Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλα να συνδέσω τον υπολογιστή μου στο wifi του σπιτιού όμως παρ' όλο που η απόσταση του υπολογιστή από το router είναι γύρω στα 12 μέτρα μόνο, παρεμβάλλονται 2 τοίχοι με αποτέλεσμα το σήμα εκεί που βρίσκεται ο υπολογιστής να είναι σχεδόν ανύπαρκτο και να μην μπορώ καν να συνδεθώ στο wifi.  :X

Δεν ξέρω αν το πρόβλημα είναι πως το router δεν εκπέμπει δυνατά ή αν η κάρτα δικτύου του υπολογιστή έχει αδύναμη κεραία. Η ασύρματη κάρτα δικτύου είναι αυτή και το router που έχω είναι το ZTE W300.

Ποιά είναι η καλύτερη λύση, να αλλάξω κεραία στο router, στην κάρτα δικτύου του υπολογιστή ή να πάρω ένα repeater σαν αυτό;

Δημοσ.

Δεν χρειαζεται ethernet internet, παιζει σκετο σωστα; πολυ καλο φιλε μου. Απλα δεν το εχει δοκιμασει κανεις ακομα το συγκεκριμενο, ωραιο φαινεται παντως.

Εγω θα χτυπουσα αυτο και δεν θα επαιζα με τις κεραιες.

Δημοσ.

MHN αγοράσεις turbo x, οσο ελκυστική κι αν ειναι η τιμή του. Θα πετάξεις τα λεφτά σου, σοβαρό αποτελεσμα δε θα δεις και συντομα θα ψάχνεις αλλο καλυτερο.

Στο διαταυτα. Μπορει να ειναι "μονο" 12 μετρα (δεν ειναι λιγο για wifi) αλλά αν οι τοιχοι ειναι χοντροι ή εχουν σιδερα κολώνας ειναι λογικό να σβήνουν σήμα. Ναι εννοειται οτι μπορει να φταινε router και κάρτα. Η πιο απλή λύση θα ήταν να αλλαξεις κεραίες και να βάλεις πιο δυνατες (και στις 2 πλευρες) αλλά η εμπειρία μου εχει δειξει οτι συνήθως δεν ειναι σταθερά αποτελεσματική λύση. 

Πάμε στις σταθερά αποτελεσματικές λύσεις απο το καλυτερο προς το χειροτερο. 

• Καλωδιο ethernet απο το router μεχρι τον υπολογιστή. Το βελτιστο, το πιο οικονομικό αλλα με φασαρια (τρυπήματα) αν δεν υπάρχει ευκολη διοδος.
  • Powerlines. Πιο ακριβή λύση αλλά πολύ αποτελεσματική. Μπορεις να πάρεις μονο ethernet kit που ειναι πιο φθηνο ή να πας σε wifi-ethernet kit που σου δινει πολλες επιλογες χρησης. Αυξάνει ελαφρά το ping και εχει λιγο φασαρια το πρωτο σεταρισμα. Μετα τα μπαινοβγάζεις στις πριζες και εισαι ετοιμος.
  • Γεφυρα/repeater/wifi extender ειναι η πιο ευκολη σε εγκατασταση, πιο οικονομική σε σχέση με powerlines αλλά με το χειροτερο αποτελεσμα απο τις προηγουμενες. Πρωτον θα υποδιπλασιασει την ταχυτητα και θα ανεβάσει το ping. Αν θες το internet για browsing και ελαφρύ streaming μπορεις να πας σε repeater αλλά προς θεου πάρε κάποια πιο σοβαρη συσκευή η οποία εχει και κεραία.
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...