Προς το περιεχόμενο

Μηνυση σε ΕΛΤΑ /Αγωγη , ας συντονιστουμε !

Blacktan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 154
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Ποιος ειναι ο ΕΕΕΤ;

(Μηπως εννοεις την ΕΕΤΤ; )

Κατα τα αλλα δεν βλεπω απο που και ως που εσυ ζητας "ρεστα" απο τα ΕΛΤΑ, για κατι που εχεις πληρωσει άλλο καταστημα και άλλο μεταφορεα. Δεν εισαι πελατης των ΕΛΤΑ για το πακετο που περιμενεις, δεν τους εχεις πληρωσει ουτε λεπτο. Εκει που εκανες την αγορα σου πρεπει να γκρινιαξεις ή να ζητησεις μειωση τιμης ή οτιδηποτε αλλο, και αυτοι που ειναι συνεργαζομενοι με τα ΕΛΤΑ ειναι οι μονοι που εχουν λογο να τους γκρινιαξουν ή να βρουν αν δεν τους αρεσει αλλον συνεργαζομενο.

Αυτη ειναι η γνωμη μου τουλαχιστον.

Τα δεματα διαχειριζονται απο τα ΕΛΤΑ οταν μπουν Ελλαδα.

Δεν χρειαζετε να πουμε κατι παραπανω.

Τι δουλεια εχει το ems china οταν το δεμα ηταν σχεδον στην ωρα του εδω και παραμενει κολλημενο στον "κολπο" των ΕΛΤΑ 1μιση μηνα τωρα .

Επειδη εμεις ειμαστε μπορντελο η EMS CHINA μου φταιει ή ο αποστολεας του δεματος ?

Οχι δα ...

Ουτως η αλλως παντα για καθε αποστολη εισπρατει προμηθεια και ο διακομιστης εισερχομενων.

Είναι ΜΗΝΥΣΗ!!

Ορθα και διορθωθηκε ηδη.

Τωρα προσεξα και το παραπανω.

Για ποια ασυδοσια μιλας που αρχισε πριν 2 μηνες;

Αν παντως καταλαβα καλα τι εννοεις, θα πω μονο οτι ασυδοσια ειναι αυτο που ξερουμε εδω και πολλα πολλα χρονια, να παιρνουμε κατι απο εξωτερικο (εκτος ΕΕ που εχει ιδιαιτερους κανονισμους) και να ΜΗΝ περναει/πληρωνουμε τελωνειο και ενω εχει αξια πχ 100 ή 200 ευρω να δηλωνεται ως 10 και να μην πληρωνουμε κατι. Ασυδοσια και κλοπη.

Αν εννοεις κατι αλλο, γραψ'το να ενημερωθουμε και εμεις.

Ξαναδιαβασε τον προβληματισμο μου στο συγκεκριμενο νημα , καθως και γενικα τι εξελισετε πανω στο συγκεκριμενο θεμα (καθυστερησεις , υπολογισμος cif ανευ ελεγχων) και ξανασυζηταμε .

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα δεματα διαχειριζονται απο τα ΕΛΤΑ οταν μπουν Ελλαδα.

Δεν χρειαζετε να πουμε κατι παραπανω.

Τι δουλεια εχει το ems china οταν το δεμα ηταν σχεδον στην ωρα του εδω και παραμενει κολλημενο στον "κολπο" των ΕΛΤΑ 1μιση μηνα τωρα .

Επειδη εμεις ειμαστε μπορντελο η EMS CHINA

Παράγραφος Α15.3.2 της χάρτας υποχρεώσεων των ΕΛΤΑ. Η χάρτα αυτή έχει κατατεθεί και στην ΕΕΤΤ και αυτή δεσμεύει τα ΕΛΤΑ. Σύμφωνα με αυτή για EMS την αποζημίωση την δίνει μόνο η χώρα καταγωγής όχι τα ΕΛΤΑ

https://www.elta.gr/LinkClick.aspx?fileticket=Le-7iuO23R8%3D&tabid=119&language=el-GR

• Like 2

Παράγραφος Α15.3.2 της χάρτας υποχρεώσεων των ΕΛΤΑ. Η χάρτα αυτή έχει κατατεθεί και στην ΕΕΤΤ και αυτή δεσμεύει τα ΕΛΤΑ. Σύμφωνα με αυτή για EMS την αποζημίωση την δίνει μόνο η χώρα καταγωγής όχι τα ΕΛΤΑ

https://www.elta.gr/LinkClick.aspx?fileticket=Le-7iuO23R8%3D&tabid=119&language=el-GR

Συμπληρωματικά, η EMS είναι η εταιρεία courier των εθνικών ταχυδρομείων που έχουν υπογράψει τη σύμβαση με την παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση και όχι ιδιωτική courier.

• Like 1

Συμπληρωματικά, η EMS είναι η εταιρεία courier των εθνικών ταχυδρομείων που έχουν υπογράψει τη σύμβαση με την παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση και όχι ιδιωτική courier.

Διότι άλλο το πως νομίζουμε ότι είναι τα πράγματα, άλλο το πώς θα έπρεπε να είναι, και άλλο το πως πραγματικά είναι.

Εύγε @dexterios για την τεκμηριωμένη προσέγγιση.

Εστειλα αυτο σημερα στα ΕΛΤΑ :

Παρακαλω πολυ οπως με ενημερωσετε σχετικα με την εξελιξη της παραλαβης του δεματος μου με αριθμο , EA293317292CN.

Το δεμα εχει φυγει απο ΚΙΝΑ απο τις 10/7 και εκτοτε σχεδον 2 μηνες πλεον ακομη παραμενει στο τελωνειο υπο διαχειρηση.

Πληρωσα EMS υπηρεσια αξιας 45$ για να ερθει γρηγορα , αντιθετως εξελισετε σε ποιο αργο και απο δωρεαν αποστολη χωρις ιχνηλασια.

Σας καλω ΑΜΕΣΑ να με ενημερωσετε σχετικα με την εξελιξη της παραλαβης του δεματος μου , καθως σας ενημερωνω πως αντιστοιχα εχει ενημερωθει ο Συνηγορος του Πολιτη και ο ΕΕΕΤ για την συγκεκριμενη περιπτωση.

Γνωριζω πως οι περιπτωσεις αντιστοιχων δεματων ειναι πολλες , και θα ηθελα να σας ενημερωσω πως εαν δεν προωθηθουν και αλλες τετοιες αντιστοιχες περιπτωσεις με δεματα που παραμενουν 2 και 3 μηνες σε αναμονη στο αεροδρομιο θα προχωρησουμε σε ομαδικες αγωγες και μηνυση κατα παντος υπευθυνου.

Στην διαθεση σας για καθε διευκρινηση

Νομιζω πως ενας ενας μας δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα , εαν μαζευτουμε ομως 20 ατομα και καποιος μπορεσει να συντονισει την προσπαθεια (εγω δεν μπορω , ελλειψη χρονου) και βαλουμε εναν δικηγορο τοτε κατι καλο θα βγει .

Οσο δεν μπορουμε να κανουμε κατι , τοσο θα συνεχιζουν να σου λενε "ΥΠΟΜΟΝΗ" και εσυ/εγω να εχουμε παγωμενα τα χρηματα μας στο αεροδρομιο μεχρι καποιος να φιλοτημηθει να ανοιξει τον σακο.

Οποιος επιθυμει να συμμετασχει ας παραθεσει το track no του με αστερακια ή οχι και την προθεση του να συμμετεχει οικονομικα σε πιθανη νομικη διεκδικηση.

Εαν μαζευτουμε 20 ατομα , φρονω πως με 30/40 € ο καθενας μας μπορουμε να ανταποκριθουμε στο κοστος μιας μηνυσης ή αγωγης , μεσω δικηγορου.

Και θα μπει η βαση για το ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ που εχει ξεκινησει εδω και 2 μηνες σχεδον και ειμαστε ολοι ερμαια !

Παρακαλω δε , για καποιο χρονικο διαστημα να μεινει sticky το θεμα μεχρι να εξελιχθει ή οχι , η προσπαθεια.

EA183587125CN Στην ίδια μοίρα είμαστε φίλε μου σήμερα πήρα ΕΛΤΑ μου είπαν να πάρω στο τελωνείο , 2103538104 , κάλεσα πολλές φορές , έβγαινε απόρριψη κλήσης μετά το πρώτο χτύπημα

Ακριβως τα ιδια και σε εμενα.

Σημερα μου εδωσαν αυτο το σταθερο το οποιο γειωνετε αυτοματα !

Δεμα που χαθηκε δικο μου στο παρελθον απο Ελλαδα σε Αγγλια με αιτηση στα ΕΛΤΑ αποζημιωθηκα απο τα ΕΛΤΑ μεν (ως φυσικο χρημα) εκ μερους της Royal Mail δε , κατοπιν επισης απαντησης αυτων και αποδοχης υπαιτιοτητας.

Καλα χρυσα και αγια τα γραπτα (και ορθως τα παραθετεις) αλλα τι δουλεια εχει να σε αποζημιωσει η EMS CHINA οταν το δεμα "καθετε" 2 μηνες στο Ελλαδισταν ?

Η χαρτα εχει εκδωθει για περιπτωσεις φυσιολογικες οχι για περιπτωσεις παρα φυσιν οπως αυτες που εξελισονται το τελευταιο διμηνο στην χωρα μας.

• Like 2

Μα ήταν από Ελλάδα προς Αγγλία για αυτό και ανέλαβαν τα ΕΛΤΑ την αποζημίωση και ορθώς σε αυτά έκανες την αίτηση.

Γιατί σου φαίνεται περίεργο και τώρα να κάνεις την αίτηση στην χώρα καταγωγής και όχι στην χώρα προορισμού;

Τώρα τι δουλειά έχει η ΕMS China, στην χάρτα λέει ότι αυτή η συμφωνία εφαρμόζεται διεθνώς στα ΕΜS όχι μονο με την China Post οπότε μέχρι να δω κάτι άλλο δεν έχω λόγο να θεωρώ ότι τα ΕΛΤΑ λένε ψέματα για την συμφωνία που υπάρχει.

Αν ρωτάς εμένα η χάρτα έχει φτιαχτεί ώστε να καλύπτει και αυτό που εσύ λες παρά φύσιν αυτός είναι και ο σκοπός της άλλωστε, τώρα εάν αμφιβάλλεις δεν έχεις άλλο δρόμο από το να περιμένεις την ΕΕΤΤ να κρίνει ότι τα ΕΛΤΑ δεν εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους

@OP

Εσύ ως τελικός παραλήπτης δεν μπορείς και ούτε θα έπρεπε να κινήσεις καμία διαδικασία αποζημίωσης.

Απλά επικοινωνείς με τον πωλητή που είναι και ο αποστολέας του δέματος εάν θεωρείς πως δεν τηρήθηκαν οι όροι της αγοράς και ανάλογα ζητάς αποζημίωση, από αυτόν.

Εκείνος με την σειρά του θα κοιτάξει να βγάλει άκρη για την μοίρα του δέματος, με την ταχυδρομική υπηρεσία της χώρας αποστολής, η οποία μπορεί να έρθει σε επαφή με τα ΕΛΤΑ ή οποιονδήποτε άλλον εμπλέκεται ενδιάμεσα.

Εσένα μπορεί απλά να σου ζητήσουν μια υπεύθυνη δήλωση ότι ποτέ δεν έλαβες το δέμα, για να ξεκινήσει η διαδικασία αναζήτησης.

Χωρίς να υπονοώ πως δεν υπάρχει καθυστέρηση στην δική σου περίπτωση (είσαι ειδική περίπτωση μιας και πρόκειται για EMS) ή και άλλων τελευταία,

απλά να θυμίσω πως τις 60 ημέρες "υπομονής" τις είχαμε ως δεδομένο για αγορές από την Άπω Ανατολή.

Ακόμα και όταν τα πράγματα έγιναν καλύτερα και παραλαμβάναμε στις 15 ημέρες, πάλι θα άκουγες "γκρίνια" για "κολλημένα" δέματα.

Ξεχνώντας ότι μιλάμε για απλό ταχυδρομείο από την άλλη άκρη του κόσμου... :-)

Το καθεστώς που υπήρχε ήταν στρεβλό, και όχι τώρα που προσπαθούν να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση.

Σίγουρα δεν ήταν προετοιμασμένοι και αυτό φαίνεται.

Απλά πρέπει να τηρηθεί η νόμιμη ατέλεια (και να αυξηθεί θα έλεγα) και από κει και πέρα να ξέρουμε τι θα πληρώνουμε.

Τώρα είναι λίγο "στη τύχη" τι θα σου κάτσει.

Παρόλα αυτά θεωρώ πως τα προβλήματα που παρατηρούνται είναι στο μοναδικό κομμάτι που δεν έχουν άμεση σχέση τα ΕΛΤΑ. (αεροδρόμιο-ιδιώτης)

Μόλις το δέμα προωθηθεί σε αυτούς στο Κ.Δ Αττικής σε 2-3 μέρες έχεις παραλάβει.

Άρα τι γίνεται;

Ξαφνικά αποφασίζουν να λειτουργούν σωστά;

Όταν υπάρχει πρόβλημα, υπάρχει σε όλα τα στάδια και όχι σε κάποια.

Άρα τα περί Ελλαδιστάν, Δ.Υ που "κωλοβαράνε", "κατάρες" στα ΕΛΤΑ και λοιπά όμορφα εκτός του ότι δεν προσφέρουν τίποτα, είναι και καραμέλες που θέλουν να πιπιλάνε πολλοί.

Γενικά αυτά, με αφορμή την κουβέντα που ξεκίνησε.

• Like 6

Μα ήταν από Ελλάδα προς Αγγλία για αυτό και ανέλαβαν τα ΕΛΤΑ την αποζημίωση και ορθώς σε αυτά έκανες την αίτηση.

Γιατί σου φαίνεται περίεργο και τώρα να κάνεις την αίτηση στην χώρα καταγωγής και όχι στην χώρα προορισμού;

Τώρα τι δουλειά έχει η ΕMS China, στην χάρτα λέει ότι αυτή η συμφωνία εφαρμόζεται διεθνώς στα ΕΜS όχι μονο με την China Post οπότε μέχρι να δω κάτι άλλο δεν έχω λόγο να θεωρώ ότι τα ΕΛΤΑ λένε ψέματα για την συμφωνία που υπάρχει.

Αν ρωτάς εμένα η χάρτα έχει φτιαχτεί ώστε να καλύπτει και αυτό που εσύ λες παρά φύσιν αυτός είναι και ο σκοπός της άλλωστε, τώρα εάν αμφιβάλλεις δεν έχεις άλλο δρόμο από το να περιμένεις την ΕΕΤΤ να κρίνει ότι τα ΕΛΤΑ δεν εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους

Η ROYAL MAIL με αποζημιωσε με διαμεσολαβητη τα ΕΛΤΑ . Αυτο εγραψα !

Τα ΕΛΤΑ ήταν ο αποστολέας και κύριος υπεύθυνος για την αποζημίωση.

Η Royal Mail ως αποδέκτης, διαμεσολάβησε για την αποζημίωση.

Θα προσπαθησω να βρω τα χαρτια της αποζημιωσης και θα επανελθω.

Ισως να διευκρινιζουν τυπικα αλλα και ουσιαστικα το ζητημα.

Η ROYAL MAIL με αποζημιωσε με διαμεσολαβητη τα ΕΛΤΑ . Αυτο εγραψα !

Πριν 2 εβδομάδες πήρα αποζημίωση απ'τα ΕΛΤΑ για δέμα που έστειλα στην Αγγλία. Kαμία αποζημίωση δεν σου έδωσε η Royal mail, αυτή απλά απάντησε ότι το δέμα έχει χαθεί στο αίτημα αναζήτησης των ΕΛΤΑ κι από εκεί και πέρα ανέλαβαν τα ΕΛΤΑ.

Επιβεβαιωμένο κι απ'τα λεγόμενα των ΕΛΤΑ και απ'τη Royal mail αλλά είναι και απόλυτα λογικό.

Τωρα προσεξα και το παραπανω.

Για ποια ασυδοσια μιλας που αρχισε πριν 2 μηνες;

Αν παντως καταλαβα καλα τι εννοεις, θα πω μονο οτι ασυδοσια ειναι αυτο που ξερουμε εδω και πολλα πολλα χρονια, να παιρνουμε κατι απο εξωτερικο (εκτος ΕΕ που εχει ιδιαιτερους κανονισμους) και να ΜΗΝ περναει/πληρωνουμε τελωνειο και ενω εχει αξια πχ 100 ή 200 ευρω να δηλωνεται ως 10 και να μην πληρωνουμε κατι. Ασυδοσια και κλοπη. 

Αν εννοεις κατι αλλο, γραψ'το να ενημερωθουμε και εμεις.

Θα μου επιτραπεί να επισημάνω την ΑΣΥΔΟΣΙΑ την οποία εντόπισα εγώ (του κράτους οχι του φίλου στο θεμα) .

ok, ο κύριος τελώνης εκτίμησε ,οτι το περιεχόμενο του φακέλου / δέματος είναι π.χ. 200 ευρώ .

Εγώ όμως που μπορω να εκτυπώσω και να του παρουσιάσω το τιμολόγιο του Ebay (παρεπιπτώντος περιμένω ενα cpu απο Ebay ,12USD) ,ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ 15 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΑΙΤΗΣΗ ;

ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΥΤΟ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΣΥΔΟΣΙΑ.ΝΑ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΜΕΓΑΛΟ 'Η ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥΣ ,ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ 15 ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΤΙ; ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΈΦΑΝΤΕΣ;

αν το κράτος σεβόταν τον νομοταγή πολίτη ο οποίος μπορεί να αποδείξει οτι το περιεχόμενο έχει "τόσο" ,η αίτηση θα έπρεπε να ειναι ΑΤΕΛΗΣ\

Αρα ,εδω μιλάμε για μαζική ασυδοσία .Ευχαριστώ

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...