naruto14 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Καλησπέρα σε όλους. Κοιτάζω αυτές τις μέρες να στήσω ένα PC για την αδερφή μου που το χρειάζεται για daily use και gaming χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Λογικά θα παίζει τελευταίους τίτλους αλλά ούτε θα έχουμε τρελές απαιτήσεις σε settings και φαντάζομαι με medium και high ρυθμίσεις θα κάνει την δουλειά της. Παραθέτω λίγο τη φόρμα συμπληρωμένη: i) Το ποσό που διαθέτουμε: Γύρω στα 500~€ (ανεβαίνουμε ελάχιστα αν χρειαστεί) ii) Tη χρήση του υπολογιστή: Όπως είπα gaming χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Από απλά indies μέχρι ΑΑΑ τίτλους (ας έχουμε και το Rainbow: Six στο νου). iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: Τίποτα το ιδιαίτερο. iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? Θα της δώσω τη δικιά μου 23άρι IPS FHD της LG. v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Ηχεία υπάρχουν, πληκτρολόγιο ποντίκι θα αγοραστούν εκτός του budget. vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?: Αν μπορέσουμε και συνδυάσουμε καταστήματα για να γλιτώσουμε μεταφορικά θα ήταν επιθυμητό. vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?: Θα της το στήσω εγώ ο ίδιος. viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο?: Θα περάσουμε Win 10 Pro (υπάρχουν ήδη). ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)?: Πιθανόν να γίνουν αναβαθμίσεις. Ίσως σε CPU αν υπάρξει ανάγκη και οικονομική δυνατότητα στο μέλλον και ένας SSD. x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο): Απαντάω παρακάτω. xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? Πολύ αμφιβάλλω xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: Δεν θα χρησιμοποιηθεί τίποτα. Λοιπόν παραθέτω ένα πρόχειρο σύστημα που έφτιαξα εγώ για να με συμβουλέψετε τι θα βγάλουμε/βάλουμε ώστε να έρθει πιο νορμαλ σαν αποτέλεσμα. CPU: Intel Pentium G4560 62€ (τόσο πάει κάθε 2 μέρες σχεδόν στο vision studio) Mobo: Εδώ θέλω λίγο τα φώτα σας. Κοιτούσα την Asus H110M-K αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν θα υποστηρίζει απευθείας τον cpu και θα χρειαστεί BIOS update βάζοντας έναν Skylake CPU. Να κοιτάξω καλύτερα σε B250 μητρική? RAM: Corsair Vengeance LPX DDR4 2x4GB 2133MHz 75€ PSU: Corsair CX450M 54€ CASE: Aerocool QS-240 28€ HDD: WD Caviar Blue 1TB 46€ GPU: Gigabyte GTX 1050Ti 4GB OC 176€ Είναι μήπως προτιμότερο να ανέβουμε σε CPU και να ρίξουμε κάρτα γραφικών? Δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα λόγια πάντως για τους Ryzen 3 και Ryzen 5 νομίζω ξεφεύγει από budget. Επίσης ακριβώς το ίδιο σύστημα πλην της GPU σκέφτομαι να στήσω για την θεία μου, που το χρειάζεται μόνο για καθημερινή χρήση, word, excel κλπ ως καθηγήτρια. Περιμένω γνώμες και προτάσεις. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
forgotten Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 a12 9800 apu am4 http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=57124&cat=2&sub=undefined&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=undefined 124 msi mortar b350 http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=55845&cat=3&sub=409&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=undefined 96 8gb ram http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=55264&cat=4&sub=395&pmanuf=50&sort=undefined&step=undefined 78 psu οτι σε βολευει ενδεικτικα παρομοιο συστημα μου κοστισε 500
tanasen01 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Με μια μικρή υπέρβαση χωράει ένας τετραπύρηνος R3 3
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Καλησπέρα σε όλους. Κοιτάζω αυτές τις μέρες να στήσω ένα PC για την αδερφή μου που το χρειάζεται για daily use και gaming χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Λογικά θα παίζει τελευταίους τίτλους αλλά ούτε θα έχουμε τρελές απαιτήσεις σε settings και φαντάζομαι με medium και high ρυθμίσεις θα κάνει την δουλειά της. Παραθέτω λίγο τη φόρμα συμπληρωμένη: i) Το ποσό που διαθέτουμε: Γύρω στα 500~€ (ανεβαίνουμε ελάχιστα αν χρειαστεί) ii) Tη χρήση του υπολογιστή: Όπως είπα gaming χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Από απλά indies μέχρι ΑΑΑ τίτλους (ας έχουμε και το Rainbow: Six στο νου). iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: Τίποτα το ιδιαίτερο. iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? Θα της δώσω τη δικιά μου 23άρι IPS FHD της LG. v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Ηχεία υπάρχουν, πληκτρολόγιο ποντίκι θα αγοραστούν εκτός του budget. vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?: Αν μπορέσουμε και συνδυάσουμε καταστήματα για να γλιτώσουμε μεταφορικά θα ήταν επιθυμητό. vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?: Θα της το στήσω εγώ ο ίδιος. viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο?: Θα περάσουμε Win 10 Pro (υπάρχουν ήδη). ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)?: Πιθανόν να γίνουν αναβαθμίσεις. Ίσως σε CPU αν υπάρξει ανάγκη και οικονομική δυνατότητα στο μέλλον και ένας SSD. x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο): Απαντάω παρακάτω. xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? Πολύ αμφιβάλλω xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: Δεν θα χρησιμοποιηθεί τίποτα. Λοιπόν παραθέτω ένα πρόχειρο σύστημα που έφτιαξα εγώ για να με συμβουλέψετε τι θα βγάλουμε/βάλουμε ώστε να έρθει πιο νορμαλ σαν αποτέλεσμα. CPU: Intel Pentium G4560 62€ (τόσο πάει κάθε 2 μέρες σχεδόν στο vision studio) Mobo: Εδώ θέλω λίγο τα φώτα σας. Κοιτούσα την Asus H110M-K αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν θα υποστηρίζει απευθείας τον cpu και θα χρειαστεί BIOS update βάζοντας έναν Skylake CPU. Να κοιτάξω καλύτερα σε B250 μητρική? RAM: Corsair Vengeance LPX DDR4 2x4GB 2133MHz 75€ PSU: Corsair CX450M 54€ CASE: Aerocool QS-240 28€ HDD: WD Caviar Blue 1TB 46€ GPU: Gigabyte GTX 1050Ti 4GB OC 176€ Είναι μήπως προτιμότερο να ανέβουμε σε CPU και να ρίξουμε κάρτα γραφικών? Δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα λόγια πάντως για τους Ryzen 3 και Ryzen 5 νομίζω ξεφεύγει από budget. Επίσης ακριβώς το ίδιο σύστημα πλην της GPU σκέφτομαι να στήσω για την θεία μου, που το χρειάζεται μόνο για καθημερινή χρήση, word, excel κλπ ως καθηγήτρια. Περιμένω γνώμες και προτάσεις. Ευχαριστώ εκ των προτέρων Κομπλέ η σύνθεση. Σκέψου το ενδεχόμενο για την αδερφή και την πρόταση του tanasen. Για το θέμα της μητρικής τώρα, απο το κατάστημα που θα την επιλέξεις συμπλήρωσε κάτι ακόμη και ζήτα bios update ίσως κάνουν. Αλλιώς φθηνή b250 https://www.skroutz.gr/s/10790042/Gigabyte-B250M-D2V.html
naruto14 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Ο ryzen 3 θα κάνει όμως καλή δουλειά στο gaming? Είναι προτιμότερος δηλαδή από τον pentium? Επίσης το τροφοδοτικό θα είναι επαρκές;
cpttony Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Κοίταξε, ο Ryzen 3 είναι 4c/4t ενώ ο Pentium 2c/4t. Αν πας στον Pentium, θα πρότεινα αυτή την μητρική, δεν χρειάζεται BIOS update. RAM αυτές σε περίπτωση που θες να προσθέσεις άλλο ένα dimm στο μέλλον. Τροφοδοτικό σε καλύπτουν τα 430W, σε φθηνότερη λύση, θα κοιτούσα αυτό. Ίσως κοιτούσα και για λίγο φθηνότερη GTX 1050 Ti. Και ένα έξτρα fan.
naruto14 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Κοίταξε, ο Ryzen 3 είναι 4c/4t ενώ ο Pentium 2c/4t. Αν πας στον Pentium, θα πρότεινα αυτή την μητρική, δεν χρειάζεται BIOS update. RAM αυτές σε περίπτωση που θες να προσθέσεις άλλο ένα dimm στο μέλλον. Τροφοδοτικό σε καλύπτουν τα 430W, σε φθηνότερη λύση, θα κοιτούσα αυτό. Ίσως κοιτούσα και για λίγο φθηνότερη GTX 1050 Ti. Και ένα έξτρα fan. Ωραίος φίλε. Ξέρω ότι ο ryzen 3 είναι 4 core απλά γενικώς δεν έχω ακούσει να αξίζει όσο αξίζει ο Ryzen 5 1600 ή ακόμη και οι Ryzen 7. Σε gaming επιδόσεις δεν ξέρω τι συμφέρει περισσότερο. Μου έχουν πέρασει από το μυαλό μέχρι και ιδέες να τις δώσω τα δικά μου CPU, mobo RAM και να κάνω εγώ το βήμα σε Ryzen . 1
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Μου έχουν πέρασει από το μυαλό μέχρι και ιδέες να τις δώσω τα δικά μου CPU, mobo RAM και να κάνω εγώ το βήμα σε Ryzen . Ούτε κάν όποια κι άν είναι η χρήση που κάνεις. Περίμενε am4+ Cannon κλπ Αν πας στον Pentium, θα πρότεινα αυτή την μητρική, δεν χρειάζεται BIOS update. Πόσο σίγουροι είμαστε; Μήπως έτυχε η παρτίδα του e-shop να έχει προεγκατεστημένα τα τελευταία Bios;
cpttony Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Πόσο σίγουροι είμαστε; Μήπως έτυχε η παρτίδα του e-shop να έχει προεγκατεστημένα τα τελευταία Bios; Κοίτα, δεν είμαι σίγουρος 100%, ας περιμένουμε απάντηση από τον jean. Πάντως, αν δούμε τα user manual του r3.0 και r2.0, αναγράφουν 6/7η γενιά και 6η γενιά αντίστοιχα. Οπότε δε είναι απίθανο.
naruto14 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Ούτε κάν όποια κι άν είναι η χρήση που κάνεις. Περίμενε am4+ Cannon κλπ Πόσο σίγουροι είμαστε; Μήπως έτυχε η παρτίδα του e-shop να έχει προεγκατεστημένα τα τελευταία Bios; Υπομονή μέχρι του χρόνου για μένα δηλαδή. Αφού δεν είμαστε σίγουροι είναι προτιμότερο να κοιτάξω σε B250 λοιπόν? Καμιά προτίμηση?
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Υπομονή μέχρι του χρόνου για μένα δηλαδή. Αφού δεν είμαστε σίγουροι είναι προτιμότερο να κοιτάξω σε B250 λοιπόν? Καμιά προτίμηση? Όχι w8 λίγο απάντηση απο τον Jean Για 'σένα ναι και του χρόνου που γράφεις λίγο είναι. Όταν δεν σε καλύπτει ό,τι έχεις κοιτάς για αναβάθμιση όχι επειδή βγαίνει κάτι νέο!
spy94 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Εγω παντως απο vision τις πηρα και επαιζε κανονικα τους kaby 1
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Αφού δεν είμαστε σίγουροι είναι προτιμότερο να κοιτάξω σε B250 λοιπόν? Σιγουρεύτηκε οπότε είσαι για Asrock H110M-DVS R3.0
naruto14 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Τέλεια. Οπότε αν πάει σε pentium φύγαμε για την asrock. Απλά θέλει λίγο σκέψη πρώτα μήπως όντως μεταβουμε σε ryzen. Όχι w8 λίγο απάντηση απο τον Jean Για 'σένα ναι και του χρόνου που γράφεις λίγο είναι. Όταν δεν σε καλύπτει ό,τι έχεις κοιτάς για αναβάθμιση όχι επειδή βγαίνει κάτι νέο! Η όλη αλλαγή λογικά θα μου κοστίσει γύρω στα 150 ευρώ έξτρα και αυτό βάζοντας 16gb ram. Για να βάλω άλλα 2 dims τώρα θέλω ένα 70αρι οπότε η διαφορά είναι γύρω στα 50 ευρώ που γενικά ψιλό αξίζει για τόσα. Για αυτό το σκέφτομαι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα