giorgis1987 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2017 Καλησπέρα παιδιά, Έχω το εξής πρόβλημα: Έχω ένα τροφοδοτικό corsair ax1200i και ξαφνικά μια μέρα δεν άνοιγε ο υπολογιστής, το βγάζω, αποσυνδέω όλα τα καλώδια δοκιμάζοντας ταυτόχρονα το self test κουμπάκι που έχει και διαπιστώνω ότι έχει κάποιο πρόβλημα με το 24pin ATX Cable Type 3, αυτό δηλαδή που συνδέεται με τη motherboard. Συγκεκριμένα αυτό το καλώδιο συδέεται πάνω στο τροφοδοτικό με 2 βύσματα, ενώ λοιπόν το τεστ περνάει όταν έχω συνδεμένο ένα από τα δύο δεν περνάει όταν τα συνδέω και τα 2. Συνεπώς, μήπως ξέρετε που και πως μπορώ να αγοράσω ένα τέτοιο καλώδιο; Το site της corsair δεν πουλάει προς Ελλάδα. Υ.Γ. είμαι εντός εγγύησης αλλά δεν έχω την απόδειξη και δε θυμάμαι από που το αγόρασα.
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2017 Άνοιξε rma με corsair και δώσε sn Είναι πανάκριβο καινούργιο https://www.skroutz.gr/c/757/kalodia-trofodosias/m/698/Corsair.html?keyphrase=24pin+Cable
Touristas101 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2017 To να έπαθε κάτι το καλώδιο χλωμό το βλέπω πιο πιθανό είναι να έπαθε κάτι η μητρική ή το σημείο που κουμπώνει το καλώδιο στο τροφοδοτικό... πολύμετρο έχεις; 1
ZELOMOTH Δημοσ. 26 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2017 Βαλε ενα αλλο τροφοδοτικο ετσι για δοκιμη πανω στην μητρικη σου κι αν ολα οκ τοτε οντως φταιει το καλωδιο σου αν ομως κανει κι εκει θεμα τοτε φταιει η μητρικη σου... 1
giorgis1987 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 (επεξεργασμένο) To να έπαθε κάτι το καλώδιο χλωμό το βλέπω πιο πιθανό είναι να έπαθε κάτι η μητρική ή το σημείο που κουμπώνει το καλώδιο στο τροφοδοτικό... πολύμετρο έχεις; το σκέφτηκα κι εγώ αυτό που λες αλλά πρώτον δεν έχω πολύμετρο και δεύτερον δοκίμασα και σε άλλες μητρικες. Οπότε πολύ φοβάμαι το ενδεχόμενο να υπάρχει θέμα εκεί που κουμπώνει το καλώδιο στο τροφοδοτικό όπως λες.... Αλλά λέω να ξεκινήσω από τα φτηνότερα πρώτα. Γιατί όπως είπα πρώτον δεν έχω την απόδειξη και δεύτερον το να τους το στείλω και να μου το στείλουν πίσω θέλει αρκετό χρόνο και θέλω πρώτα να σιγουρευτώ ότι είναι απαραίτητο. Βαλε ενα αλλο τροφοδοτικο ετσι για δοκιμη πανω στην μητρικη σου κι αν ολα οκ τοτε οντως φταιει το καλωδιο σου αν ομως κανει κι εκει θεμα τοτε φταιει η μητρικη σου... Αυτό δεν το έκανα είναι η αλήθεια αλλά σε κάθε περίπτωση φταίει και το καλώδιο ή το τροφοδοτικό αφού δε λειτουργεί ούτε σε άλλες μητρικές, οπότε σκέφτηκα να δοκιμάσω πρώτα το φθηνότερο πιθανό πρόβλημα = το καλώδιο. Άνοιξε rma με corsair και δώσε sn Είναι πανάκριβο καινούργιο https://www.skroutz.gr/c/757/kalodia-trofodosias/m/698/Corsair.html?keyphrase=24pin+Cable Δίκιο έχεις. Το δοκίμασα μόλις και μου είπαν ότι θα απαντήσουν μέσα στις επόμενες 2 εργάσιμες. Θα ενημερώσω μόλις έχω νεότερα. Εν τω μεταξύ έβαλα και αγγελία μήπως κάποιος το έχει μεταχειρισμένο, τουλάχιστον να κάνω τη δοκιμή να σιγουρευτώ ότι είναι αυτό το πρόβλημα. Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια. Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2017 από giorgis1987
ZELOMOTH Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Το φθηνοτερο παντα ειναι το τζαμπα! Δεν σου ειπα να αγορασεις τροφοδοτικο αλλα αν μπορεις να βρεις απο καποιον γνωστο ενα δανικο κτλ ωστε να αποκλεισεις την μητρικη και μετα να επικεντρωθεις μονο στο τροφοδοτικο σου. Ετσι ωστε να βγαλεις ακρη αν ειναι το καλωδιο η΄ γενικα η τροφοδοσια το προβλημα ψαχνοντας το rma κτλ οπως σου ειπε ο φιλτατος και συμπαθεστατος συμφορουμιτης! 1
giorgis1987 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Το φθηνοτερο παντα ειναι το τζαμπα! Δεν σου ειπα να αγορασεις τροφοδοτικο αλλα αν μπορεις να βρεις απο καποιον γνωστο ενα δανικο κτλ ωστε να αποκλεισεις την μητρικη και μετα να επικεντρωθεις μονο στο τροφοδοτικο σου. Ετσι ωστε να βγαλεις ακρη αν ειναι το καλωδιο η΄ γενικα η τροφοδοσια το προβλημα ψαχνοντας το rma κτλ οπως σου ειπε ο φιλτατος και συμπαθεστατος συμφορουμιτης! Το δοκίμασα κι αυτό εν τέλει και η μητρική λειτουργεί κανονικά! 1
ZELOMOTH Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Ωραιος! Αρα μιλας για το προβλημα σου στην κυρα corsair λεγοντας τους τι παιζει, οτι σου βγαζει την ενδειξη κτλ μη καλης λειτουργιας της συγκεκριμενης γραμμης ρευματος και λογικα σου στελνουν το καλωδιο που χρειαζεσαι δωρεαν. Και αν τυχον δεν λυθει το προβλημα, τοτε σημαινει οτι φταιει το ιδιο το τροφοδοτικο αρα λογικα τους το στελνεις και σου στελνουν καινουργιο!Καπως ετσι πιθανολογω οτι θα παιχθει η δουλεια...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα