Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 119
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το μελλον σε τι οριζοντα το θέτεις? Αν μιλαμε για 7+ χρονια, δε νομιζω οτι θα κρατησω ποτε ενα λαπτοπ 7 χρονια και πρακτικα δεν ξερω αν θα εχει διαφορα στην μεταπωλητικη του αξια η εξτρα ram τοτε . Αν μιλαμε για το μελλον σε οριζοντα 4-5 χρονων, με την πρυποθεση οτι θα δουλευει αψογα με την παραπανω χρηση, ειμαι καλλημενος , και τα 8 μοιαζουν πιο συνετη επιλογη...

Ξαναλεω οτι το χρηματικο το αφηνουμε απεξω, η διαφορα δεν ειναι τοσο υπολογισιμη μπροστα στο συνολικο κοστος ετσι και αλλιως - ενδιαφερομαι περισσοτερο για το σωστο.:)

Δημοσ.

Οι ανάγκες μου δεν είναι για 16, οπότε με τα 8 καλύπτονται.ωστοσο επειδή το πήρα με τιμολόγιο και γλύτωσαν κάποια χρήματα, μετάνιωσα που δεν πήρα 16 κατά κάποιο τρόπο. Από την άλλη όμως σκέφτηκα πως σε 3-4 χρόνια αν το πουλήσω θα πάρω με λίγα παραπάνω χρήματα κάτι που τότε θα είναι πολύ καλύτερο, οπότε μάλλον καλύτερα που δεν επένδυσα.

Το ίδιο διλλημα είχα με εσένα για το XPS, αλλά επειδή έπιασα και XPS, η μέρα με τη νύχτα. Η οθόνη του Μακ είναι πολύ πιο ωραία.

Επίσης μετά από 1 μήνα έχω να πω πως στα μάτια μου φαντάζει να έχει τις ιδανικές διαστάσεις. Όσο γελοίο και αν ακούγεται εγώ το βλέπω σαν το ιδανικό μέγεθος σε όλα. Ακόμα και το 15 δε μου αρέσει που έτυχε να το πιάσω στα χέρια μου.

Προχωρά το. Αν τα έχεις πάρε το με 16. Το touchbar άχρηστο και ενεργοβορο. Αν το πάρεις και με τιμολόγιο είτε ως επαγγελματίας είτε μέσω της εταιρίας που εργάζεσαι ακόμα καλύτερα. Να πάρεις και το ΦΠΑ πίσω.

Δημοσ.

To μηχανημα θα το παρω απο UK οποτε το πανηγυρι με τις τιμές της Ελλάδα το γλυτώνω έτσι και αλλιώς...Αυτο ακριβώς εχω διαβάσει και γω...τα 8 ειναι οκ, τα 16 ακομα καλύτερα, sth like the bigger the better :P

Ακριβώς γι αυτο δεν μπορώ να αποφασίσω, δεν ξερω για ποσο τα 8 θα ειναι αρκέτα...απλα δεν θελω να παρω ενα λαπτοπ το οποιο μετα απο 3-4 χρονια θα μου βγαζει την πιστη αν εχω 10tabs ανοιχτα, 2-3 words/excels, etc...

decisions, decisions  :-(

oσο για το XPS, εχω ακουσει οτι η οθονη του ειναι καλύτερη αλλα νομιζω το trackpad του μπροστα στο MBP ειναι dealbreaker - αφηνω εκτός τους παραγοντες που ανεφερα πριν...

Δημοσ.

To μηχανημα θα το παρω απο UK οποτε το πανηγυρι με τις τιμές της Ελλάδα το γλυτώνω έτσι και αλλιώς...Αυτο ακριβώς εχω διαβάσει και γω...τα 8 ειναι οκ, τα 16 ακομα καλύτερα, sth like the bigger the better :P

Ακριβώς γι αυτο δεν μπορώ να αποφασίσω, δεν ξερω για ποσο τα 8 θα ειναι αρκέτα...απλα δεν θελω να παρω ενα λαπτοπ το οποιο μετα απο 3-4 χρονια θα μου βγαζει την πιστη αν εχω 10tabs ανοιχτα, 2-3 words/excels, etc...

decisions, decisions  :-(

oσο για το XPS, εχω ακουσει οτι η οθονη του ειναι καλύτερη αλλα νομιζω το trackpad του μπροστα στο MBP ειναι dealbreaker - αφηνω εκτός τους παραγοντες που ανεφερα πριν...

H οθονη του xps ειναι λιγο καλυτερη στην εκδοση qhd.

Τις καλυτερες βεβαια οθονες θα τις βρεις σε surface ή oled spectre και oled thinkpad.

Απο αποψη ram, εγω θα προτεινα να πας σε 16gb να σκοπευεις να το κρατησεις 4+ χρονια, ειδικα απο την στιγμη που το mac os ειναι πιο απαιτητικο απο τα windows στο θεμα ram.

Γενικοτερα, το θεμα οθονης δεν ειναι τοσο σημαντικο, αλλωστε ειναι αρκετα κοντα τα premium laptops.

Εκει που πρεπει να δωσεις βαση ειναι :

α) στην αρκετα μεγαλη διαφορα τιμης που μπορει να εχουν οι διαφορες επιλογες(μην ξεχνας να υπολογισεις και τους διαφορους ανταπτορες που θα χρειαστεις ή το ποσο εγγυηση εχει το καθε προιον),

β) η δυνατοτητα για διαφορετικη χρηση(πχ touchsreen και το χρησιμοποιεις σαν tablet που και που ή να παρεις το surface),

γ) στις διαστασεις-φορητοτητα λογω και διαφορετικων διαστασεων αλλα και λογω οτι δεν χρειαζεται να κουβαλας ανταπτορες(δες εδω μηνυματα περι ανταπτορων που χρειαζονται),

δ) στην αυτονομια κλπ.

Δημοσ.

Όπως επίσης και τη δυνατότητα να τρέξεις και Windows και MacOS στο ίδιο μηχάνημα.

Στα υπόλοιπα, όπως τα λέει ο haHa. Μόνο για το θέμα του αντάπτορα, να πω ότι όποιος αγοράζει σήμερα MacBook, πρέπει να υπολογίζει by default +100 ευρώ για τον σωστό αντάπτορα, αυτόν που τροφοδοτείται και απ' τις 2 USB C, κολλάει πάνω στο MacBook, αν η θήκη δεν είναι πολύ στενή δεν είναι πρόβλημα και το βάρος του είναι αμελητέο. Πραγματικά δεν πιστεύω ότι υπάρχει άλλο πρόβλημα πέραν του πρόσθετου κόστους. Αυτό το "θα κουβαλάω αντάπτορες" δεν ισχύει στην πράξη και σίγουρα δεν είναι ανασταλτικός παράγοντας στην αγορά τού MBP. 

Δημοσ.

Καλά δεν χρειάζεται by default 100. Εγώ για παράδειγμα πήρα ένα στικ με type c και type a και έναν ανταπτορα με 3 ευρώ από eBay και τέλος. Τα υπόλοιπα δεν τα χρειάζομαι για την ώρα οπότε δεν πάω για satechi. Δεν ξέρω αν οι οθόνες είναι καλύτερες. Σήμερα είδα το surface laptop και ήταν πολύ ωραία, αλλά με χάλασε το 13.5.

Εφόσων δεν είναι πρόβλημα τα χρήματα πήγαινε για τα 16.

Πάρε και μια θήκη διάφανη με άλλα 10 γιατί είναι αμαρτία 1900 ευρώ μηχάνημα να χτυπηθεί καταλαθος όταν είσαι εκτός γραφείου.

ΥΓ. Πρόσφατα διάβασα ότι κάποιος οργανισμός σταμάτησε να προτείνει surface λόγω του υψηλότερου ποσοστού βλαβών σε σχέση με τα υπόλοιπα. Ακόμα και πανεπιστήμια, πχ ΜΙΤ προτείνουν είτε apple είτε dell

Δημοσ.

Οπως ειπα, θεωρω οτι θελω να κανω αυτη την αλλαγη απο W10 σε MacOS και γι αυτο ειμαι αρκετα determined - δεχομαι οτι μπορει να υπαρχουν πιο σωστες επιλογες για τις αναγκες μου σε περιβαλλον windows ενδεχομένως αλλα πιστευω οτι θα το μετανιώσω αρκετα συντομα αν δεν παω στο συγκεκριμενο λειτουργικο.

Επισης, πραγματικα προσπαθω να σκεφτω ποτε εβαλα στικακι τελευταια φορα στο τωρινο μου λαπτοπ αλλα δεν τα καταφερνω. Το να εχω εναν ανταπτορα μεσα στην τσαντα μαζι μου, just in case, δεν το θεωρω dealbreaker οπως και το κοστος του. 

Γενικα ειμαι κατασταλαγμένος στην επιλογή και αυτο ειναι κατα 80% λογω λειτουργικού και επενδυσης στο ecosystem.

Η μονη μου ενσταση ειναι αυτη της ram, αλλα μαλλον πρεπει να κανω το ενα κλικ παραπάνω και να παω για την 16αρα. Πραγματικα πιστευω οτι τα 12 θα ηταν ιδανικα για τις αναγκες μου τωρα, καθως και τον οριζοντα που θετω να το κρατησω...

Δημοσ.

Το μελλον σε τι οριζοντα το θέτεις? Αν μιλαμε για 7+ χρονια, δε νομιζω οτι θα κρατησω ποτε ενα λαπτοπ 7 χρονια και πρακτικα δεν ξερω αν θα εχει διαφορα στην μεταπωλητικη του αξια η εξτρα ram τοτε . Αν μιλαμε για το μελλον σε οριζοντα 4-5 χρονων, με την πρυποθεση οτι θα δουλευει αψογα με την παραπανω χρηση, ειμαι καλλημενος , και τα 8 μοιαζουν πιο συνετη επιλογη...

τότε ναι πήγαινε με τα 8.

Αναφορικά να σου πω ότι έχω PC με επεξεργαστή του 2011, HDD και 8GB RAM και μπορώ να έχω ανοιχτό Photoshop, Firefox, iTunes, Word χωρίς κολλήματα. Οπότε λογικά με το mac OS + SSD που έχει πάνω, θα κάνεις άνετα τη δουλειά σου.

• Like 1
Δημοσ.

Για νορμαλ χρηση, μια χαρά είναι ΤΩΡΑ τα 8gb ram, ειδικα σε windows.

Αλλα σε 3-4 χρόνια μπορεί να μην αρκουν, ειδικα σε mac os που ειναι πιο απαιτητικο σε ram.

O ανταπτορας για το usb δεν πιανει χωρο. Απλα πιθανοτατα χρειάζεται και ενας ανταπτορας για οθονη, πχ αν πας καπου αλλου και θέλεις εξωτερικη οθονη(σε μια παρουσιαση, στο εξοχικο, σε ενα ξενοδοχείο κλπ) .

Και αυτός ο ανταπτορας παλι δεν πιανει ιδιαίτερα χωρο, αλλα το οτι μπορει να μην τον εχεις μαζι σου, ουσιαστικά μειωνει την "φορητοτητα".

Με αυτα σαν δεδομένα και απο την στιγμή που δεν σε ενοχλουν, το macbook pro είναι ενα εξαιρετικό λαπτοπ.

• Like 1
Δημοσ.

Ενώ στο ios δεν χρειάζεται αρκετή ram στο MacOS συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο...

Προσωπικά χωρίς να χρησιμοποιώ κάτι ιδιαίτερο από εφαρμογές τα 8giga με φτάνουν οριακά (το καταλαβαίνω επειδή μετά από λίγο αρχίζει και γεμίζει το swap). Σε καμία περίπτωση δεν θα αγόραζα καινούργιο μηχάνημα το οποίο σκοπεύω να κρατήσω 2-3 χρόνια με λιγότερα από 16GB ram. Το κακό είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις αναβάθμιση αργότερα και η apple χρεώνει παράλογα πολύ την επιπλέον μνήμη..

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...