Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν θέλω στο φύλλο εργασίας με το όνομα ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ να βάλω ένα κουμπί ή ένα πεδίο, το οποίο όταν θα το επιλέγω να μου κάνει αναζήτηση ενός ονόματος από το φύλλο εργασίας  ΠΕΛΑΤΕΣ που θα του δώσω  και να κάνει την αναζήτηση στο φύλλο εργασίας με το όνομα ΑΡΧΕΙΟ.

Δηλαδή με την αναζήτηση του ονόματος θέλω να μου εμφανίζει ξερω γω ότι π.χ ο Τακης πήρε μέσα σε ολην την χρονία (δεν θελω για ολη την χρονια γενικα το ειπα σαν παραδειγμα) τα ταδε πραγματα απο εμενα και μου εδωσε τα εξης ποσα τις εξης ημερομηνιες και ωρες και ουτε καθε εξης, να εμφανιζονται δηλαδη ολες οι λεπτομεριες που να αφορούν το συγκεκριμένο όνομα από το ΑΡΧΕΙΟ.

Δεν ξερω αν ειναι υλοποιησιμο κατι τετοιο για το excel αλλα θα ήθελα να μου πειτε αν μπορειτε να με βοηθησετε να το κανω ή εστω κατι παραπλησιο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε βοήθεια.

post-409028-0-76787400-1503881340_thumb.png

post-409028-0-45085400-1503881348_thumb.png

post-409028-0-16860400-1503881355_thumb.png

Δημοσ.

Πρώτον, το excel δεν έχει σχέση με βάσεις δεδομένων. Μην μπερδεύουμε τα πράγματα, άλλο πράγμα τα spreadsheets κι άλλο οι βάσεις δεδομένων.

Αυτό που ζητάς μπορείς να το κάνεις με πολλαπλά φίλτρα:

Πρώτα στην επωνυμία, διαλέγεις τον Τάκη, μετά φίλτρο στη περίοδο που θές και τέλος.

Για να φτιάξεις ένα πεδίο αναζήτησης γι' αυτή τη δουλειά χρειάζεσαι vba. Περισσότερη δουλειά και ακριβέστερα το τι θες να κάνεις.

Δημοσ.

δεν εχω προχειρο εξελ

μπροστα μου, αλλα ψαξε την vlookup να δεις τι κανει στο excel. ειναι doable αυτο που θες.

θα την κοιταξω

Δημοσ.

Δεν θα σου κάνει δουλειά η vlookup γιατί θες να επιστρέφεις πολλαπλές εγγραφές. αυτό που είπε ο spectaculator είναι καλύτερο. Αυτό που φαντάζεσαι, θέλει VBA ή να πας σε Access.

Δημοσ.

Δεν θα σου κάνει δουλειά η vlookup γιατί θες να επιστρέφεις πολλαπλές εγγραφές. αυτό που είπε ο spectaculator είναι καλύτερο. Αυτό που φαντάζεσαι, θέλει VBA ή να πας σε Access.

και γιατι δεν κανει; Δεν μπορει να χρησιμοποιήσει τόσες vlookup όσα τα πεδία που θέλει να επιστρέψει για κάθε id;

Δημοσ.

δεν νομιζω πως υπαρχει τετοια προυποθεση, απλα το κλειδι αναζητησης να ειναι unique. Αυτο ουτως η αλλως θα πρεπει να το διαχειριστει με καποιο τρόπο, εφοσον χρησιμοποιει το spreadsheet σαν db.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...