georgenikos Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Eιναι αρκετα καλος για slicing πας σε cura η slic3r εκτος αν μπορειται να βρειτε απο καπου το simplify3d οσο αφορα το design υπαρχει το fusion360 αρκετα ευκολο με λιγη χρηση . Αν εχεται ορεξη και χρονο θα το καταφερεται ευκολα το3d printing αν εχετε καμια απορια στειλτε μου
pajoee Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Ευχαριστώ τον TS. Πήρα έναν. Υποθέτω ότι καλό είναι να πάρω PLA και όχι ABS για χρήση αρχαρίου ?
bujam1 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Για όποιον νιώθει λίγο τυχερός στο θέμα τελωνείου, ο ίδιος εκτυπωτής στα 126E+μεταφορικά από Zapals... (όχι από EU warehouse) Άκυρο. Τώρα είδα, 50Ε μεταφορικά!! (και μόνο με DHL Express => Μάλλον τελωνείο/δασμοί)...
AccountSaver Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Όταν λέμε βελτιώσεις που μπορείς να τυπώσεις για τον εαυτό του τι εννοούμε; Τι μπορείς να βελτιώσεις με το να εκτυπώσεις πλαστικό κομμάτι;
Ρεkλα Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Ενδιαφέρον. Αποκτάμε νέο hobby.Καταρχήν, γενικά, το τελικο αποτελεσμα εξαρταται απο τον εκτυπωτη ή απο τις ρυθμισεις?Γιατι σε 2 βιντεο που ειδα, αυτο που παραγεται δεν φαινεται 'αψογο', έχει κατι σαν βουναλακια κλπ. Αυτο μπορει να διορθωθει απο τις ρυθμισεις? πχ με τον καιρο δοκιμαζεις και καταληγεις καπου; Η απλα το εχουμε δεδομενο οτι δεν θα βγαινει κατι αρτιο? Αν πχ θελω να εκτυπωσω μια φιγουρα ενος ηρωα, θα βγει αρτια (με βαση τις σωστες ρυθμισεις) η θα ξερω εξαρχης οτι θα εχει μικρο ελαττωματακια στην εμφανιση;Επισης, αν και δεν ξερω αν μπορει να απαντηθει αυτο, με ενα καρουλι απο αυτα που βλεπω στο λινκ του σκρουτζ, π.χ. ενα των 0,05kg που εχει 2.5 ευρω, τι παραγει; Ξερω οτι δεν το θετω σωστα, αλλα φανταζομαι καταλαβατε τι εννοω. και δεν ξερω πως αλλιως να το εκφρασω. παει με το μεγεθος σιγουρα του αντικειμενου, αλλα υπαρχει κατι πιο κατατοπιστικο για να υπολογισω αυτα τα 2.5 ευρω τι μπορουν να παραξουν? Τελος, λεει Greece Via Standard Shipping, αυτο τι σημαινει; ταχυδρομειο; αλλα πρεπει να πας εκει για να το παρεις;
kgian Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Το δικό μου πάντως στάλθηκε ήδη. Δεν ξέρω τι τυπώνεις με 1kgr πχ. Αυτό που ξέρω είναι πως είναι ένα καινούριο χομπυ, μαθαίνεις πράγματα και μπορείς να φτιάξεις διαφορά που δεν μπορείς να τα αγοράσεις πουθενά ή θα έκανα πολύ χρόνο να έρθουν. Η αποστολή έγινε με DPD UK. 1
georgeadams Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Όταν λέμε βελτιώσεις που μπορείς να τυπώσεις για τον εαυτό του τι εννοούμε; Τι μπορείς να βελτιώσεις με το να εκτυπώσεις πλαστικό κομμάτι;Εντελώς ενδεικτικά παραδείγματα: Τεντωτήρας (καλά το λέω?) για τον ιμάντα του άξονα Υ: https://www.thingiverse.com/thing:1492411 Τεντωτήρας για τον ιμάντα του άξονα Χ: https://www.thingiverse.com/thing:1683070 Καπάκι για την πλακέτα (καλά, αυτό είναι αισθητική βελτίωση, όχι λειτουργική): https://www.thingiverse.com/thing:1767285 Σταθεροποίηση του πλαισίου: https://www.thingiverse.com/thing:2189694 Καταρχήν, γενικά, το τελικο αποτελεσμα εξαρταται απο τον εκτυπωτη ή απο τις ρυθμισεις? Γιατι σε 2 βιντεο που ειδα, αυτο που παραγεται δεν φαινεται 'αψογο', έχει κατι σαν βουναλακια κλπ. Αυτο μπορει να διορθωθει απο τις ρυθμισεις? πχ με τον καιρο δοκιμαζεις και καταληγεις καπου; Η απλα το εχουμε δεδομενο οτι δεν θα βγαινει κατι αρτιο? Αν πχ θελω να εκτυπωσω μια φιγουρα ενος ηρωα, θα βγει αρτια (με βαση τις σωστες ρυθμισεις) η θα ξερω εξαρχης οτι θα εχει μικρο ελαττωματακια στην εμφανιση; Εξαρτάται από: - την ποιότητα σχεδίασης του μοντέλου - τις ρυθμίσεις του προγράμματος που θα κάνει το "slicing" - την ποιότητα κατασκευής του εκτυπωτή - τη ρύθμιση του εκτυπωτή (πχ σφίξιμο ιμάντων, leveling επιφάνειας) Επισης, αν και δεν ξερω αν μπορει να απαντηθει αυτο, με ενα καρουλι απο αυτα που βλεπω στο λινκ του σκρουτζ, π.χ. ενα των 0,05kg που εχει 2.5 ευρω, τι παραγει; Ξερω οτι δεν το θετω σωστα, αλλα φανταζομαι καταλαβατε τι εννοω. και δεν ξερω πως αλλιως να το εκφρασω. παει με το μεγεθος σιγουρα του αντικειμενου, αλλα υπαρχει κατι πιο κατατοπιστικο για να υπολογισω αυτα τα 2.5 ευρω τι μπορουν να παραξουν?Παράδειγμα: Αυτό εδώ: https://www.thingiverse.com/thing:2303944 έχει τελικό βάρος 4gr. Οπότε με το καρούλι των 50gr / 2,5 ευρώ φτιάχνεις 12. Όταν φορτώνεις ένα σχέδιο στο Cura σου δείχνει και πόσο filament απαιτεί, σε μήκος και σε βάρος. Φορτώνοντας κανά δύο σχέδια ενδεικτικά μπορείς να πάρεις μια ιδέα. Για να καταλάβεις το workflow: - Κατεβάζεις ένα έτοιμο "σχέδιο", πχ από το thingiverse.com ή φτιάχνεις το δικό σου, πχ με το Fusion360 ή το SketchUp. - Ανοίγεις το σχέδιο με μια εφαρμογή "slicer" (πχ Cura, Slic3r ή Simplify3D). Αυτό, με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά του εκτυπωτή σου και άλλες παραμέτρους (υλικό, ταχύτητα εκτύπωσης, ποσοστό "γεμίσματος" κλπ) υπολογίζει τις κινήσεις που πρέπει να κάνει η κεφαλή του εκτυπωτή για να τυπώσει το σχέδιο και παράγει ένα αρχείο με τις αντίστοιχες εντολές. - Βάζεις το αρχείο αυτό σε MicroSD, τη βάζεις στον εκτυπωτή και ξεκινάς. Εναλλακτικά, συνδέεις τον εκτυπωτή μέσω USB και κάνεις την εκτύπωση μέσα από το slicer. 3
tiniakos Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Το πλαστικό στην παραγωγή καίγεται; οι αναθυμιάσεις δεν είναι βλαβερές κατά την εισπνοή;
georgeadams Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Δεν καίγεται, λιώνει. Το PLA είναι ασφαλές, νομίζω και το PETG. Για το ABS δεν είμαι σίγουρος.
gkarabid Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Το απόλυτο παιχνίδι πιστεύω για όλους μέσα στο σπίτι,και γιατί όχι και για κάποιες εργασίες σχολικές - εξοσχολικες. Άσε που δεν μπορώ να βρω κάποια πλαστικά κλιπς για μία ντουλάπα που έχω Πόσο είναι ο χρόνος που θέλει παιδιά για ένα σχέδιο πχ το βραχιόλι που έβαλα ένας φίλος. Υπολογίζω θέλει κάμποσες ώρες και όχι μερικά λεπτά που βλέπουμε σε κάποια έργα ΕΦ Και τέλος αν γνωρίζει κανένας τι τραβάει ο ρεύμα γιατί το βλέπω να δουλεύει υπερωρίες στο σπίτι 2
kgian Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Ο δικός μου έφυγε από Αγγλία ήδη. Πιστεύω θα έρθει πολύ γρήγορα.
stelios18120 Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Παιδιά οποίος Παραλλαβει να μας βάλει φωτογραφίες και κάνα μικρο review αν μπορείτε. 1
Anekselektos Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Τον έχω κανένα μήνα φοβερός για τα χρήματα που ζητάει, τώρα ανεβάζω και ένα mini unboxing review, άψογο μηχάνημα τρομερό support ... Αντίγραφο του Prusa i3 ... Λογικά μέχρι το απόγευμα θα έχει ανέβει το βίντεο : Site: Samboxing 4
Errik Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Θα βάλω firewall Που να μπλοκάρει τις προσφορές του ινσόμνια. Δε γίνεται αυτή η δουλειά. Είμαι στη φάση που ψήνομαι ακόμα για να δούμε. 6
georgeadams Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Το απόλυτο παιχνίδι πιστεύω για όλους μέσα στο σπίτι,και γιατί όχι και για κάποιες εργασίες σχολικές - εξοσχολικες. Άσε που δεν μπορώ να βρω κάποια πλαστικά κλιπς για μία ντουλάπα που έχω Πόσο είναι ο χρόνος που θέλει παιδιά για ένα σχέδιο πχ το βραχιόλι που έβαλα ένας φίλος. Υπολογίζω θέλει κάμποσες ώρες και όχι μερικά λεπτά που βλέπουμε σε κάποια έργα ΕΦ Και τέλος αν γνωρίζει κανένας τι τραβάει ο ρεύμα γιατί το βλέπω να δουλεύει υπερωρίες στο σπίτι Το βραχιόλι θέλει γύρω στη μια ώρα. Αν ανοίξεις το μοντέλο στο Cura, σου λέει και πόση ώρα (κατά προσέγγιση) θα χρειαστεί, με βάση τις τρέχουσες ρυθμίσεις ποιότητας. Μάλιστα, στην πρόσφατη έκδοση, ορίζεις στις ρυθμίσεις του και κόστος filament ανά κιλό και σου βγάζει και πόσο θα σου "κοστίσει" η εκτύπωση. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις