Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω εκνευριστει αφάνταστα, αδυνατωντας να δω ταινια με ΜΑΥΡΕΣ ΜΠΑΡΕΣ στη Sony Bravia του σαλονιου...

Η τηλεοραση οριζει ως "κανονικο" το τετραγωνο (1.33) φορμά, και ως "πληρες" το 16:9. Στο οποίο προσαρμοζει ΑΥΤΟΜΑΤΑ καθε ταινία (Ειτε ειναι 1.33, ειτε ειναι 2.76)!!!

Ενα συντομο γκουγκλαρισμα που εκανα, δεν φανηκε καθολου χρησιμο.

Γνωριζει καποιος απο σας πώς μπορω να δω την ταινια ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ, χωρις παραμορφωσεις?

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Η τηλεορασή μου ειναι Sony Bravia kdl 40w605b.

Συνδεω εξωτερικους σκληρους δισκους ή USB stick  [Τωρα τελευταια, αρχιζει να κολλαει με τους σκληρους δισκους- Ιδίως οταν ειναι μεγαλης χωρηρτικοτητας, με φακελους που περιεχουν πολλα αρχεια].

Το προβλημα: Ενώ κανει την αναπαραγωγη μια χαρα, δεν επιτρεπει την προβολη της ταινιας στο φυσικο της φορμά.

Αν επιλεξεις: Αυτοματο φορμα => ΝΑΙ, δεν κλειδωνει τις άλλες επιλογες αλλά επηρεαζεαι απ' αυτες! Πχ, με Φορμά "Αυτοματο" και Οθονη "Πληρες ζουμ", κανει προσαρμογη σε 16:9. Με "Αυτοματο" και Οθόνη "Κανονικό", παιζει σε 14:3. 

Εν ολιγοις, το "Αυτοματο" αυτο-αναιρειται. Δεν εχει νοημα (αφού υποκειται σε επιλογες απο άλλα σημεια του μενού).

Πηρα τηλ. την τεχνικη υποστηριξη της Sony. Μου ειπαν οτι, κανονικα, το Αυτοματο θα επρεπε να κλειδωνει ολες τις αλλες επιλογες (οταν ειναι στο "Ναι"), αφηνοντας το χρηστη να δει την ταινια στις φυσικες της αναλογίες.

Αλλά αυτο ειναι εγγυημενο μόνο στην πληρη συμβατοτητα της εξ. συσκευης. => Αν μπειτε στην σελιδα της Sony, σού προτεινει 3 δικους ΤΗΣ σκληρους δισκους για να εχεις πληρη συμβατοτητα.

Επισης, η τηλεοραση μού προτεινει να φορμαρω τον δικο μου σκληρο (χανοντας ολα τα data), καθε φορα που τον συνδεω. Αλλά φυσικα δεν μπορω. 

Συμπερασμα:

Η Sony Bravia, η πιο δημοφιλης τηλεοραση του πλανητη, δεν επιτρεπει στον χρηστη να δει μια ταινια χωρις αλλοιωση της αναλογίας της. Εγω αυτο καταλαβα....

Και με προβληματιζει το οτι ζουμε σε μια εποχη οπου τα mainstream τεχνολογικα προϊοντα σφαζουν με τέτοια ανεση ενα εργο τεχνης (και κανεις δεν δινει δεκαρα).

Δημοσ.

Το οτι αργει η κολλαει να διαβασει μεγαλους δισκους ειναι απολυτα φυσιολογικο καθως απαιτειται usb3 υποδοχη που δινει πιο πολυ ρευμα. Αυτο που σου λεει να φαρμαρεις το δισκο ειναι για εγγραφη προγραμματος (PVR).

Εχεις δει αν υπαρχει/εχεις κανει αναβαθμιση λειτουργικου; (https://www.sony.gr/electronics/support/televisions-projectors-lcd-tvs/kdl-40w605b)

επειδη εχω και εγω σονυ σε διαβεβαιωνω οτι δουλευουν αψογα ολες οι λειτουργιες της.

Δημοσ.

επειδη εχω και εγω σονυ σε διαβεβαιωνω οτι δουλευουν αψογα ολες οι λειτουργιες της.

Σε πιστευω εγω.

Αλλα ο απο πανω λεει

Αλλά αυτο ειναι εγγυημενο μόνο στην πληρη συμβατοτητα της εξ. συσκευης. => Αν μπειτε στην σελιδα της Sony, σού προτεινει 3 δικους ΤΗΣ σκληρους δισκους για να εχεις πληρη συμβατοτητα.

Και να πω οτι η Sony δε το εχει ξανακανει....Ειναι το σημα κατατεθεν της με τις proprietery μνημες της σε αλλες συσκευες.

Με ξενερωσε ασχημα, ρε παιδακι μου.

Δημοσ.

Ολες μα ολες οι εταιριες προτεινουν να χρησιμοποιεις τα δικα τους προιοντα σε συνδυασμο με αλλα(δικα τους). Δεν βρισκω κατι περιεργο σ αυτο. Ο,τι δισκο εγω εχω δομιμασει σε samsung,lg, sony παιζει μια χαρα (σε καποια φθηνα μοντελα δισκοι απο 1τερα και πανω χωλαινουν) αρα δεν ειναι θεμα συμβατοτητας αλλα θεμα αδυναμιας τροφοδοσιας στη συγκεκριμενη περιπτωση.

Η sony ειχε σοβαρο θεμα με την υποστηριξη αρχειων και codec στο mediaplayer της προ android εποχης.

Δημοσ.

Δυστυχως δεν εχω δισκο μεγαλυτερο απο 1 τερρα.

Συνεπως δε το αποκλυω να υπαρχει προβλημα με αλλες εταιριες σε τετοια μεγεθη.

Δημοσ.

Εχω εκνευριστει αφάνταστα, αδυνατωντας να δω ταινια με ΜΑΥΡΕΣ ΜΠΑΡΕΣ στη Sony Bravia του σαλονιου...

Η τηλεοραση οριζει ως "κανονικο" το τετραγωνο (1.33) φορμά, και ως "πληρες" το 16:9. Στο οποίο προσαρμοζει ΑΥΤΟΜΑΤΑ καθε ταινία (Ειτε ειναι 1.33, ειτε ειναι 2.76)!!!

Ενα συντομο γκουγκλαρισμα που εκανα, δεν φανηκε καθολου χρησιμο.

Γνωριζει καποιος απο σας πώς μπορω να δω την ταινια ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ, χωρις παραμορφωσεις?

Ευχαριστω.

kosamf δοκίμασε τις παρακάτω ρυθμίσεις:

Κουμπί Home>Ρυθμίσεις>Οθόνη:

Φορμά οθόνης:  πλήρες

Αυτόματο φορμά: όχι

Περιοχή προβολής: +1

Δημοσ.

kosamf δοκίμασε τις παρακάτω ρυθμίσεις:

Κουμπί Home>Ρυθμίσεις>Οθόνη:

Φορμά οθόνης:  πλήρες

Αυτόματο φορμά: όχι

Περιοχή προβολής: +1

Ακομη κι αν βαλεις αυτες τις ρυθμισεις στο κεντρικο μενου της TV, η αναπαραγωγη της Χ,Ψ ταινιας τις αγνοει πληρως...

Πχ, μπορει να εχεις βαλει +1, αλλά στα "Options" της ταινιας να γραφει "κανονικο".

Το ίδιο και με το φορμά.

ΥΓ- Επαναλαμβανω:

Η απογοητευσή μου γι' αυτο το προβλημα ειναι ΠΟΛΥ μεγαλη [όχι μόνο για τη Sony, αλλά και για τον κοσμο που ΔΕΝ ενδιαφερεται αν βλεπει μια ταινια οπως πρεπει, ή παραμορφωμενη].

Δεν καταλαβαινω: Σε τι κοσμο ζουμε??

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...