ekkli Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 ... αλλά η μητρική είχε και δεύτερο. Να εξηγήσω λίγο, ανοίγω τον σταθερό μου χθες, pc 6ετίας με μια gigabyte μητρική που είχε dual bios. Και όπως ανοίγει, δεν ανοίγει, αλλά πετάει μια οθόνη, ότι το bios είναι κατεστραμμένο και κάνει recovery από το 2ο. Μετά από κάνα δίλεπτο, άνοιξε, όλα καλά. Πρώτη φορά εννοείται πως μου συμβαίνει αυτό. Να επισημάνω εδώ, ότι στο Ηράκλειο που μένω, το ρεύμα πολλές φορές δεν είναι σταθερό, αλλά και γω το pc το έχω πάνω σε ένα πολύπριζο ασφαλείας KONIG. Επίσης, ένα raspberry Pi που έχω always on σε διπλανό δωμάτιο και που φαντάζομαι ότι θα είναι πολύ πιο ευαίσθητο δεν έπαθε τίποτα. Τα ερωτήματα είναι τα εξής: 1. Πως μπορεί να προκλήθηκε αυτό; Υπέρταση, πολύ υψηλή θερμοκρασία ή κάτι άλλο; 2. Να ανησυχώ για την υγεία της μητρικής; Πρέπει να αρχίσω να κοιτάω για αναβάθμιση; Είναι σαν παιχνίδι; Είχα δύο ζωές και τώρα έχασα την μία και μου μένει μονάχα άλλη μία;
ZELOMOTH Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Νομιζω πως οταν κανει recovery, στην ουσια διορθωνει το πρωτο bios αλλα δεν ειμαι και σιγουρος!Παντως απλα μπορει να ετυχε να υπηρξε αστοχια υλικου! Εισαι απο τους λιγους που εχω ακουσει να τους σωζει το dual bios γιατι τωρα τελευταια οπου ακουω εδω κι εκει, τζαμπα φιγουρα κανει και πανε μητρικες για πεταμα.. 1
Dantε Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Διορθωνει το πρωτο bios. Το πως εγινε,αγνωστο. Εμενα εγινε προσφατα οταν εκανα oc.Μαλλον λογω bug. Συνεχισε να το χρησιμοποιεις,αλλα δες αν υπαρχει update και κανε το. 1
lc4duke Δημοσ. 28 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2017 Νομιζω πως οταν κανει recovery, στην ουσια διορθωνει το πρωτο bios αλλα δεν ειμαι και σιγουρος!Παντως απλα μπορει να ετυχε να υπηρξε αστοχια υλικου! Εισαι απο τους λιγους που εχω ακουσει να τους σωζει το dual bios γιατι τωρα τελευταια οπου ακουω εδω κι εκει, τζαμπα φιγουρα κανει και πανε μητρικες για πεταμα.. Το bios chip απ'οσο ξερω φλασαρεται κ εκτος μητρικης αν βγαινει απο πανω γιατι να την πεταξεις? 1
Xristaras12 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2017 το εχω πάθει στην μητρική της υπογραφής οταν ειχε μπλοκάρει το Power με το reset(εμειναν μέσα οι διακόπτες)και εκανε κατι περιεργα reset,restart. μετά απο 2-3 φορές μέχρι να παω να κλείσω τον διακόπτη και αφού έφτιαξα τους διακόπτες στο επόμενο άνοιγμα έγραψε για corrupted bios και recovery απο το δεύτερο και όλα καλά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα