Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω διαβάσει ότι ανακοίνωσαν τους τετραπύρηνους U, αλλά η apple θα τους φέρει στα macbook σίγουρα σε early/mid 18. Θα πρέπει να μείνω ως έχει και να ασχοληθώ τότε.

Ωστόσο μπορεί να βγει κάποιο αξιόλογο ultrabook με τους καινούριους (zenbook/yoga/xps/swift κτλ).

Τίποτα επίσημο όμως ακόμη.

• Απαντ. 119
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχω διαβάσει ότι ανακοίνωσαν τους τετραπύρηνους U, αλλά η apple θα τους φέρει στα macbook σίγουρα σε early/mid 18. Θα πρέπει να μείνω ως έχει και να ασχοληθώ τότε.

Ωστόσο μπορεί να βγει κάποιο αξιόλογο ultrabook με τους καινούριους (zenbook/yoga/xps/swift κτλ).

Εχει ανακοινωθει ηδη ενα acer swift με τους τετραπυρηνους intel:

https://www.amazon.com/Acer-i5-8250U-NVIDIA-GeForce-SF314-52G-55WQ/dp/B0746P25QX/ref=sr_1_3?s=pc&ie=UTF8&qid=1503739567&sr=1-3&keywords=acer+swift+3+sf314-52

και σε κανα μηνα λογικα θα αρχισουν να βγαινουν και τα υπολοιπα (zenbook/yoga/xps).

Επίσης με τα 999 δεν έχει QHD, όχι ότι έχω και μεγάλο πρόβλημα να πω την αλήθεια, αλλά όσο να ναι σε τέτοια πάνελ θα μετράει.

Btw, αν σε νοιαζει ιδιαιτερα το θεμα QHD οθονης, τοτε εχε και το asus zenbook i5/8GB/256GB SSD υποψη σου που μαλιστα ειναι αρκετα φθηνο, ερχεται στα 630€ με την επιστροφη ΦΠΑ.

Δημοσ.

Εννοειται πως αξιζει, λογω μεταπτυχιακου και παρομοιων απαιτησεων οπως οι δικες σου στραφηκα σε macbook, στα συν η φορητοτητα, η οθονη, το λειτουργικο αν και εγω πλεον ειμαι με arch linux, μπορεις να χρησιμοποιησεις οποιο λειτουργικο θελεις-παραθυρα-macos-linux. Στο προτεινω 100%, μια ακομα καλη περιπτωση ειναι τα dell developer edition, δε ξερω κατα ποσο μπορεις να τα βρεις Ελλαδα, αλλα ειναι το αντιστοιχο macbook της Dell, αν δεν ειχα macbook pro θα στρεφομουνα εκει, ειναι πολυ αξιοπιστη επιλογη

Δημοσ.

Δεν κάνω την δουλειά που θα κάνεις εσύ, οπότε η απάντησή μου δεν μπορεί να είναι κατατοπιστική ως προς αυτό το θέμα. Θα σε συμβούλευα λοιπόν, να ψάξεις και να δεις τί προγράμματα θα χρησιμοποιήσεις κι αν αυτά είναι διαθέσιμα σε mac os ή αν υπάρχει κάποιος περιορισμός. Δεν πιστεύω πως θα έχεις πρόβλημα, αλλά το αναφέρω. 

Από εκεί και πέρα - και πιστεύοντας πως έχεις λύσει το παραπάνω - ναι αξίζει τον κόπο το macbook για όλους τους λόγους που έχουν αναφερθεί κι αναφέρεις κι εσύ. Η μόνη δική μου ένσταση για το macbook pro 13' είναι η RAM. Για εμένα, καλό θα είναι να έχεις 16Gb RAM. 13άρια όμως με 16Gb RAM είναι custom και κοστίζουν παραπάνω. Δες όμως αν σε παίρνει οικονομικά. Με τα 8gb RAM δεν θα έχεις πρόβλημα για την ώρα αλλά μακροπρόθεσμα θα έχεις. Λαμβάνοντας υπ'΄όψιν πως η RAM δεν αναβαθμίζεται καλό θα είναι να είσαι καλυμμένος. 

Τέλος, αν χρειαστεί προφανώς μπορείς να τρέξεις και windows, είτε μέσω bootcamp (partition στον σκληρό σου) είτε μέσω εξωτερικού σκληρού  (windows to go). Φυσικά δεν σου λέω σε καμία περίπτωση 'πάρε mac για να τρέχεις windows'. Το αναφέρω απλά στα θετικά, αν χρειαστεί ή αν θες να παίζεις κανά παιχνίδι για ξεκούραση ή για όποιους λόγους θες εσύ.  

• Like 1
Δημοσ.

Ναι είναι με την ίδια λογική της Amazon. Με το vies. Ενδοκοινοτικές συναλλαγές. Διάβασα τη νομοθεσία. Το μόνο θέμα είναι ότι τέλος του μήνα πρέπει να κάνεις μια επιπρόσθετη δήλωση στο taxis για την επιχείρηση σου για να δηλώσεις την αγορά

Δημοσ.

Καλησπέρα, 

Αρχικά νομίζω ότι αν το ζήτημα είναι απλά οι επιδόσεις για να γράφεις κώδικα είσαι καλυμμένος και με το ήδη υπάρχων λάπτοπ σου ή και με οποιοδήποτε άλλο μέτριων επιδόσεων!

Απο εκεί και πέρα το 13αρι τα σπάει, είναι πουπουλο για την μεταφορά και το λειτουργικό είναι κάτι που στην αρχή μπορεί σε εκνευρίσει αλλά στην πορεία θα το λατρέψεις και δεν θα θες να ξαναεπιστρέψεις σε windows.

Προσωπικά έχω ένα 15,4 Retina Late2013 i7 2,3 16GB RAM, 512 SSD, 2GB GT 750 GPU , μόνιμα συνδεδεμένο με δεύτερη οθόνη και το μηχάνημα φυσάει 4 χρόνια μετά (απροβλημάτιστα) κοστίζοντας όμως κοντά στα 2.800 γιουρος.

Πλέον όμως σκέφτομαι και εγώ το 13αρι για λόγους φορητότητας και νέου design αν και φοβάμαι ότι μπορεί να πέσω λίγο σε επιδόσεις λόγω επεξεργασίας εικόνας, βίντεο και άλλων απαιτητικών προγραμμάτων!

Δημοσ.

Ρίξε μια ματιά και εδώ για Mac χωρίς ΦΠΑ https://e-mac.eu/.

Μπορείς να κανείς παραγγελία με 16gb από εδώ;

Edit: το βρήκα. Όταν πατάς ένα μοντέλο σου βγάζει επιλογες

Επίσης δεν έχει μοντέλα του 2015 :(

Δημοσ.

Ναι μπορείς. Αυτό είδα και εγώ και έχει νορμάλ τιμές. Απλά δεν ξέρω αν αξίζει το 16. Ίσως αξίζει να πάρεις το 8αρι και να το σπρώξεις μετά από 1-2 χρόνια να πάρεις τα καινούργια με τετραπύρηνους ή ότι θα έχουν τότε.

Δημοσ.

Εχει ανακοινωθει ηδη ενα acer swift με τους τετραπυρηνους intel:

https://www.amazon.com/Acer-i5-8250U-NVIDIA-GeForce-SF314-52G-55WQ/dp/B0746P25QX/ref=sr_1_3?s=pc&ie=UTF8&qid=1503739567&sr=1-3&keywords=acer+swift+3+sf314-52

και σε κανα μηνα λογικα θα αρχισουν να βγαινουν και τα υπολοιπα (zenbook/yoga/xps).

Ηρθε και η πρωτη ανακοινωση για τετραπυρηνο intel στο dell xps 13:

Dell updates XPS 13 with 8th generation Intel processors

12 Σεπτεμβριου θα ειναι διαθεσιμα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...