nightwalker1990 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 καλησπερα στο forum, θα ηθελα καποιος *με εμπειρια πανω σε αυτο* να με κατατοπισει σχετικα με τον τιτλο του θεματος, αν αξιζει η οχι, γενικα τι ειναι και τι κοστος εχει, απαντηση εδω και σε pm αν εχετε καποιο link η οτιδηποτε που μπορει να βοηθησει ευχαριστω πολυ.
micos000 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 (επεξεργασμένο) Χωρίς να έχω κάποια εμπειρία και μόνο με αρκετές αναζητήσεις που έκανα όταν μου είχε μπει κι εμένα το μικρόβιο για bitcoin mining σου λέω ότι πλέον δεν αξίζει εκτός κι αν έχεις σκοπό να επενδύσεις αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρόπουλα ή είσαι προγραμματιστής και χάκερ και καταφέρεις να στήσεις κάποιο ghost network με μποτάκια σε κανα εκατομμύριο pc σε όλον τον κόσμο που να κάνουν mining για σένα. Τότε θα βγάλεις λεφτά. Αλλιώς το κόστος του εξοπλισμού και το ρεύμα που θα κάψεις για να βγάλεις 1bc θα είναι πολύ περισσότερο από την αξία του bc. Εκτός να πας Κίνα.όπου έχει περιοχές με πολύ φθηνό ρεύμα και μπορέσεις να βγάλεις 200-300 ευρώ το χρόνο. Υλικό για διάβασμα-> https://www.google.gr/search?source=hp&q=bitcoin+mining+is+it+worth+it&oq=bitcoin+mining+is+it+&gs_l=psy-ab.3.0.0l3j0i22i30k1.1611.12127.0.14118.31.23.1.0.0.0.870.2645.0j1j0j1j0j2j1.5.0....0...1.1.64.psy-ab..25.6.2648.0..0i131k1.0lxfTQPqSqo Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2017 από micos000
APPLEGEEK Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 καλησπερα στο forum, θα ηθελα καποιος *με εμπειρια πανω σε αυτο* να με κατατοπισει σχετικα με τον τιτλο του θεματος, αν αξιζει η οχι, γενικα τι ειναι και τι κοστος εχει, απαντηση εδω και σε pm αν εχετε καποιο link η οτιδηποτε που μπορει να βοηθησει ευχαριστω πολυ. υπολόγισε τα μονος σου file μου - > https://www.nicehash.com/?p=calc
nightwalker1990 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 να βοηθησω κι εγω με τα specs απ το pc μου επειδη ειδα την καρτα γραφικων μου στα settings Cpu: Amd fx 8320 8core 3.88Ghz Mobo: Gigabyte 78 lmt usb3 Ram: DDR3 8gb dual channel 1800Mhz Ssd: 128gb kingston Gpu: Palit GTX 750TI OC 2gb Storm X PSU: 550watt Apple geek δωσε τα φωτα σου σχετικα με το site επειδη τα 99% δεν τα καταλαβαινω που γραφει με το συστημα που εχω που ουτως η αλλως ειναι ανοιχτο παρα πολλες ωρες και γενικα πληρωνω λιγο ρευμα επειδη ειναι λιγα τετραγωνικα το σπιτι μπορω να κανω κατι η χρειαζομαι αναβαθμιση?? Επισης διαβασα σε site οτι μπαινεις σε pools για να μπορεσεις να ολοκληρωσεις με αλλους τα blocks που παιρνουν πολυ περισσοτερο χρονο να το κανεις μονος σου.
Touristas101 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 το link που σου έδωσε είναι για να νοικιάσεις εσύ hardware απο το cloud... σκέτη μαλακία με κάρτες και μάλιστα με μια και μάλιστα με την καρτούλα που έχεις δεν βγάζεις λεφτά απο BTC ούτε στον αιώνα τον άπαντα βασικά θα χάνεις όλο και περισσότερα όσο περνάει ο καιρός... πρέπει να βρείς άκρη (πχ σε καμία αποθήκη σε χωρίο με αγροτικό ρεύμα) να στίσεις καμια φάρμα με καμιά 8 κάρτες AMD 470 και 4G αν δεν έχεις wifi κοντα και να πας για litecoin ή ethereum ή κάτι τέτιο έτσι μπορεί να βγάλεις κάνα φραγκάκι μετα απο κάνα χρόνο (που θα γίνει η απόσβεση)... Η άλλη εναλλακτική ειναι απλά να αγοράσεις έτοιμα bitcoins ή άλλο cryptocurrency με ευρώ και να περιμένεις να ανεβεί η αξία τους κι να βγάλεις έτσι κέρδος (που θα είναι και πολύ πιο γρήγορο απλά πρέπει να παρακολουθείς τις τάσεις τις αγοράς σαν να επενδύεις σε forex ή σε χρηματιστήριο ειναι... δεν κάνεις κατάθεση σε ταμιευτήριο ... ) Αλλά εγώ θα σε συμβούλευα να μην ασχοληθείς ούτε με αυτό γιατι θες αρκετό ψάξιμο ακόμα μιας και ούτε καν στο σωστό forum δεν ξέρεις/βαριέσαι να ψάξεις και να βρεις να ποστάρεις εδώ μιλάμε για θέματα γύρο απο το λειτουργικό των windows.... 3
APPLEGEEK Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 να βοηθησω κι εγω με τα specs απ το pc μου επειδη ειδα την καρτα γραφικων μου στα settings Cpu: Amd fx 8320 8core 3.88Ghz Mobo: Gigabyte 78 lmt usb3 Ram: DDR3 8gb dual channel 1800Mhz Ssd: 128gb kingston Gpu: Palit GTX 750TI OC 2gb Storm X PSU: 550watt Apple geek δωσε τα φωτα σου σχετικα με το site επειδη τα 99% δεν τα καταλαβαινω που γραφει με το συστημα που εχω που ουτως η αλλως ειναι ανοιχτο παρα πολλες ωρες και γενικα πληρωνω λιγο ρευμα επειδη ειναι λιγα τετραγωνικα το σπιτι μπορω να κανω κατι η χρειαζομαι αναβαθμιση?? Επισης διαβασα σε site οτι μπαινεις σε pools για να μπορεσεις να ολοκληρωσεις με αλλους τα blocks που παιρνουν πολυ περισσοτερο χρονο να το κανεις μονος σου. με αυτήν την κάρτα δεν βγάζεις -
nightwalker1990 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 καλημερα παιδες, ευχαριστω παρα πολυ!!
kordim Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Καλημέρα, Ενδιαφέρομαι να αγοράσω mining hardware.Γνωρίζει κανείς κάποιο καταστημα που να πουλάει στην Ελλάδα για να αποφύγω την αγορά απο εξωτερικό? Ευχαριστώ
micos000 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Πόσα σου ξύνονται; Αν θέλεις να την βγάλεις με κάτω από 500€ άστο, δεν αξίζει. Αν σου τρέχουν από τα μπατζάκια και με budget μερικά χιλιαρικάκια πας σε antminer s9. Για φθήνια υπάρχει και αυτό. Είναι scalable φυσικά και προσθέτεις όσα αντέχεις.
kordim Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Πόσα σου ξύνονται; Αν θέλεις να την βγάλεις με κάτω από 500€ άστο, δεν αξίζει. Αν σου τρέχουν από τα μπατζάκια και με budget μερικά χιλιαρικάκια πας σε antminer s9. Για φθήνια υπάρχει και αυτό. Είναι scalable φυσικά και προσθέτεις όσα αντέχεις. Ναι,το γνωριζω.Η ερωτηση μου ειναι αν πουλιεται στην Ελλαδα ή μονο πρεπει να το παραγγείλω απο εξωτερικό.
ADHD Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Στην ελλαδα imo δεν αξιζει να ασχοληθεις με mining εκτος αν εχεις πολυ φτηνο/τζαμπα ρευμα απο οσα εχω ακουσει χωρις να ειμαι expert στο mining, και παλι ομως καλυτερα βαλε ενα 10-15% του portfolio σου σε ενα βασικο diversified crypto portfolio με 2-3 alt-coins που σου κινησαν το ενδιαφερον κανε το σταυρο σου.
micos000 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Στην Ελλάδα δεν έχω βρει να πουλάνε miners. Όπως είπε όμως ο adhd, η τιμή της κιλοβατώρας είναι πολύ υψηλή για να σου αποφέρει έστω και ένα μικρό ετήσιο εισόδημα. Η καλύτερη περιοχή αυτή τη στιγμή για να στήσεις miners και να πάρεις και κάποιο σοβαρό ποσό είναι η Κίνα.
Undertaker25 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Όπως τα λέει και ο micos είναι. Το ρεύμα στην Ελλάδα είναι πανάκριβο, το hardware είναι πανάκριβο και τα bitcoin παράγονται όλο και πιο δύσκολα. Μόνο άμα έχεις κεφάλαιο να αγοράσεις εξοπλισμό πχ κανα Antminer S9 μπορείς να κάνεις δουλειά που βγάζει 14 TH/S. Oι κάρτες γραφικών είναι αποτυχία γι' αυτή τη δουλειά. Πχ τι να κλ@σει μια 1060 με 24hMH/s? Αυτή τη στιγμή το bitcoin βολεύει μόνο εκείνους που επενδύουν τεράστια ποσά σε φάρμες που βρίσκονται σε τριτοκοσμικές χώρες με τζάμπα ρεύμα. Αγοράζουν μαζικά εξειδικευμένες συσκευές mining και παράγουν με σχεδόν τζάμπα ενέργεια. Το bitcoin είναι πεθαμένη υπόθεση. Είναι απλά θέμα χρόνου μέχρι να σκάσει η φούσκα. Δεν λέω ότι θα γίνει αύριο, αλλά τα επόμενα χρόνια θα γίνει γιατί θα φτάσει η στιγμή που ο κώδικας θα είναι τόσο πολύπλοκος που θα σταματήσει η παραγωγή του ως ασύμφορη.
micos000 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Και μια ενδιαφέρουσα πληροφορία. Μέχρι τώρα έχουν εξαχθεί 16.557.100 btc από το όριο των 21.000.000 btc. Θεωρητικά το 21o Mth btc θα εξαχθεί περίπου το 2140. Μέχρι το 2032 θα έχει εξαχθεί το 99% των bitcoins, δηλαδή 20.67M btc και τα υπόλοιπα θα εξαχθούν στα επόμενα 108 χρόνια. Αυτά τα νούμερα από μόνα τους δείχνουν τη δυσκολία του bt mining.. 1
Manjaro Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Και μια ενδιαφέρουσα πληροφορία. Μέχρι τώρα έχουν εξαχθεί 16.557.100 btc από το όριο των 21.000.000 btc. Θεωρητικά το 21o Mth btc θα εξαχθεί περίπου το 2140. Μέχρι το 2032 θα έχει εξαχθεί το 99% των bitcoins, δηλαδή 20.67M btc και τα υπόλοιπα θα εξαχθούν στα επόμενα 108 χρόνια. Αυτά τα νούμερα από μόνα τους δείχνουν τη δυσκολία του bt mining.. καλά όχι ακριβώς γιατι πληρώνεσαι και απλά επεξεργάζοντας blocks απλά το νέο bitcoin είναι το μεγάλο δώρο.. Τα blocks που επεξεργάζονται οι miners (που κανονικά accountants πρέπει να λέγονται αν θέλαμε να δώσουμε στα μηχανήματα αυτά όνομα που να περιγράφει την δουλειά τους.. απλά το miners είναι πιο πιασάρικο γιατι παραπέμπει σε κυνήγι χρυσού... ) δεν είναι αέρας κοπανιστός... είναι αρχεία συναλλαγών..επιβεβαιώνουν την χρονική στιγμή Χ ότι γίνανε οι τάδε συναλλαγές την χρονική στιγμή χ-t. Τι συναλλαγές; Συναλλαγές με bitcoin φυσικά! Όταν πουλάς τα bitcoin σου ή τα δωρίζεις ή αγοράζεις κάτι με αυτά αυτό που συμβαίνει είναι να στέλνεις bitcoins απο το δικό σου πορτοφόλι στο πορτοφόλι κάποιου άλλου και ποιος επεξεργάζεται αυτή την μεταφορά; οι accountants! οι miners ήθελα να πω... και το fee που πληρώνεις πάει στους miners ... Οπότε η bitcoin mining κοινότητα βγάζει κέρδος και απο τις συναλλαγές των bitcoin που λόγω του χρηματιστηρίου και των ναρκωτικών ειναι πάρα πολλές άρα υπάρχει ψωμί για όλους και ας καθυστερούν τα νέα bitcoins να βγουν. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα