Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το πλήρωσα κανονικά και θα μου επιστρέψει ο πατέρας μου στο τέλος του τριμήνου ιούλιος-σεπτέμβριος το ΦΠΑ το οποίο θα συμψηφιστεί με αυτό που θα πλήρωνε αυτός.

• Απαντ. 119
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναι μια χαρά είναι, δεν έχω παράπονο. Μόνο το Caps Lock θέλει λίγη παραπάνω δύναμη από τα υπόλοιπα αλλά είναι θέμα συνήθειας.

Γενικά το προτείνω σε κάποιον μόνο στην περιπτωση που γλυτώσει χρήματα από την επιστροφή ΦΠΑ.

Το Caps Lock θέλει ελάχιστα περισσότερο χρόνο (ms) σε σχέση με τα άλλα πλήκτρα, όχι περισσότερη πίεση. Αυτό που μου τη σπάει είναι που στην αλλαγή γλώσσας κλείνει το Caps Lock, νομίζω από El Capitan και μετά.

Δημοσ.

Το Caps Lock θέλει ελάχιστα περισσότερο χρόνο (ms) σε σχέση με τα άλλα πλήκτρα, όχι περισσότερη πίεση. Αυτό που μου τη σπάει είναι που στην αλλαγή γλώσσας κλείνει το Caps Lock, νομίζω από El Capitan και μετά.

Ισχύει αυτό και δεν το γνώριζα. Έχω ένα βασικό θεματάκι που πρέπει να βρω άμεσα λύση.

Χρειάζομαι system-wide ορθογραφικό έλεγχο. Αν όχι σε όλο το σύστημα(το ανέφερα μιας και είδα ότι υποστηρίζει, αλλά παρόλο που κατέβασα ένα λεξικό, το πέρασα και το ενεργοποίησα, δεν είχα σε όλο το σύστημα αλλά ούτε και στο safari).

Τέλος πάντων, επειδή κάνω γενικά λαθάκια λόγω κεκτιμένης ταχύτητας ψάχνω μια τέτοια λύση, έστω και μόνο στο safari.

Ειδάλλως θα με αναγκάσει να πάω σε google chrome και ήθελα να το αποφύγω μιας και είναι πιο βαρύς για το σύστημα.

Τέλος, διάβασα τις οδηγίες περί καθαρισμού του macbook, κυρίως για την οθόνη.

Εσείς που είστε χρήστες πιο πολύ καιρό από εμένα πως καθαρίζεται το σώμα του λάπτοπ;

Δημοσ.

Εγώ το παλιό μου το καθάριζα με μωρομαντηλο και μετά στεγνό πανάκι γυαλιων. Το είχα 7 χρόνια και ήταν σαν καινουργιο. Την οθόνη είτε με πανί γυαλιψν είτε με υγρό μαντηλάκι γυαλιων οράσεως

Δημοσ.

Για την οθονη ψαχνω και εγω την καλυτερη επιλογη, ελεγα να παρω καποιο κιτ απο αμαζον και ενα μεγαλο φυσητηρι για τη σκονη

Το σωμα το εχω σε θηκη την οποια βγαζω μια στο τοσο για να απομακρυνω τυχον σκονες μη κανουν σημαδι.

Μπορει καποιος να μου πει πως απενεργοποιω την αυτοματη εναρξη; που αναβει το λαπτοπ οταν ανοιγω το "καπακι-οθονη".

Δημοσ.

Εγώ δε θέλω να βάλω θήκη. Είναι αμαρτία να πάρεις το μακ και να του βάλεις. αλλιώς θα πήγαινα σε dell xps.

Ωστόσο αγόρασα έμα τραπεζάκι για το κρεβάτι και επειδή είναι αλουμίνιο φοβάμαι μη το γρατσουνίσω το λάπτοπ.

Οπότε για δώσε ένα λινκ για να δω και γω καμια θηκούλα.

Τα κιτ τα αποφεύγω να τα παραγγείλω διότι στη σελίδα της apple λέει να καθαρίζεις οθόνη με πανάκι γυαλιών στο οποίο έχεις ψεκάσει πολύ λίγο νερό (κατά προτίμηση απιονισμένο).

Για να απενεργοποιήσεις αυτή τη λειτουργία ακολούθησε τις οδηγίες εδώ:

http://osxdaily.com/2017/01/19/disable-boot-on-open-lid-macbook-pro/

• Like 1
Δημοσ.

κοιτά να δεις κι εγώ για γρατζουνιές το πήρα, οσο κι αν το προσεχείς με μια κινηση μπορεί να μετανιώνεις μετά.

Ενα τραπεζάκι για το εξοχικό πήρα απο ικεα φέτος, με βόλεψε παρα πολυ.

Ενα σαν αυτο http://store.istorm.gr/speck-seethru-macbook-pro-with-retina-display-13-clear.html έχω παρει. Διαφανές, σχετικά σκληρό, μπαίνει βγαίνει εύκολα. Και ενα sleeve incase πάλι απο istorm.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το παρατήρησα στο 13αρι 512 GΒ και μάλιστα τους πήρα τηλ και μου λένε δεν θα επηρεαστούν η ήδη υπάρχουσες παραγγελίες

Επεξ/σία από marmagia
Δημοσ.

Δεν είναι custom είναι βασικό μοντέλο 2017 με ΤΒ. Το 128 είναι σε non touch bar έκδοση

(http://store.istorm.gr/catalog/product/view/id/4238/s/macbook-pro-13-inch-touch-bar-and-touch-id-3-1ghz-processor-512gb-storage-space-gray/category/126/)

Εγώ αυτό με έξτρα των 3.3 επεξεργαστή και την ραμ πλήρωσα με φοιτητικη εκπτωση 2548 και τώρα με φοιτητικη εκπτωση ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο έχει 2647,86. Άρα μιλάμε σχεδόν 100€ πάνω χωρίς λόγο και αιτία

Πραγματικά πως εξηγείται αυτή η αύξηση;

post-185653-0-90286800-1505239379_thumb.jpg

post-185653-0-81324300-1505239552_thumb.png

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα παιδια,

Για να μην ανοιγω ξεχωριστο θεμα, θελω να παρω λιγο τις γνωμες σας πανω στην αγορα ενος MBP 13''.

Αρχικα εχω ήδη αποφασίσει οτι το μέγεθος είναι αυτο διοτι προτιμώ να εχω μέγιστη φορητοτητα και αν χρειαστώ μεγαλύτερη οθόνη θα μπορώ να το καρφώσω πάνω σε μια external, so problem solved.

Σιγουρα οι ανάγκες μου καλύπτονται απο το 256gb μοντελο χωρίς touch bar. Η χρηση για την οποια θα προοριζεται ειναι: αρκετό office - excel/word, browsing, online streaming (netflix, etc) + movies playback, και (ερασιτεχνικο) image processing (PS/ potentially lightroom).

Ο μόνος μου ενδιασμος ειναι αν ειμαι οκ με τα 8gb ram se οριζοντα 4-5 χρόνων και αν τα 16gb θα ειναι overkill. Σιγουρα δεν τοσο το χρηματικό παρα μονο το αν όντως θα χρειαστουν (πεστε το και κολλημα, αλλα το θεωρω χαζο να παρεις κατι το οποιο δεν "χρειαζεσαι"...)

....και για να συνεχίσω την τελευταια μου πρόταση, κατα τη γνώμη μου, θεωρω πως η πιο ορθολογική επιλογή μου θα ηταν να παω στο dell xps. Παρολαυτα 1ον) θελω μια αλλαγη στο λειτουργικο 2ον) θεωρω οτι παιρνω αρκετα benefits με την εναλλαγή μου στο ecosystem της apple μιας και εχω ήδη επενδύσει σε αλλες συσκευές της εταιρίας.

Ευχαριστω!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...