Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

όταν η sony δηλώνει πιστοποίηση IP68 για τα κινητά της πρέπει να την τηρεί και αν όχι να πληρώνει όπως τώρα

ακριηβως z,z1,z2,z3 ολα εζησαν καλα μεχρι που αρχισει να πεφτει η αποδωση τους μετα απο καποιο διαστημα το κολιμπι εφταιγε; η ανικανοτητα της σονυ; οεο

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το ότι τα δικά σου δεν έχουν πάθει τίποτα προφανώς και δεν σημαίνει ότι είναι φταίξιμο των άλλων που τους χάλασαν. Και δεν ξέρω τι "λάθος" θα μπορούσε να κάνει κάποιος σε αυτή τη περίπτωση. 

Ενα απο τα λαθη ειναι να μην κλεισεις την υποδοχη φορτισης με το "καπακι" της.

Δημοσ.

Κι εγώ με το z κάτω από την θάλασσα.. Μετά ξέπλυμα με πόσιμο νερό και όλα μια χαρά.. Ακόμα αυτό έχω και είμαι πολύ ευχαριστημένος

• Like 1
Δημοσ.

Αν βουτας το κινητο στο νερό ενω σου εχει πέσει πριν κάτω και έχει αλλοιωθεί το πλάισιο ,θα περάσει νερό μέσα.

Με χτυπημένο σώμα ξεχνάς οτι έχει να κάνει με αδιαβροχοποίηση πόσο μάλλον με μισοκλεισμένα καπάκια.

Για το ξέπλυμα με πόσιμο νερό ούτε συζήτηση.Άσε τα λαστιχα να σαπίζουν και ξαναβούτα :-)

Δημοσ.

άσχετο, κάτι που συνάντησα στην Αρβάντο (επίσημοι αντιπρόσωποι και στην Σόνυ).

Ως γνωστό, τα σκ@το φλαπάκια/πορτάκια των Ζ, κόβονται μετά από 2 χρόνια συχνής χρήσης. Απαίσια.

Η σόνυ έδωσε εντολή οτι εάν και εφόσον μπεί κινητό για επισκευή (στην περίπτωση μου μπαταρία Ζ1), έχει υποχρεωτική επισκευή και το πορτάκι.

Το οποίο είναι μόνο για την αδιαβραχοποίηση. Θες-δε-θες. Έτσι με τον τσαμπουκά. Μακριά παιδιά εκτός εάν γουστάρετε νταβαντζιλίκια.

Δημοσ.

Εμένα που η Motorola διαφημίζε στο YouTube το Moto G3 μέσα στο νερό και μου χάλασε από λίγο νεράκι που έπεσε πάνω του δεν έπρεπε να με αποζημιώσουν?

Δημοσ.

Ένα xperia είχα και γώ...και κάπου στο τεχνικό εγχειρίδιο (manual)έγραφε:προσοχή,δεν προορίζεται για 15000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα.Αν μάλιστα δε κάνω λάθος,αυτό αναγραφόταν με μικρά γράμματα,οπότε όσοι την πάτησαν,εγώ τους δικαιολογώ.................αυτά!Γειά σας.

Δημοσ.

Λόγο επαφής με αδιάβροχα προιόντα σε φωτισμό που πουλάω ξέρω το εξής , υπάρχουν βαθμοί προστασίας απο σκόνη και νερό, όταν σου λέει αδιάβροχο μπορεί να σημαίνει πως αντέχει σταγόνες απο νερό πχ ip 54 η μπορεί να είναι φουλ αδιάβροχο ip 69 και να αντέχει και ώρες κάτω απο νερό, όταν ο καταναλωτής δεν το ψάχνει και λίγο και ακούει τις παπαγιές του πωλητή στον γερμανό καλά να πάθει κιόλας όταν σου δίνει βαθμό προστασίας πχ ip 54 θα το βουτήξεις στον ειρηνικό ωκεανό να τραβάει τους καρχαρίες ε δεν σου φταίει η sony, η κάθε εταιρεία είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΒΑΘΜΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ και ο πιο χαμηλός είναι ο ip20 στα περισσότερα προιόντα δηλαδή μερική προστασία απο σκόνη και μηδενική απο νερό και αυτό είναι ο κατασκευαστής υποχρεωμένος να το λέει , αν κάποιος δεν μπει καν στον κόπο να το κοιτάξει δεν φταίει ξαναλέω η sony, δεν είμαι υποστηριχτής της sony και κανενός αλλά είμαι λογικός και πιστεύω το δίκαιο, και όχι αν σε ποιάσει κορόιδο η sony και σου λέει αδιάβροχο δεν φταίει η sony φταίς εσύ που δεν έκανες καν τον κόπο να το ψάξεις στο google αν όντως αντέχει, δεν πήρες πατάτες απο την λαική πήρες κινητό των 500 ευρώ.......

