ENAS AKOMA Δημοσ. 26 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2017 Λοιπόν το πρόβλημα που μ'έχει τρελάνει είναι το εξής. Είμαι φωτογράφος και πριν 7 χρόνια έκανα ας πούμε 30 μυστήρια. Η συνήθης πρακτική ήταν να πάρω ενα dvd απο τον βιντεολήπτη μου και κάνοντας 5 αντιγραφα τα δίνω στον πελάτη. Το πρωτότυπο το κρατάω στο αρχείο μου με σωστή αποθήκευση έχοντας παίξει μόνο μια φορά. Σε 2 περιπτώσεις απο τις 30, Ενώ τα αντίγραφα παίζανε σωστά σταμάτησαν να παίζουν τελείως και όταν τα βάζεις φαίνονται άγραφα. Δεν υπάρχουν γρατζουνιές η άλλα εξωτερικά προβλήματα. Το κάθε dvd έχει πάει σε διαφορετικό σπίτι και μηχάνημα άλλα παίξανε 5 φορές άλλα 30. Τελικά στα 6 με 7 χρόνια τέλος δεν παίζουνε. Έχω δοκιμάσει τα isobuster4, Stellar Phoenix DR Pro v 7.x,xj7qj,recoverdisc, MakeMKV_v1.10.6, yodot-photo-recovery που είναι RECOVERY προγράμματα και το VSO inspector 2 που ελένχει την επιφάνεια του δίσκου. Ακομα και αυτο μου λέει να βάλω ένα δίσκο μέσα. Και τι δεν έχω δοκιμάσει στον 1 χρόνο που είδα το πρόβλημα, εχω αλλάξει τελείως μηχάνημα, απο Win7 σε Win10, δοκίμασα και σε επιτραπέζια dvd. Μήπως κάποιος ξέρει τίποτα, καμιά ιδέα οεο. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
EddieObscurant Δημοσ. 26 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2017 ολα τα εγγράψιμα cd/dvd εχουν περιορισμένη διαρκεια ζωής λίγων χρόνων αναλογα με την ποιοτητα τους, τροπος αποθηκευσης κλπ αν βγαλουμε εξω το παραγοντα γρατσουνιές Πλεον αποθήκευέ τα σε κάποιο δίσκο, και παρε και άλλον έναν για backup 5
Undertaker25 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2017 Οπως τα έγραψε και ο EddieObscurant είναι. Τα dvd έχουν συγκεκριμένο χρόνο ζωής. Μου έχει τύχει σε πολλά dvd από το 2006-07 να είναι μη αναγνώσιμα πλέον. 1
soteras Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Τα dvd μετα απο καποιο καιρο δεν νεκρωνουν πχ εχω ενα δισκακι το οποιο ειναι καταληλα αποθηκευμενο ποσα χρονια παιζει ακομα μαι χαρα αλλα ακους το μηχανημα δυσκολευετε λιγο ακουγετε ολη την ωρα ενα κρα κρα ενα αλλο δισκακι δεν πεζει καν.Γνωμη μου πάρε εκεί 2 σκληρούς τους πιο μεγάλους που θα βρεις και βάλτους σε ενα υπολογιστή και κράτα αντίγραφα εκει πέρα.Γνώμη μου αμα πάρεις σκληρούς το μηχάνημα που θα μπούνε να μην είναι με το δύκτιο συνδεδεμένη καθώς άμα βάλεις κανά στικάκι πελάτη και έχει κανα μικρό ίο και περάσει σε αυτούς θα είναι θέμα.Να είναι ένα μηχάνημα καθαρά και μόνο για αντίγραφα.
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Λοιπόν το πρόβλημα που μ'έχει τρελάνει είναι το εξής. Είμαι φωτογράφος και πριν 7 χρόνια έκανα ας πούμε 30 μυστήρια. Η συνήθης πρακτική ήταν να πάρω ενα dvd απο τον βιντεολήπτη μου και κάνοντας 5 αντιγραφα τα δίνω στον πελάτη. Το πρωτότυπο το κρατάω στο αρχείο μου με σωστή αποθήκευση έχοντας παίξει μόνο μια φορά. Σε 2 περιπτώσεις απο τις 30, Ενώ τα αντίγραφα παίζανε σωστά σταμάτησαν να παίζουν τελείως και όταν τα βάζεις φαίνονται άγραφα. Δεν υπάρχουν γρατζουνιές η άλλα εξωτερικά προβλήματα. Το κάθε dvd έχει πάει σε διαφορετικό σπίτι και μηχάνημα άλλα παίξανε 5 φορές άλλα 30. Τελικά στα 6 με 7 χρόνια τέλος δεν παίζουνε. Έχω δοκιμάσει τα isobuster4, Stellar Phoenix DR Pro v 7.x,xj7qj,recoverdisc, MakeMKV_v1.10.6, yodot-photo-recovery που είναι RECOVERY προγράμματα και το VSO inspector 2 που ελένχει την επιφάνεια του δίσκου. Ακομα και αυτο μου λέει να βάλω ένα δίσκο μέσα. Και τι δεν έχω δοκιμάσει στον 1 χρόνο που είδα το πρόβλημα, εχω αλλάξει τελείως μηχάνημα, απο Win7 σε Win10, δοκίμασα και σε επιτραπέζια dvd. Μήπως κάποιος ξέρει τίποτα, καμιά ιδέα οεο. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας Καλημερα φιλε Θα σου προτεινα να βρεις καποια παλια μηχανηματα με SCSI controller κυριως plextor δεκαετιας 9χ-2000 και να τα δοκιμασεις εκει. Ειχα ιδιο προβλημα με παιχνιδια απο playstation 1 και sega dreamcast πριν μερικα χρονια και στο τελος να ηταν καλα η μανα μου που μου ειχε φυλαξει στην ταρατσα εναν παλιο υπολογιστη με 2 αντιγραφικα και επαιξα μπαλιτσα ετσι.
anonymous-root Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 @bumberakias μιλάμε για DVD, τα μηχάνήματα που λες δε θα βοηθήσουν. @topic starter. Τι μάρκα ήταν τα δισκάκια σου; Μια καλή μάρκα έπαιζε ρόλο στην αντοχή στο χρόνο.
GeorgeSmirlis Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Τις περισσότερες φορές ρόλο παίζει η σωστή αποθήκευση. Τι εννοώ. Ζέστη κρύο, ζέστη κρύο παραμορφώνουν το φιλμ του dvd δημιουργώντας ανομαλιες χιλιοστού. Γι'αυτό δεν μπορούν να διαβαστούν. Μια σταθερή θερμοκρασία δωματίου (πχ σε ένα σκοτεινό ντουλάπι) βοηθάει να κρατήσουν όσο γίνεται περισσότερο.
Alexlooker Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Aπο την δεκαετια του 1980 ειναι το πιο αναξιοπιστο μεσο αποθηκευσης-εγγραφης-αναπαραγωγης σαν μηχανηματα και cd-dvd και λοιπα laser disk. Πραγματικα χαιρομαι που τοσοι πολλοι το εχετε καταλαβει!! (περιμενα οτι θα διαβαζα σαχλαμαρο-trolo-θεωριες).
stevedri Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 http://www.digitalfaq.com/reviews/dvd-media.htm νομιζω εδω θα σου λυσει πολλες αποριες για τα αγραφα cd dvd. τ
ENAS AKOMA Δημοσ. 28 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2017 Παιδιά πρώτα να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον. Τα DVD ήταν αναγκαστική λύση πριν το HD. Τα δισκάκια που δουλεύαμε ήταν TDK & Verbatim σε 50αδες εκτυπώσιμα, γραμμένα με το Νέρο. Φίλε EddieObscurant & Undertaker25 δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό για την διάρκεια ζωής των DVD γιατι και εγώ έχω 20ετίας χωρίς πρόβλημα. Τώρα είμαι εκτός επαγγέλματος οπότε δεν έχω ανάγκη αρχείου. Φίλε BUMPERAKIAS δοκίμασα καμιά 10αριά dvd player από 15ετίας,επιτραπέζια μέχρι και χβοχ. Τώρα έβαλα ένα blu ray μήπως και διαβάσει τίποτα, αλλά τζίφος. Πιο πολύ σκέφτομαι τα πρωτόκολλα εγγραφής η κάτι τέτοιο παράξενο. Το αρχικό DVD γράφτηκε σε άλλο από το δικό μου μηχάνημα και έπαιξε μία μόνο φορά και όλα μαζί 6 τεμ καπούτ, ενώ άλλα 28 μυστήρια χ6 DVD έκαστο όλα οκ.
ZELOMOTH Δημοσ. 28 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2017 Μπορει να ηταν καποια dvd οχι τοσο καλα ποιοτικα και να μην εγινε τοσο καλη εγγραφη και να χαλασαν πιο γρηγορα απο οτι θα επρεπε με την παροδο του χρονου..Και παντα παιζει ρολο και η ταχυτητα που γραφεις...
ENAS AKOMA Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 14.37 γράφω το ποστ μου και την πέφτω για μεσημεριανή σιέστα. Με το που ξυπνάω με την τσίμπλα στο μάτι, ανοίγω τον υπολογιστή, με το DVD χωρις να βλέπω πηγα να φτιάξω καφέ. Με το που γύρισα το είχε διαβάσει και ρωτούσε τι να κάνει. Αρπαξα τ'αρχεία και τα έκανα αντιγραφή στον σκληρό. Έκανε 11 ώρες αλλά τα μετέφερε. Τώρα δοκιμάζω και με το δεύτερο αλλα τίποτα ακόμα, το βλεπει άγγραφο. Φιλε ZELOMOTH πάντα γραφω σε χαμηλή ταχύτητα και τις πιο πολλές φορές κάνουμε και επιβεβαίωση. 1
masteripper Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Αλλαξες DVD reader(recorder) στον υπολογιστή σου ...εγώ είχα 1 LITEON που δισκακια σε φίλους μου απλώς ΔΕΝ και σε εμένα έπαιζαν μια χαρά...
ENAS AKOMA Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Ναι είχα 2, πηρα νέο μπλου ρει, και φέτες μπόλικες, φίλους 5-6 με pc. Τζιφος
Diskimpex Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Τις περισσότερες φορές ρόλο παίζει η σωστή αποθήκευση. Τι εννοώ. Ζέστη κρύο, ζέστη κρύο παραμορφώνουν το φιλμ του dvd δημιουργώντας ανομαλιες χιλιοστού. Γι'αυτό δεν μπορούν να διαβαστούν. Μια σταθερή θερμοκρασία δωματίου (πχ σε ένα σκοτεινό ντουλάπι) βοηθάει να κρατήσουν όσο γίνεται περισσότερο. Aυτο που αναφερεις ,ειναι το μιγμα σαν βαφη.Αυτη παιζει ρολο .Τα περισοτερα ειναι απο τριτους για το κοστος .Eγγραφη μεχρι 8x χωρις αντιvirus και αλλα προγραμματα ανοικτα .Kαλυτερα σε αναγνωση σε υπολογιστη, τα μηχανακια Liteon ,pioneer, και παλαιοτερα plextor .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα