Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλύτερα τα onboard του E5700 από την 1030, ας πούμε; :) Ο άνθρωπος ζήτησε συγκεκριμένα πράγματα, μην γενικολογείς. Επίσης θα παίζει στα 900p και όχι 1080p.

Δεν πρόσεξα την λεπτομέρεια για το ότι ειναι υποχρεωτικό να μπεί μια απο τις δύο συνθέσεις..

Πάντως και έτσι το GeForce™ 8200 internal Graphics που έχει η σύνθεση με τον Athlon είναι αξιοπρεπής και κοστίζει 70 ευρώ λιγότερο.

να πω αλλιώς αν πχ στο Υ1 παιχνίδι με Χ1 settings  η onboard βγάλει 25 FPS δεν αξίζει να δώσεις 70 ευρώ για να έχεις στο ίδιο παιχνίδι με τα ίδια settings 35 FPS ... αξίζει να δώσεις 100 ευρώ όμως για να έχεις 70++ FPS...

επίσης δεν γενικολογώ έτσι και αλλιώς γιατι ειναι 1000 φορές προτιμότερο να πάρει μεταχειρισμένη κάρτα απο το να δώσει τόσα λεφτά στην 1030... εγώ προσωπικά με σφιχτό budget δεν θα έπαιρνα καν καινούργια 1050 θα τσιμπούσα κάτι μεταχειρισμένο... ακόμη και η αρχαία 650 ti (που ανετα θα την βρεί στο 50άρι) ειναι καλύτερη απο την 1030..

EDIT με μια δεύτερη ματιά στο OP  κατάλαβα πως το budget τελικά ειναι κοντά στο 0 οπότε ας βάλει και την ATi κάρτα που έχει και μαζί με τον athlon κάτι θα γίνει

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

- Monitor DELL IN2110 20" 1600x900

- Δίσκος WD Black 1ΤΒ

- PSU Prenier 550WATT

- Κουτί, πληκτρολόγιο, ποντίκι, dvd.

- ASUS P5K-PLVM + Intel Dual E5700 + 2 χ 2GB DDR2 ram

+ Radeon HD4850 με 20€ από αγγελία εδώ

και θα τα παίζει μια χαρά τα παιχνίδια που ανέφερες σε 900p

Δημοσ.

+ Radeon HD4850 με 20€ από αγγελία εδώ

και θα τα παίζει μια χαρά τα παιχνίδια που ανέφερες σε 900p

για τα 2 πρώτα ναι αλλά το minecraft θέλει RAM και τα 2 GB της σύνθεσης Intel δεν νομίζω να βοηθάνε καλύτερα τα 6 με την AMD επίσης ο Athlon νομίζω είναι γρηγορότερος πο τον συγκεκριμένο intel.

Δημοσ.

Στον κουνιάδο έχω φτιάξει Ε8400+5850+4 γιγα κ παιζει άνετα παιχνιδια του 2014.

Κόστος; Ε8400 15 ευρώ, 5850 40 ευρώ τα 4 γιγα τα είχε από πολύ παλιά.

• Like 1
Δημοσ.

για τα 2 πρώτα ναι αλλά το minecraft θέλει RAM και τα 2 GB της σύνθεσης Intel δεν νομίζω να βοηθάνε

ASUS P5K-PLVM + Intel Dual E5700 + 2 Χ 2GB DDR2 ram

2x2=4 ή 2+2=4 όχι 2

Θα πρότεινα την amd σύνθεση λόγω ram, μητρικής και δυνατότητας αναβάθμισης σε athlon/phenom x4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

tenor.gif

Αν δεν ξέρετε παρακαλώ μην δίνετε συμβουλές... το παιδάκι θα χρειαστεί να συμβιβαστεί άσχημα έτσι και αλλιώς αν μιλάμε για PC λίγο κάτω των 200 ευρώ...(μιας και βλέπει τα PC των φίλων του πως παίζουν οπότε μπορεί να συγκρίνει) μην το κάνουμε και να απελπιστεί όμως χωρίς λόγο...

Όποιος γνωρίζει βασικά πράματα για gaming hardware ξέρει πως ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ γενιάς κάρτα της nvidia που ο αριθμός της τελειώνει κάτω απο πενήντα (40,30,20,10) ειναι για τα μπάζα τζαμπα λεφτά !!! προσοχή !!! μην το κάψουμε το παιδάκι...

10000 φορές καλύτερα onboard graphics δεν είναι σχήμα λόγου πολλές φορές τα Onboard Graphics είναι ισοδύναμα με κάρτες που τελειώνουν σε αριθμό κάτω του 50.. πχ GTX 1030, GTX 720, 740,630 220 κτλ κτλ κτλ... είναι απλά πεταμένα λεφτά.

με 30 ευρώ παραπάνω παίρνει μια 1050 που τουλάχιστον εκει θα πιάσουν τόπο τα λεφτά γιατι θα έχει περίπου διπλάσιες επιδόσεις ή και παραπάνω απο την 1030...

https://www.youtube.com/watch?v=2rMjbP_1fpI

Αν δεν υπάρχουν τα έξτρα 30 ευρώ για την 1050 καλύτερα να μην βάλει κάρτα μέσα και να έχει Onboard έτσι θα γλιτώσει 70 ευρώ!!!

Τo budget είναι σφιχτό όμως και κατανοητό αυτό οπότε στην θέση του OP θα πήγαινα σε αγορά μεταχειρισμένων κομματιών όπως αναφέρθηκε πιο πάνω.

να εδώ στο insomnia ας πουμε πουλάει κάποιος μια r7 370 (κατα πολύ ταχύτερη και αυτή σε σχέση με την gt 1030) στα 65 ευρώ... http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/soundvideocards/967929-%CF%80%CF%89%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%B9-r7-360-2gb/

Αρχηγέ επειδή μάλλον φαίνεσαι εξυπνάκιας εσύ, πήγαινε δες κάνα βιντεάκι στο Youtube για το πώς αποδίδει αυτή η κάρτα και μετά έλα να μας πεις άσχετους, σίγουρα ασχολούμαι πιο πολλά χρόνια από εσένα,που ενώ δεν είδες καν τα Benchmarks αραδιάζεις προτάσεις εξυπνάδων. Πες μας και που βρήκες την GTX 1050 με 98€, θέλω και εγώ .

https://youtu.be/QyltDBo3m_A Σίγουρα πολύ καλύτερα από τα Onboard που υποστηρίζει ο κύριος από πάνω .

Επίσης η 370 που μας δίχνεις δεν έχει καν εγγύηση, τι θα γίνει άμα του βγάλει πρόβλημα του παιδιού ?

Επεξ/σία από Jim_Beam175
Δημοσ.

Δεν ξερω σημερα αν το προσεξατε αλλα ειμαστε μια ωραια ατμοσφαιρα.... :-)

Εγώ ακόμα περιμένω απαντήσεις :)
Δημοσ.

Κι εγω βλεπω οτι πηρε παρα πολλες που τελικα χειροτερα μπερδευτηκε ο ανθρωπας! Για μενα αν μπορουσε να κανει αυτο που του ειπα στην αρχη νομιζω θα ηταν το καλυτερο δυνατο..

• Like 1
Δημοσ.

Βλέπω τελικά να καταλήγει να δίνει 500 ευρώ για ένα "δωρεάν" βάψιμο του σπιτιού ο φίλος  :lol:

Δημοσ.

Όλες οι λύσεις καλές είναι. Εγώ είπα τι προτείνω .

:/

Δημοσ.

Κι εγω βλεπω οτι πηρε παρα πολλες που τελικα χειροτερα μπερδευτηκε ο ανθρωπας! Για μενα αν μπορουσε να κανει αυτο που του ειπα στην αρχη νομιζω θα ηταν το καλυτερο δυνατο..

Συμφωνώ και εγώ με την πρόταση σου (εξάλλου προς αγορά μεταχειρισμένων προέτρεψα και εγώ απλά δεν αναφέρθηκα στο να πουλήσει την άλλη σύνθεση γιατι είναι λιγο μπέρδεμα ειδικα αν δεν το έχει κάνει ποτε αυτό ξανά)

κατα τα άλλα νομίζω τα μηνύματα που πήρε δεν μπερδεύουν:

Να προτιμήσει την λύση μεταχειρισμένων κομματιών αν θέλει να δώσει όσο τον δυνατόν λιγότερα χρήματα

Να μην πάρει με τιποτα GT 1030 ή οτιδήποτε άλλο απο nvidia που να μην τελειώνει σε 50 ή πάνω

Αν δεν μπορεί να δώσει ούτε 1 ευρώ παραπάνω να κρατήσει την athlon σύνδεση και να κοτσάρει την κάρτα του γιατι το minecraft θελει RAM και η athlon σύνθεση εκτός ότι έχει ram έχει και λίγο γρηγορότερο επεξεργαστή .

Αρχηγέ επειδή μάλλον φαίνεσαι εξυπνάκιας εσύ, πήγαινε δες κάνα βιντεάκι στο Youtube για το πώς αποδίδει αυτή η κάρτα και μετά έλα να μας πεις άσχετους, σίγουρα ασχολούμαι πιο πολλά χρόνια από εσένα,που ενώ δεν είδες καν τα Benchmarks αραδιάζεις προτάσεις εξυπνάδων. Πες μας και που βρήκες την GTX 1050 με 98€, θέλω και εγώ .

https://youtu.be/QyltDBo3m_A. Σίγουρα πολύ καλύτερα από τα Onboard που υποστηρίζει ο κύριος από πάνω .

Επίσης η 370 που μας δίχνεις δεν έχει καν εγγύηση, τι θα γίνει άμα του βγάλει πρόβλημα του παιδιού ?

Πολύ καλό το αστείο σου χαχαχα καταρχήν δεν ειναι γνώμη μου ειναι κοινό consensus (επίσης η ίδια η nvidia ντρέπεται να αποκαλέσει την κάρτα GTX όπως κάνει με όλες τις άλλες και την ονομάζει GT) αυτές ειναι κάρτες γραφείου για όσους είναι άσχετοι και δεν ξέρουν ότι έχουν onboard ή του έχει καεί το onboard και θέλουν την αμέσως φθηνότερη λύση...

Επίσης το βιντεάκι που έβαλες έχει χάλια επιδόσεις σε low/medium settings τέλος ο επεξεργαστής ειναι i36100 με OC στα 4,2 GHz με 16GB ram ddr3 σε windows 10... άρα καμία σχέση ούτε αυτα τα 30 FPS δεν θα πιάνει με τους επεξεργαστές που μιλάμε (pentium D και Athlon με 2/6 GB DDR2)...

Τέλος σου έβαλα βιντεάκι (αλλά και το internet είναι γεμάτο με βίντεο και links που να λένε ποσο σάπιες είναι αυτές οι κάρτες απο τον linus μέχρι τον τελευταίο blogger... ) που έδειχνε την GTX 1050 (όχι την Ti την σκέτη)  που κάνει 100 ευρώ να έχει διπλάσια απόδοση και παραπάνω ανάλογα το παιχνίδι απο την GT 1030 των 70 ευρώ δηλαδή τι δεν καταλαβαίνεις;

Δημοσ.

H 1030 φιλτατε εχει επιδοσεις περιου 750. Δεν την λες ψοφιμι.

https://www.youtube.com/watch?v=BaJVGGd_orw

Απλά δεν παίζει κάτι τέτοιο και η 650 ti ακόμη είναι γρηγορότερη... αυτό που έγινε είναι ή αυτός που έκανε το βίντεο έκανε καμια βλακεία στο benchmark (απο το να έχει βάλει άλλα settings ή το πχ να έβαλε μια 750 ti 1GB ή το άλλο συνηθισμένο δύο παιδάκια έχουν τις δύο κάρτες κάθε παιδάκι τρέχει την δική του κάρτα στο σύστημα του λένε ο ένας στον άλλον τους αριθμούς και νομίζουν ότι μέτρησαν τις κάρτες έτσι... ) στις λεπτομέρειες του video δεν αναφέρει τιποτα για τα συγκεκριμένα settings ή την σύνθεση του PC ούτε για το ποιες κάρτες ακριβώς συμμετείχαν

τέλος μην ξεχνάς ότι η 750 ti (χωρις να σημαίνει αυτό ότι σίγουρα δεν ειναι πιο γρήγορη) είναι κάρτα 3 ετίας

δες μετρήσεις απο σοβαρό reviewer (Tek Syndicate)  εδώ για να δεις ποσο καλή είναι η 1030 (vs στο video μια άλλη σαπια την rx 550 στα 90 ευρώ ήταν το θέμα τέτοιο αν ειναι γτπ αυτά τα μοντέλα ή όχι.. αλλιώς θα βάζανε καμια rx 560 να τους πάρει τα σόβαρακα στα 50 ευρώ πιο πάνω :P )

https://www.youtube.com/watch?v=dmzSSrBegXs

EDIT** μου διέφυγε το γεγονός ότι είχε κυκλοφορήσει και απλή 750 (χωρίς ti) ε δεν ξέρω τότε ίσως είναι έγκυρο το bench γιατι δεν την έπιασα στα χέρια την συγκεκριμένη ούτε είχα ασχοληθεί καθόλου για να θυμάμαι περίπου πως αποδίδει.. πάντως όπως είπα πιο πάνω είνα 3ετίας κάρτα.. η τελευταία μάλιστα της γενιάς της απο άποψη επιδόσεων με το όνομα GTX και πάλι είναι πιο γρήγορη (δεν θα μου έκανε εντύπωση όμως να είναια 1GB μοντέλο και με 2GB να είχε ακόμη καλύτερες επιδόσεις απο την 1030.. )

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...