σχετικός πίνακας με τα IP

IP-e1457983994819.jpg

by the way έκανα μια ερευνούλα και είδα τα κινητά είναι ip 68, το ip68  δεν σημαίνει κάντο υποβρύχιο αλλά αν σου πέσει για λίγο στο νερό να μην χαλάσει η να μην πάθει μόνιμη ζημιά, αν θέλετε υποβρύχιες κάμερες πάρτε αυτές με τα ειδικά κουτάκια με σιλικόνη που σφραγίζουν και είναι για αυτή την δουλεια.

επίσης για την ip68 το ότι κάποια αντέχουν παραπάνω και δεν κατατάσσονται σε άλλη κατηγορία ισχύει για τον εξής λόγο ip68 = κάτω απο το νερό μέχρι ένα μέτρο και αυτό για λίγο χρόνο σαν πιστοποίηση, απο κει και πέρα μπορεί ο κατασκευαστής να το κάνει να αντέχει 10 μέτρα κάτω απο το νερό για 10 χρόνια αλλά θα παραμείνει ip68 και όχι ip69 γιατί ip69= 10atm = 100m κάτω απο το νερό για απεριόριστο χρόνο και αυτό δεν θα το φτάσουν με τίποτα στα κινητά όπως στα ρολόγια πχ , και για αυτό το ip68 διαφέρει τόσο πολύ απο συσκευή σε συσκευή και δεν υπάρχει εμφανής διάκριση στις πιστοποιήσεις.

• Like 5
Δημοσ.

Μια χαρα αδιαβροχα ηταν τα τηλεφωνα,ειχα ultra 2μιση χρονια βουτιες βροχες ιδρωτες κ ακομα δουλευει σπαθι.

Οποτε ετρωγε αλατι ομως το ξεπλενα.δε το αφηνα να μαζευει.

απλα ο ο μεσος χρηστης δεν ηξερε ειτε να κλεισει καλα τις ταπες,η καποιες ηταν ελλατωματικες οπως συμβαινει με καθε προιον,αλλα κυριως ολοι το επαιρναν στη θαλασσα,το αλατι διελυε τις τσιμουχες κ μετα την 3-4η βουτια γεια σας.Η στενες τσεπες που στραβωνουν τα τηλεφωνα κ χαλαει η στεγανοτητα.Αυτα ο μεσος χρηστης δε τα βλεπει και σου α χαλασε μα γιατι αραγε.

Δημοσ.

Μια χαρα αδιαβροχα ηταν τα τηλεφωνα,ειχα ultra 2μιση χρονια βουτιες βροχες ιδρωτες κ ακομα δουλευει σπαθι.

Οποτε ετρωγε αλατι ομως το ξεπλενα.δε το αφηνα να μαζευει.

απλα ο ο μεσος χρηστης δεν ηξερε ειτε να κλεισει καλα τις ταπες,η καποιες ηταν ελλατωματικες οπως συμβαινει με καθε προιον,αλλα κυριως ολοι το επαιρναν στη θαλασσα,το αλατι διελυε τις τσιμουχες κ μετα την 3-4η βουτια γεια σας.Η στενες τσεπες που στραβωνουν τα τηλεφωνα κ χαλαει η στεγανοτητα.Αυτα ο μεσος χρηστης δε τα βλεπει και σου α χαλασε μα γιατι αραγε.

το  αλάτι καταστρέφει τα πάντα και αν το πας στο σέρβις της sony και το δούνε μεσα στα αλάτια θα σου πούνε δεν το καλύπτουμε και λογικό είναι, εγώ πλένω μέχρι και το ρολόι μου που είναι για 100m κάτω απο το νερό απο το αλάτι φαντάσου.

και το ip68 νομικά σαν πιστοποίηση δεν σε καλύπτει να πέσει για πολύ ώρα κάτω απο νερό, πόσο μάλλον για τα αλάτια.

και στην αμερική πως κέρδισαν το δικαστήριο ένας θεός ξέρει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...