Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να σας ρωτήσω κάτι ρε παιδιά. Σήμερα καθώς θαύμαζα το macbook pro, είδα ότι στην αριστερή μεριά της οθόνης υπάρχει μια γραμή σαν να έχει ξεφτύσει το coating. Αμέσως επικοινώνησα με την apple και μου είπαν να το πάω σε εξουσιοδοτημένο service τους. Επίσης μου είπαν πως επειδή το έχω μόνο 3 μέρες, αν προβλέπεται λέει από την αντιπροσωπία μπορεί να μου γίνει αντικατάσταση με νέο.

Εγώ προφανώς και θέλω καινούριο, γιατί δεν θέλω να έχω ένα λάπτοπ μερικών ημερών που θα έχει ανοιχτεί. Υπόψιν ότι έστειλα και φωτογραφία όπου τους έδειχνα το πρόβλημα.

Και σας ρωτώ, θα πάω αύριο μάλλον σε isystems που είναι ανοιχτά (αν και το λάπτοπ αγοράστηκε από πλαίσιο το οποίο το πήρε από isquare) και θα τους δο δείξω και θα το ζητήσω. Λογικά θα μου το αντικαταστήσουν, έτσι; Ή να πάω καλύτερα από Δευτέρα στην isquare που είναι και ο προμηθευτής του πλαίσιου;

Να τονίσω πως πριν ένα χρόνο είχα αγοράσει ένα fujitsu που είχε ένα καμμένο πίξελ και παρόλο που δεν ήταν στο policy, μου έκοψαν πιστωτικό και πήρα καινούριο.

Επισυνάπτω και φωτογραφία.

JOXAEMM.jpg

Να τα μας τα όργανα.....

https://www.google.gr/amp/s/amp.reddit.com/r/macbookpro/comments/6qzt4t/mbp_2016_and_2017_do_they_suffer_from_staingate/

https://www.google.gr/amp/s/www.macrumors.com/2017/02/24/apple-extended-anti-reflective-repair-program/amp/

Άσχετο, μαζί με κάτι πράγματα που παράγγειλα από το gearbest, πείρα και αυτή εδώ τη κινεζια https://www.gearbest.com/iphone-cables-adapters/pp_336103.html Type C το USB 3.0 Female 1,05$

Το δοκίμασα σε HDD και Flash USB,  Super! Δεν έπαιζε να δώσω 28$ για το original :P

Και εγώ σε τέτοιου στυλ έπαιξα

http://www.ebay.co.uk/itm/UGREEN-USB-C-Type-C-to-USB-OTG-Cable-USB-C-Cable-For-Macbook-Nexus-5X-6P-Google/152538510769?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2057872.m2749.l2649

• Απαντ. 119
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Άσχετο, μαζί με κάτι πράγματα που παράγγειλα από το gearbest, πείρα και αυτή εδώ τη κινεζια https://www.gearbest.com/iphone-cables-adapters/pp_336103.html Type C το USB 3.0 Female 1,05$

Το δοκίμασα σε HDD και Flash USB, Super! Δεν έπαιζε να δώσω 28$ για το original :P

Ευτυχως εγω το ειχα πετυχει σε προσφορα στα media στα 10€ τον Μαρτιο και τσιμπισα 2

Δημοσ.

Στο amazon.co.uk καμια φορα υπαρχει η δυνατοτητα να κοψεις τιμολογιο και να μην πληρωσεις καν το ΦΠΑ (δηλαδη να μην περιμενεις καν επιστροφη ΦΠΑ).

Αλλα ακομα και αν δεν γινει αυτο, τοτε σου κοβει τιμολογιο με ελληνικο ΑΦΜ(εχει παραρτημα στην Ελλαδα) και το βαζεις κανονικα στα εξοδα σου για επιστροφη ΦΠΑ.

Εχε το υποψη σου, γιατι μπορεις να αγορασεις απο εκει το λαπτοπ, τι ειναι το xps (να πληρωσεις δηλαδη περι τα ~900€) , τι ειναι το macbook(1370€ οπως λες).

Κανενα σοβαρο ultrabook δεν εχει μηχανικο πληκτρολογιο. Το πληκτρολογιο του xps ειναι λιγο ανωτερο απο του macbook που εχει μικρο key travel. Αυτο στις 999 λιρες δεν εχει QHD, προσωπικα το θεωρω πλεονεκτημα(λιγοτερο scaling και καλυτερη αυτονομια), η αναλυση που εχει ειναι ηδη επαρκεστατη.

Καλησπέρα!

Καλά πως γίνεται αυτό στο amazon?

Το έχει κάνει κανείς να το πάρει χωρίς καθόλου ΦΠΑ, να μας πει το τρόπο ?

Δημοσ.

Ναι το έκανα εγώ για άλλο προϊόν.

Αν αγοράσεις από ευρωπαϊκή χώρα ή Αγγλία όπου μπορεί να θεωρηθεί ενδοκοινοτική συναλλαγή, τότε δεν πληρώνεις καθόλου ΦΠΑ, αλλά κανείς στο taxisnet μια δήλωση στο τέλος του μήνα που δηλώνεις το ΑΦΜ και το ποσό. Προϋπόθεση είναι να έχεις κάνει μια απλή αίτηση στην εφορία ώστε το άφμ σου να μπορεί να κάνει ενδοκοινοτικές συναλλαγές. 

Για το άμαζον, υπάρχει στις ρυθμίσεις να συμπληρώσεις το ΑΦΜ σου με το πρόθεμα EL και όταν το κάνουν review το αίτημα (από λίγες ώρες μέχρι 1 μέρα) τότε περνάει αυτόματα στον λογαριασμό σου, να μη σου χρεώνει ΦΠΑ σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων όμως (πχ σε Macbook δεν μου το έκανε). Αν θες να δεις αν το ΑΦΜ σου είναι ανοιχτό σε ενδοκοινωτικές συναλλαγές ψάξε το VIES και συγκεκριμένα τον έλεγχο ΑΦΜ.

Ελπίζω να σε κάλυψα.

Δημοσ.

Ναι το έκανα εγώ για άλλο προϊόν.

Αν αγοράσεις από ευρωπαϊκή χώρα ή Αγγλία όπου μπορεί να θεωρηθεί ενδοκοινοτική συναλλαγή, τότε δεν πληρώνεις καθόλου ΦΠΑ, αλλά κανείς στο taxisnet μια δήλωση στο τέλος του μήνα που δηλώνεις το ΑΦΜ και το ποσό. Προϋπόθεση είναι να έχεις κάνει μια απλή αίτηση στην εφορία ώστε το άφμ σου να μπορεί να κάνει ενδοκοινοτικές συναλλαγές. 

Για το άμαζον, υπάρχει στις ρυθμίσεις να συμπληρώσεις το ΑΦΜ σου με το πρόθεμα EL και όταν το κάνουν review το αίτημα (από λίγες ώρες μέχρι 1 μέρα) τότε περνάει αυτόματα στον λογαριασμό σου, να μη σου χρεώνει ΦΠΑ σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων όμως (πχ σε Macbook δεν μου το έκανε). Αν θες να δεις αν το ΑΦΜ σου είναι ανοιχτό σε ενδοκοινωτικές συναλλαγές ψάξε το VIES και συγκεκριμένα τον έλεγχο ΑΦΜ.

Ελπίζω να σε κάλυψα.

ευχαριστώ!

τωρα μιλησα με amazon. μου είπαν πρώτα να κάνω τη παραγγελία και μετά αν δικαιούμαι να μου επιστρέψουν το ποσο. 

Δημοσ.

Τι πάει να πει σε ορισμένες κατηγορίες;

Κανονικά είναι αναγκασμένοι για όλες τις ενδοκοινοτικές συναλλαγές. Πρώτη φορά το ακούω να μην γίνεται πάντα.

Δημοσ.

Εγώ βρήκα προσφορά το macbook pro 13.3 2017 8gb ram 256ssd στα 1200 περίπου και λέω να το πάρω από uk για να γλυτώσω και φπα και βλέπω ότι δεν το έβγαζε. Ενώ σε ένα dell xps το αφαιρούσε απευθείας.

Δημοσ.

Να σας ενημερώσω κιόλας για το θέμα που είχα και έγραψα παραπάνω. 

Πήρα τηλέφωνο το Πλαίσιο και τους είπα για το πρόβλημα και μου λένε να επικοινωνήσω με Apple.

Ανοίγω ticket στην apple και μου λένε πήγαινέ το άμεσα σε σέρβις, αλλά επειδή είναι καινούριο και λίγων ημερών, ζήτα DOA.

Παίρνω τηλέφωνο και μου λένε ότι τα προϊόντα της Apple δεν έχουν DOA. 

Έτσι αποφασίζω να πάω Αθήνα να βγάλω άκρη.

Πηγαίνω πρωί πρωί στην isystems και μου λένε εμείς μόνο επισκευάζουμε αν το αφήσεις εδώ. DOA κάνει μόνο το κατάστημα αγοράς.

ΠΑίρνω πάλι το Πλαίσιο και μιλάω με 2 διαφορετικούς και μου λένε τα ίδια. Δεν σας δίνουμε DOA.

Εκνευρίζομαι και παίρνω τηλέφωνο την iSquare που προμηθεύει το Πλαίσιο και τους λέω τι γίνεται. Οι άνθρωποι ανοίγουν κατευθείαν case και μου λένε να πας στο κοντινότερο κατάστημα Πλαίσιο, να βρεις το διευθυντή και να πεις να επικοινωνήσει άμεσα μαζί μας. Το προϊόν σου θα σταλεί στο σέρβις να γίνει διάγνωση και θα σου δώσουμε καινούριο όταν δούμε ότι όντως παρουσιάζει αυτό το πρόβλημα.

Πάω στο Πλαίσιο Συντάγματος και βρίσκω τη διευθύντρια, της λέω όλο το στόρυ και η γυναίκα αφού το βλέπει ότι όντως έχει το θέμα, δεν παίρνει κανένα τηλέφωνο, μου κόβει άμεσα πιστωτικό και παρόλο που δεν έχει στοκ ή αποθήκη κάνει τηλέφωνο, βρίσκει ότι μπαίνουν αύριο μερικά κομμάτια, μου δεσμεύει ένα και πάω την άλλη μέρα το πρωί και το παίρνω.

• Like 7
Δημοσ.

Εγώ βρήκα προσφορά το macbook pro 13.3 2017 8gb ram 256ssd στα 1200 περίπου και λέω να το πάρω από uk για να γλυτώσω και φπα και βλέπω ότι δεν το έβγαζε. Ενώ σε ένα dell xps το αφαιρούσε απευθείας.

απο που φίλε?

Δημοσ.

πολύ καλή αντίδραση του πλαισίου έστω και μετά απο κάποια σχετική ταλαιπωρία. Εύχομαι το νέο να λειτουργεί απροβλημάτιστα.

Δημοσ.

Ναι μια χαρά είναι, δεν έχω παράπονο. Μόνο το Caps Lock θέλει λίγη παραπάνω δύναμη από τα υπόλοιπα αλλά είναι θέμα συνήθειας.

Γενικά το προτείνω σε κάποιον μόνο στην περιπτωση που γλυτώσει χρήματα από την επιστροφή ΦΠΑ.

Δημοσ.

Ναι μια χαρά είναι, δεν έχω παράπονο. Μόνο το Caps Lock θέλει λίγη παραπάνω δύναμη από τα υπόλοιπα αλλά είναι θέμα συνήθειας.

Γενικά το προτείνω σε κάποιον μόνο στην περιπτωση που γλυτώσει χρήματα από την επιστροφή ΦΠΑ.

επιστροφή ΦΠΑ δικαιούται οποιοσδήποτε έχει μπλοκ παροχής υπηρεσιών ή πρέπει να είναι εταιρία ? 

Δημοσ.

Θα σε γελάσω διότι δεν είμαι λογιστής, απλά τυχαίνει να έχουμε κατάστημα και ξέρω κάποια βασικά.

Θεωρώ πως και με μπλοκάκι να είσαι, πάλι μπορείς να τα περάσεις εφόσων είναι αναγκαίω για να κάνεις τη δουλειά σου.

Καλύτερα όμως ρώτα το λογιστή σου για μια υπεύθυνη απάντηση.

• Like 1
Δημοσ.

Θα σε γελάσω διότι δεν είμαι λογιστής, απλά τυχαίνει να έχουμε κατάστημα και ξέρω κάποια βασικά.

Θεωρώ πως και με μπλοκάκι να είσαι, πάλι μπορείς να τα περάσεις εφόσων είναι αναγκαίω για να κάνεις τη δουλειά σου.

Καλύτερα όμως ρώτα το λογιστή σου για μια υπεύθυνη απάντηση.

thanks!

Σε αυτή τη περίπτωση εσύ το αγόρασες χωρίς ΦΠΑ? ή κανονικά και στο επέστρεψαν μετα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...