Επισκέπτης Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 (επεξεργασμένο) Καλημερα. Σκεφτηκα να μην χρησιμοποιησω την καθιερωμενη φορμα αγορας για αυτο το νημα, καθως γνωριζω ηδη τα εξαρτηματα που θελω να εχει ο υπολογιστής μου. Εχουμε και λεμε: CPU: Intel i5-7600k(https://www.msystems.gr/index.php?category=1421&product=22021) GPU: GTX 1080 MSI Gaming X 8G(Οχι η plus και επισης αυτην την εχω αγορασει ηδη απο ebay) Motherboard: ASUS Z270P(https://www.msystems.gr/index.php?category=1317&product=22102) RAM: HyperX 8GB Fury DDR4 2666MHz Non-ECC CL16(https://www.msystems.gr/index.php?category=1514&product=22465) CPU Cooler: Cooler Master CPU Cooler MasterAir Pro 3(https://www.msystems.gr/index.php?category=1401&product=22188) Power Supply: Corsair VS Series VS550 550W(https://www.msystems.gr/index.php?category=1210&product=19240) HDD: Toshiba 1TB Desktop SATA III(https://www.msystems.gr/index.php?category=2018&product=19807) Drive: Asus DVD Writer DRW-24D5MT(https://www.msystems.gr/index.php?category=2033&product=21630) Case: Cooler Master CM 690 III(https://www.msystems.gr/index.php?category=1220&product=18910) Ολα 693€ και θα το συναρμολογησουν εκει. Ειναι το πρωτο rig που φτιαχνω και σκεφτομαι να το παραγγειλω αρχες Σεπτεμπβρη. Ωστοσο, εχω ορισμένες ερωτησεις: 1. Πιστευετε οτι θα χωρανε ολα στο κουτι; Η σκεψη και μονο του να μη χωρανε με τρομαζει. 2. Τα ram sticks λετε να εμποδιζονται το μεγεθος της cpu cooler; Μηπως χρειαζεται μικρότερη cooler ή ram sticks; 3. Η motherboard φαινεται ενταξει; Ή θεωρειτε οτι πρεπει να αγορασω κατι λιγο ακριβοτερο; Σας ευχαριστω πολυ για το χρονο σας. Επεξ/σία 25 Αυγούστου 2017 από Επισκέπτης
strawman Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Δωσε κατι παραπανω για ram, μην παρεις στα 2400 κριμα ειναι. Θα σου μεινουν για πολλα χρονια. Επισης το τροφοδοτικο σου δεν με ενθουσιαζει ιδιαιτερα, αλλα περιμενε να σου πει και κανας αλλος την γνωμη του. PS1. Εγω θα σου προτεινα R5 1600 hands down, ειναι μεγαλο κριμα ο i5 το 2017, αλλα αφου το εχεις παρει αποφαση ελπιζω να μη το μετανιωσεις.
jgeorgiou Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 1) Η μνήμη , καλύτερα 16GB για τέτοιο μηχάνημα , εδώ έχεις δυσαρμονία (δες μήπως ανέβεις και στα Mhz π.χ. 2666) 2) Αν το ovrclock δεν είναι αυτοσκοπός , τότε ΠΟΙΟ φθηνά , ΠΟΙΟ αποτελεσματικά/απλά , θα είναι να πάρεις κλειδωμένο Ι7 7700 (έχει ψύκτρα , δουλεύει μια χαρά σε φθηνή μητρική π.χ. Β250) και έχει ταχύτητα ήδη όση θα πιάσει ο Ι5 7600 αν τον κλοκάρεις. Προσωπικά στους ΙΝΤΕL προτιμώ σαν φθηνή λύση τον Ι5 7500 με φθηνη μητρική/μνημη και μαμισια ψύκτρα ή τον 7700Κ για κλοκάρισμα και υψηλές επιδόσεις (τον Ι5 7600Κ δεν τον βρίσκω συμφέρουσα αγορά) Επίσης ανακοινώθηκε η 8η γενιά και στα μέσα Σεπτεμβρίου θα είναι διαθέσιμη στα καταστήματά , οπότε μήπως να καθυστερήσεις 10 μέρες?
suffocater Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Το τροφοδοτικό μου φαινεται λίγο για την κάρτα γραφικών. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 1) Η μνήμη , καλύτερα 16GB για τέτοιο μηχάνημα , εδώ έχεις δυσαρμονία (δες μήπως ανέβεις και στα Mhz π.χ. 2666) 2) Αν το ovrclock δεν είναι αυτοσκοπός , τότε ΠΟΙΟ φθηνά , ΠΟΙΟ αποτελεσματικά/απλά , θα είναι να πάρεις κλειδωμένο Ι7 7700 (έχει ψύκτρα , δουλεύει μια χαρά σε φθηνή μητρική π.χ. Β250) και έχει ταχύτητα ήδη όση θα πιάσει ο Ι5 7600 αν τον κλοκάρεις. Προσωπικά στους ΙΝΤΕL προτιμώ σαν φθηνή λύση τον Ι5 7500 με φθηνη μητρική/μνημη και μαμισια ψύκτρα ή τον 7700Κ για κλοκάρισμα και υψηλές επιδόσεις (τον Ι5 7600Κ δεν τον βρίσκω συμφέρουσα αγορά) Επίσης ανακοινώθηκε η 8η γενιά και στα μέσα Σεπτεμβρίου θα είναι διαθέσιμη στα καταστήματά , οπότε μήπως να καθυστερήσεις 10 μέρες? 1) Σκεφτομουν να αγορασω αλλο ενα 8gb ram stick σε λιγο καιρο ωστε να κανω dual channel με τα δυο και να φτασω στα 16gb. 2) Το overclock είναι αρκετα πιθανο στο μελλον. Γι'αυτο θα αγορασω τον 7600k. Επισης, η 8η γρνια θα ειναι ακριβη και αν θυμαμαι καλα θα χρειαστει και ακριβη motherboard. Δεν υπαρχουν χρηματα. Το τροφοδοτικό μου φαινεται λίγο για την κάρτα γραφικών.Στο pcpartpicker βγαινουν ολα ενταξει παντως και υπαρχει ενα περιθωριο αναμεσα στα 550w του και στα watt που θα καταναλωνονται
vdeseris Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Πιστεύω ότι θα ήταν καλό αν μπορείς να περιμένεις τους 6 πύρηνους i5. Όπως είπαν και τα παιδιά 16 γίγα μνήμη (και καλό θα ήταν στα 3000+) Η ψύκτρα είναι ακριβή. Καλύτερα την Freezer i32 ή 33 από το ίδιο κατάστημα.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Δωσε κατι παραπανω για ram, μην παρεις στα 2400 κριμα ειναι. Θα σου μεινουν για πολλα χρονια. Επισης το τροφοδοτικο σου δεν με ενθουσιαζει ιδιαιτερα, αλλα περιμενε να σου πει και κανας αλλος την γνωμη του. PS1. Εγω θα σου προτεινα R5 1600 hands down, ειναι μεγαλο κριμα ο i5 το 2017, αλλα αφου το εχεις παρει αποφαση ελπιζω να μη το μετανιωσεις. Βασικα μολις συνειδητοποιησα οτι υπαρχει με πολυ μικρη διαφορα τιμης ενα ram srick με 2666
jgeorgiou Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 η 8η γενιά θα είναι mainstream , οπότε θα κυκλοφορήσουν μητρικές ΦΘΗΝΟΤΕΡΕΣ από αυτή που επέλεξες μην διαβάζεις άτομα που παραπληροφορούν , σύντομα θα υπάρχουν μητρικές (για 8η γενιά) που θα στοιχίζουν λιγότερο από 100ευρώ. Τον 15 Αυγουστο που έλεγα ότι η 8η γενιά θα βγει γρήγορα διαθέσιμη εντός Σεπτεμβρίου , αυτοί που έλεγαν ότι οι μητρικές θα στοιχίζουν 400ευρώ έλεγαν ότι η 8η γενιά μπορεί να μην προλάβει τα Χριστούγεννα. Επίσης να θυμάσαι ότι ακόμη και ο "φθηνός" Ι3 8100 πιθανότατα να είναι πολύ γρηγορότερος από τον Ι5 7600
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Πιστεύω ότι θα ήταν καλό αν μπορείς να περιμένεις τους 6 πύρηνους i5. Όπως είπαν και τα παιδιά 16 γίγα μνήμη (και καλό θα ήταν στα 3000+) Η ψύκτρα είναι ακριβή. Καλύτερα την Freezer i32 ή 33 από το ίδιο κατάστημα. Λεφτα για 3000+ ram δεν υπάρχουν δυστυχως. Και οι νεοι i6 επισης θα ειναι πανακριβοι η 8η γενιά θα είναι mainstream , οπότε θα κυκλοφορήσουν μητρικές ΦΘΗΝΟΤΕΡΕΣ από αυτή που επέλεξες μην διαβάζεις άτομα που παραπληροφορούν , σύντομα θα υπάρχουν μητρικές (για 8η γενιά) που θα στοιχίζουν λιγότερο από 100ευρώ. Τον 15 Αυγουστο που έλεγα ότι η 8η γενιά θα βγει γρήγορα διαθέσιμη εντός Σεπτεμβρίου , αυτοί που έλεγαν ότι οι μητρικές θα στοιχίζουν 400ευρώ έλεγαν ότι η 8η γενιά μπορεί να μην προλάβει τα Χριστούγεννα. Ενταξει, αλλα ποσο μπορει καποιος να περιμενει; Σε λιγο καιρο θα χρειαζομαι αυτο το pc ως φοιτητης πλεον
jgeorgiou Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Έχουν ανακοινώσει μέσα Σεπτέμβρη , μπορώ να στο επιβεβαιώσω γιατί έχουν ήδη γίνει οι παραγγελίες από μεγάλους Ευρωπαίους distributors. Αν το υπολογίζω καλά , σε 15 μέρες θα υπάρχει διαθεσιμότητα σε χοντρέμπορους Ευρώπη και μια εβδομάδα αργότερα θα έχουμε διαθεσιμότητα και στην Ελλάδα.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Έχουν ανακοινώσει μέσα Σεπτέμβρη , μπορώ να στο επιβεβαιώσω γιατί έχουν ήδη γίνει οι παραγγελίες από μεγάλους Ευρωπαίους distributors. Αν το υπολογίζω καλά , σε 15 μέρες θα υπάρχει διαθεσιμότητα σε χοντρέμπορους Ευρώπη και μια εβδομάδα αργότερα θα έχουμε διαθεσιμότητα και στην Ελλάδα. Αν οι τιμες της νεας γενιας δεν ειναι πολυ μεγαλυτερες τοτε πραγματικα με εβαλες σε διλημμα. Το ζητημα ειναι πως θα αγορασω 1080p οθονη. Μηπως τοση επεξεργαστικη ισχυς δε χρειαζεται; Τωρα μπορει να μου πεις "μα καλα, θα παιζεις σε 1080p και πηρες gtx 1080;" Η απαντηση ειναι οτι θελω να κανω το rig future-proof οσο μου ειναι δυνατον.
UsualSuspect__ Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Φίλε μου καλύτερα να περιμένεις ΜΑΞ έναν μήνα ακόμα και μετά να κάνεις τις αγορές σου. Μ αρέσει πάντως η σύνθεση σου εκτός απ το τροφοδοτικό που είναι "λίγο" πάρε κάτι μεγαλύτερο.
jgeorgiou Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 προσωπικά είμαι υπέρ των "ζυγισμένων" συστημάτων. π.χ. Ι5 7ης γενιάς με 8GB και ακριβή NVIDIA1080 δεν είναι καλός συνδυασμός , ταιριάζει από 1060/6GB έως 1070/8Gb. Από την δική μου εμπειρία , φτιάξε ότι καλύτερο μπορείς (σωστά ζυγισμένο μηχάνημα) με τα σημερινά δεδομένα και άσε το μακροπρόθεσμο. Αλλωστε όπως έχουν πει σοφότεροι από εμάς , όσον αφορά το μακροπρόθεσμο το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι θα είμαστε νεκροί.
strawman Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Νομιζα οτι εχεις αγορασει ηδη, αν δεν εχεις αγορασει τοτε μακρια απο i5. Ειναι αυτοκτονια. Ειδικα εφοσον θες future proofing, R5 1600 φιλε. Ουτε ψυκτρα θα χρειαστεις, τον βαζεις σε mobo 80-100€. Τα λεφτα που θα γλυτωσεις απο ψυκτρα + μητρικη βαλτα σε ram και εισαι αρχοντας. Αλλιως περιμενεις Σεπτεμβρη για coffeelake..
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2017 Νομιζα οτι εχεις αγορασει ηδη, αν δεν εχεις αγορασει τοτε μακρια απο i5. Ειναι αυτοκτονια. Ειδικα εφοσον θες future proofing, R5 1600 φιλε. Ουτε ψυκτρα θα χρειαστεις, τον βαζεις σε mobo 80-100€. Τα λεφτα που θα γλυτωσεις απο ψυκτρα + μητρικη βαλτα σε ram και εισαι αρχοντας. Αλλιως περιμενεις Σεπτεμβρη για coffeelake.. Θα μεινω μακρια απο AMD για να ειμαι ειλικρινης. Γνωριζω καλα τα specs της νεας γενιας της AMD, αλλα απλα οτι ερχεται απο αυτην την εταιρια δε το θεωρω αξιοπιστο. Μιλαω απο εμπειρια με το λαπτοπ που ειχα αλλα και απο φιλους. Δε θελω να αρχισω εναν μικρο πολεμο εδω, απλα ας το αφήσουμε στο οτι ο καθενας εχει την αποψη του. Θα περιμενω 10 μερες απο σημερα και αν δεν εχουν αποκαλυφθει απο την ιδια την Intel οι τιμες ως τοτε, θα αγορασω τον i5. Περιμενω 2,5 χρονια για αυτο το build. Τέλος, με ανησυχεί και η αμφισβητισημη διαθεσιμοτητα των νεων επεξεργαστων και τυπου μητρικης πριν τον Οκτωβρη, καθως ειμαστε και Ελλαδα. Θα δειξει απο κει και επειτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα