slevinkelevra Δημοσ. 26 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2017 (επεξεργασμένο) Καλησπερα Το netbeans ειναι πολυ καλο, αλλα δε θελω να το ξαναδω για λιγο καιρο, μου θυμιζει τη παλια δουλεια μου, που μου αφησε ψυχολογικα και night terrors Θελω ενα IDE να ειναι free, ελαφρυ, προσανατολισμενο σε front και back web dev, να υποστηριζει out-of-the-box : αρκετες γλωσσες (HTML5, CSS3, JS, jQuery, Angular, Typescript, PHP, Python κτλ), και οπωσδηποτε history και backup. Και να μην μπλεκεται και πολυ στα ποδια μου πχ, καθε φορα που ξεκιναω ενα νεο project να μην προσθετει αυτοματα αρχεια και φακελους οπου θελει, χωρις να ρωταει καν. Text-editor δε θελω γιατι βαριεμαι να κατεβαζω plug-ins ακομα και για πραγματα αυτονοητα. Ναι προφανως και θα μπορουσα να γκουγκλαρω, αλλα θελω τη γνωμη σας πανω σε IDE που δουλεψατε και δεν τα αποχωριζεστε. Thanks Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2017 από slevinkelevra
Predatorkill Δημοσ. 26 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2017 Και του πουλιου το γαλα: https://www.jetbrains.com/ Ps. Φτιαχνει ενα φακελο .idea,ενα φακελο .git, και ενα αρχειο editorconfig. Ειναι ολα κρυφα και δεν εμφανιζονται μεσα στο IDE. Δοκιμασα να αποχωριστω λιγο το Webstorm και να παω Visual Code για χαρη του Fuse plugin του και εφτυνα την οθονη απ τα νευρα μου 4
slevinkelevra Δημοσ. 26 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2017 @Predatorkill, ναι, εγω φταιω, δεν ανεφερα οτι θελω να ειναι και free. Ξεμενω μου φαινετε με netbeans, notepad και visual studio code...
vadou Δημοσ. 26 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2017 Αν βρεις κάτι πες και σε εμάς Και εγώ έψαχνα, το μόνο που βρήκα να είναι αρκετά αξιόλογο (αλλά και αρκετά σπασ@@χίδικο μέχρι να βρω τις ιδιαιτερότητές του) ήταν το phpstorm, αλλά δυστυχώς δεν είναι free. Πρόσφατα που είχα ένα project που ήταν σκέτο front, δοκίμασα με vi και webpack, και έκανα τη δουλειά μου άνετα και γρήγορα. Αλλά στην ουσία δε χρειαζόμουν και κάποιο extra functionality από αυτό του σκέτου text editor. Εννοείται ότι για history, backup χρησιμοποιώ git. Επίσης αν το χρόνο που έχεις διαθέσει ψάχνοντας κάποιο IDE τον είχες διαθέσει για να στήσεις το Sublime Text (προσωπικά το θεωρώ τον καλύτερο graphical text editor) όπως το θες, αυτή τη στιγμή θα είχες ένα fully personalised IDE. ΥΓ. Μετά από διάφορες δοκιμές, πάντα στο netbeans επιστρέφω για μεγάλα projects, χωρίς όμως να το θεωρώ και super. Ίσως επειδή το έχω συνηθίσει, ίσως επειδή δε βρίσκω κάτι αρκετά καλύτερο ώστε να με κάνει να αλλάξω. 1
slevinkelevra Δημοσ. 26 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2017 @vadou, περα απο το κολλημα μου, σαν IDE, netbeans το συστηνω γενικα. Ξερω οτι το sublime εχει καλη φημη, αλλα PHP στον sublime? Ποσο καλος ειναι? Επισης, οταν μπαινω στο επισημο site και δε μου εχει ξεχωριστη ενοτητα "plugins" ή μια λιστα με τι υποστηριζει out of the box, ε θα γκρινιαξω. Βαλε μου ενα ρημαδι section με ολα αυτα να μη γκουγκλαρω. Γενικα, editor ή IDE, που με βαζουν να δουλευω, λες και δεν ειναι ηδη δυσκολο ειναι να κανω κωδικα. Τωρα θα φαω ξυλο. Μολις εγκατεστησα το VS Code της MS, ετσι απο περιεργια. Και δεν ξανακουσε κανεις για τον slevin. Ωπ, κατσε, predatorkill με το visual studio code ειχες νευρα ?
vadou Δημοσ. 26 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2017 Για plugins του sublime text δες εδώ. Μια χαρά παίζει με php αλλά αν θες κάτι extra μπορείς να εγκαταστήσεις το SublimeCodeIntel Γενικα, editor ή IDE, που με βαζουν να δουλευω, λες και δεν ειναι ηδη δυσκολο ειναι να κανω κωδικα. Το κάνεις μία φορά και ξεμπερδεύεις. Αν το εργαλείο που χρησιμοποιείς στη δουλειά σου, σου ταιριάζει γάντι out of the box, όλα καλά. Αλλιώς, ευτυχώς στη δουλέιά μας, μπορούμε να φέρουμε τα εργαλεία μας στα μέτρα μας
Predatorkill Δημοσ. 26 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2017 Ωπ, κατσε, predatorkill με το visual studio code ειχες νευρα ? Μαλλον δεν εχεις δουλεψει webstorm γι αυτο με ρωτας
slevinkelevra Δημοσ. 26 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2017 Οχι, ρωταω γιατι δε καταλαβα αν λεμε το ιδιο...
slevinkelevra Δημοσ. 26 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2017 Eclipse for Javascript? Can we trust it? Σοβαρα τωρα, σε js/typescript/html/css πως τα παει?
mathm07008 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Δεν έχω ιδέα, μόνο για Java το χρησιμοποιώ. Αλλά υποθέτω ότι έχει ανάλογα plugins.
tsofras Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Δεν έχω ιδέα, μόνο για Java το χρησιμοποιώ. Αλλά υποθέτω ότι έχει ανάλογα plugins. Όπως το είπες υποθέτεις Δεν είναι για τετοια το eclipse θα γεμίσεις plugins και ειτε κάτι θα λείπει, είτε θα κολλάει το σύμπαν, για java καλό είναι αλλά μέχρι εκεί , ακόμη και το maven integration και το subversion δεν έχουν σχέση με άλλα IDEs , έχουν περάσει μπροστά και netbeans και jetbrains
Dinos_12345 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Αν παίζει κανένα φοιτητικό email μπορείς να κάνεις sub στα προϊόντα της jetbrains. Αν κρίνω από το πόσο σπέρνει το RubyMine, το WebStorn πρέπει να είναι το ίδιο γαμάτο. Btw, ο Atom είναι πιο καλός από Sublime σε functionality, ο Sublime είναι πιο ελαφρύς. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα