basilis5 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 η ουσια εινα πως εχετε ολοι δικιο, αλλα η wd με την υλοποιηση αυτη δεν απευθυνεται σε εσας, ουτε σε οποιον θελει nas, αλλα σε οποιον θελει raid εξωτερικο δισκο σε μεγαλες χωρητικοτητες, κ δεν θελει να ψαχτει παραπανω. σιγουρα δεν αποτελει vfm λυση οταν εσεις με λθγοτερα εχετε στησει τετοια setups βεβαια, αλλα υπαρχει κοσμος που δεν ψαχνεται παραπανω, ειτε γιατι δεν μπορει, ειτε γιατι δεν θελει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 μέχρι να τα γεμίσεις τα 20tb θα στοιχίζουν μόνο 100 ευρώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stoneao98 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Να κανω μια προταση. Οποιος ξερει ας βαλε ενα λινκ η να φτιαξει ενα θεμα καπου για το πως στηνουμε μονοι μας ενα φτηνο freenas και πως μεταφερουμε τους δισκους σε αλλο συστημα αν καει για να μη χασουμε τα δεδομενα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hatsos Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 28tb? Σκληρός δίσκος για μια ζωή (ανάλογα με την χρήση φυσικά) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fingolfingr Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 hp microserver. Απλά, άπαιχτο! http://www.terrabytenet.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=5735 Το πήραμε στο γραφείο πέρυσι και του φορτώσαμε 4 δίσκους και το λειτουργικό της synology και είναι φοβερό. Εχω ένα τέτοιο σπίτι. Ξεκίνησα με xpenology. Είδα ότι μπορεί να κανει πολλα παραπάνω από το να τρεχει μόνο αυτό. Πέρασα esxi και τώρα τρέχει το xpenology σε VM και ταυτόχρονα καποια ακομα λειτουργίκά για πειραματισμό. Όχι πολλα μαζί βεβαια αλλα.... Με μία μικρή αναβάθμιση CPU και ram είναι super. Όσο για το κουτάκι της WD..... ποτέ ξανα ετοιμο κουτακι είδικά από την συγκεκριμένη εταιρία. Ενα WD myCloud (FW 04.XX.XX) που εχω εδω και 3 χρόνια ελεγε σε manual και site ότι υποστηρίζει NFS και μετά από 3 χρόνια στα mail δεν ξερουν ούτε οι ίδιοι αν υποστηρίζει ή όχι. Μακριά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
billxl Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 WD NAS ή External storage? Όχι ευχαριστώ ΜΟΝΟ τους δίσκους τους, όχι ολοκληρωμένες λύσεις σε θήκη. Οι παθόντες με καταλαβαίνουν ! Για πες συγκεκριμένα γιατί χρησιμοποιώ χρόνια WD εξωτερικούς και δεν είχα πρόβλημα. Εννοείς όλους τους εξωτερικούς, τα NAS, τους απλούς USB; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iceman79 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Για πες συγκεκριμένα γιατί χρησιμοποιώ χρόνια WD εξωτερικούς και δεν είχα πρόβλημα. Εννοείς όλους τους εξωτερικούς, τα NAS, τους απλούς USB; Πρόσφατα χρειάστηκε να κάνω data recovery από εξωτερικό δίσκο WD My Book Essential για έναν φίλο (Ξαφνικά τον εμφάνισε αφορμάριστο). Το θέμα είναι οτι η πλακέτα που έχει η θήκη δεν κάνει απλά μετατροπή SATA/USB, αλλά μέσω firmware εμφανίζει 2 δίσκους. Έναν για utilities/readme και τον άλλο σαν κλασικό εξωτερικό. Αυτό κάνει πιο δύσκολο το data recovery αν καεί η πλακέτα, σε σχέση με το να πάρεις μια θήκη του εμπορίου και να της βάλεις τον δίσκο της αρεσκείας σου. Όσο για τους WD My Cloud... Τουλάχιστον για τους 1 δίσκου ισχύει το εξής. Το λειτουργικό τους είναι σε ένα partition στον δίσκο. (o δίσκος έχει ~9 partitions). Φαντάσου πόσο εύκολο είναι να την πατήσεις και να μην μπουτάρει λόγω πχ κάποιας διακοπής ρεύματος. Έχει φασαρία να πάρεις μετά τα αρχεία. Προσωπικά από WD My Cloud το γύρισα σε Qnap Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fingolfingr Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Για πες συγκεκριμένα γιατί χρησιμοποιώ χρόνια WD εξωτερικούς και δεν είχα πρόβλημα. Εννοείς όλους τους εξωτερικούς, τα NAS, τους απλούς USB; Εγώ από την αλλη, όπως γραφω και παραπάνω εχω αλλο θεμα με το mycloud. Πριν το παρω διαβασα λίγο το manual (το κανω παντα) και εφόσον είδα ότι με καλύπτει το αγορασα. Μεταξύ αλλων ήθελα και το NFS μιας και ξεκινουσα να δικτυωνω το σπίτι. Στελνω το 1ο mail 2-3 μήνες μετα την αγορα μιας και το openelec δεν εβλεπε το Mycloud σαν NFS drive. Μου λενε ότι δεν το υποστηρίζει. Όταν τους παραπέμπω στο manual με στελνουν στο 2nd lvl support όπου μου λενε ότι το NFS υπαρχει κανονικά αλλα είναι θεμα του KODI γενικότερα. Μου λενε ότι γίνεται μεσω SSH να το "ανοιξεις" ωστε να δεχεται όλες τις IP χανοντας όμως την εγγυηση. Συμφωνα με αυτους μεσω linux το NFS παιζει "as expected" Στους 9 μηνες ανοιγω ticket λεγοντας ότι το NFS δεν μου δουλευει ούτε μεσω linux. Μετά από διαφορα mail του στυλ "εχει NFS", "δεν εχει NFS" κλπ μου στελνουν καποιες οδηγίες για linux. Λόγω παιδιων και επειδή είχα παρει τον Microserver ασχολουμε 6 μήνες αργοτερα (15 μήνες από την αγορα). Κάπου τότε βγαίνει το Mycloud (FW 02.xx.xx) που υποστηρίζει όμως NFS. Και τα πραγματα γίνονται πιο ενδιαφέροντα. 3 χρόνια μετά και το ψάχνουν ακομα. Το manual ακομα γραφει ότι το υποστηρίζει (εδω και 3 χρόνια στην σελίδα 92) ενώ τωρα πια στην σελίδα τους αναφέρει ότι το Mycloud με FW 04.xx.xx (το 1ο μοντελο δηλαδή) δεν υποστηρίζει NFS. Το τελευταιο δελτίο που εχω ανοιξει (για την πλακα μου τώρα πια) μετά από περίπου 10 μερες αλληλογραφίας, εχει μείνει απλά ανοιχτό. Εδώ και ένα μήνα. ΥΓ: Σε παρόμοια λαθος εγγραφή σε προϊόν synology η αλλαγή του manual εγινε σε 2 εργασιμες. Σε όλες τις γνωσσες. Ποτέ ξανα WD σε NAS. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thessgr Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Να κανω μια προταση. Οποιος ξερει ας βαλε ενα λινκ η να φτιαξει ενα θεμα καπου για το πως στηνουμε μονοι μας ενα φτηνο freenas και πως μεταφερουμε τους δισκους σε αλλο συστημα αν καει για να μη χασουμε τα δεδομενα. Η λύση του FreeNAS πλέον δεν είναι ό,τι πιο φθηνό, άσε που θέλει προσοχή μην γίνει κάποιο λάθος με το hardware (λίγη μνήμη, απουσία ECC RAM, σύνδεση του δίσκου σε RAID controller κλπ). Αν θέλει κανείς φθηνό σύστημα μπορεί να πάει σε άλλες αξιόλογες υλοποιήσεις τύπου OpenMediaVault, XPenology κλπ (μιλάμε πάντα για custom λύσεις). Η περίπτωση του FreeNAS δεν είναι βέβαια απαγορευτική σε καμία περίπτωση από πλευράς κόστους αλλά πρέπει να αξιολογήσει κανείς αν χρειάζεται όλα όσα προσφέρει όπως και να συνυπολογίσει ότι σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά ίσως δυσκολευτεί να βρει βοήθεια από κάποιο γνωστό του. Το συστήνω ανεπιφύλακτα για εταιρικό περιβάλλον αλλά μάλλον είναι "too much" για το σπίτι. Στο Internet κυκλοφορούν πολλοί και κατατοπιστικοί οδηγοί σχετικά με το στήσιμο ενός συστήματος FreeNAS. Απλώς θέλει να ασχοληθεί κάποιος μαζί του, να κάνει δοκιμές πριν βάλει τα πραγματικά δεδομένα του και να σέβεται τις ιδιαιτερότητες του ZFS. Για να ανοίξει η όρεξη αρκεί να πούμε ότι αν καεί το motherboard τότε το πιθανότερο είναι ότι απλώς βάζεις το στικάκι και τους δίσκους σε ένα άλλο σύστημα και αυτό αμέσως δουλεύει. Έτσι απλά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nomedor Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Εγώ για πιο σίγουρη λύση θα πρότεινα hp micro server με μόντα cady θήκη και ssd στην θέση του dvd. Windows Server 2016 server (από θείο) με storage spaces σε mirroring. Raid 5 κτλ ούτε για πλάκα για τόσα TB με sata δίσκους (ούτε σε SAS εδώ που τα λέμε) Daily Backup το C: με το Veeam Windows Agent σε εξωτερικό usb και και είστε κομπλέ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fingolfingr Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Εγώ για πιο σίγουρη λύση θα πρότεινα hp micro server με μόντα cady θήκη και ssd στην θέση του dvd. Windows Server 2016 server (από θείο) με storage spaces σε mirroring. Raid 5 κτλ ούτε για πλάκα για τόσα TB με sata δίσκους (ούτε σε SAS εδώ που τα λέμε) Daily Backup το C: με το Veeam Windows Agent σε εξωτερικό usb και και είστε κομπλέ. H cady θηκη θελει και adapter από floppy σε mini sata. Οπότε όντως θελει μοντα. Προσωπικά εχω τα αρχεία στο xpenology και κανει απομακρυσμενο backup (τα σημαντικα αρχεια, όχι τις ταινιες) σε ενα synology 212j που εχω στο σπίτι των γονιων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kerkiraios80 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Για μένα τα NAS δεν συμφέρουν. Φτιάχνεις φθηνό mini-pc με χαμηλό TDP, του βάζεις και 2 hdd, το κοτσάρεις κοντά στην τηλεόραση και έχεις και media player και smart tv και Nas. Με τιμή λίγο παραπάνω από ένα καλό nas. Μόνο που το pcaki Θα είναι πολύ πιο γρήγορα και πολύ πιο ευέλικτο από τα περισσότερα προσιτά Nas... Πολύ σωστός. Για το σπίτι είναι η ιδανική λύση. Εχω ένα για FILESERVER σπίτι με κατανάλωση 25 watt. Και πάει σφαίρα. Παλιότερα με WD SHARESPACE και άλλες αντίστοιχες ακριβές λύσεις, η ταχύτητα μεταφοράς ( πάνω από Gigabit Ethernet) δεν ήταν πάνω από 20 MB/s λόγω άθλιων επεξεργαστών στα NAS. Με το Pcακι τερματίζει το gigabit (100-110 ΜΒ/s) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nomedor Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 H cady θηκη θελει και adapter από floppy σε mini sata. Οπότε όντως θελει μοντα. Προσωπικά εχω τα αρχεία στο xpenology και κανει απομακρυσμενο backup (τα σημαντικα αρχεια, όχι τις ταινιες) σε ενα synology 212j που εχω στο σπίτι των γονιων. Σύμφωνα με αυτό είναι αρκετά απλό. https://www.youtube.com/watch?v=Q006K-A0GSk Καλό το synology αλλά windows server δεν είναι, μέχρι hyper-v του βάζεις και σηκώνεις ότι θέλει η καρδιά σου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Antiriad Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 (επεξεργασμένο) LTO και ξερό ψωμί. 30 χρόνια shelf life. Λιγότερo ΒΕR (Bit Error Rate) απο σκληρό δίσκο. 15$ για Tape 1.5TB Error correction που μπορεί να ανακτήσει δεδομένα ακόμα και με τρύπες πάνω στην ταινία. 140-400ΜBytes/second Η κάθε κασεττα μπορεί να γραφτεί 100,000 φωρές. To μόνο ελάτωμα είναι οτι πρέπει να αλλάζεις ταινίες και πέρνει περίπου 1-1.5 λεπτά για να διαβάσει το LTFS Directory και να αρχίσει να διαβάζει απο το Tape. Επίσης ο θόρύβος του Drive είναι λιγο εκνευριστικός άμα είσαι στο ίδιο δωμάτιο. Στο δικό μου LTO5 έβαλα αθώρυβο ανεμιστήρα και ροωστάτη ταχητητας. https://library.creativecow.net/article.php?author_folder=kobler_helmut&article_folder=LTO6-Review&page=1 Επεξ/σία 25 Αυγούστου 2017 από Antiriad Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fingolfingr Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Σύμφωνα με αυτό είναι αρκετά απλό. https://www.youtube.com/watch?v=Q006K-A0GSk Καλό το synology αλλά windows server δεν είναι, μέχρι hyper-v του βάζεις και σηκώνεις ότι θέλει η καρδιά σου Απλο είναι γιατί αυτός εχει το dvd drive που εχει και τον adapter. Το gen 8 όπως δεν εχει από την μανα του το drive. Το ρευμα το δίνει σε 4pin floppy. Οπότε έχεις 2 επιλογές: 1) το κανεις όπως ο τυπος στο παρακάτω βιντεο https://www.youtube.com/watch?v=dJ2jyFBY-C8 2) βαζεις cady tray με 3 ανταπτορες. Floppy to sata, sata to molex (δεν υπαρχει ελλαδα ετοιμο floppy to molex νομίζω) και τελος molex to mini sata. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα