Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν φτιάξεις σωστο database schema δεν υπάρχει λόγος/περίπτωση να έχεις advanced και complex sql queries. Αντε να κάνεις κανένα join ή nested query με in. Ένα λάθος σχεδιασμένο σχήμα φέρνει την ανάγκη για πολύπλοκα queries.

Δημοσ.

Εν γένει είναι σωστό αυτό, αλλά στην πράξη, ιδίως αν θες απλά να απαντήσεις σε μία συγκεκριμένη ερώτηση είναι πιο πρακτικό να αφήσεις το schema ως έχει και απλά να γράψεις ένα περίπλοκο query

Πχ για να απαντήθεί το ακόλουθα ερώτημα θα έπρεπε να έχουμε πίνακα που να αποθηκεύει τα ward movements ξεχωριστά από τα bed movements, αλλά ακόμα και για να κάνεις την αλλαγή στο schema, προκειμένου να μπορέσεις να κάνεις migrate τα data στο νέο schema πάλι θα πρέπει να κάνεις αλχημείες

https://dba.stackexchange.com/questions/89454/find-total-duration-of-each-consecutive-series-of-rows

Δημοσ.

Αν φτιάξεις σωστο database schema δεν υπάρχει λόγος/περίπτωση να έχεις advanced και complex sql queries. Αντε να κάνεις κανένα join ή nested query με in. Ένα λάθος σχεδιασμένο σχήμα φέρνει την ανάγκη για πολύπλοκα queries.

Δεν ισχύει για reporting ειδικα πάνω σε OLTP databases που δεν έχουν έτοιμα aggregations

Δημοσ.

Δεν ισχύει για reporting ειδικα πάνω σε OLTP databases που δεν έχουν έτοιμα aggregations

OLTP κάτι σε OLAP δηλαδή datawarehouses και διαχείρηση μεγάλου όγκου; Κοίταξε ομολογώ οτι δεν έχω εμπειρία σε τέτοια συστήματα αλλά μου φαίνεται οτι σε τέτοια και αν θα έπρεπε να ισχύει. Δηλαδή αν δεν έχεις προγραμματίσει απο πριν τι θες να μάθεις ποιο το νόημα να χτίσεις ένα τέτοιο περίπλοκο σχήμα; Για μένα είναι θέμα σωστού σχεδιασμού (άποψη μου). Κάπου εδω χωρίζονται οι ρόλοι νομίζω του dba με τον developer και υπάρχει απλά κακός εως κάκιστος σχεδιασμός απο την εταιρεία που θέλει κάποιον να κάνει όλες τις δουλειές.

Δημοσ.

OLTP κάτι σε OLAP δηλαδή datawarehouses και διαχείρηση μεγάλου όγκου; Κοίταξε ομολογώ οτι δεν έχω εμπειρία σε τέτοια συστήματα αλλά μου φαίνεται οτι σε τέτοια και αν θα έπρεπε να ισχύει. Δηλαδή αν δεν έχεις προγραμματίσει απο πριν τι θες να μάθεις ποιο το νόημα να χτίσεις ένα τέτοιο περίπλοκο σχήμα; Για μένα είναι θέμα σωστού σχεδιασμού (άποψη μου). Κάπου εδω χωρίζονται οι ρόλοι νομίζω του dba με τον developer και υπάρχει απλά κακός εως κάκιστος σχεδιασμός απο την εταιρεία που θέλει κάποιον να κάνει όλες τις δουλειές.

ένα transactional σύστημα απαιτεί γρήγορα operations στην βάση. Το σχήμα είναι σε 3NF και ο κώδικας σε επίπεδο SQL είναι γενικά απλός. Όπως τα λες δηλαδή.

Όμως το reporting είναι ένα άλλο κομμάτι. Το σχήμα δεν έχει φτιαχτεί για τα πιθανά ερωτήματα που μπορούν να τεθούν. 

Τα queries μπορούν να γίνουν αρκετά πολύπλοκα με analytic functions , aggregations , hierarchies, temporary πίνακες, XML output κτλ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...