Προς το περιεχόμενο

Notebook HP Compaq nx9010

Papajohn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετε,

Είμαι πολύ κονtά στην αγορά αυτού του φορητού. Θα χρησιμοποιηθεί απο άτομο που δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με Η/Υ και θα ήθελα να ξέρω αν είναι καλή επιλογή στην κατηγορία του.

Έψαξα σήμερα στη Στουρνάρη και σην αντίστοιχη τιμή υπήρχε μόνο το 2512 της Compaq. Ίδια φορητά πάνω κάτω, και προτίμησα στον επεξεργαστή/IrDA/floppy αντί του DVD-R που πλεονεκτούσε το 2512, λαμβάνοντας υπ όψην πως το άτομο που θα το αγοράσει πιό συχνα θα χρησιμοποιεί δισκέτα παρά θα γράφει ακόμα και cd.

Τί λετε; Καμμία γνώμη μιας και ούτε εγώ έχω προσωπική πείρα απο φορητούς.

Ευχαριστώ!

Papajohn

Δημοσ.

Aν η τιμη που το βρηκες ειναι στα 1300 χωρις φπα τοτε ισως

να εχει ενδιαφερον να κοιταξεις και το acer1603elmgr που

εχει ακριβως την ιδια τιμη στο site του πλαισιου

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=54&Nav_Section_Id=6&Catalog_Id=1&Product_Id=157965&Merchant_Id=1&sts_cid=3

Για περισσοτερα τεχνικα χαρακτηριστικα υπαρχει το http://www.acer-euro.com

Exω παντως την υποψια οτι θα βοηθουσε πολυ τα παιδια εδω που γνωριζουν.

να τους διευκρινησεις τι ειδους χρηση θα εχει ο υπολογιστης :)

Δημοσ.

Λοιπόν,

Το φορητό θα χρησιμοποιηθεί απο άνθρωπο που αρχολείται για πρώτη φορά με το αντικείμενο και κυρίως για χρηση εφαρμογών γραφείου. Όπως είναι φυσικό τα παιδιά της οικογένειας θα χρησιμοποιήσουν τις ιντερνετικες του ιδιοτητες όπως και το dvd. Μη φανταστήτε πολλά πράγματα, άντε να κατεβάζουn κανένα Mp3 και να το γράφουν σε cd.

Αυτή είναι η χρήση του, εντελώς βασική και κυρίως μέσα στο σπίτι.

Τώρα βλέποντας πώς οι επιδόσεις δεν είναι όπως καταλαβαίνετε πρώτη προτεραιότητα προτίμησα την αξιοπιστία μιας "παλίας" εταιρίας ώστε να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Δεν ξέρω αν έκανα καλά πάντως διάβασα στο άλλο τόπικ πως τα acer αν χαλα΄σουν δεν την γλυτώνουν την επίστεψη Ιταλία, πράγμα εντελώς ανεπιθύμητο.

Τι λέτε; Όντως τα acer είναι ασυναγώνιστα σε τιμές αλλά όπως σας είπα δεν ξέρω τι είναι καλύτερο, αξιοπιστία ή λίγο περισσότερες επιδόσεις;;

Αντί για το συγκεκριμένο nx9010 έχετε κάποιο άλλο υπ όψην σας; Τιμή μέχρι 1300€ χωρίς φπα. Δεν υπάρχει λόγοσ να ανέβουμε παραπάνω νομίζω.

Papajohn

Δημοσ.

Λοιπον, το 9010 το εχω δουλεψει αρκετα... για την δουλεια την οποια καλειται να εκπληρωσει θα την κανει και με το παραπανω! Ειναι αρκετα γρηγορο... αλλα δεν ειναι καταλληλο για cpu intensive applications... οπως τα παιχνιδια. Ειναι χαρακτηριστικο πως οταν του φορτωσα το NFS Underground κατα την διαρκεια του gameplay και ανα 10 λεπτα τραβουσε restart... το μηχανημα ΨΗΝΟΤΑΝ!!! Σε ολα τα αλλα ειναι σταθερο... (ενας απο τους λογους που ειμαι υπερ των "φορητων" επεξεργαστων) Κατα τα αλλα φαινεται στιβαρο, απο ποιοτικα πλαστικα, αρκετα καλη ποιοτητα οθονης, σωστο σε αισθηση πληκτρολογιο...

Αν υπαρχει καποια ποιο συγκεκριμενη ερωτηση, εδω ειμαστε...

Δημοσ.

Φιλε Papajohn

θα μου επιτρεψεις να εχω σοβαρες αμφιβολιες για το

κατα ποσο θα εχουν το κεφαλι τους ησυχο με την

"αξιοπιστια" μιας παλιας εταιριας.

Αν με ρωταγες πριν δυο χρονια μαλλον θα συμφωνουσα,

αλλα οταν σε αυτο το διαστημα (η toshiba συγκεκριμενα)

α. δεν εχει κανει καμια αναβαθμιση στους drivers του

μοντελου μου

β. Χρειαστηκαν 20 μερες για να μου βρουν σκληρο 40bg

απο τη γερμανια (Σεπτεμβρη 2002)

γ. Δεν εχει ασχοληθει καθολου μεχρι τωρα με τα προβληματα

υπερθερμανσης που παρουσιαζει (γενικα το συγκεκριμενο μοντελο)

και κανει την παπια.

τελικα ποιο ηταν το κερδος μου? Το οτι ψαχνω για νεο laptop μετα

απο 20 μηνες? :?

Αν ειναι να σου καθυστερησουν τη παραδοση του υπολογιστη,

ποση σημασια εχει αν αυτος βρισκεται στην ελλαδα, την ιταλια,

ή την κινα?

Τελος επετρεψε μου να σου παραθεσω ενα κριτηριο που εχει αυτη

τη στιγμη πολυ μεγαλη αξια στη ζυγαρια μου (τωρα κατα ποσο εχει

αξια η ζυγαρια μου, αυτο ειναι ενα εξαιρετικο ερωτημα;)), που

ειναι τα κοινα parts. Δηλαδη θα εψαχνα να βρω ποιος απο τα laptop

που με ενδιαφερουν δεν ειναι προιον μιας εταιριας μονο, αλλα τα ιδια

κομματια τα παιρνουν και αλλοι που φτιαχνουν παρομοιους υπολογιστες

με αλλο ονομα. Κατα αυτο τον τροπο αν δεν εβρισκα απαντησεις/drivers

στη δικια μου εταιρια θα ειχα ελπιδες να βρω απο εκει.

Σου ευχομαι καλη τυχη στην επιλογη, ελπιζωντας οτι ο παραγοντας τυχη

δεν ειναι τοσο μεγαλος, οσο αυτη τη στιγμη νομιζω... :?

Δημοσ.

Ευχαριστω παιδία και του 2 για τις απαντήσεις!

Το laptop δεν προοριζεται για παιχνίδια, αυτό είναι σίγουρο. Όμως αύτο που λες Kirimi για την υπερθέρμανση με ανησυχει. Στο νετ διάβασα πως ένα απο τα πλεονεκτήματα του είναι ακριβώς αυτό, πως δεν θερμαίνεται πολυ... Αλλα εσένα σε πιστεύω πολύ περισσότερο.

Δεν ξέρω... Μπορώ φυσικά να ανεχτώ κακή απόδοση σε ένα παιχνίδι όπως το NFS αλλά όχι να κολάει...

Απ’την άλλη πρευρά τα περι στοιβαρής κατασκευής είναι πολύ θετικά. Γενικά η δική σου άποψη είναι θετική;; Λες να ψάξω για κάποιο άλλο ή να κλείσω σε αυτό;

Babi... Κοίτα, γνωρίζω πως ο παράγοντας τύχη είναι πολύ σημαντικός. Αλλά τι μπορώ να κάνω;; Αναβάθμιση δεν πρόκειται ποτέ να γίνει σε αυτό ώστε να μπλεχτούν με custom parts. Το μόνο που θέλω είναι να δουλεύει και αν χαλάσει να επισκευταστεί/αντικατασταθεί το δυνατόν συντομότερα. Τίποτα δεν είναι φυσικά σίγουρο, αλλά δεν νομίζεις και εσύ πως γι αυτούς του λόγους ίσως είναι καλύτερα να προτημίσω την HP από την acer, ας πούμε; Και από άλλες επιλογές, μόνο η acer έχει φορητα σε αυτο το επίπεδο τιμής. ολοι οι άλλοι απ ότι είδα αρχίζουν απο τα 1700€, φυσικά αποκλείωντας τα b2o φορητά.

Papajohn

Δημοσ.

kata ti diki mou gnwmi pare to acer.. exoun 2-3 gnostoi mou acer kai den eixan pote tous provlima kai autoi ta xrisimopoioun poli gia ti douleia tous pou simainei kataponountai arketa.. gia ti xrisi pou 8a proorizete to diko sou den nomizo na exeis provlima.. kai apo epidoseis einai arketa kalo min perimeneis omos kai epidoseis desktop se kamia periptosi apo kanena laptop omos etsi..?

Δημοσ.

Να παρω κατι βαση του ονοματος του μονο ? Μετα το

καζο που επαθα με την toshiba? Aν κατι θα ηθελα να

ακουσω, θα ηταν αποψεις ανθρωπων που εχουν δοκιμασει

το service της hp οπως διαβασα αποψεις για τους acer

στο τοπικ των 8 σελιδων. Tουλαχιστον εκει παιρνεις

μια ιδεα περιπου τι σε περιμενει.

Επισης ελεγξε στο http://www.mgmanager.gr τη τιμη των παραπανω

laptop, οπως επισης και τα ibm thinkpad g40 (ιδια τιμη)

και satelite a30-213 (50 ευρω παραπανω) :)

Δημοσ.

egw pantos proteinw anepifilakta auto to mixanima afou to xrisimopoiw edw kai 3,5 mhnes xwris ixnos dislitourgeias...paroles tis dokimasies pou exei perasei,se epipedo sofware kai hardware.opws eipothhke kai parapanw mhn perimeneis apolytes epidoseis se paixnidia me megales apaithseis logo kartas grafikwn,ego paizw nfs underground pantws xwris na restart kai istories,isos mia anavathmisi stous drivers tis kartas grafikwn na lysei auto to provlima.pantos gia tis ergasies pou tha to xreiasteis tha antapokrithei arista ontas ikano gia pio varies leitourgies... epishs gia auta pou prosferei h sxesh apodoshs timhs einai polh kalh...ante kales agores :)

Δημοσ.

Εμμμ βρε Holy Ghost... πηγα στο site της HP για τους ποιο καινουργιους drivers αλλα δεν φανηκε να κανουν κατι. Παντως, δεν εχω καθολου λογο να αμφιβαλλω για τα λεγομενα σου... απλα το ανεξηγητο restart ανα 10λεπτο σε συνδυασμο με το οτι ζεματουσε με οδηγησε σε αυτο συμπερασμα, πιθαναν να τραβαει καποιο ζορι το συγκεκριμενο κομματι και επειτα απο τα λεγομενα σου θα το ψαξω ποιο διεξοδικα :)

Παντως κατα τα αλλα ειναι καλος φορητος...

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω με τα περί παλιάς μάρκας.... όπως έχουν γίνει τα πράγματα είναι και λίγο λοταρία τι θα σου κάτσει.... μπορεί να πάρεις επώνυμο και να χαλάσει άμεσα και να πάρει μούφα και να βγει σπαθί (πιο σπάνια φυσικά)

Το καλό είναι ότι οι επώνυμες εταιρίες έχουν συχνά πιο αξιόπιστο customer care, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...