voltmod Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 H Western Digital ανακοίνωσε μία νέα έκδοση του συστήματος αποθήκευσης My Book Duo που προσφέρει χωρητικότητα 20TB. Πρόκειται για το μεγαλύτερης χωρητικότητας σύστημα αποθήκευσης της εταιρείας. Όπως είναι κατανοητό, πρόκειται για ένα RAID-optimized σύστημα (RAID 0) που υποστηρίζει ταχύτητες ανάγνωσης (sequential) έως και 360MB/s και το οποίο στον εξοπλισμό του περιλαμβάνει δύο θύρες USB 3.0 και με USB Type-C (USB 3.1). Tο My Book Duo επίσης έρχεται με κρυπτογράφηση στο hardware τύπου AES 256-bit ώστε εφόσον το κρίνετε απαραίτητο να είναι ασφαλή τα πολύτιμα αρχεία και έγγραφα σας (π.χ για μικρές επιχειρήσεις ή γραφεία). Για ακόμα περισσότερη ασφάλεια, μπορείτε να ρυθμίσετε το My Book Duo σε RAID 1 για το “mirroring” των δεδομένων σας, στους σκληρούς δίσκους WD Red που βρίσκονται στο εσωτερικό του. Eκτός από RAID 0 και RAID 1 υποστηρίζεται πάντως και JBOD, το οποίο μπορείτε να ορίσετε μέσω του λογισμικού WD Drive Utilities. Mε τιμή $849,99 (καλύπτεται από 3ετή εγγύηση), το My Book Duo της Western Digital δεν είναι αυτό που θα λέγαμε… προσιτό, ωστόσο υπάρχουν χρηστες που είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν το παραπάνω ποσό επειδή επιθυμούν να αποθηκεύουν όλα τα δεδομένα και το περιεχόμενο τους σε μία τοποθεσία. Site: The Verge Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manosrethymno Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Για 849$ δεν θα έπρεπε να σκέφτεται πως θα αυξήσει την χωρητικότητα αλλά να αυξήσει τις υποδοχές για να πάει σε raid 6 ! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stelios18120 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Χωραει την ζωη μας ολη κ ακομα περισσοτερα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Touristas101 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 that's not a book that's a library! Αν και η τιμή είναι λιγο τσιμπημένη... με 600 ευρώ (τιμές ελλάδας) παίρνεις 5*4ΤΒ WD σκληρούς... Tο σασί δηλαδή με το USB interface το κοστολογούν 120 ευρώ; Σε αυτά τα λεφτά θα περίμενα BT 5.0, wifi 802.11ac+ 1Gb1t Ethernet. για να μην πω και wireless charging dock στο ταβάνι του κουτιού και με πείτε υπερβολικό! (που βασικά το κοστολογούν παραπάνω μιας και 600 ευρώ όπως είπα ειναι τιμές ελλάδας στην αμερική είμαι σίγουρος ότι τους βρίσκεις πιο φθηνά) 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
coffeex Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 20 TB με Raid 0 ή 1 .... μάλιστα ... υπάρχουν χρηστες που είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν το παραπάνω ποσό επειδή επιθυμούν να αποθηκεύουν όλα τα δεδομένα και το περιεχόμενο τους σε μία τοποθεσία. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iceman79 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 WD NAS ή External storage? Όχι ευχαριστώ ΜΟΝΟ τους δίσκους τους, όχι ολοκληρωμένες λύσεις σε θήκη. Οι παθόντες με καταλαβαίνουν ! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
m32s Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 10 χρόνια μετά micro sd 20TB στα 30€ και ίσα που θα χωράει 1 ώρα βιντεο hyper definition 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Retromaniac Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Για μένα τα NAS δεν συμφέρουν. Φτιάχνεις φθηνό mini-pc με χαμηλό TDP, του βάζεις και 2 hdd, το κοτσάρεις κοντά στην τηλεόραση και έχεις και media player και smart tv και Nas. Με τιμή λίγο παραπάνω από ένα καλό nas. Μόνο που το pcaki Θα είναι πολύ πιο γρήγορα και πολύ πιο ευέλικτο από τα περισσότερα προσιτά Nas... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 hp microserver. Απλά, άπαιχτο! http://www.terrabytenet.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=5735 Το πήραμε στο γραφείο πέρυσι και του φορτώσαμε 4 δίσκους και το λειτουργικό της synology και είναι φοβερό. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DionGard Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 hp microserver. Απλά, άπαιχτο! http://www.terrabytenet.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=5735 Το πήραμε στο γραφείο πέρυσι και του φορτώσαμε 4 δίσκους και το λειτουργικό της synology και είναι φοβερό. hp microserver. Απλά, άπαιχτο! http://www.terrabytenet.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=5735 Το πήραμε στο γραφείο πέρυσι και του φορτώσαμε 4 δίσκους και το λειτουργικό της synology και είναι φοβερό. ποιο είναι το λειτουργικό της sinology που εγκατέστησες ? Το ψάχνω για να κάνω και εγώ αντίστοιχη λύση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Retromaniac Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 ποιο είναι το λειτουργικό της sinology που εγκατέστησες ? Το ψάχνω για να κάνω και εγώ αντίστοιχη λύση. Κάνε και καμια παράθεση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
agribilos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Για το λειτουργικό της synology ψάξτε σε μια μηχανή αναζήτησης το xpenology. Έτσι το έχουν ονομάσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Convict Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 hp microserver. Απλά, άπαιχτο! http://www.terrabytenet.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=5735 Το πήραμε στο γραφείο πέρυσι και του φορτώσαμε 4 δίσκους και το λειτουργικό της synology και είναι φοβερό. Απο τη στιγμή που πας σε τέτοιου είδους υλοποίηση, το λειτουργικό κατα τη δική μου άποψη είναι μονόδρομος - FreeNAS με όλα τα καλούδια του zfs filesystem.Α και πάντα πάνω σε UPS. Έχω και εγώ ένα παρόμοιο.Μπορώ να πώ ότι κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια.Το βασικό βέβαια ασχέτος του συστήματος, offsite backups προς αποφυγήν εγκεφαλικών. Δεν ξέρω για εσάς αλλα κάθε δίσκο που πιάνω στα χέρια μου με sensitive data τον βλέπω σαν μια ράβδο χρυσού. Όχι αυτές που είχανε οι Dalton στο Λούκυ Λουκ τις πιο μικρές. Οπότε το συγκεκριμένο ποσό για επένδυση μου φαίνεται λογικό αλλά για το συγκεκριμένο προιόν απλά overkill. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thessgr Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Λίγο off topic μιας και θα έπρεπε να μιλάμε για το Western digital αλλά στην εταιρεία που δουλεύω έχω βάλει ένα μηχάνημα που το πήρα μεταχειρισμένο γύρω στα 240€+ΦΠΑ με 8GB ECC RAM και του έβαλα FreeNas με δύο δίσκους σε RAID-1. Έχω την σταθερότητα και τα καλούδια του ZFS (snapshots, copy on write κλπ) και ακόμα και αν χαλάσει ένας δίσκος συνεχίζω να δουλεύω. Αγοράζω απλώς έναν SATA του εμπορίου και επαναφέρω το RAID. Σε περίπτωση που πάθει ζημιά όλο το μηχάνημα ή μου το κλέψουν, έχω στήσει ένα παλιό pc της εταιρείας (κατηγορία Celeron & 2GB) με OpenMediaVault όπου στέλνω τα αρχεία από το FreeNas κάθε ώρα με rsync και παίρνω rsnapshots για να μπορώ να βρίσκω παλιά αρχεία. Μπορώ να γυρίσω πίσω και να βρω αρχεία κάθε 15 λεπτά της ώρας για διάστημα 3 ετών τουλάχιστον (από τότε που το έβαλα). Τρομερή ευελιξία και μείωση άγχους. Ακόμα και αν καεί το motherboard βάζεις το USB stick και τους δίσκους σε ένα απλό pc και συνεχίζεις να δουλεύεις σε 15 λεπτά. Δεν εξαρτάσαι από κανένα RAID controller ή από κατασκευαστή του enclosure αφού ακόμα και αν είναι σε εγγύηση πρέπει να περιμένεις μέχρι να σου στείλουν άλλο. Βάζεις απλούς SATA δίσκους WD RED που προμηθεύεσαι άμεσα από οπουδήποτε. Γενικά κάνεις όσα λίγα συστήματα μπορούν να σου προσφέρουν με πολύ μικρό κόστος και δεν εξαρτάσαι από κανένα κατασκευαστή. Το αρνητικό της κατάστασης είναι ότι λίγοι μπορούν να σε βοηθήσουν αν κάτι πάει στραβά. Και να θυμάστε πάντα ότι το RAID-5 δεν ενδείκνυται για backup. Ούτε βέβαια κρατάμε τα δεδομένα σε ένα μόνο σύστημα. Άρα πάντα υπολογίζουμε διπλάσιο μέγεθος χώρου και δύο τουλάχιστον συστήματα σε διαφορετικό χώρο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thessgr Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Απο τη στιγμή που πας σε τέτοιου είδους υλοποίηση, το λειτουργικό κατα τη δική μου άποψη είναι μονόδρομος - FreeNAS με όλα τα καλούδια του zfs filesystem.Α και πάντα πάνω σε UPS. Έχω και εγώ ένα παρόμοιο.Μπορώ να πώ ότι κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια.Το βασικό βέβαια ασχέτος του συστήματος, offsite backups προς αποφυγήν εγκεφαλικών. Δεν ξέρω για εσάς αλλα κάθε δίσκο που πιάνω στα χέρια μου με sensitive data τον βλέπω σαν μια ράβδο χρυσού. Όχι αυτές που είχανε οι Dalton στο Λούκυ Λουκ τις πιο μικρές. Οπότε το συγκεκριμένο ποσό για επένδυση μου φαίνεται λογικό αλλά για το συγκεκριμένο προιόν απλά overkill. Σωστός σε όλα απλώς με το zfs δεν πρέπει να τσιγκουνευτεί κανείς τα 8 GB ECC RAM κατ' ελάχιστο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα