greekparot Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Καλημέρα! Το 2016 αγόρασα ένα παλαιό διαμέρισμα 109τ.μ. σε πολυκατοικία του 1972 και το ανακαίνισα πλήρως. Είναι η πρώτη φορά που θα πληρώσω ΕΝΦΙΑ, δεν έχω ιδεα καν ποσο θα πληρώσω. Από φίλους πληροφοριακά που ρώτησα με κατοικία περίπου 110-120τ.μ. εχουν 400-500€. Διάβασα ένα άρθρο που λέει ότι με κάποια κριτήρια δικαιούσαι 50% έκπτωση : http://www.newsit.gr/ellada/erxetai-o-enfia-tin-pempti-sto-taxisnet-ta-ravasakia/2196678/ Και τα τρία κριτήρια τα έχω, θα πρέπει να ζητήσω εγώ να μου γίνει η έκπτωση ή βλέπουν αυτόματα το Ε1 & Ε9 και με το που εκδοθεί το εκκαθαριστικό για τον ΕΝΦΙΑ θα είναι αυτόματα μειωμένο το ποσο; Οποίος ιδιοκτήτης έχει εμπειρία ας με κατατοπίσει. Ευχαριστώ
torq Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 το να ρωτάς πόσο θα πληρώσεις δεν έχει νόημα. πάει με τα τετραγωνικά και την περιοχή. εκτός αν βρεις κάποιον στην ίδια περιοχή με τη δικιά σου. δε χρειάζεται να ζητήσεις να σου γίνει έκπτωση. το βλέπουν μόνοι τους. (κάτι είχα ακούσει ότι θα κοπούν οι εκπτώσεις όμως) οπότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι απλά να περιμένεις. δεν αργεί....
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Super Moderators Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Αναρτήθηκαν πριν 1-2 ώρες. Αν πας στην εφαρμογή για το Ε9 θα δεις το εκκαθαριστικό. 1
Anorymous Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Αναρτήθηκαν πριν 1-2 ώρες. Αν πας στην εφαρμογή για το Ε9 θα δεις το εκκαθαριστικό. αχ τι χαρα τι χαρα ελεγα ποτε θα βγουν
MikeJ Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Εντάξει τουλάχιστον υπήρξε μείωση. (Από τις 6 δόσεις σε 5) 2
Anorymous Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 πως γινεται ενω πληρωνω το 50% λογο εκπτωσεις να εχω ενφια 52 ευρω και ο αδερφος μου 96 για σπιτι που το εχουμε μισο μισο
greekparot Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Ναι μου λύθηκε η απορία! Το ποσο είναι περίπου όσο μου είπαν και οι φίλοι που μένουν στην ίδια γειτονιά, το θέμα είναι ότι δεν μου απέδωσαν την έκπτωση. Θα πρέπει δηλαδή να τρέχω στην εφορία να τους το αποδείξω ενώ αποδεικνύονται όλα από το Ε1 & Ε9.
Anorymous Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Ναι μου λύθηκε η απορία! Το ποσο είναι περίπου όσο μου είπαν και οι φίλοι που μένουν στην ίδια γειτονιά, το θέμα είναι ότι δεν μου απέδωσαν την έκπτωση. Θα πρέπει δηλαδή να τρέχω στην εφορία να τους το αποδείξω ενώ αποδεικνύονται όλα από το Ε1 & Ε9. μηπως ειναι τοσα με την εκπτωση ? δες εκει που λεει ειδοποιηση φορου που λεει να εχεις εκπτωση η οχι
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Super Moderators Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Ναι μου λύθηκε η απορία! Το ποσο είναι περίπου όσο μου είπαν και οι φίλοι που μένουν στην ίδια γειτονιά, το θέμα είναι ότι δεν μου απέδωσαν την έκπτωση. Θα πρέπει δηλαδή να τρέχω στην εφορία να τους το αποδείξω ενώ αποδεικνύονται όλα από το Ε1 & Ε9. To εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ τι τιμή δίνει για την αξία ακινήτου? Είναι το μόνο που υπάρχει στο εκκαθαριστικό?
MikeJ Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Μια άλλη ερώτηση είναι όσοι έχουμε επιστροφή φόρου από τα εκκαθαριστικά εισοδήματος που δεν μας έχει επιστραφεί ακόμα τι θα γίνει ; Θα γίνει συμψηφισμός ; Γιατί προς το παρόν βλέπω μου τον έβγαλαν ολόκληρο τον ένφια. Μια χρονιά σε μένα είχε γίνει τρελό μπέρδεμα και έτρεχα. (Σε φάση πλήρωνα κανονικά τον ΈΝΦΙΑ ενώ παράλληλα περίμενα επιστροφή και κάποια στιγμή μπαίνω και βλέπω ότι δε χρώσταγα άλλο ΈΝΦΙΑ χωρίς να έχω τελειώσει τις πληρωμές. Πάω ρωτάω και μου λένε έγινε συμψηφισμός με την επιστροφή , όμως η επιστροφή ήταν μεγαλύτερη από τον ΕΝΦΙΑ που απέμενε και την διαφορά δεν μου την είχαν δώσει και ούτε σκόπευαν αν δε το έψαχνα και έτρεχα. Χέσε μέσα Ελληνικό δημόσιο at its finest.)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Super Moderators Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Από ότι πήρε το αυτί μου, συμψηφισμός θα γίνει.
MikeJ Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Και κάτι τελευταίο που δεν είμαι σίγουρος αν με αδικεί ή όχι. Εγώ (37,5 %) μαζί με τη μητέρα μου (25%) και την αδερφή μου (37,5%) έχουμε ένα σπίτι και έναν επαγγελματικό χώρο 116 + 50 = 166 τμ Οπότε χάνουμε για 16 τμ την έκπτωση του 50% καθώς το όριο είναι 150 (στα άλλα κριτήρια είμαστε μέσα). "Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων τα οποία κατέχει ο φορολογούμενος και τα λοιπά μέλη της οικογένειάς του δεν υπερβαίνει τα 150 τετραγωνικά μέτρα." Όμως εγώ κάνω ξεχωριστή φορολογική δήλωση από την μητέρα και την αδελφή μου. Θεωρητικά δεν θα έπρεπε ο Ενφια να υπολογίζεται μόνο με βάση τα δικά μου ποσοστά δλδ κατέχω 37,5 % του σπιτιού και του χώρου άρα κάτω από 63 τμ για εμένα ατομικά. Τι ακριβώς ορίζεται ως οικογένεια για την εφορία ; Οικογένεια δεν νοείται μόνο όσοι βρίσκονται εντός της ίδιας φορολογικής δήλωσης ; Γιατί οικογένεια είναι και ο τριτοξάδερφος πχ αλλά άμα το πάμε έτσι ο καθένας έχει 1000 τμ περιουσία.
SnapShot Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 λογιστή δεν έχετε; γιατί ρωτάτε τέτοια πραγματα εδώ μέσα;
bromiaris Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Ο ΕΝΦΙΑ έχει καταργηθεί. Τι ; Όχι ; Εντάξει τουλάχιστον υπήρξε μείωση. (Από τις 6 δόσεις σε 5) Ναι και εγώ θυμάμαι ότι θα το καταργούσαν με έναν Νόμο και ένα Άρθρο… και γι αυτό κάτι σανοφάγα ζώα χόρευαν στο Σύνταγμα! 4
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Super Moderators Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Και κάτι τελευταίο που δεν είμαι σίγουρος αν με αδικεί ή όχι. Εγώ (37,5 %) μαζί με τη μητέρα μου (25%) και την αδερφή μου (37,5%) έχουμε ένα σπίτι και έναν επαγγελματικό χώρο 116 + 50 = 166 τμ Οπότε χάνουμε για 16 τμ την έκπτωση του 50% καθώς το όριο είναι 150 (στα άλλα κριτήρια είμαστε μέσα). "Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων τα οποία κατέχει ο φορολογούμενος και τα λοιπά μέλη της οικογένειάς του δεν υπερβαίνει τα 150 τετραγωνικά μέτρα."[/size] Όμως εγώ κάνω ξεχωριστή φορολογική δήλωση από την μητέρα και την αδελφή μου. Θεωρητικά δεν θα έπρεπε ο Ενφια να υπολογίζεται μόνο με βάση τα δικά μου ποσοστά δλδ κατέχω 37,5 % του σπιτιού και του χώρου άρα κάτω από 63 τμ για εμένα ατομικά. Τι ακριβώς ορίζεται ως οικογένεια για την εφορία ; Οικογένεια δεν νοείται μόνο όσοι βρίσκονται εντός της ίδιας φορολογικής δήλωσης ; Γιατί οικογένεια είναι και ο τριτοξάδερφος πχ αλλά άμα το πάμε έτσι ο καθένας έχει 1000 τμ περιουσία. Νομίζω ότι αν η συνολική αξία της περιουσίας που είναι στο ονομά σου ξεπερνάει τα 85000 euro, τότε δεν δικαιούσαι 50% έκπτωση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα