Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους...έκανα ένα τεστ στον HDD μου για να δω της ταχύτητες που μπορεί να πιάσει στην μεταφορά αρχείον και στο διάβασμα αρχείον....είδα ότι μεταφέρει και διαβάζει 100mb/s δεν πήγε παραπάνω... είναι ο Seagate BarraCuda ST31000524AS 1TB 7200 RPM είναι SATA 6.0Gb/s απλός τον έχω επάνω σε sata 2 μητρική λέτε το θέμα για της χαμηλές ταχύτητες να είναι η μητρική η να έχει πρόβλημα ο HDD???

Model:ST31000524AS
Interface:SATA 6.0Gb/s
Capacity:1TB
RPM:7200 RPM
Cache:32MB

Φιλικά 

Πέτρος

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι έχεις κάποιο πρόβλημα αφού ο συγκεκριμένος σκληρός σε αυτές τις ταχύτητες κυμαίνεται όπως θα δεις και εδώ

http://hdd.userbenchmark.com/SpeedTest/12491/Seagate-ST31000524AS

Ο σκληρός μπορεί να είναι Sata3 αλλά από τη στιγμή που η μητρική υποστηρίζει Sata2, αυτόματα η ταχύτητα κατεβαίνει από τα 6 στα 3.0 Gb/s, χωρίς σε αυτό βέβαια να οφείλεται ο κόφτης των 100 που παρατήρησες.

Δημοσ.

EDIT: Με προλαβε ο Undertaker25 με σαφώς πολύ καλύτερη απαντηση

To sata2 πιάνει μέχρι 3GB (ιδανικές και σπάνια πραγματικές συνθήκες) που ακομα ειναι μακριά απο τα δικά σου 100mb άρα αν ο δίσκος ειναι υγιής (δες το με το hard disk sentinel) τοτε κάτι άλλο φταίει π.χ. καλώδιο, drivers, λειτουργικό, μητρική, bios, κλπ

Επισης δεν μας λες πως και τι τεστ έκανες. Αν π.χ. έγραφες/διαβαζες απο διαφορετικά partition του ίδιου δισκου, εννοειται πέφτουν οι ταχυτητες. Παιζουν πολλά ρόλο στη μείωση αλλά τα 100mb ειναι σοβαρή ενδειξη οτι κάτι κάνει χοντροη ζημια. Μονο με δοκιμές θα το δεις. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...