την οποία εντόπισα εγώ . ok, ο κύριος τελώνης εκτίμησε ,οτι το περιεχόμενο του φακέλου / δέματος είναι π.χ. 200 ευρώ . Εγώ όμως που μπορω να εκτυπώσω και να του παρουσιάσω το τιμολόγιο του Ebay (παρεπιπτώντος περιμένω ενα cpu απο Ebay ,12USD) ,ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ 15 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ; ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΥΤΟ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΣΥΔΟΣΙΑ.ΝΑ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΜΕΓΑΛΟ 'Η ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥΣ ,ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ 15 ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΤΙ; ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΈΦΑΝΤΕΣ; αν το κράτος σεβόταν τον νομοταγή πολίτη ο οποίος μπορεί να αποδείξει οτι το περιεχόμενο έχει "τόσο" ,η αίτηση θα έπρεπε να ειναι ΑΤΕΛΗΣ\ Αρα ,εδω μιλάμε για μαζική ασυδοσία .Ευχαριστώ Προς το παρων τουλαχιστον η αναδασμολογηση ειναι δωρεαν , εκτος αν εχασα επισοδια τα 15 ευρω που λες ειναι η ταφιρα τον ελτα γιατι αναλαμβανουν να κανουν τον εκτελωνισμο χωρις να σε αναγκασουν να τρεχεις στα τελωνεια Για να εχεις χρεωση 15 ευρω ο τελωνειακος θα πρεπει να κρινει οτι το πακετο σου κοστιζει πανω απο τα 22 ευρω για εμπορικες συναλαγες ειτε 45 για μη εμπορικες οποτε θα σε χρεωσει 15 ευρω + φπα Το θεμα και το προβλημα ξεκινανε εδω γιατι απο οτι φαινετε τουλαχιστον μεχρι τωρα χρεωνουν οτι τους κατεβει
apogeexl Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Προς το παρων τουλαχιστον η αναδασμολογηση ειναι δωρεαν , εκτος αν εχασα επισοδια τα 15 ευρω που λες ειναι η ταφιρα τον ελτα γιατι αναλαμβανουν να κανουν τον εκτελωνισμο χωρις να σε αναγκασουν να τρεχεις στα τελωνεια Για να εχεις χρεωση 15 ευρω ο τελωνειακος θα πρεπει να κρινει οτι το πακετο σου κοστιζει πανω απο τα 22 ευρω για εμπορικες συναλαγες ειτε 45 για μη εμπορικες οποτε θα σε χρεωσει 15 ευρω + φπα Το θεμα και το προβλημα ξεκινανε εδω γιατι απο οτι φαινετε τουλαχιστον μεχρι τωρα χρεωνουν οτι τους κατεβει Προς το παρων τουλαχιστον η αναδασμολογηση ειναι δωρεαν , εκτος αν εχασα επισοδια τα 15 ευρω που λες ειναι η ταφιρα τον ελτα γιατι αναλαμβανουν να κανουν τον εκτελωνισμο χωρις να σε αναγκασουν να τρεχεις στα τελωνεια Για να εχεις χρεωση 15 ευρω ο τελωνειακος θα πρεπει να κρινει οτι το πακετο σου κοστιζει πανω απο τα 22 ευρω για εμπορικες συναλαγες ειτε 45 για μη εμπορικες οποτε θα σε χρεωσει 15 ευρω + φπα Το θεμα και το προβλημα ξεκινανε εδω γιατι απο οτι φαινετε τουλαχιστον μεχρι τωρα χρεωνουν οτι τους κατεβει Ευχαριστω για την απαντηση. η αιτηση αμφισβήτησης της αξίας του περιεχομένου ,στοιχίζει (αν έχω καταλάβει σωστά ,που σωστά έχω καταλαβει),15 ευρώ. Σε αυτήν αναφέρομαι φίλε μου Εγώ πάντως στην επόμενη αγορά ίσως θα παρακαλέσω τον αποστολέα να χρησιμοποιήσει ενα διάφανο φάκελο ,κολλημένο εξωτερικά με την ένδειξη "INVOICE - TIMOLOGIO, as the recepient of this I therefore Authorise you to open this transparent Envelope including the invoice." .
nas91 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Προσφατα παρηγγειλα ενα κινητο απο Κινα... Μεσα σε 20 μερες ειχε φτασει Ελλαδα. Παρελαβα υστερα απο αλλες 40(!!!) μερες,και αφου το δεμα εκανε Θεσσαλονικη-Αθηνα(τελωνεια) 2-3 φορες. Δε μπορουσα να περιμενω 60 ημερες,οποτε αγορασα νεα συσκευη απο Ελλαδα. Περαν της ταλαιπωριας και της αδικαιολογητης αναμονης,καποιος αποφασισε οτι πρεπει να πληρωσω και 30 ευρω για εκτελωνισμο. Ας οργανωθουν πρωτα,και υστερα ας αποφασισουν εκτελωνισμους. Ειναι σα να ανοιγω εστιατοριο,και να μην εχω μαχαιροπιρουνα.. Πλεον τιποτα δε μου κανει εντυπωση σε αυτη τη τριτοκοσμικη παροικια... 3
dexterios Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Προσφατα παρηγγειλα ενα κινητο απο Κινα... Μεσα σε 20 μερες ειχε φτασει Ελλαδα. Παρελαβα υστερα απο αλλες 40(!!!) μερες,και αφου το δεμα εκανε Θεσσαλονικη-Αθηνα(τελωνεια) 2-3 φορες. Δε μπορουσα να περιμενω 60 ημερες,οποτε αγορασα νεα συσκευη απο Ελλαδα. Περαν της ταλαιπωριας και της αδικαιολογητης αναμονης,καποιος αποφασισε οτι πρεπει να πληρωσω και 30 ευρω για εκτελεωνισμο. Ας οργανωθουν πρωτα,και υστερα ας αποφασισουν εκτελωνισμους. Ειναι σα να ανοιγω εστιατοριο,και να μην εχω μαχαιροπιρουνα.. Πλεον τιποτα δε μου κανει εντυπωση σε αυτη τη τριτοκοσμικη παροικια... Εσένα το πρόβλημα σου έγκειται στο ότι τα ΕΛΤΑ καθυστέρησαν ή στο πόσο πλήρωσες την υπηρεσία εκτελωνισμού; Το οτι πλήρωσες ΦΠΑ πιστεύω αποδέχεσαι ότι είναι το ορθό και δικαίως το χρεώθηκες.Αν το πρόβλημα σου είναι η ταχύτητα των ΕΛΤΑ δεν είσαι αναγκασμένος να τα χρησιμοποιήσεις καθόλου , παράγγειλε πχ με DHL. Αν το πρόβλημα σου είναι με την υπηρεσία εκτελωνισμού που παρέχουν τα ΕΛΤΑ ούτε αυτήν είσαι υποχρεωμένος να χρησιμοποιήσεις μπορείς να ζητήσεις άλλον ιδιώτη εκτελωνιστή είτε να πας και μόνος σου στο τελωνείο και να χειριστείς τον εκτελωνισμό στον ρυθμό που νομίζεις. Όλοι χρησιμοποιούμε ΕΛΤΑ με την ελπίδα να αποφύγουμε το τελωνείο και την προοπτική αν στην χειρότερη το πιάσουνε στο τελωνείο, τα τέλη εκτελωνισμου να είναι πολύ χαμηλότερα από αυτά των courier. Δεν μας αναγκάζει κανείς να πάμε ΕΛΤΑ απλά με τις τρέχουσες τιμές των ανταγωνιστών τους στην αγορά συμφέρει ή τουλάχιστον έτσι πιστεύω εγώ 2
makfil Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Ευχαριστω για την απαντηση. η αιτηση αμφισβήτησης της αξίας του περιεχομένου ,στοιχίζει (αν έχω καταλάβει σωστά ,που σωστά έχω καταλαβει),15 ευρώ. Σε αυτήν αναφέρομαι φίλε μου Όπως σου έγραψε συμφορουμίτης, η αίτηση αναδασμολόγησης είναι δωρεάν αλλά το αποτέλεσμα είναι χρονοβόρο και αβέβαιο. Αναφέρεται στα νέα ειδικά τέλη των ΕΛΤΑ που ανακοινώθηκαν πριν 2 μήνες. Μήπως το μπερδεύεις με το τέλος εκτελωνισμού των ΕΛΤΑ που το ελάχιστο είναι 15€ και αφορά στη χαρτούρα που θα έκανε ένας εκτελωνιστής για να βγει το δέμα από το τελωνείο; Στις courier πληρώνεις από 50€ για την ίδια δουλειά.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Moderators Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Ευχαριστω για την απαντηση. η αιτηση αμφισβήτησης της αξίας του περιεχομένου ,στοιχίζει (αν έχω καταλάβει σωστά ,που σωστά έχω καταλαβει),15 ευρώ. Σε αυτήν αναφέρομαι φίλε μου Εγώ πάντως στην επόμενη αγορά ίσως θα παρακαλέσω τον αποστολέα να χρησιμοποιήσει ενα διάφανο φάκελο ,κολλημένο εξωτερικά με την ένδειξη "INVOICE - TIMOLOGIO, as the recepient of this I therefore Authorise you to open this transparent Envelope including the invoice." . Iσως μπερδευεις την αναδασμολογηση με το να παραδωσουν το πακετο σου σε δικο σου εκτελωνιστη να κανει τον εκτελωνισμο που ειναι τελειως διαφορετικο πραγμα Προσφατα παρηγγειλα ενα κινητο απο Κινα... Μεσα σε 20 μερες ειχε φτασει Ελλαδα. Παρελαβα υστερα απο αλλες 40(!!!) μερες,και αφου το δεμα εκανε Θεσσαλονικη-Αθηνα(τελωνεια) 2-3 φορες. Δε μπορουσα να περιμενω 60 ημερες,οποτε αγορασα νεα συσκευη απο Ελλαδα. Περαν της ταλαιπωριας και της αδικαιολογητης αναμονης,καποιος αποφασισε οτι πρεπει να πληρωσω και 30 ευρω για εκτελωνισμο. Ας οργανωθουν πρωτα,και υστερα ας αποφασισουν εκτελωνισμους. Ειναι σα να ανοιγω εστιατοριο,και να μην εχω μαχαιροπιρουνα.. Πλεον τιποτα δε μου κανει εντυπωση σε αυτη τη τριτοκοσμικη παροικια... ρε παιδια ποτε εγιναν οι αγορες απο κινα γρηγορες ? παντα ξεραμε οτι εχει αναμονη 30-45 μερες στην καλυτερη περιπτωση Οτι πληρωσες τελωνειο σου κακοφανηκε? δεν ειναι κατι παρανομο ετσι ειναι το σωστο To πακετο σου το χρεωσαν για 60 ευρω περιπου αξια , αν ηταν φτηνοτερο δικαιουσε να κανεις αιτηση αναδασμολογησης με αβεβαια αποτελεσματα αλλα και χωρις να ξες ποσο καιρο θα παρει η διαδικασια
stelaras1 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 από Κίνα σχεδόν πάντα έρχονταν σε 2 εβδομάδες και όχι 2 μήνες που κάνουν τώρα, και μιλάω για απλό ταχυδρομέιο άρα πρώτο ΜΕΙΟΝ η επιπλέον καθυστέρηση, θα έπρεπε να περιμένουν ότι θα αυξηθούν οι χρόνοι αλλά δεν τους νοιάζει, μόνο να εισπράξουν τους ενδιαφέρει κανείς δεν είπε να μην πληρώσει, το θέμα είναι ΠΩΣ γίνεται αυτό...κι ας μην βάζουν ότι τους κατέβει στο κεφάλι, εκεί είναι το πρόβλημα και στο κάτω κάτω στις Ευρωπαϊκές χώρες που επικαλούνται μερικοί σέβονται το τιμολόγιο και το ποσό που έχει δηλωθεί. άρα δεύτερο ΜΕΙΟΝ δεν είναι προετοιμασμένοι για σωστή τιμολόγηση και ας γίνει όπως όπως, αλλά δεν τους νοιάζει, μόνο να εισπράξουν τους ενδιαφέρει.. κι εσύ καημένε ακόμα περίμενε να σου έρθει το πακέτο (περιλαμβάνομαι κι εγώ στο καημένε)
Moderators Inuyasha Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Moderators Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 από Κίνα σχεδόν πάντα έρχονταν σε 2 εβδομάδες και όχι 2 μήνες που κάνουν τώρα, και μιλάω για απλό ταχυδρομέιο άρα πρώτο ΜΕΙΟΝ η επιπλέον καθυστέρηση, θα έπρεπε να περιμένουν ότι θα αυξηθούν οι χρόνοι αλλά δεν τους νοιάζει, μόνο να εισπράξουν τους ενδιαφέρει κανείς δεν είπε να μην πληρώσει, το θέμα είναι ΠΩΣ γίνεται αυτό...κι ας μην βάζουν ότι τους κατέβει στο κεφάλι, εκεί είναι το πρόβλημα και στο κάτω κάτω στις Ευρωπαϊκές χώρες που επικαλούνται μερικοί σέβονται το τιμολόγιο και το ποσό που έχει δηλωθεί. άρα δεύτερο ΜΕΙΟΝ δεν είναι προετοιμασμένοι για σωστή τιμολόγηση και ας γίνει όπως όπως, αλλά δεν τους νοιάζει, μόνο να εισπράξουν τους ενδιαφέρει.. κι εσύ καημένε ακόμα περίμενε να σου έρθει το πακέτο (περιλαμβάνομαι κι εγώ στο καημένε) απο 100+ παραγγελειες περσυ απο κινα ζητημα να ηρθαν 5 σε χρονο κατω απο 2 βδομαδες , ολα τα αλλα επαιζαν χρονοι 30-40 μερες 1
stelios18120 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Κ παλι καλα ν λετε με τις 30-40 μερες Παρααα πολλες παραγγελιες μου ερχονται απο 40 μεχρι 60 μερες στο οριο δηλαδη κ ειμαι κ αθηνα (Βεβαια αυτο παιζει να ειναι κ μειον λογω πολλων παραγγελιων και δεματων)
Kanesan Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Ναι εντάξει ,μεγάλος χρόνος αναμονής πάντα υπήρχε, ιδίως σε περιόδους εορτών, αλλά τόσο μεγάλη καθυστέρηση σε όλα μου τα δέματα, χωρίς να είναι Χριστούγεννα ή να έρχονται από Κίνα, πρώτη φορά συναντώ. Σε 4 μέρες κλείνω 90 μέρες αναμονής και την ίδια τύχη φαίνεται θα ακολουθήσουν και όσα από τα υπόλοιπα πακέτα μου πλέον είναι στις 60 μέρες. Προφανώς όταν δεν έχεις πληρώσει express shipping, δεν περιμένεις τις καλύτερες υπηρεσίες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το shipping που πλήρωσες αντιστοιχεί σε τρεις μήνες αναμονής. Με αυτήν την λογική, αν ένα δέμα κάνει 4 μήνες τελικά να έρθει λες και έχεις πληρώσει seamail ή surface mail, δεν έχεις δικαίωμα να αγανακτείς ή να θέλεις να μάθεις τι διαδικασίες μπορείς να κινήσεις, διότι ε υπάρχουν και ιδιωτικές εταιρίες ταχυμεταφορών, ας απευθυνόσουν εκεί...
Moderators matrixxx Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Moderators Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Απο το 2007 που αρχισα να αγοραζω απο Κινα, ebay κλπ, μονιμα 20-25-30 ημερες ηταν οι παραλαβες και σε καποιες περιπτωσεις εφτανες 45-50. Τον τελευταιο χρονο (μεχρι και πριν 15 μερες που παρελαβα) τα μισα τα παραλαμβανω σε 12-15 μερες τα υπολοιπα στις 20-25 και καποια ελαχιστα στις 30. Εχουν βελτιωθει οι χρονοι σε εναν βαθμο. 1
stelaras1 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 το νήμα αναφέρει "ας συντονιστούμε" απλά ως κλασσικοί Νεοέλληνες είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε κάτι τέτοιο.. υπάρχουν άπειρες περιπτώσεις φίλων που έχουν καταγράψει τι έχουν πάθει το τελευταίο χρονικό διάστημα οπότε μπορούμε να συμμετέχουμε αυτοί..για κάτι καλύτερο
heros Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Αν το πρόβλημα σου είναι με την υπηρεσία εκτελωνισμού που παρέχουν τα ΕΛΤΑ ούτε αυτήν είσαι υποχρεωμένος να χρησιμοποιήσεις μπορείς να ζητήσεις άλλον ιδιώτη εκτελωνιστή είτε να πας και μόνος σου στο τελωνείο και να χειριστείς τον εκτελωνισμό στον ρυθμό που νομίζεις. Όλοι χρησιμοποιούμε ΕΛΤΑ με την ελπίδα να αποφύγουμε το τελωνείο και την προοπτική αν στην χειρότερη το πιάσουνε στο τελωνείο, τα τέλη εκτελωνισμου να είναι πολύ χαμηλότερα από αυτά των courier. Δεν μας αναγκάζει κανείς να πάμε ΕΛΤΑ απλά με τις τρέχουσες τιμές των ανταγωνιστών τους στην αγορά συμφέρει ή τουλάχιστον έτσι πιστεύω εγώ Νομιζω οτι αυτη η απαντηση περιγραφει με τον καλυτερο τροπο το είδος τπυ προβλήματος... Ολοι διαλεγουν ελτα με στοχο βα μην ελεγθουν... ή αν περασουν τελωνειο ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.. λιγα.. και καθολου τελη εκτελωνισμού που μπορει για αλλες εταιριες Dhl tnt.. να ειναι πολαπλασιες της αξιας και του τελωνειου του αντικειμενου. Νομίζω επιπλεων ότι τώρα πλεων ολα τα δεματα εκτος eu περναναι υποχρεωτικα τελωνειο.. οποτε με δεδομενη την κακκη στελεχωση και την ελλειψη προσωπικού να συμβαινουν τραγικες καθυστερησεις.. Με αυτον τον εμμεσο τροπο ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ να μειωσουν τις αγορες απο κίνα καθως ειναι πλεον καθεστως του ότι σχεδων όλοι δηλωνουν χαμηλοτερα ποσα αγορας...
Blacktan Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Παρασκευη μου ηρθε με συστημενη επιστολη απο ΕΕΕΤ αντιγραφο της καταγγελιας (που ειχα κανει ηλεκτρονικα στις 20 Αυγουστου) με αριθμο πρωτοκολλου. Δεν ξερω αν ειναι συμπτωματικο ή οχι αλλα σημερα με καλεσαν απο το τελωνειο για να τους στειλω αποδειξη paypal ... Εν αναμονη λοιπον. 1
Damachi Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Κατι συμπτωσεις καποιος φραπεδιαρης φιλοτιμηθηκε να ανοιξει το σακο με την επιστολη -παλι καλα που δεν ειπαν φερε μας αποδειξη απο εδω 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα