Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Προσπαθώ να στήσω ένα πισί για έναν 10χρονο ο οποίος θέλει να παίζει Minecraft και World of Warships ή World of Tanks (ή και τα δύο δεν θυμάμαι τί μου έχει πεί ο μικρός) καθότι τα είδε σε σπίτι συμμαθητή του και έχει πορωθεί από ότι κατάλαβα.  :P

Το μηχάνημα που διαθέτει τώρα είναι απλά για πέταμα ( P4 :o )

Λόγο οικονομικών η αγορά νέου μηχανήματος από την οικογένεια του ή έστω κ μεταχειρισμένου ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ με την ΚΑΜΜΙΑ δυστυχώς.

Τα μεταχειρισμένα υλικά που διαθέτω αυτή την στιγμή είναι τα ακόλουθα:

- Monitor DELL IN2110 20" 1600x900

- Δίσκος WD Black 1ΤΒ

- PSU Prenier 550WATT

- Κουτί, πληκτρολόγιο, ποντίκι, dvd.

Μπορώ να διαλέξω ανάμεσα στις 2 παρακάτω συνθέσεις που έχω στα χέρια μου:

- ASUS P5K-PLVM + Intel Dual E5700 + 2 χ 2GB DDR2 ram

ή

- ASUS M3N78-VM + AMD Athlon II X2 245 + 6GB DDR2 RAM

Ξέρω ότι τα παραπάνω είναι για τον μπέο αλλά ο πατέρας του μικρού θα με πληρώσει με δουλειά (μπογιατζής :) ), λεφτά ούτε εγώ έχω :(  οπότε και συμφωνήσαμε να το κάνουμε έτσι.

Υπάρχει μία κάρτα γραφικών AMD Radeon HD5450 2Gb RAM αλλά μάλλον είναι και αυτή για τον μπέο και δεν ξέρω αν θα κάνει δουλειά .

Μπορώ να προσθέσω κάποια άλλη φθηνή GPU στα παραπάνω για να μπορεί ο μικρός να παίζει με κάποια αξιοπρέπεια (όλα στο LOW εννοείτε)  τα παιχνίδια που ανέφερα ;;;;

Το World of Tanks από ότι είδα έχει minimum requirements:

CPU: Info CPU SPEED: 2.2 GHz

RAM: 1.5 GB for Windows 2000/XP, 2 GB for Windows Vista / 7

VIDEO CARD: NVIDIA GeForce 6800 GT with 256 MB of RAM / ATI Radeon HD 2400 XT with 256 MB RAM

To World of Warships αναφέρει: (εδώ δεν το καλύπτουμε με τίποτα :( )

CPU: Intel Core 2 Duo 2.6 Ghz and higher AMD FX-4170 and higher or AMD A8 and higher

CPU SPEED: Info

RAM: 2.0 GB

VIDEO CARD: NVIDIA GeForce 8800GT and higher / NVIDIA 740M and higher VRAM 512MB

To Minecraft αναφέρει:

CPU: Intel Pentium D or AMD Athlon 64 (K8) 2.6 GHz.

CPU SPEED: Info

RAM: 2 GB

VIDEO CARD: Nvidia GeForce 9600 GT or AMD Radeon HD 2400 with OpenGL 3.1 - Intel HD Graphics or AMD (formerly ATI) Radeon HD Graphics with OpenGL 2.1

Ευχαριστώ. :)

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θα σου πρότεινα το

ASUS M3N78-VM + AMD Athlon II X2 245 + 6GB DDR2 RAM λόγω των 6GB της μνήμης, εκτός και αν μπορείς να τις πας στο σύστημα του Intel οπότε θα σου πρότεινα τον Ε5700

Η κάρτα γραφικών, αν είναι η έκδοση των 2GB, νομίζω πως θα τα σηκώσει και τα τρια παιχνίδια, δηλαδή και το Warships (εντελώς στο όριο όμως λόγω cpu) χωρίς να χρειαστεί να επενδύσεις άλλα χρήματα. Τα world of tanks και Minecraft τα σηκώνει για πλάκα. Αν επρόκειτο να αγοράσεις κάποια, για πόσα λεφτά μιλάμε?

Μια πολύ φτηνή και λίγο καλύτερη από την 5450 είναι αυτή εδώ (θα πρότεινα την έκδοση της Gigabyte)

Δημοσ.

Εγώ θα πρότεινα να πουλήσεις ένα από τα δύο σετάκια μαζί με την κάρτα γραφικών.Με τα χρήματα που θα πάρεις σου βγαίνει για ένα καλύτερο επεξεργαστή και μια καλύτερη κάρτα γραφικών.

Θα κρατούσα το πρώτο σετάκι μιας που μπορείς να βρεις ένα q6600 απο alli στο 10άρικο και οποιοδήποτε κάρτα ακόμη και πχ gtx 260 ή gts 450 είναι πάρα πολύ ανώτερη και μπορείς να τις βρεις με 20-30€ 

Δεν είναι ότι καλύτερο τα 4gb ram αλλά έτσι και αλλιώς μιλάμε για σύστημα περιορισμένων δυνατοτήτων. 

Μια πολύ φτηνή και λίγο καλύτερη από την 5450 είναι αυτή εδώ (θα πρότεινα την έκδοση της Gigabyte)

NOT!!! 

• Like 1
Δημοσ.

NOT!!! 

Γιατί όχι? Είναι ισχυρότερη από την 5450. Τι άλλο μπορεί να πάρει σε αυτά τα λεφτά? Οι κάρτες που πρότεινες είναι 1GB και έχουν χαμηλότερους χρονισμούς αν δε κάνω λάθος + ότι είναι πανάρχαιες.

Δημοσ.

Είναι καλύτερη αλλά δεν είναι και δύσκολο να βρεις καλύτερη από 5450 :-D  Σιγά μην δώσει σχεδον πιο πολλά λεφτά από ολόκληρο το σύστημα.Είναι πολύ παλιότερες αλλά είναι επίσης πολύ φθηνότερες αλλά και καλύτερες.Εξάλλου την ίδια ηλικία με το υπόλοιπο σύστημα έχουν.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι, αλλά να δώσεις 20-30 ευρώ για μια μεταχειρισμένη αρχαιολογία όταν με 40 ευρώ παίρνεις καινούρια, πιο γρήγορη και με εγγύηση? Αν είναι, ας μείνει στην 5450 καλύτερα ;)

Δημοσ.

Ναι, αλλά να δώσεις 20-30 ευρώ για μια μεταχειρισμένη αρχαιολογία όταν με 40 ευρώ παίρνεις καινούρια, πιο γρήγορη και με εγγύηση? Αν είναι, ας μείνει στην 5450 καλύτερα ;)

Σίγουρος?

Τζάμπα offtopic βγαίνουμε..

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις υποδείξεις καταρχήν.

Το Intel σύστημα έχει μόνο 2 slot οπότε παραπάνω από 4Gb δεν ανεβαίνει.

Τo AMD το περιέφερα στις αγγελίες εδώ και κάνα 2μηνο χωρίς ενδιαφέρον από κανέναν οπότε και μου έμεινε άρα και να το βγάλω πάλι για πούλημα δεν βλέπω φως. :(

Το ποιό πιθανό είναι μάλλον να ψάξω στα μεταχειρισμένα για καμμία καρτούλα ή στην ανάγκη να πάρω αυτήν που πρότεινε ο φίλος undertaker. :)

Δημοσ.

Βγάλε τον 2πύρινο και βάλε έναν ΧΕΟΝ L5430 me 20-25 ευρώ. Σε συνδυασμό με έναν ssd + win 10 θα γίνει άλλο μηχάνημα. Αλλά μόνο με 4gb στο τέλος δεν θα μπορεί να παίξει τίποτα.

• Like 1
Δημοσ.

Αλλη μια λυση που για μενα ειναι η καλυτερη, ειναι να κρατησεις το amd που εχει και 6gb ram  και πουλας το ιντελ συστημα και την καρτα κανα 70ρι με 80 βαρια ολα μαζι  και με τα λεφτα πας σε εναν phenom 2 x4 και μια καρτουλα του 40ευρου εδω μεσα με τα κλασσικα 1gb, ddr5, ειτε 5700 series ειτε 5800 ειτε κατι παρεμφερες σε nvidia 650 κτλ....

Δημοσ.

Εγώ θα έπαιρνα ενα φθηνό Dell/ Fujitsu Siemens (έχει σε μαγαζιά με PC ρώτα ) τα πετάνε πολλά γραφεία και έχουν καβάτζα κάποιοι σε συνοικιακά πισάδικα η τιμή τους είναι πάτος ... το ίδιο και τα χαρακτιριστικά τους όμως..

Τέτοια φάση δηλαδή: fujitsu-siemens-esprimo-e5915-desktop-80

Αλλά υπάρχει λύση για να βελτιωθούν

μπορείς να βάλεις έναν φθηνό ξεπερασμένο μοντέλο XEON αλλά 8 core απο ebay (με 20/40 ευρώ) και μια καλή για την εποχή της μεταχειρισμένη κάρτα γραφικών (πχ GTX 680) πάλι απο ebay σε καλή τιμή και με 100 ευρώ ίσως λίγο παραπάνω θα κάνεις ενα gaming rig  on the cheap :P

Αν δεν μπορείς να βρείς το κουτι κάνε μου PM να σου πω έναν που έχει 100 τέτοια αλλά είναι ηράκλειο.. (βρίσκεις και στο internet βασικά αλλά δεν χάνεις κάτι να πας πχ πανεπιστημίου εκει που είναι κάτι πισαδικα με refurbished πραμάτεια να τσεκάρεις )

Τέλος δεν παίρνουν όλα τα χρεπια τις ίδιες αναβαθμίσεις επεξεργαστών όταν βρείς πες μας ποιό μοντέλο ακριβώς βρίκες για να σου πω εγώ ή κάποιος άλλος τι μπορεί να πάρει σε CPU.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ προτείνω μια GT 1030 στα 70€. Πιστεύω πως με τον Athlon X2 245 και τα 6 GB μνήμης θα ταιριάξει απόλυτα. Πούλα το πρώτο σετάκι, και πάρε μια GT 1030.

https://www.skroutz.gr/s/12100209/Palit-GeForce-GT-1030-2GB-NE5103000646F.html Στα 68€

tenor.gif

Αν δεν ξέρετε παρακαλώ μην δίνετε συμβουλές... το παιδάκι θα χρειαστεί να συμβιβαστεί άσχημα έτσι και αλλιώς αν μιλάμε για PC λίγο κάτω των 200 ευρώ...(μιας και βλέπει τα PC των φίλων του πως παίζουν οπότε μπορεί να συγκρίνει) μην το κάνουμε και να απελπιστεί όμως χωρίς λόγο...

Όποιος γνωρίζει βασικά πράματα για gaming hardware ξέρει πως ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ γενιάς κάρτα της nvidia που ο αριθμός της τελειώνει κάτω απο πενήντα (40,30,20,10) ειναι για τα μπάζα τζαμπα λεφτά !!! προσοχή !!! μην το κάψουμε το παιδάκι...

10000 φορές καλύτερα onboard graphics δεν είναι σχήμα λόγου πολλές φορές τα Onboard Graphics είναι ισοδύναμα με κάρτες που τελειώνουν σε αριθμό κάτω του 50.. πχ GTX 1030, GTX 720, 740,630 220 κτλ κτλ κτλ... είναι απλά πεταμένα λεφτά.

με 30 ευρώ παραπάνω παίρνει μια 1050 που τουλάχιστον εκει θα πιάσουν τόπο τα λεφτά γιατι θα έχει περίπου διπλάσιες επιδόσεις ή και παραπάνω απο την 1030...

https://www.youtube.com/watch?v=2rMjbP_1fpI

Αν δεν υπάρχουν τα έξτρα 30 ευρώ για την 1050 καλύτερα να μην βάλει κάρτα μέσα και να έχει Onboard έτσι θα γλιτώσει 70 ευρώ!!!

Τo budget είναι σφιχτό όμως και κατανοητό αυτό οπότε στην θέση του OP θα πήγαινα σε αγορά μεταχειρισμένων κομματιών όπως αναφέρθηκε πιο πάνω.

να εδώ στο insomnia ας πουμε πουλάει κάποιος μια r7 370 (κατα πολύ ταχύτερη και αυτή σε σχέση με την gt 1030) στα 65 ευρώ... http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/soundvideocards/967929-%CF%80%CF%89%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%B9-r7-360-2gb/

Δημοσ.

Καλύτερα τα onboard του E5700 από την 1030, ας πούμε; :) Ο άνθρωπος ζήτησε συγκεκριμένα πράγματα, μην γενικολογείς. Επίσης θα παίζει στα 900p και όχι 1080p.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...