Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν αγοράσετε μία συσκευή Xperia η οποία καταστράφηκε από νερό, ενδεχομένως και να δικαιούστε αποζημίωση και επιστροφή χρημάτων από την Sony.

Αν βεβαίως ζείτε στις… ΗΠΑ. Ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Νέα Υόρκη δικαίωσε πρόσφατα την πλευρά που είχε υποβάλλει συλλογική αγωγή εναντίον της Ιαπωνικής εταιρείας, επειδή η τελευταία είχε υπερβάλλει στον ισχυρισμό της ότι τα smartphones και τα tablets της οικογένειας Xperia ήταν αδιάβροχα.

Η πλευρά που έκανε την αγωγή υποστηρίζει ότι οι καταναλωτές και κάτοχοι των συσκευών Xperia παραπλανήθηκαν από το μάρκετινγκ της Sony, καθώς οι συσκευές δεν είχαν σχεδιαστεί για χρήση κάτω από το νερό και πως προσέφεραν περισσότερο επιπέδου “water-resistant” προστασία και ζητάει επέκταση της εγγύησης κατά 12 μήνες για συσκευές που αγοράστηκαν πρόσφατα ή επιστροφή χρημάτων έως και στο 50% της λιανικής τιμής κάθε συσκευής που επηρεάζεται από την απόφαση. Παρόλα αυτά, η Sony ενδέχεται να μην χρειαστεί να πληρώσει τόσα χρήματα ως αποζημίωση.

Όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο επιθετικά θα υπερασπιστεί την θέση της και αν θα συμφωνήσει με τους τελικούς όρους, όταν θα βρεθεί ξανά στο δικαστήριο την 1η Δεκεμβρίου. Η συλλογική αγωγή/ αποζημίωση αφορά μόνο τους πελάτες της Sony στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Οι συσκευές που επηρεάζονται είναι οι Xperia M2 Aqua, Xperia M4 Aqua, Xperia ZR, Xperia Z Ultra, Xperia Z1, Xperia Z1s, Xperia Z1 Compact, Xperia Z2, Xperia Z3, Xperia Z3 Compact, Xperia Z3v, Xperia Z3+, Xperia Z3+ Dual, Xperia Z5, Xperia Z5 Compact, Xperia Z2 Tablet, Xperia Z3, Xperia Tablet Compact και Xperia Z4 Tablet.

Link.png Site: https://www.theverge.com/2017/8/22/16186052/sony-xperia-class-action-lawsuit-refunds-waterproof-claims[/url]']Verge

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τι πάει να πει ενδέχεται ? Η είναι αδιάβροχη η οχι,αν την πουλάνε ως αδιάβροχη,θα πρέπει να αποζημιώσει τους κατόχους και για την συσκευή αλλά και να πληρώσει για οτι στοιχεία πιθανώς καταστράφηκαν (να μην πούμε και για  ψευδή  διαφήμηση κλπ)

• Like 7
Δημοσ.

Τι πάει να πει ενδέχεται ? Η είναι αδιάβροχη η οχι,αν την πουλάνε ως αδιάβροχη,θα πρέπει να αποζημιώσει τους κατόχους και για την συσκευή αλλά και να πληρώσει για οτι στοιχεία πιθανώς καταστράφηκαν (να μην πούμε και για  ψευδή  διαφήμηση κλπ)

δεν ηταν αδιαβροχη φιλε. Ολα μουφα ητανε

• Like 1
Δημοσ.

Η συσκευές της Σόνυ δεν είναι καμία αδιάβροχη,πόσες και πόσες συσκευές σειράς Ζ μου έχουν φέρει για καθαρισμό από νερά γιατί το βουτούσαν μέσα στο νερό,ακόμα και στο gsmarena αναγράφει water resistant,όχι waterproof,ακόμα και το s8 της Samsung είναι water resistant.

Απορώ με τους ανθρώπους που δεν το ψάχνουν καθόλου και απλά χαβουν μια διαφήμιση.

• Like 6
Δημοσ.

Όταν σου βγάζει η ίδια η εταιρεία διαφημίσεις με ΠΙΣΙΝΕΣ (Sony) και όχι διαφημίσεις απλά με βροχή (Samsung) δεν φταίει ο καταναλωτής

Δεν έχει σημασία τι λέει το κάθε gsmarena που το διαβάζουν ελάχιστοι αλλα η ίδια η εταιρεία

• Like 12
Δημοσ.

Η συσκευές της Σόνυ δεν είναι καμία αδιάβροχη,

όταν η sony δηλώνει πιστοποίηση IP68 για τα κινητά της πρέπει να την τηρεί και αν όχι να πληρώνει όπως τώρα

• Like 3
Δημοσ.

"οι συσκευές δεν είχαν σχεδιαστεί για χρήση κάτω από το νερό" 

Οποιος ειναι τοσο μ@λακ@ς που βλεπει τη διαφ . και  το παει φουντο εχει αλλο θέμα :-P

Δημοσ.

Εμένα γιατί δεν μου έχει χαλάσει ΚΑΝΕΝΑ Sony από το Ζ μέχρι και το Χ δεν ξέρω........

ΟΛΑ έχουν κάνει μπάνιο σε πισίνες και θάλασσα ...... 

Μάλλον κάτι λάθος κάνουν οι άλλοι....... 

Δημοσ.

Στη παραπάνω φωτογραφία (και σε πολλές διαφημίσεις) εγώ βλέπω να βουτάνε με τα κινητά σε πισίνες/θάλασσες και να βγάζουν φωτογραφίες. Προφανώς και εμείς που το βλέπουμε νομίζουμε πως είναι waterproof. Άσε το τι γράφει με μικρά γράμματα κάπου, εάν δεν είναι waterproof ας μη παραπλανεί τόσο κόσμο με τέτοιες διαφημίσεις. Παρεπιπτόντως εγώ πόσες φορές έχω βγει με κινητό εξώ σε δυνατή βροχή και δεν έχει πάθει τίποτα κανένα από τα κινητά μου και δεν γράφει πουθενά ότι είναι "water-resistant", άρα και αυτός είναι απλά όρος συνηθισμένου μάρκετινγκ. 

Δημοσ.

Δεν ξερω τι λετε εσεις αλλα εγω το Z2 μου το ειχα βουτηξει σε πισινες και ζουσε μια χαρα... Μεχρι που εσπασε η οθονη του απο πτωση... 

Δημοσ.

Εμένα γιατί δεν μου έχει χαλάσει ΚΑΝΕΝΑ Sony από το Ζ μέχρι και το Χ δεν ξέρω........

ΟΛΑ έχουν κάνει μπάνιο σε πισίνες και θάλασσα ...... 

Μάλλον κάτι λάθος κάνουν οι άλλοι....... 

Το ότι τα δικά σου δεν έχουν πάθει τίποτα προφανώς και δεν σημαίνει ότι είναι φταίξιμο των άλλων που τους χάλασαν. Και δεν ξέρω τι "λάθος" θα μπορούσε να κάνει κάποιος σε αυτή τη περίπτωση. 

Δημοσ.

ετσι μην αρχισω σονυ, με το μουφα m5 σου τοτε που τα 400 τα εβαλα μην πω με την ζημια που επαθα.

εδω καλα καλα δεν ειχε μονοσει σωστα την πισω πλατη!

αχχχχχχ ετσι να πας στο πατω ευχομαι!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...