Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πιστεύετε ότι αυτή η M.2 Case είναι έμπιστη? Σκοπεύω να έχω τον M.2 SSD μόνημα συνδεδεμένο σε iMac, θέλω όμως ένα έμπιστο USB C 3.1 case.

Αν έχετε να προτείνετε κάτι πιο καλό ακόμη καλύτερα!

Δημοσ.

Kαλύτερα πάρε κατευθείαν εξωτερικό σκληρό με θύρα thunderbolt, θα είναι ποιό γρήγορος.

https://www.skroutz.gr/c/87/eksoterikoi-sklhroi-diskoi.html?from=catspan&keyphrase=thunderbolt

Να δώσεις λεφτά για να πάρεις M.2 ssd που θα τον βάλεις σε θήκη με αντάπτορα για usb 3.1 δεν νομίζω ότι έχει κ τόσο νόημα.

Δημοσ.

Kαλύτερα πάρε κατευθείαν εξωτερικό σκληρό με θύρα thunderbolt, θα είναι ποιό γρήγορος.

https://www.skroutz.gr/c/87/eksoterikoi-sklhroi-diskoi.html?from=catspan&keyphrase=thunderbolt

Να δώσεις λεφτά για να πάρεις M.2 ssd που θα τον βάλεις σε θήκη με αντάπτορα για usb 3.1 δεν νομίζω ότι έχει κ τόσο νόημα.

Όλοι αυτοί έχουν πολύ μικρότερες ταχύτητες (γύρο στα 350mb/s read οι περισσότεροι) και μικρότερες χωριτικότητες στις ίδιες περίπου τιμές που θα μου έρθει ο παρακάτω M.2 SSD με το Case. Ο συγκεκριμένος πιάνει 2.000mb/s read και 800mb/s write και είναι 512GB

Ο M.2 που έχω βρει: https://www.skroutz.gr/s/11248151/Western-Digital-%CE%9C-2-Black-PCI-E-SSD-512GB.html

Η επόμενη ολοκληρωμένη λύση που έχω βρει είναι ο Samsung T5 500GB USB C 3.1 στα 500GB αλλά πιάνει ~500mb/s read. Όπως και αυτός εδώ:

https://www.skroutz.gr/s/11608774/Western-Digital-My-Passport-SSD-512GB.html

Γιατί λοιπόν να τους προτιμίσω? Πιστεύεις ότι το case που έχω βρει δεν είναι έμπιστο ή θα έχω πρόβλημα?

Δημοσ.

Πρώτον δεν έχεις βάλει case οπότε δεν ξέρω σε τί αναφέρεσαι. :)

Δεύτερον, ο M.2 που παρέθεσες είναι pcie και έχω μία αμβιβολία (μη πώ και βεβαιότητα) ότι τα ext. cases δεν μπορούν να αναγνωρίσουν τέτοιου τύπου δίσκους παρά μόνο αν είναι ssd.

Υπάρχουν M.2 που κατηγοριοποιούνται σαν SSD αλλά οι ταχύτητες τους είναι παραπλήσιες των κανονικών SSDs.

Τέλος, ακόμα και αν λειτουργήσει αυτό που θες να κάνεις, οι ταχύτητες που θα έχεις θα καθορίζονται ΜΟΝΟ από το USB 3.1 και όχι από τον δίσκο.

Το bottleneck στο σύστημα σου είναι η ταχύτητα της θύρας γιατί από εκεί θα περνάνε τα δεδομένα και όχι ο δίσκος.

Για αυτό λοιπόν τον λόγο πρότεινα thunderbolt (φαντάζομαι έχει τέτοια θύρα το iMac σου) καθώς αν δεν κάνω λάθος είναι ποιό γρήγορη θύρα από το usb 3.1.

Δημοσ.

Πρώτον δεν έχεις βάλει case οπότε δεν ξέρω σε τί αναφέρεσαι. :)

Δεύτερον, ο M.2 που παρέθεσες είναι pcie και έχω μία αμβιβολία (μη πώ και βεβαιότητα) ότι τα ext. cases δεν μπορούν να αναγνωρίσουν τέτοιου τύπου δίσκους παρά μόνο αν είναι ssd.

Υπάρχουν M.2 που κατηγοριοποιούνται σαν SSD αλλά οι ταχύτητες τους είναι παραπλήσιες των κανονικών SSDs.

Τέλος, ακόμα και αν λειτουργήσει αυτό που θες να κάνεις, οι ταχύτητες που θα έχεις θα καθορίζονται ΜΟΝΟ από το USB 3.1 και όχι από τον δίσκο.

Το bottleneck στο σύστημα σου είναι η ταχύτητα της θύρας γιατί από εκεί θα περνάνε τα δεδομένα και όχι ο δίσκος.

Για αυτό λοιπόν τον λόγο πρότεινα thunderbolt (φαντάζομαι έχει τέτοια θύρα το iMac σου) καθώς αν δεν κάνω λάθος είναι ποιό γρήγορη θύρα από το usb 3.1.

Μα το Case αυτό για M.2 SSD δεν είναι? Ο M.2 πόσταρα πιο πάνω λέει ότι έχει προτόκολο επικοινωνίας SATA III όπως και το Case. Άρα γιατί να μην υπάρχει συμβατότητα? Επίσης το Case λέει "Fully PCI Express M.2 Compatible".

Τώρα αυτό που λες οτι θα φαει bottleneck απο το usb 3.1 ισχυει ειχα λιγο υπερτημίσει τις ταχυτητες του 3.1. Τώρα που τις ξαναείδα μεχρι 1.25gb/s παει το USB 3.1 Gen 2...

Δυστυχώς για Thunderbolt 3 δεν βρήσκω κάτι... Γενικά θέλω έναν SSD εξωτερικό 500GB όσο γίνεται ισάξιο σε ταχύτητες με τον εσωτερικό (ο οποίος είναι της τάξης των ~2GB+/s

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Τις είδα τις διαφορές. Απλά δεν έχω βρει κάποιο case με Thunderbolt 3 σύνδεση για να βάλω μέσα SATA SSDs σε RAID ή M.2 SSD. Επεξ/σία από Simos805

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...