Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, αντιμετωπιζω ενα προβλημα και δνε ξερω πως να το λυσω. 

εχω ενα desktop και ενα laptop.

απο το κινητο μπορω να δω τους κοινοχρηστους σκληρους και των 2.

απο το desktop μπορω να δω τους κοινουχρηστους φακελους του laptop. 

Απο το το laptop ομως δνε μπορω να δω καν το desktop στο map network drive.

και τα 2 τρεχουν win 10,με σωστα δικαιωματα. καμια ιδεα??

Δημοσ.

Είναι και τα δύο pc σε οικιακό δίκτυο (στο κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης);

Τον κοινόχρηστο τον βλέπεις αλλά δεν μπορείς να μπεις ή δεν τον βλέπεις καθόλου από το λάπτοπ;

Αν δώσεις σε γραμμή εντολών ping και την ip του desktop από το laptop σου απαντάει;

Αυτό στο έκανε από την αρχή ή το εμφάνισε στην πορεία;

Αν κάνεις δεξί κλικ->αντιστοίχιση δίσκου δικτύου στο Δίκτυο (στην εξερεύνηση) και δώσεις το network path και όνομα του πόρου, δεν στον κάνει αντιστοίχιση;

Ο λογαριασμός του χρήστη που έχεις και στα δύο είναι τοπικός ή microsoft;

Δημοσ.

Είναι και τα δύο pc σε οικιακό δίκτυο (στο κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης);

Τον κοινόχρηστο τον βλέπεις αλλά δεν μπορείς να μπεις ή δεν τον βλέπεις καθόλου από το λάπτοπ;

Αν δώσεις σε γραμμή εντολών ping και την ip του desktop από το laptop σου απαντάει;

Αυτό στο έκανε από την αρχή ή το εμφάνισε στην πορεία;

Αν κάνεις δεξί κλικ->αντιστοίχιση δίσκου δικτύου στο Δίκτυο (στην εξερεύνηση) και δώσεις το network path και όνομα του πόρου, δεν στον κάνει αντιστοίχιση;

Ο λογαριασμός του χρήστη που έχεις και στα δύο είναι τοπικός ή microsoft;

Καλησπερα και ευχαριστω για την απαντηση!

και τα 2 Pc ειναι στο οικιακο δικτυο, το ενα μεσω ασυρματα το αλλο με καλωδιο.

τον/τους κοινοχρηστους δεν τους βλεπω καθολου στο laptop. Για την ακριβεια, στο παραθυρακι των windows (αντιστοιχηση δικου) δεν βλεπω καν το σταθερο υπολογιστη!

C:\Users\oxydo>ping 192.168.1.101

Pinging 192.168.1.101 with 32 bytes of data:
Reply from 192.168.1.101: bytes=32 time=1ms TTL=128
Reply from 192.168.1.101: bytes=32 time=4ms TTL=128
Reply from 192.168.1.101: bytes=32 time=3ms TTL=128
Reply from 192.168.1.101: bytes=32 time=1ms TTL=128

Ping statistics for 192.168.1.101:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 1ms, Maximum = 4ms, Average = 2ms

ειχα κανει format, πριν κανα 5μηνο, και δεν το ειχα χρειαστει οποτε και δεν το δοκιμασα. τωρα που το χρειαστηκα δεν μπορουσα να το κανω.. δεν ξερω ποσο πισω παει το προβλημα δηλαδη.

οχι. λεει δεν βρεθηκε. 

ειναι και στα 2 microsoft, το ιδιο account. 

αυτο δεν ειμαι σιγουρος αν το κανω σωστα για να το δοκιμασω. πως γραφω το Path? εννοω εμενα ειναι: 192.168.1.101/d ?

Δημοσ.

Στο λέει από κάτω πως το θέλει (έτσι όπως πρέπει να είναι δλδ).

txoNvz.jpg

Δηλαδή

\\192.168.1.101\d

the folder you entered does not appear to be valid. please choose another one. 

αυτο ειναι το μηνυμα που παιρνω..

Δημοσ.

Είναι σίγουρα ονομασμένο σαν d το κοινόχρηστο στο desktop;

https://i.imgur.com/62VikwY.jpg 

αυτο ειναι οταν κοιταζω στο ιδιο το pc στην αντιχτοιχηση δισκων. 

το θεμα ειναι που δεν καταλαβαινω τι γινεται, οτι απο το κινητο, μεσω του es file explorer μπορω να δω κανονικα τους φακελους, να διαγραψω - μετακινησω κλπ αρχεια. 

αρα, μηπως κατι παιζει με το λαπτοπ?

ειμαι στα προθυρα να κανω παλι φορματ στο λαπτοπ χαχαχα!

Δημοσ.

Αν ανοίξεις γραμμή εντολών και δώσει net share θα σου φέρει όλους τους κοινόχρηστους πόρους και το share name τους.

Ότι έχει $ στο όνομα δεν είναι απλό share αλλά share του συστήματος και δεν εμφανίζεται στη λίστα με τα κοινόχρηστα όταν το ψάχνεις από άλλο υπολογιστή.

Δημοσ.

Αν ανοίξεις γραμμή εντολών και δώσει net share θα σου φέρει όλους τους κοινόχρηστους πόρους και το share name τους.

Ότι έχει $ στο όνομα δεν είναι απλό share αλλά share του συστήματος και δεν εμφανίζεται στη λίστα με τα κοινόχρηστα όταν το ψάχνεις από άλλο υπολογιστή.

22.jpg

Και απο το κινητο το βλεπω ετσι: Screenshot_20170901_151747.png

σε αυτα που εχουν $ οντως δεν μπαινει, αλλα στα χωρις $ μπαινει κανονικα!

Δημοσ.

Και σε αυτά με το $ μπαίνει, απλά θέλει να δώσεις όνομα χρήστη και κωδικό από έναν διαχειριστή του απομακρυσμένου υπολογιστή.

Το μόνο άλλο που σκέφτομαι είναι μήπως όταν έκανες κοινή χρήση στον δίσκο δεν επέλεξες να είναι με όλους αλλά με συγκεκριμένο χρήστη ή έβαλες μέγιστο αριθμό ταυτόχρονων χρηστών στο 1 (στην κοινή χρήση για προχωρημένους).

Έχεις δοκιμάσει με κάποιο άλλο λάπτοπ στο ίδιο δίκτυο να δεις αν και σε εκείνο συμβαίνει το ίδιο;

Προσπάθησε να κάνεις έναν απλό φάκελο share να δεις αν αυτόν στον βλέπει.

Δημοσ.

Και σε αυτά με το $ μπαίνει, απλά θέλει να δώσεις όνομα χρήστη και κωδικό από έναν διαχειριστή του απομακρυσμένου υπολογιστή.

Το μόνο άλλο που σκέφτομαι είναι μήπως όταν έκανες κοινή χρήση στον δίσκο δεν επέλεξες να είναι με όλους αλλά με συγκεκριμένο χρήστη ή έβαλες μέγιστο αριθμό ταυτόχρονων χρηστών στο 1 (στην κοινή χρήση για προχωρημένους).

Έχεις δοκιμάσει με κάποιο άλλο λάπτοπ στο ίδιο δίκτυο να δεις αν και σε εκείνο συμβαίνει το ίδιο;

Προσπάθησε να κάνεις έναν απλό φάκελο share να δεις αν αυτόν στον βλέπει.

δεν εχω δοκιμασει με αλλο λαπτοπ. σκεφτηκα να κανω στο λαπτοπ ενα 2ο partition και να του περασω windows να δω τι παιζει. αν απο κει μπαινει. 

δοκιμασα να κανω εναν απλο φακελο, αλλα παλι το ιδιο. αλλωστε δεν ειναι οτι βλεπει το pc και απλα δεν μπαινει στο δισκο. δεν το βλεπει καθολου. οταν μπαινω στην αντιστοιχηση δισκων του λαπτοπ μου εμφανιζει μονο τους shared folders του λαπτοπ. το σταθερο δεν τον βλεπει καθολου. 

επισης, στα δικαιωματα εχω βαλει shared - everyone. και δεν εβαλα καπου 1 χρηστη :) 

αναρωτιεμαι μηπως φταει κατι αλλο. η καρτα wireless του λαπτοπ, δεν δουλευει. και χρησιμοποιω αυτο http://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/diktyaka/wifi-sticks-kartes/TP-Link-Wireless-USB-Adapter-N300-300-Mbps-TL-WN822N.htm 

μηπως αυτο δεν μου το επιτρεπει για καποιοο ηλιθιο λογο? επισης, θα δοκιμασω αργοτερα που θα μαι σπιτι, να το συνδεσω με lan καλωδιο να δω μηπως κανει καποια διαφορα. δεν ξερω τι αλλο να σκεφτω!  :cry:  :cry:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χλωμό να φταίει η wireless. Αν ήταν έτσι δεν θα έβλεπες δίκτυο καθόλου ούτε θα δούλευε στο linux.

Πριν κάνεις dual boot δοκίμασε πρώτα να κάνεις έναν άλλο χρήστη στο laptop, πάλι διαχειριστή και δες και από εκεί.

EDIT:

Πριν από λίγο έκανα έναν φάκελο κοινόχρηστο σε desktop με 10άρια και έβαλα δικαιώματα για όλους. Πήγα στο λάπτοπ και έδωσα για path στην εξερεύνηση αρχείων το \\pcname\ και μου ζήτησε όνομα χρήστη και κωδικό (από τον διαχειριστή του desktop) και άνοιξε τους κοινόχρηστους πόρους του desktop. Δεν πήγα καθόλου από το Δίκτυο στην εξερεύνηση γιατί εκεί δεν μου έβγαζε τίποτα καθώς είχα απενεργοποίηση τον εντοπισμό δικτύου.

Ανοίγει επίσης και με \\xxx.xxx.xxx.xxx\ δηλαδή την ip address.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.

Χλωμό να φταίει η wireless. Αν ήταν έτσι δεν θα έβλεπες δίκτυο καθόλου ούτε θα δούλευε στο linux.

Πριν κάνεις dual boot δοκίμασε πρώτα να κάνεις έναν άλλο χρήστη στο laptop, πάλι διαχειριστή και δες και από εκεί.

EDIT:

Πριν από λίγο έκανα έναν φάκελο κοινόχρηστο σε desktop με 10άρια και έβαλα δικαιώματα για όλους. Πήγα στο λάπτοπ και έδωσα για path στην εξερεύνηση αρχείων το \\pcname\ και μου ζήτησε όνομα χρήστη και κωδικό (από τον διαχειριστή του desktop) και άνοιξε τους κοινόχρηστους πόρους του desktop. Δεν πήγα καθόλου από το Δίκτυο στην εξερεύνηση γιατί εκεί δεν μου έβγαζε τίποτα καθώς είχα απενεργοποίηση τον εντοπισμό δικτύου.

Ανοίγει επίσης και με \\xxx.xxx.xxx.xxx\ δηλαδή την ip address.

καλησπερα! σορρυ που αργησα τοσες μερες να απαντησω αλλα εμπλεξα με δουλειες.. δεν καταφερα να κανω τιποτα, δεν το εβλεπε με τιποτα! εκανα ενα φορματ και ηρθε στα ισια του και ολα κομπλε :) ευχαριστω για την προσπαθεια! :) 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...