Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ από την αλλη, όπως γραφω και παραπάνω εχω αλλο θεμα με το mycloud. Πριν το παρω διαβασα λίγο το manual (το κανω παντα) και εφόσον είδα ότι με καλύπτει το αγορασα. Μεταξύ αλλων ήθελα και το NFS μιας και ξεκινουσα να δικτυωνω το σπίτι.

Στελνω το 1ο mail 2-3 μήνες μετα την αγορα μιας και το openelec δεν εβλεπε το Mycloud σαν NFS drive. Μου λενε ότι δεν το υποστηρίζει. Όταν τους παραπέμπω στο manual με στελνουν στο 2nd lvl support όπου μου λενε ότι το NFS υπαρχει κανονικά αλλα είναι θεμα του KODI γενικότερα. Μου λενε ότι γίνεται μεσω SSH να το "ανοιξεις" ωστε να δεχεται όλες τις IP χανοντας όμως την εγγυηση. Συμφωνα με αυτους μεσω linux το NFS παιζει "as expected"

Στους 9 μηνες ανοιγω ticket λεγοντας ότι το NFS δεν μου δουλευει ούτε μεσω linux. Μετά από διαφορα mail του στυλ "εχει NFS", "δεν εχει NFS" κλπ μου στελνουν καποιες οδηγίες για linux.

Λόγω παιδιων και επειδή είχα παρει τον Microserver ασχολουμε 6 μήνες αργοτερα (15 μήνες από την αγορα). Κάπου τότε βγαίνει το Mycloud (FW 02.xx.xx) που υποστηρίζει όμως NFS. Και τα πραγματα γίνονται πιο ενδιαφέροντα.

3 χρόνια μετά και το ψάχνουν ακομα. Το manual ακομα γραφει ότι το υποστηρίζει (εδω και 3 χρόνια στην σελίδα 92) ενώ τωρα πια στην σελίδα τους αναφέρει ότι το Mycloud με FW 04.xx.xx (το 1ο μοντελο δηλαδή) δεν υποστηρίζει NFS.

Το τελευταιο δελτίο που εχω ανοιξει (για την πλακα μου τώρα πια) μετά από περίπου 10 μερες αλληλογραφίας, εχει μείνει απλά ανοιχτό. Εδώ και ένα μήνα.

ΥΓ: Σε παρόμοια λαθος εγγραφή σε προϊόν synology η αλλαγή του manual εγινε σε 2 εργασιμες. Σε όλες τις γνωσσες.

Ποτέ ξανα WD σε NAS.

Πρόσφατα χρειάστηκε να κάνω data recovery από εξωτερικό δίσκο WD My Book Essential για έναν φίλο (Ξαφνικά τον εμφάνισε αφορμάριστο).

Το θέμα είναι οτι η πλακέτα που έχει η θήκη δεν κάνει απλά μετατροπή SATA/USB, αλλά μέσω firmware εμφανίζει 2 δίσκους.

Έναν για utilities/readme και τον άλλο σαν κλασικό εξωτερικό.

Αυτό κάνει πιο δύσκολο το data recovery αν καεί η πλακέτα, σε σχέση με το να πάρεις μια θήκη του εμπορίου και να της βάλεις τον δίσκο της αρεσκείας σου.

Όσο για τους WD My Cloud... Τουλάχιστον για τους 1 δίσκου ισχύει το εξής. Το λειτουργικό τους είναι σε ένα partition στον δίσκο. (o δίσκος έχει ~9 partitions). Φαντάσου πόσο εύκολο είναι να την πατήσεις και να μην μπουτάρει λόγω πχ κάποιας διακοπής ρεύματος. Έχει φασαρία να πάρεις μετά τα αρχεία.

Προσωπικά από WD My Cloud το γύρισα σε Qnap

Μάλιστα, είχα παλιά δύο μικρούς μονούς NAS με cloud υπηρεσία και θυμάμαι ότι δούλευε όποτε ήθελε. Κατά τ' άλλα όσοι USB και έναν thunderbolt που έχουν περάσει απ' τα χέρια μου δεν είχα ποτέ κάποιο πρόβλημα με εξαίρεση ένα MyBook που το άνοιξα και άλλαξα σκληρό με έναν μεγαλύτερο της WD πάλι και μετά δεν αναγνωριζόταν απ' τον υπολογιστή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...